da prvo proveriš hard disk. Pošto već imaš par verzija HBCD probaj da istestiraš hard disk. Možda neko može da ti preporuči i konkretan alat (ne mislim na čekić).
Jesi li probao da disk priklučiš na neki od preostalih SATA portova?
Najverovatnije me je*e Windows Boot Menager, kod instalacije widnowsa kad zavrsi jedan deo i treba da podigne sistem da bi zavrsio instalaciju iskoci Windows boot menager i imam samo da butujem cd ( da opet pokrene instalaciju), pa moram stalno da vadim i stavljam cd da bi zavrsio instalaciju, mozda je zbog toga i hard disc error.. Da li mogu da iskljucim negde taj boot menager?
Labude da li ti znas da instaliras win? Posle prvog put kada ga boot-ujes sa cd-a vise ga ne pipas,posebno ne kada ti posle prvog restarta izbaci pres any key to boot from CD,jer tako pokreces instalaciju ponovo i u 90% slucajeva odjebavas MBR.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Najverovatnije me je*e Windows Boot Menager, kod instalacije widnowsa kad zavrsi jedan deo i treba da podigne sistem da bi zavrsio instalaciju iskoci Windows boot menager i imam samo da butujem cd ( da opet pokrene instalaciju), pa moram stalno da vadim i stavljam cd da bi zavrsio instalaciju, mozda je zbog toga i hard disc error.. Da li mogu da iskljucim negde taj boot menager ::
Ne izbaci mi press any key nego automatski butuje, u tome je problem. Instalirao sam na proslom racunaru windows 52349052845 puta..
:: Labude da li ti znas da instaliras win :: Posle prvog put kada ga boot-ujes sa cd-a vise ga ne pipas,posebno ne kada ti posle prvog restarta izbaci pres any key to boot from CD,jer tako pokreces instalaciju ponovo i u 90% slucajeva odjebavas MBR :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Najverovatnije me je*e Windows Boot Menager, kod instalacije widnowsa kad zavrsi jedan deo i treba da podigne sistem da bi zavrsio instalaciju iskoci Windows boot menager i imam samo da butujem cd ( da opet pokrene instalaciju), pa moram stalno da vadim i stavljam cd da bi zavrsio instalaciju, mozda je zbog toga i hard disc error.. Da li mogu da iskljucim negde taj boot menager :: ::
Mislim da se tu radi o neispravnosti hdd-a,ili nekompatibilnoscu njegovog firmware-a sa plocom,odnosno kontrolerom.Najverovatnije ti bios sporo prepozna hard,pa tako posle restarta ima vremena da ga vidi i normalno nastavi sa butovanjem.Kao sto rekoh,moze biti do harda i njegovog MBR-a,tako da poduze treba da drlja kako bi dao informaciju biosu o njegovom postojanju.Pokusaj prilikom starta compa da pauziras bios post skrin,ili da udjes u bios na par sekundi,pa onda izadji bez restarta,samo exit/don`t save.Vidi da li ce da butuje.Kada si vec u biosu pogledaj da li odmah prepozna hard,ili mu treba vise vremena da se pojavi,ako ga nema iz prve,onda prosetaj po opcijama,pa se vrati na main kako bi refresovao status. Malo sam mozda zbrljao,ali mislim da ces skontati o cemu pisem. Pozz!
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Ne izbaci mi press any key nego automatski butuje, u tome je problem. Instalirao sam na proslom racunaru windows 52349052845 puta. :: :: :: :: Labude da li ti znas da instaliras win :: :: Posle prvog put kada ga boot-ujes sa cd-a vise ga ne pipas,posebno ne kada ti posle prvog restarta izbaci pres any key to boot from CD,jer tako pokreces instalaciju ponovo i u 90% slucajeva odjebavas MBR :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: http://spedr.com/4tb3 :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: Najverovatnije me je*e Windows Boot Menager, kod instalacije widnowsa kad zavrsi jedan deo i treba da podigne sistem da bi zavrsio instalaciju iskoci Windows boot menager i imam samo da butujem cd ( da opet pokrene instalaciju), pa moram stalno da vadim i stavljam cd da bi zavrsio instalaciju, mozda je zbog toga i hard disc error.. Da li mogu da iskljucim negde taj boot menager :: :: ::
Bios prepoznaje hdd, i hdd je potpuno ispravan, nego negde neka podesavanja nisu dobra ..
