Pa rece ja druze nije to los procesor, ali ni GTX285 koja je jaca od GTX470 nije losa karta pa je opet ljudi prodaju za ~120 evra i to u dobroj garanciji.
Moje pitanje tebi je: Da pretpostavimo da nemas procesor, imas 100 evra i treba ti isti: Da li bi ti kupio Q6600 star par godina,njakan bog zna koliko i naravno bez dana garancije?
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Sto se tice teorije u pravu si 100%, ali praksa kaze drugacije :: Zasto i kako , mora dublje da zadjes u sustinu :: :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Seasonic S12D, 850w Super Silent :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb :: Gigabyte 6850 1Gb, Windforc :: ::
Kako gde, ali se na difoltu preplicu , mozda je za nijansu boilji x4, mada u dobrom delu testova je jaci q6600. kad se OC , mislim da ga q6600 pobedjuje. Sa druge strane x4 je bolji sto se tice grejanja, potrosnje i sl.
@Ish Nikad ne kupujem stvari bez garancije, to je moj stav ali ne i stav drugih. Sto se tice q6600, to je zivotinja od procesora, tesko je da se on pokvari i da ne radi ma sta da mu radis. Ne znam ni jedan primer crkavanja ovog procesora, osim sto sam cuo da je Bax-u crko!!! Cisto sumnjam da se to desilo, ali nema veze imam svoje misljenje o tome. Stvar je takva da ce pre kamen da pokvaris nego ovaj proc. Slazem se ja sa tvojim razmisljanjem. Licno komentarisem trenutnu traznju i prodaju. To je najmerodavnoije, ne razmislja svako isto.
::Moje pitanje tebi je: Da pretpostavimo da nemas procesor, imas 100 evra i treba ti isti ::Da li bi ti kupio Q6600 star par godina,njakan bog zna koliko i naravno bez dana garancije
:: jel bolji taj q6600 od mog trenutnog pII X4 920 2.8 ???? ili je obrnuto ili su slicni pozdra :: ::
No na kraju krajeva sta tek reci za cene ddr/agp komponenti, sad sam bas sklopio jednu socket A masinu da je uvalim ovim mojim seljoberima i nisam mogao da verujem kad sam video cene. Pa ako gledam na to da su ljudi ovde bolesni kad prodaju dinosauruse donekle i mogu da opravdam tu cenu za Q6600, jer kao sto si rekao u pitanju je jedan od najstabilnijih (najizdrzljivijih) procesora, a sto nikako ne moze da se kaze za razne ddr/ata/agp komponente koje se danas masovno nude po astronomskim cenama.
Nego jel se ide u neki ribolov(mislim recni). Sanjao sam nocas da varalicarim :))
:: No na kraju krajeva sta tek reci za cene ddr/agp komponenti, sad sam bas sklopio jednu socket A masinu da je uvalim ovim mojim seljoberima i nisam mogao da verujem kad sam video cene :: Pa ako gledam na to da su ljudi ovde bolesni kad prodaju dinosauruse donekle i mogu da opravdam tu cenu za Q6600, jer kao sto si rekao u pitanju je jedan od najstabilnijih (najizdrzljivijih) procesora, a sto nikako ne moze da se kaze za razne ddr/ata/agp komponente koje se danas masovno nude po astronomskim cenama :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Taj procesor se jedino isplati ako ga imas pa da ne moras da prelazis na nesto drugo.
Imao sam Dva razlicita Q6600 i jedan Q6700.
Koliko se ti procesori greju to nije humano!!! Jedan mi je bio i ispod H50 i JEDVA GA JE HLADIO!!!
Problem je u glavi mnogih ljudi koji sa nekim poboznim gledanjima gleddaju na racunar kao sklop. Lakse mu je da kupi tu furnu od preocesora i da dokupi preskupi ddr2 nego da proda plocu procesor i ram i uzme novog Phenoma koji je leden i ddr3 koji je DZABE.
