Po mojoj statistici, Asus je nesto bolji/pouzdaniji kada se...
05.06.2010. 04:04
status: user broj poruka: 11021
radi o plocama koje podrzavaju Intel-a. Ovde je rec o AMD-u... - - - - - - - - - - - - - - postoji jedno rasireno, po mome misljenju - pogresno, uverenje da je Asus `car` i sto se tice proizvodnje grafickih karti. U vise navrata sam se uverio da je MSI i tu barem jednak sa Asus-om i Gigabyte-om, ako ne i bolji (od vremena kada su aktuelne bile karte ATi 9xxx i NV 5xxx, AGP). Asusove karte, iako iz `TOP`, serije pregorevale su kao sibice (pogotovu su im crkavale memorije)...
Ne mogu da preporučim ni jednu drugu marku, zato što su poslednje 4 ploče koje sam imao bile Gigabajtove. Dve sa nForce čipsetovima nisu bile ništa posebno. Šta više, bile su prilično problematične. Dok su ove sa AMD-ovom čipsetovima sušta suprotnost. Šljakaju perfektno. Tako da moj glas ide za GA. To ne znači da je ASUS bolji ili MSI lošiji. Sve zavisi od konkretnog modela ploče.
je po meni jedan od najgorih proizvođača IKAD. Poslednji model ploče koji sam video da radi odlično od MSI-ja je prastara BX Master slot 1 ploča. Servis mi je pun trslih K9N, NEO modela, KT4V, K9NGM i ne mogu da nabrojim...Od ukupnog broja ploča koje mi stižu na servis (a dolazi ih dosta) MSI je na tronu sa oko 25% zatim sledi GA oko 20% a ostatak su svi ostali proizvođači. U ovoj % sam i računao i to koliko su ploče procentualno i prodavane. Grafike su im takođe užas po tom pitanju. Ubedljivo najmanje kvarova imaju Matsonic i PC Chips što će vam zvučati neverovatno ali tako je (a prodato ih je na kilo tone).
Citam ovde da stalno neko nesto LUPA , kad ono lupetaju kojekakvi poznavaoci PC komponenata sta to valja a sta ne valja!!!! 1.Brend je jedno zato ASUS igra na staru slavu a kondenzatoreugradjuje sa kraja prosloga veka, ali kao i uvek ovaca izgleda u SRBIJI ima na pretek pa to treba sve lepo osisati!!!!
2.MSI ima izuzetan procenat stabilnih PC komponenti, od grafickih akceleratora do ploca, i veoma pouzdana firma, 3.Gigabyt je sasvim OK, za ulozen novac tacno to i dobijes od oklopnjaka pa do obicnih , znaci koliko platis toliko klatis!!! 4.Imam MSI GX790-E65, ploca je military, veoma pouzdana i sasvim je OK, prezadovoljan sam a ASUSOVCI mi idu na K____C jer samo ROG da kazem da valja ali i to je precenjeno, ma njihovi monitori su smesni.....FIRMA pravi sve!!!Jel su poceli i traktore da prave???Motokultivatore???
hoces da ti kazem zasto ti ASUS ide na q..zato sto si oduvek imao MSi i GA i veliki si ljubitelj tih brand-ova, nemoj pricati o FAN-izmu, kao valja samo ROG i to je to, sve ostalo je KRS, sve sto pravi ASUS je VRH, pa kad bi napravili i traktor, bio bi ferari (pošto svako ima procenat riknjavanja, ima i ASUS, al najmanje), a upravo si rekao suštu suprotnost onog što je naveo servispc, kome pristižu razne ploče, čovek ima servis, bavi se time profesionalno, a jel i ti imas isto neki servis kada tvrdis ovako nesto?? mnogo subjektivno generalizujes...
:: :: Citam ovde da stalno neko nesto LUPA , kad ono lupetaju kojekakvi poznavaoci PC komponenata sta to valja a sta ne valja!!!! :: 1.Brend je jedno zato ASUS igra na staru slavu a kondenzatoreugradjuje sa kraja prosloga veka, ali kao i uvek ovaca izgleda u SRBIJI ima na pretek pa to treba sve lepo osisati!!! :: :: 2.MSI ima izuzetan procenat stabilnih PC komponenti, od grafickih akceleratora do ploca, i veoma pouzdana firma :: 3.Gigabyt je sasvim OK, za ulozen novac tacno to i dobijes od oklopnjaka pa do obicnih , znaci koliko platis toliko klatis!! :: 4.Imam MSI GX790-E65, ploca je military, veoma pouzdana i sasvim je OK, prezadovoljan sam a ASUSOVCI mi idu na K____C jer samo ROG da kazem da valja ali i to je precenjeno, ma njihovi monitori su smesni.....FIRMA pravi sve!!!Jel su poceli i traktore da prave???Motokultivatore???