:: Mislim da se tu radi o neispravnosti hdd-a,ili nekompatibilnoscu njegovog firmware-a sa plocom,odnosno kontrolerom.Najverovatnije ti bios sporo prepozna hard,pa tako posle restarta ima vremena da ga vidi i normalno nastavi sa butovanjem.Kao sto rekoh,moze biti do harda i njegovog MBR-a,tako da poduze treba da drlja kako bi dao informaciju biosu o njegovom postojanju.Pokusaj prilikom starta compa da pauziras bios post skrin,ili da udjes u bios na par sekundi,pa onda izadji bez restarta,samo exit/don`t save.Vidi da li ce da butuje.Kada si vec u biosu pogledaj da li odmah prepozna hard,ili mu treba vise vremena da se pojavi,ako ga nema iz prve,onda prosetaj po opcijama,pa se vrati na main kako bi refresovao status :: Malo sam mozda zbrljao,ali mislim da ces skontati o cemu pisem :: Pozz :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: Ne izbaci mi press any key nego automatski butuje, u tome je problem. Instalirao sam na proslom racunaru windows 52349052845 puta. :: :: :: :: :: :: :: Labude da li ti znas da instaliras win :: :: :: Posle prvog put kada ga boot-ujes sa cd-a vise ga ne pipas,posebno ne kada ti posle prvog restarta izbaci pres any key to boot from CD,jer tako pokreces instalaciju ponovo i u 90% slucajeva odjebavas MBR :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: :: http://spedr.com/4tb3 :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Najverovatnije me je*e Windows Boot Menager, kod instalacije widnowsa kad zavrsi jedan deo i treba da podigne sistem da bi zavrsio instalaciju iskoci Windows boot menager i imam samo da butujem cd ( da opet pokrene instalaciju), pa moram stalno da vadim i stavljam cd da bi zavrsio instalaciju, mozda je zbog toga i hard disc error.. Da li mogu da iskljucim negde taj boot menager :: :: :: ::
Probao sam, i uspelo je, ispisalo je `To boot cd press bla bla`, i ja ne pritisnem nista, sledeci ekran : http://img339.imageshack.us/img339/6456/img2347m.jpg, kao sto mi je i pre izbacivalo, nemam uopste opciju da podignem sistem, nego odma hoce da butuje cd.. Da li mi neko moze pomoci u vezi toga ? Pise: Choose an operating system to start, or press tab to select a tool: (Use the arrow keys to highlight your choice, then press ENTER)
A kada nema unutra butabilni cd, isto mi to izbaci samo umesto Windows Setup [EMS Enabled] pise Windows 7..
:: sa conzolom da to sredis :: bootsect.ex :: :: evo ovde imas malo sta i kak :: :: You can run bootsect.exe in 4 ways :: :: Pop in the Install DVD and use D:\boot\bootsect - - - (where D: is your DVD drive :: :: Boot to either the Repair CD or Install DVD and go to the command prompt :: :: Pop in the Install DVD and copy the utility to your Windows\System32 folder and use an elevated command prompt to run it :: :: If you have EasyBCD the command is in one of their folders so you could copy it to the System32 folder :: :: I suppose the command you what to use is bootsect /nt60 E: (where E: is the drive letter of the Linux drive. :: :: Type bootsect /help to see how it works. There are additional switches /force and /mbr if you were to need them :: :: The fixmbr reference you make is associated with Bootrec and I don`t know if it will work on another drive beside the boot drive :: :: to bi trebalo da ti prepravi mbr i da posle sve radi kako treb :: :: :: Ko prvi devojci, njegova devojka.Ko poslednji devojci, njegova žena :: - Dušan Radović - :: ::
vidi ovako, vrtis istu pricu, vrtis se u krug ponavljajuci se, ne razumem stvarno zasto ne probas sa DRUGOM SEDMICOM????????????
