Lupas, procitaj malo reviews, pa ces razumeti sta pricam.. Primer ocit, Thermalright SI-128 SE ima vecu povrsinu hladjenja od Thermalright AXP-140, a dobija ga Thermalright AXP-140...Lupas mnogo, a ne znas nista :)
:: Cale ja sam imao i vendettu i 212+ koji si ti imao?znam o cemu pricam.. :: :: Malo lupas naravno da ima veze koliko pajpova ima i koje su debljine, i kako su isti rasporedjeni...moras da razumes kako hp funkcionisu.. :: :: 212+ ima 4 pajpa koji su drugacije raporedjeni, ravnomerno su rasporedjeni po povrsini rebara i bolje sprovode toplotu na iste, ali je povrsina tih rebara manja nego kod venedette.. :: :: :: :: :: :: Gaia-u bih uzeo pre 212+, ako nadjes.. :: :: :: :: :: ::
Da sad nadjem gaia-u, odmah bih je ujutru narucio, no nema.. Ne bih menjao kuler na 212+, onda mi izadje kao da kupim neki bolji kuler out of the box, a video sam da i nije mnogo bucan 212+, a i ne smeta mi toliko, bitno da ladi. Jel stvarno toliko bucan? Mom drugu buka izuzetno smeta, i to mu bas bitno, a i on planira da ga uzme, ova tema se tice njega koliko i mene :)
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZ
:: Gaia-u bih uzeo pre 212+, ako nadjes.. :: :: ::
Generalizujes stvari jer ne znas koje su sve karakteristike bitne, ne znas princip HP-a i samim tim ne mozes da shvatis mnogo stvari a guzis se i ako ne volim likove...
bitnan je dizajn, bitna je povrsina rebara, bitan je materijal Al i Cu koji se razlikuju u nekim termickim karakteristikama, duzina broj i obim pajpova, kao i njihov raspored. A kod skupih i kvalitetnih hladnjenja obicno preovldaju neke inovativne inzenjerske ideje...
A i ja konj nasao sa tobom da raspravljam....
idem da gledam tv pa na kunt, uzivaj i citaj malo od ovih ostalih clanova naucises nesto jos...
:: Lupas, procitaj malo reviews, pa ces razumeti sta pricam.. Primer ocit, Thermalright SI-128 SE ima vecu povrsinu hladjenja od Thermalright AXP-140, a dobija ga Thermalright AXP-140...Lupas mnogo, a ne znas nista : :: :: :: :: Cale ja sam imao i vendettu i 212+ koji si ti imao?znam o cemu pricam.. :: :: :: :: Malo lupas naravno da ima veze koliko pajpova ima i koje su debljine, i kako su isti rasporedjeni...moras da razumes kako hp funkcionisu.. :: :: :: :: 212+ ima 4 pajpa koji su drugacije raporedjeni, ravnomerno su rasporedjeni po povrsini rebara i bolje sprovode toplotu na iste, ali je povrsina tih rebara manja nego kod venedette.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Gaia-u bih uzeo pre 212+, ako nadjes.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pazi, ja imam 212+ i odlican je kuler, neces nimalo pogresiti ako uzmes isti :) Jedino, sto se meni Gaia dopada kako je odradjena itd..
Sto se tice buke, fan je PWM i, konkretno ovaj sa CM 212+, je bucan za mene...kad je na min obrtaja tih je, ali kad se procesor zagreje, buka je primetna, pogotovo mi se nije dopadao prelaz taj, koji sam stalno cuo :O..iako cujem i 12cm fan na 1200rpm, ova buka, tj. prelaz, mi smetao :P
Pozovi emmi, pa probaj da narucis
@dautovic Pricaj sta hoces, nisi u pravu, svakako...pricas o principu heatpipes kao da je to ULTRA MEGA GIGA nauka, a objasni se u 2 recenice i smesno je...mozes da filozofiras i dalje, ali znam o kulerima mnogo i nisi u pravu :) :: :: Da sad nadjem gaia-u, odmah bih je ujutru narucio, no nema.. Ne bih menjao kuler na 212+, onda mi izadje kao da kupim neki bolji kuler out of the box, a video sam da i nije mnogo bucan 212+, a i ne smeta mi toliko, bitno da ladi. Jel stvarno toliko bucan? Mom drugu buka izuzetno smeta, i to mu bas bitno, a i on planira da ga uzme, ova tema se tice njega koliko i mene : :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, N :: :: :: Gaia-u bih uzeo pre 212+, ako nadjes.. :: :: :: :: :: ::
kako god...ja sam rekao kako jeste na konertnom primeru dva kulera koja sam imao...nisam ja filozofirao i izvodio neke formule o broju hitpajpova itd...