Druze koji bre x6 :) ,kad bude dosao on na red (za 2 godine) pasce i neka bolja maticna,ova konfa je za sada potencijal koji se nece ugasiti dugo,dugo...(sem ako se ne nalozim na crysis 2 :D )
Vazi onda. Ja sam ti predlozio onu full ATX plocu zato sto imam losa iskustva sa mATX plocama. Imao sam Gigabyte GA-MA780GM-S2H (isto mATX) koja nije izdrzala ni godinu i 6 meseci a na njoj je bio AMD X2 4000+.
Ma bre kako stoje stvari sa AM3/Intel 5 plocama? Kako su se one pokazale, njih hvale po netu... Za te ostale svi znamo da su krs, one su bile toliko dobre da je bila veca verovatnoca da ce da crknu, nego da ce da rade :) A sto se PC Chips-a tice, ta ploca u mojoj staroj PIII i dalje radi - a iz te masine je sve dosad pocrkalo, izuzev ploce i procesora :)
:: je po meni jedan od najgorih proizvođača IKAD. Poslednji model ploče koji sam video da radi odlično od MSI-ja je prastara BX Master slot 1 ploča. Servis mi je pun trslih K9N, NEO modela, KT4V, K9NGM i ne mogu da nabrojim...Od ukupnog broja ploča koje mi stižu na servis (a dolazi ih dosta) MSI je na tronu sa oko 25% zatim sledi GA oko 20% a ostatak su svi ostali proizvođači. U ovoj % sam i računao i to koliko su ploče procentualno i prodavane. Grafike su im takođe užas po tom pitanju. Ubedljivo najmanje kvarova imaju Matsonic i PC Chips što će vam zvučati neverovatno ali tako je (a prodato ih je na kilo tone) :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: ::
Dovoljno ti je i ServisPC potvrdio koliko je kvalitetan MSI, tako da o tom djubretu neću dalje da pričam. Da Asus igra na staru slavu to bi se odavno potvrdilo i pokazalo po kvalitetu, ovako možeš samo da sanjaš da imaš jedan ROG Asus... To što Asus pravi SVE a pritom održava vrhunski kvalitet samo govori da je na tronu u svakom pogledu...
A taj `military` pridev možda pali kod klinaca nekih, ali ovde možemo samo da ti se nasmejemo komentaru... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: Citam ovde da stalno neko nesto LUPA , kad ono lupetaju kojekakvi poznavaoci PC komponenata sta to valja a sta ne valja!!!! :: 1.Brend je jedno zato ASUS igra na staru slavu a kondenzatoreugradjuje sa kraja prosloga veka, ali kao i uvek ovaca izgleda u SRBIJI ima na pretek pa to treba sve lepo osisati!!! :: :: 2.MSI ima izuzetan procenat stabilnih PC komponenti, od grafickih akceleratora do ploca, i veoma pouzdana firma :: 3.Gigabyt je sasvim OK, za ulozen novac tacno to i dobijes od oklopnjaka pa do obicnih , znaci koliko platis toliko klatis!! :: 4.Imam MSI GX790-E65, ploca je military, veoma pouzdana i sasvim je OK, prezadovoljan sam a ASUSOVCI mi idu na K____C jer samo ROG da kazem da valja ali i to je precenjeno, ma njihovi monitori su smesni.....FIRMA pravi sve!!!Jel su poceli i traktore da prave???Motokultivatore???
Kao prvo to sto ti imas MSI plocu sa kojom si prezadovoljan, ne znaci da je MSI sad globalno najkvalitetniji i najbolji brend. Gleda se odnos proizvedenih primeraka i crknutih, a tu MSI nema sta da trazi pored ASUS-a i GA jer ima najveci procenat crknutih ploca. A ako cemo vec da donosimo zakljucke na osnovu subjektivnog misljenja, evo ja imam ASUS-ovu plocu P4P800-E DeLuxe, kupljenu pre 5 i kusur godina, na kojoj su maltene sve komponente klokovane, i ploca tako radi 100% stabilno od prvog dana. Pre nje sam imao isto ASUS-ovu, iz one jeftine X serije, i ta radi i dan danas kod prijatelja kome sam je prodao. I sta ja sad da kazem, da je ASUS najkvalitetnij zato sto ja imam pozitivna iskustva s njihovim plocama? Ne, nego cu reci da je ASUS najkvalitetniji zato sto i SVI KOJI KORISTE ASUS-OVE PLOCE SU I VISE NEGO ZADOVOLJNI. Ako ne svi onda sigurno velika vecina. Uostalom, veliki broj nagrada i priznanja za kvalitet i pouzdanost koje Asus dobija u svetu ti sve govore. Jedini proizvodjac koji mozda pravi kvalitetnije ploce od ASUS-a je eVGA, ali su te ploce ekskluziva posto ih kod nas i nema... :: :: Citam ovde da stalno neko nesto LUPA , kad ono lupetaju kojekakvi poznavaoci PC komponenata sta to valja a sta ne valja!!!! :: 1.Brend je jedno zato ASUS igra na staru slavu a kondenzatoreugradjuje sa kraja prosloga veka, ali kao i uvek ovaca izgleda u SRBIJI ima na pretek pa to treba sve lepo osisati!!! :: :: 2.MSI ima izuzetan procenat stabilnih PC komponenti, od grafickih akceleratora do ploca, i veoma pouzdana firma :: 3.Gigabyt je sasvim OK, za ulozen novac tacno to i dobijes od oklopnjaka pa do obicnih , znaci koliko platis toliko klatis!! :: 4.Imam MSI GX790-E65, ploca je military, veoma pouzdana i sasvim je OK, prezadovoljan sam a ASUSOVCI mi idu na K____C jer samo ROG da kazem da valja ali i to je precenjeno, ma njihovi monitori su smesni.....FIRMA pravi sve!!!Jel su poceli i traktore da prave???Motokultivatore???