:: Probao sam, i uspelo je, ispisalo je `To boot cd press bla bla`, i ja ne pritisnem nista, sledeci ekran : http://img339.imageshack.us/img339/6456/img2347m.jpg, kao sto mi je i pre izbacivalo, nemam uopste opciju da podignem sistem, nego odma hoce da butuje cd.. Da li mi neko moze pomoci u vezi toga :: Pise: Choose an operating system to start, or press tab to select a tool: (Use the arrow keys to highlight your choice, then press ENTER :: :: A kada nema unutra butabilni cd, isto mi to izbaci samo umesto Windows Setup [EMS Enabled] pise Windows 7. :: :: :: sa conzolom da to sredis :: :: bootsect.ex :: :: :: :: evo ovde imas malo sta i kak :: :: :: :: You can run bootsect.exe in 4 ways :: :: :: :: Pop in the Install DVD and use D:\boot\bootsect - - - (where D: is your DVD drive :: :: :: :: Boot to either the Repair CD or Install DVD and go to the command prompt :: :: :: :: Pop in the Install DVD and copy the utility to your Windows\System32 folder and use an elevated command prompt to run it :: :: :: :: If you have EasyBCD the command is in one of their folders so you could copy it to the System32 folder :: :: :: :: I suppose the command you what to use is bootsect /nt60 E: (where E: is the drive letter of the Linux drive. :: :: :: :: Type bootsect /help to see how it works. There are additional switches /force and /mbr if you were to need them :: :: :: :: The fixmbr reference you make is associated with Bootrec and I don`t know if it will work on another drive beside the boot drive :: :: :: :: to bi trebalo da ti prepravi mbr i da posle sve radi kako treb :: :: :: :: :: :: Ko prvi devojci, njegova devojka.Ko poslednji devojci, njegova žena :: :: - Dušan Radović - :: :: :: ::
Probao sam sa Win7 original 32bit, Win7 original 64bit, Win XP Sp3, Win Xp Sp2 i svugde je isto ..
:: vidi ovako, vrtis istu pricu, vrtis se u krug ponavljajuci se, ne razumem stvarno zasto ne probas sa DRUGOM SEDMICOM??????????? :: :: :: :: Probao sam, i uspelo je, ispisalo je `To boot cd press bla bla`, i ja ne pritisnem nista, sledeci ekran : http://img339.imageshack.us/img339/6456/img2347m.jpg, kao sto mi je i pre izbacivalo, nemam uopste opciju da podignem sistem, nego odma hoce da butuje cd.. Da li mi neko moze pomoci u vezi toga :: :: Pise: Choose an operating system to start, or press tab to select a tool: (Use the arrow keys to highlight your choice, then press ENTER :: :: :: :: A kada nema unutra butabilni cd, isto mi to izbaci samo umesto Windows Setup [EMS Enabled] pise Windows 7. :: :: :: :: :: sa conzolom da to sredis :: :: :: bootsect.ex :: :: :: :: :: :: evo ovde imas malo sta i kak :: :: :: :: :: :: You can run bootsect.exe in 4 ways :: :: :: :: :: :: Pop in the Install DVD and use D:\boot\bootsect - - - (where D: is your DVD drive :: :: :: :: :: :: Boot to either the Repair CD or Install DVD and go to the command prompt :: :: :: :: :: :: Pop in the Install DVD and copy the utility to your Windows\System32 folder and use an elevated command prompt to run it :: :: :: :: :: :: If you have EasyBCD the command is in one of their folders so you could copy it to the System32 folder :: :: :: :: :: :: I suppose the command you what to use is bootsect /nt60 E: (where E: is the drive letter of the Linux drive. :: :: :: :: :: :: Type bootsect /help to see how it works. There are additional switches /force and /mbr if you were to need them :: :: :: :: :: :: The fixmbr reference you make is associated with Bootrec and I don`t know if it will work on another drive beside the boot drive :: :: :: :: :: :: to bi trebalo da ti prepravi mbr i da posle sve radi kako treb :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ko prvi devojci, njegova devojka.Ko poslednji devojci, njegova žena :: :: :: - Dušan Radović - :: :: :: :: :: ::
:: Probao sam sa Win7 original 32bit, Win7 original 64bit, Win XP Sp3, Win Xp Sp2 i svugde je isto . :: :: :: :: vidi ovako, vrtis istu pricu, vrtis se u krug ponavljajuci se, ne razumem stvarno zasto ne probas sa DRUGOM SEDMICOM??????????? :: :: :: :: :: :: :: Probao sam, i uspelo je, ispisalo je `To boot cd press bla bla`, i ja ne pritisnem nista, sledeci ekran : http://img339.imageshack.us/img339/6456/img2347m.jpg, kao sto mi je i pre izbacivalo, nemam uopste opciju da podignem sistem, nego odma hoce da butuje cd.. Da li mi neko moze pomoci u vezi toga :: :: :: Pise: Choose an operating system to start, or press tab to select a tool: (Use the arrow keys to highlight your choice, then