Inace ako znas mnogo o kuleirma mogao si i tog blademaster 120 da utisas ako ti smeta buka...da mu fixiras broj obrtaja...
:: Pricaj sta hoces, nisi u pravu, svakako...pricas o principu heatpipes kao da je to ULTRA MEGA GIGA nauka, a objasni se u 2 recenice i smesno je...mozes da filozofiras i dalje, ali znam o kulerima mnogo i nisi u pravu : :: :: :: :: U skolu da ti predajem sine... . :: :: :: :: Generalizujes stvari jer ne znas koje su sve karakteristike bitne, ne znas princip HP-a i samim tim ne mozes da shvatis mnogo stvari a guzis se i ako ne volim likove.. :: :: :: :: bitnan je dizajn, bitna je povrsina rebara, bitan je materijal Al i Cu koji se razlikuju u nekim termickim karakteristikama, duzina broj i obim pajpova, kao i njihov raspored. A kod skupih i kvalitetnih hladnjenja obicno preovldaju neke inovativne inzenjerske ideje.. :: :: :: :: A i ja konj nasao sa tobom da raspravljam... :: :: :: :: idem da gledam tv pa na kunt, uzivaj i citaj malo od ovih ostalih clanova naucises nesto jos.. :: :: :: :: :: :: :: Lupas, procitaj malo reviews, pa ces razumeti sta pricam.. Primer ocit, Thermalright SI-128 SE ima vecu povrsinu hladjenja od Thermalright AXP-140, a dobija ga Thermalright AXP-140...Lupas mnogo, a ne znas nista : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Cale ja sam imao i vendettu i 212+ koji si ti imao?znam o cemu pricam.. :: :: :: :: :: :: :: :: Malo lupas naravno da ima veze koliko pajpova ima i koje su debljine, i kako su isti rasporedjeni...moras da razumes kako hp funkcionisu.. :: :: :: :: :: :: :: :: 212+ ima 4 pajpa koji su drugacije raporedjeni, ravnomerno su rasporedjeni po povrsini rebara i bolje sprovode toplotu na iste, ali je povrsina tih rebara manja nego kod venedette.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Gaia-u bih uzeo pre 212+, ako nadjes.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ako već nisi siguran ili ne bi da eksperimentišeš, uzmi 212+ ili Vendetta 2, a ako nađeš Gaju, Vlaju i Raju, onda uzmi to :) Dobar je i onaj Xigmatek balder, hteo sam da ga uzmem, ali ga nestalo meni ispred nosa, može push/pull, ima direct touch HP, pa su mu performanse odlične, iako ima 3Heatpipe-a.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
Ps samo prekinite sa tim `iako ima 3 heatpipe-a` WTF? Vendetta 2 ima isto 3x 8mm heatpipes kao Balder, Gaia, 1283 itd
:: Ako već nisi siguran ili ne bi da eksperimentišeš, uzmi 212+ ili Vendetta 2, a ako nađeš Gaju, Vlaju i Raju, onda uzmi to : :: Dobar je i onaj Xigmatek balder, hteo sam da ga uzmem, ali ga nestalo meni ispred nosa, može push/pull, ima direct touch HP, pa su mu performanse odlične, iako ima 3Heatpipe-a :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: ::
Ako imas gde konkretno sa linkom, ako nemas, ja cu trazim po radnjama
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZ
:: Ako već nisi siguran ili ne bi da eksperimentišeš, uzmi 212+ ili Vendetta 2, a ako nađeš Gaju, Vlaju i Raju, onda uzmi to : :: Dobar je i onaj Xigmatek balder, hteo sam da ga uzmem, ali ga nestalo meni ispred nosa, može push/pull, ima direct touch HP, pa su mu performanse odlične, iako ima 3Heatpipe-a :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: ::
Bio je ranije u emmi-ju za 3200din, rasprodao se ko vruć burek. Sad ga ima u atomu al je tamo dosta skuplji.
A ja još pričam ljudima kupujte dok ima po toj ceni, dobar kuler i još kad ga uvališ u kućište onako niklovanog nećeš naći bolji `chick magnet`... osim možda onih čupavih kocki za retrovizor.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Sede jednom prilikom na usmenom ispitu studenti nekog tehničkog fakulteta i ulazi jedan malo kasnije pa seda i pita kolegu ispred kako je profesor raspoložen, itd. - Ma nije loše nego danas mnogo traži dlaku u jajetu. - Dobro je, ako ovde nečega ima to je dlakavih jaja.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Zajebana situacija..misim..sa tim jajima.. Razmisljam samo o ovim xigmatec jer si bas dosta o njima pricao, al bice 99% 212+. Jel mogu ja to da napakujem? Cuh da ima podosta zajebancija
I da, povodom price sto vise pajpova kontakt, to bolje, jel to znaci da je ovaj sa ovih 16 bas dobar?
