Mislim da CPUID ne daje tacne informacije ,sa ukljucenim CnQ on treba da trosi duplo manje .Slobodno ti idi na OC ne obracaj paznju na to.Iskljuci turbo ako povecavas mnozilac .logicno ... Imas Asus pc probe ,meni nikad nije tacno radio cpuid .Imas i AMD overdrive gde dobijas sve info o CPU ,ali nemoj da ga koristis dok se ne uvezbas sa OC -om iz bios-a (moja preporuka)
:: Imam jos jedan problem sa ovim procesorom... Trosi 140W u Iddle-u, a treba kad se optereti max. da trosi 125W. Kako sad bre to? :: :: ::
Phenom II 955 Be, na def. U idle-u radi na 800Mhz, V 1.025, kad ga malo uposlim skače na 2200 i 1.2v a kad ga baš uposlim radi na 3200 i 1.4v. VID isto skače ko blesav, pratim na AMD Overdrive-u Fiat iustitia, et pereat mundus
Sve me vise i vise izludjuje. U BIOS-u sam stavio voltazu procesora ravno na 1.3, a u CPU-u mi varira od 1.3-1.5V!!! To je nenormalno mnogo. Pocinjem da sumnjam da mi senzori ne ocitavaju dobro ni temperature ni voltaze. U BIOS-u mi bleju temperatura CPU-a 38c, a u HW Monitoru i Core Temp-u 18. Vazi! Voltaza u BIOS-u mi je 1.2, sto je i normalno, ali tamo CPU se ne opterecuje, pa voltaza ni ne varira mnogo.
:: Phenom II 955 Be, na def. U idle-u radi na 800Mhz, V 1.025, kad ga malo uposlim skače na 2200 i 1.2v a kad ga baš uposlim radi na 3200 i 1.4v. VID isto skače ko blesav, pratim na AMD Overdrive-
E to isto se i kod mene desava...bas sada kada je scyter ovo napisao, reko i ja da vidim...
AMD Phenom II x4 955 BE DDR3 Kingston HyperX 2GB Gigabyte 890XA-UD3 8600GT 256MB DDR3 Xilence 500W TrendSonic Wizard
Iskljuci turbo,kada je ukljucen turbo on sam poveca napon.Default vcore za taj cpu je 1,4 v,ne znam sto ga spustas.Za tebe su validna ocitavanja iz Asus pc probe ,ne iz third party software tipa cpuid ,everest i slicno jer daju pogresna ocitavanja. Starija su ocitavanja u biosu koja prati i ASUS pc probe. Zovi nekog ko poznaje AMD sisteme da ti to podesi.Vidim da tebe cude neke stvari koje su na AMD-u normala odavno.
Nema tu mnogo mudrosti .Uradi ovako ne pominji vise cpuid ,najezim se :).
Iskljuci turbo ,ostavi CnQ.Prvo povecavaj mnozilac ,postepeno ,nemoj odmah naglo veliki mnozilac ,bez podizannja Vcore ,pa vidi dokle doguras.Ne mozes sve da ukapiras odjednom ,ali ovo ti je dobro za pocetak .dok skapiras kako to funkcionise.Prati temperature .vcore ,coolere preko ASUS PC PROBE.Imas ga na instalacionom dvd-u uz plocu.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
:: Ma opasan sam ko bolesno mače. I da imam nešto adekvatno za menjažu nisam blesav da stvorim još jednog tortojeda, to mi berza ne bi oprostila. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Nema tu mnogo mudrosti .Uradi ovako ne pominji vise cpuid ,najezim se :) :: :: ::
Ukapirace eses ,ali ne moze odmah ,ima mnogo opcija u biosu stvarno .meni je trebalo isto vreme za novi AMD chipset da skapiram .Bitno je da slusa nas.
:: Ma opasan sam ko bolesno mače. I da imam nešto adekvatno za menjažu nisam blesav da stvorim još jednog tortojeda, to mi berza ne bi oprostila. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Nema tu mnogo mudrosti .Uradi ovako ne pominji vise cpuid ,najezim se :) :: :: ::
Je li, kad smo vec kod BIOSa, opcja, amdova, klokovanja, da pitam ja vas, jel zna neko da klokuje ovaj moj athlon dole? Samo polako, postavljam sutra temu, ocu bar sa 2.8 na 3.2 da ga nateram. Ima gomila voltaza, ram tajminga, i gluposti, pa ako neko zna to, nek se spremi za sutra :)
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
Zaebaniji su ti AMD koji nisu BE za klokovanje .ali sustina se svodi ,da tamo gde je fsb ukucas recimo broj veci od 200.recimo broj 230 x mnozilac 15 ,daje frekvenciju 3450 Mhz,prosta matematika.)(15x230=3450) E sad kad povecas fsb poveca se i frekvencija memorije ,sto moze da dovede do nestabilnosti ,tako da gledas da smanjis frekvenciju memorije ,to pratis preko cpu-z ,recimo ona je skocila na 1000 mhz (posto si povecao fsb ) ti je smanji u biosu na 800 mhz (ako 800 mhz fabricki) ,mozes i ne moras da smanjis HT ,ali u principu frekvencija NB bi trebao da bude veci za 100 mhz od HT-a na 7xx chipsetovima ,da bi bio stabilan OC.