Jeftinije: BioStar A770E3 - 50 evra Skuplje: GigaByte GA-MA770T-UD3P - 75 evra Pa ako bas neces MSI, uzmi jednu od te dve. Ako te ne brine MSI-eva reputacija, uzmi 770-G45, najbolje se klokuje od svih pomenutih :)
A ako hoces da das 90 evra za plocu, uzmi GA-770TA, lepo dobijes i USB3/SATA3 i tako... :)
ali ,dal ce oni to da ti reklamiraju kako treba ? ne bi me cudilo da ti oni naknadno nesto zeznu na kraju krajeva ,cilj im je da ti uzmu pare ...
sto se msi-ja kao msi-ja ,ne znam nista jer nisam imao nista od msi-a u kompu ...drugar ima msi k9n neku ,zaboravio sam ,secam se da smo trazili drajvere za chipset pa mi ostalo to k9n i msi radeona 3850 ,treca godina konstantnog rada ,ni maticna ni graficka ne pokazuju znake malaksalosti ...mada ja opet vise poverenja imam u asus ...ne znam sta da ti kazem ,tvoje pare ,tvoj komp .ti odluci ...
ali MB ja u stvari i ne znam ko se nije zalio na njih.Medjutim oni nizom cenom privuku kupce.Na kraju krajeva niko te i ne prisiljava sta da kupis ,ti odlucujes sta ces.
Imam tu plocu isto oko 3 godine, radi bez problema. Pored te imam i GA-770-US3 (rev 2.0) i mogu reci da nisam zadovoljniji sa GA nego sa MSI. GA pravi problema oko pisanja nekih Kingston flash diskova, dok ih MSI cita/pise bez prigovora...
:: k9n neo v3 mi sljaka vec 2-3 godine (zaboravio sam vise :) ) bez zamerke ::
Odnos cena-kvalitet vrh. 8k Supported Socket AM3 processors AMD Phenom II / Athlon II processor Supported AMD Mutil Core(x6,x4,x2) AMD 140W processor support AMD 870 Chipset 4 DIMM supported DDR3-1800(OC)/1600(OC)/1333/1066 Supported SATA 6Gb/s 2X speed than current SATA 3G BIOSTAR G.P.U ( Green Power Utility ) for green power saving your desktop http://www.atom.rs/?sid=2623 http://www.biostar-usa.com/app/en-us/mb/content.php?S_ID=484
Kao sto rece ServisPC PC Chips jedan od boljih. Nista cudno kada je najveci proizvodjac firmiranih masina u Nemackoj.
Sto se ismejah...Ovaj gore car sto mu je MSI ekstra a Asus i Gigabyte krs,hoces to da kazes svim napacenim ljudima koji su iz svojih kompova vadili msi ploce i nosili na otpad?Asus ugradjuje kondenzatore iz proslog veka wtf?ja imam 785td-V-Evo na kojoj su japanski kondenzatori na 50000 radnih sati deklarisani kao i oni na gihabyte i biostaru koji sam imao...A ti decko uzmi ako nadjes gigabyte 770ud3p jer ti je to najjeftinija a uz to odlicna am3 ploca ali tesko ces je naci jer je ja u celoj Srbiji nisam nasao.Ako cemo vec da pricamo nek pogleda ovaj pametnjakovic koliko testova ima na netu za 770ud3p i 785td-v-evo a koliko za taj msi!?daj boze i jedan jedini...
:: Odnos cena-kvalitet vrh. 8 :: Supported Socket AM3 processors AMD Phenom II / Athlon II processo :: Supported AMD Mutil Core(x6,x4,x2 :: AMD 140W processor suppor :: AMD 870 Chipse :: 4 DIMM supported DDR3-1800(OC)/1600(OC)/1333/106 :: Supported SATA 6Gb/s 2X speed than current SATA 3 :: BIOSTAR G.P.U ( Green Power Utility ) for green power saving your deskto :: http://www.atom.rs/?sid=262 :: http://www.biostar-usa.com/app/en-us/mb/content.php?S_ID=48 :: :: Kao sto rece ServisPC PC Chips jedan od boljih. Nista cudno kada je najveci proizvodjac firmiranih masina u Nemackoj :: :: ova ploca se savrseno ,ali savrseno isplati za ulozeno/dobijeno ...stvarno vrh
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.