press ENTER :: :: :: :: :: :: A kada nema unutra butabilni cd, isto mi to izbaci samo umesto Windows Setup [EMS Enabled] pise Windows 7. :: :: :: :: :: :: :: sa conzolom da to sredis :: :: :: :: bootsect.ex :: :: :: :: :: :: :: :: evo ovde imas malo sta i kak :: :: :: :: :: :: :: :: You can run bootsect.exe in 4 ways :: :: :: :: :: :: :: :: Pop in the Install DVD and use D:\boot\bootsect - - - (where D: is your DVD drive :: :: :: :: :: :: :: :: Boot to either the Repair CD or Install DVD and go to the command prompt :: :: :: :: :: :: :: :: Pop in the Install DVD and copy the utility to your Windows\System32 folder and use an elevated command prompt to run it :: :: :: :: :: :: :: :: If you have EasyBCD the command is in one of their folders so you could copy it to the System32 folder :: :: :: :: :: :: :: :: I suppose the command you what to use is bootsect /nt60 E: (where E: is the drive letter of the Linux drive. :: :: :: :: :: :: :: :: Type bootsect /help to see how it works. There are additional switches /force and /mbr if you were to need them :: :: :: :: :: :: :: :: The fixmbr reference you make is associated with Bootrec and I don`t know if it will work on another drive beside the boot drive :: :: :: :: :: :: :: :: to bi trebalo da ti prepravi mbr i da posle sve radi kako treb :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ko prvi devojci, njegova devojka.Ko poslednji devojci, njegova žena :: :: :: :: - Dušan Radović - :: :: :: :: :: :: :: ::
I to sam par puta odradio, vadeci bateriju na maticnoj..
:: aj odradi jedan CLR CMO :: :: :: :: Probao sam sa Win7 original 32bit, Win7 original 64bit, Win XP Sp3, Win Xp Sp2 i svugde je isto . :: :: :: :: :: :: :: vidi ovako, vrtis istu pricu, vrtis se u krug ponavljajuci se, ne razumem stvarno zasto ne probas sa DRUGOM SEDMICOM??????????? :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Probao sam, i uspelo je, ispisalo je `To boot cd press bla bla`, i ja ne pritisnem nista, sledeci ekran : http://img339.imageshack.us/img339/6456/img2347m.jpg, kao sto mi je i pre izbacivalo, nemam uopste opciju da podignem sistem, nego odma hoce da butuje cd.. Da li mi neko moze pomoci u vezi toga :: :: :: :: Pise: Choose an operating system to start, or press tab to select a tool: (Use the arrow keys to highlight your choice, then press ENTER :: :: :: :: :: :: :: :: A kada nema unutra butabilni cd, isto mi to izbaci samo umesto Windows Setup [EMS Enabled] pise Windows 7. :: :: :: :: :: :: :: :: :: sa conzolom da to sredis :: :: :: :: :: bootsect.ex :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: evo ovde imas malo sta i kak :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: You can run bootsect.exe in 4 ways :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pop in the Install DVD and use D:\boot\bootsect - - - (where D: is your DVD drive :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Boot to either the Repair CD or Install DVD and go to the command prompt :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pop in the Install DVD and copy the utility to your Windows\System32 folder and use an elevated command prompt to run it :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: If you have EasyBCD the command is in one of their folders so you could copy it to the System32 folder :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: I suppose the command you what to use is bootsect /nt60 E: (where E: is the drive letter of the Linux drive. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Type bootsect /help to see how it works. There are additional switches /force and /mbr if you were to need them :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: The fixmbr reference you make is associated with Bootrec and I don`t know if it will work on another drive beside the boot drive :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: to bi trebalo da ti prepravi mbr i da posle sve radi kako treb :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ko prvi devojci, njegova devojka.Ko poslednji devojci, njegova žena :: :: :: :: :: - Dušan Radović - :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Posto nista ne radis na recovery-ju ovog nego samo drndas win-ove.
Posle pogleda na ovu sliku jasno je da je HDD u pitanju,e sada sta si odjebao sa tom maratonskom instalacijom(pokusajima)svega i svacega sto nosi MS potpis, to ti stvarno niko od nas ne moze reci.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.