@Ovo ne vazi za eses posto se BE CPU OC na drugi nacin samo povecavanjem mnozioca ,kada se poveca mnozilac ne povecava se frekvencija memorije ,a fsb je default 200 i on se ne povecava.
:: :: Je li, kad smo vec kod BIOSa, opcja, amdova, klokovanja, da pitam ja vas, jel zna neko da klokuje ovaj moj athlon dole? Samo polako, postavljam sutra temu, ocu bar sa 2.8 na 3.2 da ga nateram. Ima gomila voltaza, ram tajminga, i gluposti, pa ako neko zna to, nek se spremi za sutra : :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: ::
To sam i radio. Ostavim sve na auto, povecam fsb , smanjim ram da ne predje 800, odem i windows, pustim occt i sa 2.8 na 3.2 mi posle 6 sekundi izbaci gresku. Smanjim ht da bude na kraju oko 2000Mhz, ne vredi, sta god da sam uradio, pa rekoh ako je neko raspolozen da mu pustim preko skajpa da gleda a ja da kucam. No, da ne upadam coveku u temu, postavicu to sutra. Odo se spremam pa da malo izadjem na vazduh.
:: Zaebaniji su ti AMD koji nisu BE za klokovanje .ali sustina se svodi ,da tamo gde je fsb ukucas recimo broj veci od 200.recimo broj 230 x mnozilac 15 ,daje frekvenciju 3450 Mhz,prosta matematika.)(15x230=3450 :: E sad kad povecas fsb poveca se i frekvencija memorije ,sto moze da dovede do nestabilnosti ,tako da gledas da smanjis frekvenciju memorije ,to pratis preko cpu-z ,recimo ona je skocila na 1000 mhz (posto si povecao fsb ) ti je smanji u biosu na 800 mhz (ako 800 mhz fabricki) ,mozes i ne moras da smanjis HT ,ali u principu frekvencija NB bi trebao da bude veci za 100 mhz od HT-a na 7xx chipsetovima ,da bi bio stabilan OC :: :: @Ovo ne vazi za eses posto se BE CPU OC na drugi nacin samo povecavanjem mnozioca ,kada se poveca mnozilac ne povecava se frekvencija memorije ,a fsb je default 200 i on se ne povecava :: :: :: :: :: Je li, kad smo vec kod BIOSa, opcja, amdova, klokovanja, da pitam ja vas, jel zna neko da klokuje ovaj moj athlon dole? Samo polako, postavljam sutra temu, ocu bar sa 2.8 na 3.2 da ga nateram. Ima gomila voltaza, ram tajminga, i gluposti, pa ako neko zna to, nek se spremi za sutra : :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: :: :: ::
U stanje C1E procesor ulazi kada se ceka (nakon HLT instrukcije) na neki spoljni dogadjaj (obicno interrupt) i u tom stanju procesor trosi minimalnu el.energiju. Za vreme trajanja HLT instrukcije, CPU ne vrsi nikakvo procesiranje. Sa druge strane, OS upravlja naponom i radnom frekvencijom procesora pomocu CnQ (ili EIST) tehnike, s tom razlikom sto procesor ne mora da ceka na neki dogadjaj vec moze da vrsi neko procesiranje. Tako da, ako stvarno zelis da ti procesor `stedi` energiju, onda bi trebale obe opcije da budu ukljucene, C1E i CnQ.
:: Ostavi CNQ on sada nema veze sa OC .iskljuci slobodno C1E i secure virtual machine ,to ti nece trebati ,a moze da pravi problem kod OC-a :: :: :: :: Fora je sto je bio iskljucen CnQ. U Advanced CPU Settings imaju sledece opcije :: :: :: :: Microcode Updation: Enable :: :: Secure Virtual Mashine Mode: Enable :: :: Cool `n` Quiet: Enable :: :: C1E Support: Enable :: :: Asus Core Unlocker: Disable :: :: CPU Core Activation: Aut :: :: :: :: Ovako je na default, ja sam samo ugasio Cool `n` Quiet i C1E Support. Kada ugasim i prve dve stavke, onda nece da se bootuje sistem. Zabaguje se kod slike ploce :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.