@Simon72 pa u principu uzimam nesto za min narednih god ipo dana tada mozda neki phenom ozbiljan :) sada sam ogranicen sa novcem (imas gore konfiguraciju koju hocu da uzmem) pa sam bio u dilemi sta uzeti (racunara jos nije kupljen ) :) tako da bi bilo lepo da bude u fulu narednih 2 god da moze da se i odigra neka igrica na high (tj da mogu da se isprobaju novi naslovi koji izadju u ozbiljnoj grafici na neko lcd od 20 il 22 incha) :)
Ih, pa da znam da cu sto posto da ga otkljucam, dao bih i 10 soma za njega, al jbg, vise ne rizikujem, jednom sam se opekao!
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
:: Ja sam to rekao uslovno ako radi u defaultu kao x2, a kao otkljucan je ovak :: :: http://www.anandtech.com/bench/Product/122?vs=8 :: :: S obizirom da je mene procesor kostao 8500 din, ja sam prezadovoljan, mada je i taj Athlon x4 odlican procesor nema sta, nemoj pogresno da me razumes, to su u principu sve nijanse
AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GHz 8M najjeftinija cena u gradu 125e
AMD Athlon II X4 635 2.9GHz 2MB najjeftinija cena u gradu 83e
razlika u performasama ide u korist 955 phenoma za nekih 10% do 20% sto ne vredi po mom misljenju u slucaju cpu-a 40e (za te pare jos 2 gb dobre ddr3 memorije :) )
@Snoopy buraz dobar je Athlon taj tu nema razgovora, ali to sto si se ti opekao i nisi otkljucao 550 to je tvoj slucaj zasebno. a i nisi trebao uzimati 550 nego 555
ja sam od 6 procesora otkljucao 5 komada.
4 x Phenom II X2 555 BE u X4 B55 1 X Athlon II X4 635 L3 cashe 1 x Phenom II X2 555 BE nije hteo da se otkljuca
Svakom ko zeli malo da reskira bih preporucio 555 BE za 80e da proba da ga otkljuca...
Ko nema muda za njega je Athlon II X4 i tu je kraj price na ovu temu!
Imam Phenom II X4 B55 na 3.9GHz 1.43V i dugo se to nece manjati...
ae sad da cujem vase misljenje za ovo sto sam sklopio u pitanju je konfiguracija koja je 37k i to je moj limit za kofig sto se tice para ocenite od 1 do 10 (uzmite u obzir da je do 37k dinara, i da necu amd jer ga ne volim)
monitor: SAMSUNG P2070 (ili neki drugi uglavno pada izbor na P seriju samsunga) mis: A4 TECH X-748K Oscar e tastatura: LOGITECH Comfort Wave 450 Keyboard OEM podloga: ROCCAT Taito
p.s. nastavite diskusiju slobodno oko procesora :)
Snalažljivo moram da priznam, ne voliš AMD pa si uzeo AMD umesto AMD-a.
Pa ono, sviđa mi se... osim napajanja i što možeš za te pare da uzmeš neku drugu memoriju na 1600mhz, skup taj GEJl. Treba li ti baš podloga za miša od 20e?
7 od 10
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: :: ae sad da cujem vase misljenje za ovo sto sam sklopio :: u pitanju je konfiguracija koja je 37k i to je moj limit za kofig sto se tice par :: ocenite od 1 do 10 (uzmite u obzir da je do 37k dinara, i da necu amd jer ga ne volim :: :: :: MB: MSI 770-G4 :: CPU: AMD Athlon X4 63 :: VGA: Sapphire 5770 1GB DDR :: RAM: Geil GV32GB1333C9SC 2GB DDR :: HD: Western WD50013331AALS 500G :: BLUEBERRY CN-832BK-500 500W (pa posle uzimam LC napajanje na 550w :: :: monitor: SAMSUNG P2070 (ili neki drugi uglavno pada izbor na P seriju samsunga :: mis: A4 TECH X-748K Oscar :: tastatura: LOGITECH Comfort Wave 450 Keyboard OE :: podloga: ROCCAT Tait :: :: p.s. nastavite diskusiju slobodno oko procesora :)
A sto se tvoje konfe tice ne znam sta ti znaci ovo
`(uzmite u obzir da je do 37k dinara, i da necu amd jer ga ne volim)` ?!?!?!?
