1.375V sto ce reci standardno. Ma imam najnoviji BIOS sa sajta sto je najgore.Mada pise da je u beta fazi al nisam cuo da je nekom smetao.. Javljam sutra sta sam uradio,,
:: Oš ti drugar već jednom da nam kažeš koliki ti je napon na procesoru i da probaš taj fleš biosa, neće te ujes za bulju. Osobito bi to mogao da probaš ako imaš noviju reviziju tog phenoma. Najlakše je kupiti nov kuler ali na default bi i box trebalo da bude ok :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Onda bi sve trebalo da bidne ok. Osim ako nešto nije u redu s pločom još ostaje samo da se uperi prst u loše hlađenje.
Nego aj ako te ne mrzi da probamo mali undervolt. Probaj da smanjiš vcore na 1.24-1.25 pa vidi šta se dešava s temperaturama, baš me zanima. Trebalo bi da ostane 100% stabilan na toliko. U svakom slučaju ništa te ne košta da probaš. C&Q ostavi upaljen.
Ako je u idle sve ok optereti ga nečim i prati mu napon i temperaturu. Jel ti to možda sve vreme gledaš u everestu?
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Buraz je reklamirao x2 5000 zato shto se rachunar gasio zbog pregrevanja procesora i dobio nov procesor x2 240. E sad, sa novim se ne gasi ali mi se opet chini da bi trebao biti ladniji. U oba sluchaja je box kuler i sa njim ne bi smelo da bude problema na default brzini. Ako budesh imao takvih problema da dodje do gashenja onda se zapitaj shta da radish. Ako si plochu i procesor kupio kod istog prodavca onda necesh imati problema a ako nisi onda ce moci da se izvlachi kako na tvojoj plochi nece da radi a da je probao na njihovoj i radi normalno. Shto i nije nemoguce ako senzor laze . Da je taj tvoj procesor na mojoj plochi ona bi pokazivala nizu temperaturu. Mada vish shta kazu forumashi sa bencha, taj procesor se dosta zagreva i da treba obratiti paznju na TDP.http://forum.benchmark.rs/showthread.php?s=f6044b16f841c6877586fbc278c70221&p=2256571#post2256571 Ja bih probao sa box kulerom, pa da vidim shta ce onda plocha da pokaze. http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg ko nema u vuglu, ima u guglu
Kontam da ce biti brzi od athlona, i to onog tvog! :-)
:: 4250MHz 1,55v kod mene trenutno, Alpefohn brocken sa 2x cm Excalibura :: :: Za 4GHz mu je dovoljno 1,46v :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Kakav je za oc ovaj 965 ali nova revizija? Ima za praznike da ga cedim pa da znam otp. koliko da ocekujem :: :: :: ::
sry za off. Ortak uzeo skoro 965, ok je temperatura, al se cuje u p.m. Pa me pitao koji hladnjak da uzem.. do nekih 4k ? Hvala unapred. .) ploca mu je mis 870-c45 ?
Ovo je maximum koji sam ja izvukao sa 965 na 1,5v.Cpu-z pokazuje da je 1,466,kad sam stavio novu verziju programa pokazivalo je tacnu votazu. http://bit.ly/Wa0HSa
Nema to veze, ja sam toliko valjda podesio u BIOS-u (premda mozda povuce i vise). Ne koristim cpu z vec HW info32, ali instalirao sam novi cpu z i oba programa ocitavaju iste napone... Inace napon varira izmedju 1.432 i 1.424 u idle
:: Ovo je maximum koji sam ja izvukao sa 965 na 1,5v.Cpu-z pokazuje da je 1,466,kad sam stavio novu verziju programa pokazivalo je tacnu votazu :: http://bit.ly/Wa0HS :: :: M Power-3770k-HyperX Beast-V100-6970 :: :: ::
Prezvakana, pa sta... Ja sam samo izneo moj utisak! 4Ghz FTW!
:: Peki, hvala, hvala... : :: :: Mikser, izvakana prica vec odavno :: :: Athlon II x4 vs Phenom II x4 na istom taktu, ne moz` da se primeti neka evidentna razlika u Windowsu :: :: Jeste Fenom jaci kud i kamo negde, ali nista spektakularno.. :: :: Jednostavno se CPU bolje skalira, i to je tacno, ali tek na 3,9 pa preko toga. :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: ::
I ja ga postujem, nemoj da mislis da te ne razumem..
Magicna 4GHz. :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Prezvakana, pa sta... Ja sam samo izneo moj utisak! 4Ghz FTW! :: :: :: :: Peki, hvala, hvala... : :: :: :: :: Mikser, izvakana prica vec odavno :: :: :: :: Athlon II x4 vs Phenom II x4 na istom taktu, ne moz` da se primeti neka evidentna razlika u Windowsu :: :: :: :: Jeste Fenom jaci kud i kamo negde, ali nista spektakularno.. :: :: :: :: Jednostavno se CPU bolje skalira, i to je tacno, ali tek na 3,9 pa preko toga. :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647795. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.