:: Sede jednom prilikom na usmenom ispitu studenti nekog tehničkog fakulteta i ulazi jedan malo kasnije pa seda i pita kolegu ispred kako je profesor raspoložen, itd :: - Ma nije loše nego danas mnogo traži dlaku u jajetu :: - Dobro je, ako ovde nečega ima to je dlakavih jaja :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
:: :: Zajebana situacija..misim..sa tim jajima.. Razmisljam samo o ovim xigmatec jer si bas dosta o njima pricao, al bice 99% 212+. Jel mogu ja to da napakujem? Cuh da ima podosta zajebancij :: :: I da, povodom price sto vise pajpova kontakt, to bolje, jel to znaci da je ovaj sa ovih 16 bas dobar :: :: http://www.easy.rs/web1/node/202
Aha, znaci slika je misleading..sad samo pojasni malo taj bracket deo..Jel to znaci da se uz ovaj jeftiniji ne dobija za montazu dodatnog ventilatora?
:: Nije to 2x fan, nego regularan uz 1x fan ili gresim o.O :: :: Pa da, G1 je fan bracket version, a GP regulare, oba 1 fan : :: :: :: :: :: Cek, jel se isplati onda ovo jos 200 din vise, i jel razlika samo u dodatnom fan-u :: :: :: :: http://itsvet.com/proizvod/cooler-master-212-plus-rr-b10-212p-gp-lga775-1156-1366-am2-am3/comp_comp_cooler/54/77 :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, N :: :: :: ::
:: :: Aha, znaci slika je misleading..sad samo pojasni malo taj bracket deo..Jel to znaci da se uz ovaj jeftiniji ne dobija za montazu dodatnog ventilatora :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, N :: :: :: Nije to 2x fan, nego regularan uz 1x fan ili gresim o.O :: :: :: :: Pa da, G1 je fan bracket version, a GP regulare, oba 1 fan : :: :: :: :: :: :: :: :: Cek, jel se isplati onda ovo jos 200 din vise, i jel razlika samo u dodatnom fan-u :: :: :: :: :: :: http://itsvet.com/proizvod/cooler-master-212-plus-rr-b10-212p-gp-lga775-1156-1366-am2-am3/comp_comp_cooler/54/77 :: :: :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, N :: :: :: :: :: ::
Kako zicom? Jel u principu nista ne moram da dokupujem? Koja je prakticna razlika? Vidim kod ove bracket verzije ima na slici i pasta, jer se dobija pasta uz ovaj drugi? I kakve su cooler master paste? Odo spavam, pa cu sutra vidim odgovor, dok napises taman. Pozdrav
Fan bracket = kao kod CM V6GT Zica = normalno, fan clips, kao na svim ostalim kulerima :), nista ne dokupljujes sve dobijes i pastu dobijes...sto se tice kvaliteta CM paste/pasti, nemam pojma, jer koristim drugu pastu...
Prakticna razlika = kod bracket-a, ubacis vent, kod zice, zakacis vent :P
:: :: Kako zicom? Jel u principu nista ne moram da dokupujem? Koja je prakticna razlika? Vidim kod ove bracket verzije ima na slici i pasta, jer se dobija pasta uz ovaj drugi? I kakve su cooler master paste? Odo spavam, pa cu sutra vidim odgovor, dok napises taman. Pozdra :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, N :: ::
Ja imam ovaj za AMD X4 3,4Ghz tj AM2/AM3, istripovao sam se da ne radi jer se ventilator nije okretao neki munut, ali zbog smart fana ga nije pokretao, u normalnom radu uopste s ne cuje i radi na oko 300 do 500 obrtaja, sam hladnjak ga hladi dosta dobro, tek poveca broj obrtaja na igricam il slicno.Jedino pazi da kad stavis taj neki kuler da mozes da zatvoris kuciste :), meni se uklopilo u par milimetara od stranice i 1mm do hyperX memorije...Posle 1 god sam menjao plocu i kada sam skinuo kuler video sam da je pasta bila kao da je tek naneta, znaci nikakva pregrevanja nisu bila..pozzzzzzzzzz
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.