Ne volis AMD a stavio si AMD da se nisi zajebao?lapsus?
inace taj mis je tesko govno, grafiku bi mogao mozda GTX 460 768 za 14-15k ne znam za koliko si nasao tu 5770 dobra je ako je oko 11-12k, napajanje je tuga ostalo je bombona...
:: :: :: ae sad da cujem vase misljenje za ovo sto sam sklopio :: u pitanju je konfiguracija koja je 37k i to je moj limit za kofig sto se tice par :: ocenite od 1 do 10 (uzmite u obzir da je do 37k dinara, i da necu amd jer ga ne volim :: :: :: MB: MSI 770-G4 :: CPU: AMD Athlon X4 63 :: VGA: Sapphire 5770 1GB DDR :: RAM: Geil GV32GB1333C9SC 2GB DDR :: HD: Western WD50013331AALS 500G :: BLUEBERRY CN-832BK-500 500W (pa posle uzimam LC napajanje na 550w :: :: monitor: SAMSUNG P2070 (ili neki drugi uglavno pada izbor na P seriju samsunga :: mis: A4 TECH X-748K Oscar :: tastatura: LOGITECH Comfort Wave 450 Keyboard OE :: podloga: ROCCAT Tait :: :: p.s. nastavite diskusiju slobodno oko procesora :)
@raic sto se tice ne volim amd LAPSUS znaci NE VOLIM INTEL :) napajanje ce biti zamenuto cim budem skupio neko LC od 550w minimum a inace uzimam prvo konfig i monitor a ovo cu da kupim od nekih para kasnije posle ned dve kad skupim :) podloga mi je bitna bas dobra da bude i velika bas :)
@dautovic LAPSUS :) ne volim intel
MIS mi je vrh koristio sam ga kratko od posto drugar ima i odusevljn sam mislim da je best buy po mene bas mi odogovara :) sto se tice krafike NVIDIA je sigurnija , a AMD i ATI zajedno kidaju, a i 5770 nasao sam za 12k :) (a moguce i da ce me ispasti oko 10k) :) napajanje cim budem posle skupio neki dinar pada lc 550w najmanje, ovo blueberry ce da izgura nekih mesec dana lagano :)
Athlon ce da potuce Phenoma samo u snovima, jedino da je 500mhz razlika, pa da budu tu negde, probaj decko malo enkodovanje i renderovanje, pa ces da vidis gde ce da bude Athlon
AMD i Ati rade southbridge zajedno odavno , jer u vecini slucajeva kada skidas drajvere za AMD - skidas i za ATI chipset, poznato je da AMD najbolje rezultate u benchmarku postize sa ATI karticom, naravno i nvidia je odlicna i tu nema sta, al poenta da je zbog kompatibilnosti ipak ATI bolja kupovina
Ne mora da znaci da nemas muda ako uzmes athlon x4. Evo ja sam imao muda i uzeo phenom x2 i sta sam uradio? Izdutjkao! (nije postojao 555 kad sam ja uzeo, a izsto se tako pricalo da se 90% otkljucava). Eto, samo kazem da ako ne zelis da se ukopas sa dvojkom, uzmes atII x4
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
:: @Snoopy buraz dobar je Athlon taj tu nema razgovora, ali to sto si se ti opekao i nisi otkljucao 550 to je tvoj slucaj zasebno. a i nisi trebao uzimati 550 nego 55 :: :: ja sam od 6 procesora otkljucao 5 komada :: :: 4 x Phenom II X2 555 BE u X4 B5 :: 1 X Athlon II X4 635 L3 cash :: 1 x Phenom II X2 555 BE nije hteo da se otkljuca :: :: Svakom ko zeli malo da reskira bih preporucio 555 BE za 80e da proba da ga otkljuca.. :: :: Ko nema muda za njega je Athlon II X4 i tu je kraj price na ovu temu :: :: Imam Phenom II X4 B55 na 3.9GHz 1.43V i dugo se to nece manjati.. ::
Re: Evo ako baš nećeš da rizikuješ sa otključavanjem
20.11.2010. 19:51
status: user broj poruka: 9006
Da, stavi MSI G45 ploču, ovi je nemaju u ponudi pa nisam mogao da stavim.
A miš je ok, samo mogao bi da uzmeš 740K ili 747H, laserski su a onaj što si ti mislio je optički. I još jednom da kažem da mi je bez veze da podloga bude skuplja od miša, osobito što sam 740K godinu dana vozao po stolu bez problema, podlogu sam dobio posle na poklon i nije da mi znači bog zna koliko.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.