Pa sve u svemu videcemo cekacu da stigne sutra, provericu pinove i sve. Mislim ipak je to intel i i7 sewrija jebiga sada izasla je skoro ne verujem da su je bas unakazili nije bila na OC sampionatu :-D (valjda) xD... Pa da istestiracu ga ima vremena a pre toiga detaljno proveriti, tako da mislim da ce to sve da bude ok.
Nista od procesora kaze lik da mu ne radi lepo HT tj pali se po nekada po nekada ne :-@ nego sva sreca nije mi prodao takav procesor istestirao ga pre slanja :-@... Znaci opet sam u potrazi i za plocom i za procesorom....
Pošteno i korektno sa njegove strane.Svaka mu čast.Rekoh ja da ima OK likova,čovek ga je istestirao umesto tebe
:: Nista od procesora kaze lik da mu ne radi lepo HT tj pali se po nekada po nekada ne :-@ nego sva sreca nije mi prodao takav procesor istestirao ga pre slanja :-@... Znaci opet sam u potrazi i za plocom i za procesorom... :: :: ::
Pa da to je extra sto nije poslao vidi se da je ok lik samo sam skenjan jer sam ostao bez procesora nista onda opet u potragu za porcesorom i plocom. Ako neko primeti negde neko neku ponudu zanimljivu neka me obavesti na mail. arsic.srdjan@yahoo.com hvala unapred.
HT ne može da radi a ponekad da ne radi... to je priča za malu decu, ali nije ni bitno šta je u pitanju...
Elem... što ne kažeš za šta nameravaš da koristiš komp pa da ti preporučimo neku kombinaciju? Mislim, koji će ti i7 ako ćeš recimo da pikaš samo igre...
Za igre mi recimo pada na pamet Asus P7H57D-V EVO http://goo.gl/Yob8 ...i Intel Core i3 540 na 3 Ghz. Dual core sa Hyperthreadom, dakle quad praktično. http://goo.gl/5Irt
Ova kombinacija te izadje oko 220 evra. Procesor se overclockuje ko lud, možeš lagano 4.6ghz da dostigneš sa boljim vazdušnim hladjenjem, a sa nekim ozbiljnijim tipa H50, čak i 5ghz...
Pa sada sta je u pitanju sa HT-om ne znam reklisu da je lik ok mada moguce da lazu sta znam stavio je oglas da ga prodaje sto bi se predomisljao. Mada nebitno nacicu drugi a nista drugo osim x58 ploce i minimum i7 920 necu kupiti jer mi je to zelja intel i5 ili i3 necu uzeti jer je to mrtvo podnozje nema leba tu razumem ja dobar oc i sve ali neka uzecu x58. Ne koristi mi samo za igrice koristice mi za crtanje kucnog enterijera posto se bavi moj cale pravljanjem namestaja zajedno sa nekim arhitektama pa mu trebaju crtezi a to ipak zahteva solidnu masinu. Tako da je to bilo ukratko objasnjenje :-D. Mada ne zurim docice CPU neki i ploca za koji dan svakako.
:: HT ne može da radi a ponekad da ne radi... to je priča za malu decu, ali nije ni bitno šta je u pitanju.. :: :: Elem... što ne kažeš za šta nameravaš da koristiš komp pa da ti preporučimo neku kombinaciju? Mislim, koji će ti i7 ako ćeš recimo da pikaš samo igre.. :: :: Za igre mi recimo pada na pamet Asus P7H57D-V EVO http://goo.gl/Yob :: ...i Intel Core i3 540 na 3 Ghz. Dual core sa Hyperthreadom, dakle quad praktično. http://goo.gl/5Ir :: :: Ova kombinacija te izadje oko 220 evra. Procesor se overclockuje ko lud, možeš lagano 4.6ghz da dostigneš sa boljim vazdušnim hladjenjem, a sa nekim ozbiljnijim tipa H50, čak i 5ghz.. :: :: Po meni je ovo za igre cool.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Malo imaš zatucano razmišljanje... 1156 socket nije nikakvo mrtvo podnožje... i dalje izlaze procesori za njega, i izlaziće... __________________ Scourge of PCBerza
1156b, 1156c, 1365, i chetvrti nisam zapamtio kako se zove, i koliko sam upucen nisu medjusobno kompatibilni. Kao i dva nova chipset-a, jedan za high-end (1365), a drugi za ova ostala 3. Shto ce reci da su i 1156 i 1366 mrtvi soketi.
Nemogu da garantujem, ali sam tako prochitao na vishe mesta, a pride shto smo i ovde o tome, odnosno novim chipsetovim, raspravljali, i iskreno se nadam da nece biti tako.
Takozvane `Intelove j*bade` hehe
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
b i c samo na tom`s hardware-u, a moguce je da sam pomeshao sa 2011
09.09.2010. 21:05
status: user broj poruka: 1889
Sve u svemu, hteo sam da kazhem da je Intel najavio nove chipsetove, koji su nekompatibilni sa postojecim. Opet kazhem, moguce je da sam omashio sa oznakama socket-a.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Ma nisam zatucan :-D nego jednostavno zelja mi je taj i7 920 i x58 podnozje. A zasto ne AMD pa ceo zivot imam AMD pa reko da vidim intel kako radi svi ga hvale itd, a sada su se stekli uslovi za intela pa tako da vidimo sta kako. Ne kazem ja da i5 ili i7 ili i3 sa soketomkoji nije x58 nisu performeri ne klokuju se itd sve to stoji ne sumljam da su babaroge to stoji i pokazalo se ali jednostavno hocu x58 :-D. I zato cekam dok ne uleti nesto zanimljivo....
Dobro si ti prosao jer bi ti preseo taj i7 930.Inace da ti kazem da i7 930 nije nista bolji od i7 920 D0.Bolje uzmi novi i7 920 D0 (SLBEJ) jer vecina polovnih je sigurno dozivelo degradaciju ili su losi primerci za klok.Ako budes uzimao nov zahtevaj da bude u originalnoj kutiji zapecacen intelovom nalepnicom tako da budes siguran da ga niko nije probao.
Zvao sam na 10 meste nigde nema jebeni 920 DO steping :-@, samo mrtvi c0/c1 koji je mrtvo govno :-(. ako znas nekog da prodaje nesto polovno plocu a davredii ti mi javi ovde, ili procesor.
nemoj biti tako siguran da ga nema, ortak je isto tako proveravao i svi rekli nema, on kaze nema veze ionako ce da radi na def. pa da uzme, kad je dosao kuci ono D0, nemaju oni pojma u prodavnici sta prodaju, ne svi ali vecina.
Pa znam da nemaju pojma vecina ali nekako mi je lakse da narucim DO da budem siguran nego da narucim pa da molim boga da bude DO a ne Co :-D razumes, ali ako hoces biti siguran uzmes 930 oni su svi DO :-D. Najaca fora pitam u ks ovde i7 930 33hiljade RSD malo pre zovem u BG kaze zena imam samo i7 950 za 29hiljade RSD znaci smesno ovde kod mene u KS naduli cene izuvanje :-@, pa naravnop da cu da narucim iz BG-a :-D
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.