...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
pa to nije svakako normalno desavanje, kupi novu bateriju pa zameni. Pa da li stvarno mislite da je normalno da se bios resetuje posle 2 min. bez struje? Pa na sta bi to licilo..
:: :: :: :: :: @4ever kupis bilo koju bateriju, samo da je NOVA :: :: @frantic, procitao sam uputstvo ukupno 2x u zivotu, za staru Epox i maximus2formula plocu, i to samo zbog nekih stvari sto mi je trebalo, a to za upozorenje da bios gubi vrednosti posle 2 min iskljucene struje prvi put cujem, niti sam procitao igde, niti mi se to u zivotu iz iskustva nije desavalo, a nestajala mi je struja 100x, mozda si se istripovao nesto.. to mi se jedino desavalo na Chaintec ploci u firmi, a nije bilo zbog baterije, nego zato sto je prsla ploca, nakon gasenja iste se resetuje bios. Da, takodje i na jednoj 478 Intel mATX plocici :: :: :: :: :: :: :: Da li je ikad iko od vas procitao uputstvo za neku novu Asus plocu :: :: :: Moze da bude i baterija,ali ne treba ni ovo da se iskljuci kao opcija.. :: :: :: Open source software rules!!! :: :: :: :: :: :: :: :: Hoces da kazes da je mozda i meni otisla ploca? :`(
Upravo tako,ispravan bios i ispravna baterija moze da drzi i do godinu dana postavke i sat,naravno.Koliko znam ne postoji ploca(da je u ispravnom stanju)da tvornicki posle vadjenja napojnog kabla gubi postavke.Cak i 386-ice su imale bateriju i pamcenje biosa.
@f0rever:Nazalost sumnjam da ti je problem do baterije,vec neispravnost neke od el.komponenti preko koje ide napon od baterije ka biosu.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: pa to nije svakako normalno desavanje, kupi novu bateriju pa zameni. Pa da li stvarno mislite da je normalno da se bios resetuje posle 2 min. bez struje? Pa na sta bi to licilo. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @4ever kupis bilo koju bateriju, samo da je NOVA :: :: :: @frantic, procitao sam uputstvo ukupno 2x u zivotu, za staru Epox i maximus2formula plocu, i to samo zbog nekih stvari sto mi je trebalo, a to za upozorenje da bios gubi vrednosti posle 2 min iskljucene struje prvi put cujem, niti sam procitao igde, niti mi se to u zivotu iz iskustva nije desavalo, a nestajala mi je struja 100x, mozda si se istripovao nesto.. to mi se jedino desavalo na Chaintec ploci u firmi, a nije bilo zbog baterije, nego zato sto je prsla ploca, nakon gasenja iste se resetuje bios. Da, takodje i na jednoj 478 Intel mATX plocici :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Da li je ikad iko od vas procitao uputstvo za neku novu Asus plocu :: :: :: :: Moze da bude i baterija,ali ne treba ni ovo da se iskljuci kao opcija.. :: :: :: :: Open source software rules!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Hoces da kazes da je mozda i meni otisla ploca? :`(
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.