Ako uspeš da nateraš ram da radi na 1600 onda će razlika biti osetna, mada i sa 1333 ćeš biti zadovoljan. Uzmi je onda, ako već nećeš ubacivati ništa osim grafičke karte.
GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
ako te ne mrzi, izguglaj uporedne ddr2 i ddr3 testove. razlike su negde vece, negde manje, ali kod gaming masina razlika je max5% kod u korist ddr3 i to kad su zestoko overklokovane. u prevodu, sa prelaskom na ddr3 imaces u proseku 2-3 fps vise. ako zbog toga radis upgrade, NEMOJ! ne znam koju konfu imas trenutno i gde ti je usko grlo, ali za te pare je u svakom slucaju bolje zameniti grafu za klasu iznad ili proc za +1 jezgro, u krajnjem slucaju, mozda i jos jedan hard za raid0 ili par gb rama. sve to ce ti doneti veci skok u preformansama od prelaska sa ddr2 na ddr3. razlika u latencijama pojede skoro svu razliku u taktovima. prouci prvo benchmarke pa vidi dal` ti se isplati. pricam o kompu za gayming, naravno ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: :: :: Ma odakle mi 11500??! Da imam tolko para, ne bih ni postavio temu. Procitaj prvi post. Znaci presao bih sa one gore ploce i ddr2 800 na ovu sto razmatramo i Ddr3 1600, i gledam dal vredi dati pare. Kad prodam svoj ram treba da dodam 3500 za novi, i za plocu 1500 i onda se mislim da li vredi to uopste raditi, za 5000 ne verujem da cu da imam neka poboljsanja, plus jos nisam uzeo gpu. Mozda bolje da se drzim ddr2 i tih 5000 ulozim u graficku. Ne znam kolko je velika razlika izmedju kompova koji se samo razlikuju u u RAM memoriji
Ako je ram cl9 onda to nije to, bolje uzmi cl7(znam da je skuplji), a kako si ograničen sa parama onda je najbolje da štekaš pare za grafiku.
GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: :: Ako nateram na 1600, a Ram je cl9, a prethodni je 800mhz, CL4? Jel vredi to menjati, samo mi je to pitanje, ili uloziti 5000 vise u graf karticu?
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.