Onda mi objasni u cemu je bas toliko bolji jer je ipak ovaj CL 9, a Mushkin CL 7 :), pre svega me je to povuklo na ovakav post :).
Pozdrav!
:: to `po tebi` je kljucno u tvom postu : :: :: Ovaj Mushkin sam bas u atomu platio 1000din jeftinije nego taj kingstone, a bolji je za klasu . :: :: veruj mi da je ovo BEST BUY ram koji se moze naci kod nas :D chesljao sam pre 3-4 dana sve : :: http://www.atom.rs/?sid=285 :: http://bit.ly/c2pir :: :: :: :: Komplexi... :: ::
:: Ne razumem od kad je CL9 latencija bolja od manje CL7 latencije? Mislim da ti meni treba da objasnis : :: :: P.S. Preslisaj se malo, idem ja da se istusiram : :: :: :: Komplexi... :: ::
nije mi samo jasno gde to msi 770 g45 ima integrisanu graficku? inace ta ploca jeste super za te pare ali nije tako hladna kako se ovde prica i cipset mu je blizu 50 stepeni dok memorija nece stablno da radi preko 1600mhz tj ode ona i na nekih 1680 mhz ali se desi cesto BSOD tako da je jedino sigurno da je stabilna na 1600mhz za koliko i pise da radi ploca...
pa koliko ja znam imati integrisanu zvucnu karticu na sadasnjim maticnim plocama nije nikakva novost i to datira jos od pentium 4-ki :) ne moras da testiras jer sam ja testirao,a i ploca je deklarisana na 1600mhz i sve preko toga je cini nestabilnom...sa stock coler-om je cipset dosta topao i blizu 50 stepen(sto nije nikakav problem)i je bar na ovih dosta komada sto sam prodao i instalirao...u svakom slucaju nema bolje ploce za 50-tak evra,a i moze da se namesti da ti ati radi grafiku,a nvidia fiziku posto ima 2 pci-e slota...ovaj drugi slot je 4x puta ali to nije nikakva prepreka za obavljanje funkcije za rad sa `fizikom` u igrama
Kakvih sve integrusa ima ova je ok to sam msilio, nema potrebe za sarkazmom...
3 ove ploce sam imao prilike da `pustim u rad` direktno iz kutije i sve su `hladne` evo upravo gledam temp moje u idle i stoji na 35-36C, kao sto rekoh oko 41C je temp u load-u
Za memoriju javljam na ovoj temi sutra...nema ljutnje ali nesto mi govori da ce 1800MHz moci bez cimanja
nije bio sarkazam vec sala...mozes li da zamislis koliko sam ja compova sastavio sa ovom,sa c45,770t ud3p,a770e3 i slicnim plocama kad se sa tim bavim 15-tak godina...evo ja gledam kod drugara kod njega je na 955be 47 stepeni,a posto je cipset isti i kod gigabyte 770t ud3p i tamo je blizu 50 stepeni i kod biostara a770e3 je isto dobrim preko 40 stepni...no to nije bitno i ne smeta tom cipsetu ta temperatura ni malo,a i ako pogledas razne forume videces da je vecina ploca sa tim cipsetom na toj temperaturi...mnogi pre tebe su probali sa 770 g45 da nameste stabilno memoriju na preko 1600mhz i nikom nije uspelo tj ode ona kao meni na 1680mhz i mislim da je stabilno kad se posle odredjenog vremena sam od sebe restartuje...verovtno mozes za `slikanje` da namestis i preko 1700mhz ali to ne radi kako treba
Evo bas cu veceras malo da se zezam s memorijom...
A sto se chipseta tice kao sto rekoh 41C je max a ovako da kazem u leru je 35-36C evo i sad sam opet pogledao...sigurno ima veze sto imam kvalitetno kuciste koje je fantasticno provetreno...
Inace razlika u performansama izmedju ddr2 i ddr3 memorije je minimalna, a da ne pricamo o razlici u performansama izmedju ddr3 memorija na 1600MHz i na +1600MHz
Sve u svemu probacu sad malo da vidim to sa memarom pa javljam.
EDIT: evo probao sam na brzinca i memara na ovoj ploci nece preko 1700MHz nikako, ne verujem da je do memorije jer je jedna od (naj)boljih siguran sam da je do ploce...ovo ne menja nista, niti utice na OC niti utice na performanse...
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.