Rekoh da svuda prijavljuje isto....i u BIOS-u... i svuda.... :) Nije do chiscenja...uradio... sam cischenje... vishe puta za 2 meseca nego neko za zivota :) i vatica..i alkohol.. i cetikica..i krpica..i sveeeee.... i napajanje sam otvarao..i chistio... ma sve moguce..ne vredi..kazem..picajzla sam i ovako i onako cistuckam stalno... al veoommaa pazljivo..tako da znam da ja nisam sjebao nishta :) Cu metnem napajanje novo ovih dana..pa cemo da vidimo.. pa ako nije..cu stavim neki stariji BIOS-... mozda ona brzljavi...yebem li ga vishe :) Hvala svima... ce ga reshimo nekako ove TEMPARATURE a josh nije ni pocheo OPET da vlada SVINJSKI grip a moj vec bolestan :D
Asus M2N-E AM2+ 7750 Black Edition Geil 2 x 1GB 667Mhz 2 x 160GB Maxtor nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 750/1600/1900 Asus DVD/RW Blueberry 450W
:: Da li si proverio temperature u BIOS-u :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Stavljeno napajanje novo..CVRC...sve isto i dalje :(
08.10.2010. 03:00
status: user broj poruka: 1231
E ovako stoje stvari..kratko i jasno.... Kupio novo napajanje 550w .... i OPET sve istoooo... napajanje se greje...... procesor VRUC.... chistio OPET .. i menjao pastu.. Ne vredi...... Pogledam skoro na ASUS sajtu i forumu za ovaj procesor 7750 i ASUS plochu... kaze da je to TAKO.. i da se NE gotivi s`ovim procesorom... i da ce se UVEK grejati ...svi zivi se zale.. a iz ASUS-a nemaju reshenje :(...jedino reshenje je prelazak na drugu plochu ..... Eto...chisto da javim shta sam uradio..i da nazalost reshenje ne postoji.. i da..probao sam sa svim verzijama BIOS-a za svaki sluchaj i ne vredi..UVEK isto.... znachi da plocha mora da FIJUUUUUUUUUUUUUUUUUU...leti kroz prozor :D Ima josh neko neku ideju ? heheheheh
Asus M2N-E AM2+ 7750 Black Edition Geil 2 x 1GB 667Mhz 2 x 160GB Maxtor nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 750/1600/1900 Asus DVD/RW Blueberry 450W
Re: Stavljeno napajanje novo..CVRC...sve isto i dalje :(
08.10.2010. 04:44
status: user broj poruka: 9459
A sta te boli racku koliko se greje kada ti comp radi ok?Vozi tako i ne osvrci se na temperature,zar je to bitno?Dve stvari su kod tebe u pitanju: 1.Nije ti dobro nalegao hladnjak na proc(zbog toga je hladan hladnjak,a temperature u ocitavanju abnormalne). 2. Pobrljavio senzor u procesoru
Sta bih ja u tom slucaju: 8* proverio hladnjak kako je postavljen.Ne mora da znaci da je dobro legao,moguce je da stipaljke ne hvataju simetrico i u to slucaju mozes da ga namestas 1000* bez uspeha i uvek ce biti lufta. 2. u izgradnji:) Ako mislis to da prodajes/bacas/menjas...mail ti je dole-desno.Poz
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: E ovako stoje stvari..kratko i jasno.... Kupio novo napajanje 550w .... i OPET sve istoooo... napajanje se greje...... procesor VRUC.... chistio OPET .. i menjao pastu.. Ne vredi...... Pogledam skoro na ASUS sajtu i forumu za ovaj procesor 7750 i ASUS plochu... kaze da je to TAKO.. i da se NE gotivi s`ovim procesorom... i da ce se UVEK grejati ...svi zivi se zale.. a iz ASUS-a nemaju reshenje :(...jedino reshenje je prelazak na drugu plochu ..... Eto...chisto da javim shta sam uradio..i da nazalost reshenje ne postoji.. i da..probao sam sa svim verzijama BIOS-a za svaki sluchaj i ne vredi..UVEK isto.... znachi da plocha mora da FIJUUUUUUUUUUUUUUUUUU...leti kroz prozor :D Ima josh neko neku ideju ? hehehehe :: :: Asus M2N-E :: AM2+ 7750 Black Edition :: Geil 2 x 1GB 667Mhz :: 2 x 160GB Maxtor :: nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 750/1600/190 :: Asus DVD/RW :: Blueberry 450W :: ::
Možda previše neozbiljno postujem pa me nisi baš uzeo u ozbir: ako je cooler dobro nalegao, i, hladan ili mlak je na dodir tokom rada računara, onda nemaš problem sa grejanjem već sa očitavanjem temperature. ASUS ali i neki drugi proizvođači, koristili su jedan mali `trik` za svoje matične ploče, kojim bi u sintetičkim testovima pod istim uslovima, pobeđivai u performansama i tabelama: malkice su dizali fsb ili bilo šta što diže takt procesora, i, malkice bi dodali više struje (šur, mislim na napon) da bi procesori i dalje radili stabilno na većem taktu od suparnika... ne znam, da probaš da skineš malo default napon procesora? Ako je ovo što pričam, onda je očitavanje lažno (voltaže na procu a po meni i temperature). U suprotnom, možda prodaja, ali... bolje fazon iz ciga švercuje tvora preko grane: nek` crkne pi*ka mu materina!
Ima ortak i dalje m2n-sli deluxe, sećam se kad sam kupio 5000+ BE s gigabyte m57 pločom, pa kao lepo to radilo, lepo se i klokovalo pa rešio i on da pazari takav procesor za svoju. Svašta je probao a procesor se i dalje čak i na default prilično grejao a kilavo klokovao. Rekalmirao je procesor koji je vraćen kao ispravan i tek kad im je odneo sve komplet zamenili su mu po osnovu nekompatibilnosti za phenom1 uz doplatu.
To novo napajanje od 550W ne bi trebalo da se znoji ič s tim, ma i ono od 450 što si imao je doraslo toj tvojoj kombinaciji - što sam već pomenuo čini mi se.
Jesam li dobro razumeo da je komp skoro počeo da se greje, nije oduvek? Kad si to primetio tačno? Mislim, da krenemo od početka.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ma oduvek se grejao... nego ja mislio da je to zbog vrucine :) uvek je bilo oko 43-44-45 stepeni IDLE.... al reko Leto..vrucina..nemam klimu... pa mozda to.... al trt.... evo sada cvokocem u sobi hehehe... al i dalje ne vredi..nemam mi druge..osim da prodam..... Kazem...ova plocha ima problem s`tim procesorom..samo ja to nisam znao kada sam ga kupovao pre 5-6 meseci.... jbg :((( Svi su govorili MA RADICE... mislim on radiiii...al ne mogu da ga clock..ne mogu nishta..na ovoj plochi..smor... :( a sve otljuchano na plochi za klokovanje.,.. al dzaba,,, :) sada ima da se naprodajem... imam tri komponente da prodam :) sad moram da mecem oglas Asus M2N-E AM2+ 7750 Black Edition Geil 2 x 1GB 667Mhz 2 x 160GB Maxtor nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 750/1600/1900 Asus DVD/RW Blueberry 450W
Buni me jedna stvar na slici koju sam postavio...da li temperatura procesora gleda na ono CORE 0 CORE 1 gde prikazuje da je 35 stepeni ... ili se gleda gore gde pishe samo CPU ??? Neko kaze da se gleda dole..neko kaze da se gleda gore... To me isto buni... ? Jer ako se gleda ovo CORE 0 i CORE 1 onda je ok 35 stepeni...... http://img404.imageshack.us/i/stajeovobreee.jpg/
:: Buni me jedna stvar na slici koju sam postavio...da li temperatura procesora gleda na ono CORE 0 CORE 1 gde prikazuje da je 35 stepeni ... ili se gleda gore gde pishe samo CPU ??? Neko kaze da se gleda dole..neko kaze da se gleda gore... To me isto buni... ? Jer ako se gleda ovo CORE 0 i CORE 1 onda je ok 35 stepeni...... :: http://img404.imageshack.us/i/stajeovobreee.jpg
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Jel se gleda ovo shto sam zaokruzio...? Ako se to gleda..onda je sve sasvim ok ? :: :: samo 26 stepeni ? :: :: http://img301.imageshack.us/f/jelovo.jpg :: :: Asus M2N-E :: AM2+ 7750 Black Edition :: Geil 2 x 1GB 667Mhz :: 2 x 160GB Maxtor :: nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 750/1600/190 :: Asus DVD/RW :: Blueberry 450W :: ::
od 12v je ustvari znak da napajanje bez po muke ``gura`` konfu,problem je ako prebacuje 12v,jer onda zbog nemogucnosti napajanja da da dovoljno struje tj dovoljnu amperazu,logicka kola podizu napon preko 12v,ne bi li ukupnu snagu doveli na dovoljan nivo,tako da je u tvom slucaju sve ok,i napajanje radi svoj posao kako treba
Pc probe ...isto javlja kao BIOS.Kao i svi programi..apsolutno isto RAIC-u... tako da.... ipak se gleda ono CORE 0 CORE 1 shto sam pitao..i verovacu tome.. pa ako se spali..nek se spali..ko u yebe sve..... Ne mogu vishe da se nerviram..josh kada sam prochitao na ASUS-ovom sajtu da plocha ima problem sa ovim procesorom.. prosto sam se obradovao..kud nisam chitao pre nego shto sam ga uzeo..al dobro..super shljaka ovako :) e da..jedino shto je VOLTAZA sa proceror bila na 1.5v ??? Al sam spustio na 1.325v jer sam ga clock na 2.84Ghz..... pa koliko radi nek radi :)
ali sa bakarnim radijatorom CPU se uopste nije grejao toliko 55 C full load max ,sa fabrickim kulerom je isao do 60 C ,podrazumevam da imas dobro kuciste.Nagadjam ali mozda se tako ponasa na Nvidia chipsetu.1,33 je default Vcore za njega ,ne znam da li imas na chipsetu ali kod AMD mozes da mu smanjis HT link a i nortbridge i tako smanjis temperaturu,mozes recimo HT link za njega da stavis 1 Ghz isto toliko i Northbridge da bi mu smanjio temp.Ja sam bas na Asus m2a-vm imao taj CPU apsolutno ok CPU nikad problem sa temp.
Eve pogledaj... a to 1.5v je valjda njegov maximum..nisam ja dobro video..nije bilo na 1.5v ..moja greshka..IZVINI! :) eve slike sa PC PROBE i druygim programom.... identichno
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.