Sve je do ljudi...mnogi se ne razumeju i ne shvataju koliko je neisplativo kupovati taj procesor polovan.
Phenom na istom kloku je brzi i jedno 20-25C hladniji.
@Ishmerish, nesto si ti pomesao, GTX470 je podosta brza od GTX285, 5850 je malo brza od GTX285 a malo sporija od GTX470 GTX285
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Taj procesor se jedino isplati ako ga imas pa da ne moras da prelazis na nesto drugo :: :: Imao sam Dva razlicita Q6600 i jedan Q6700 :: :: Koliko se ti procesori greju to nije humano!!! Jedan mi je bio i ispod H50 i JEDVA GA JE HLADIO!! :: :: Problem je u glavi mnogih ljudi koji sa nekim poboznim gledanjima gleddaju na racunar kao sklop. Lakse mu je da kupi tu furnu od preocesora i da dokupi preskupi ddr2 nego da proda plocu procesor i ram i uzme novog Phenoma koji je leden i ddr3 koji je DZABE :: :: Sve je do ljudi...mnogi se ne razumeju i ne shvataju koliko je neisplativo kupovati taj procesor polovan :: :: Phenom na istom kloku je brzi i jedno 20-25C hladniji :: :: @Ishmerish, nesto si ti pomesao, GTX470 je podosta brza od GTX285, 5850 je malo brza od GTX285 a malo sporija od GTX47 :: GTX285
Evo primer, lik mi nudio GTX285 u garanciji i 3500din za GTX460 1GB, ja mu reko covece nemoj to raditi...
ima njegov oglas na PC berzi `menja gTX285 za GTX 4601 GB`
:: Jes vala sad videh umesto 6 sam trefio 7, medjutim poenta je jasna :: :: Fala na korekciji uvazeni kolega :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Taj procesor se jedino isplati ako ga imas pa da ne moras da prelazis na nesto drugo :: :: :: :: Imao sam Dva razlicita Q6600 i jedan Q6700 :: :: :: :: Koliko se ti procesori greju to nije humano!!! Jedan mi je bio i ispod H50 i JEDVA GA JE HLADIO!! :: :: :: :: Problem je u glavi mnogih ljudi koji sa nekim poboznim gledanjima gleddaju na racunar kao sklop. Lakse mu je da kupi tu furnu od preocesora i da dokupi preskupi ddr2 nego da proda plocu procesor i ram i uzme novog Phenoma koji je leden i ddr3 koji je DZABE :: :: :: :: Sve je do ljudi...mnogi se ne razumeju i ne shvataju koliko je neisplativo kupovati taj procesor polovan :: :: :: :: Phenom na istom kloku je brzi i jedno 20-25C hladniji :: :: :: :: @Ishmerish, nesto si ti pomesao, GTX470 je podosta brza od GTX285, 5850 je malo brza od GTX285 a malo sporija od GTX47 :: :: GTX285
Nije uopste merodavno porediti koliko se greje AMD procesor a koliko Intel.
Ja sam imao sjajao primerak Q6600 koji sam drzao na 3.73GHz i nije se nista preterano grejao sa adekvatnih hladjenjem - IFX-14 sa fanovima na svega 1000RPM. Na 3.6GHz to pod QuadPrime95 nije moglo da predje 60c, a pod LinX-om ne vise od ~70c.
:: Jasna je poenta :: :: Evo primer, lik mi nudio GTX285 u garanciji i 3500din za GTX460 1GB, ja mu reko covece nemoj to raditi.. :: :: ima njegov oglas na PC berzi `menja gTX285 za GTX 4601 GB
:: Nije uopste merodavno porediti koliko se greje AMD procesor a koliko Intel. :: :: Ja sam imao sjajao primerak Q6600 koji sam drzao na 3.73GHz i nije se nista preterano grejao sa adekvatnih hladjenjem - IFX-14 sa fanovima na svega 1000RPM. Na 3.6GHz to pod QuadPrime95 nije moglo da predje 60c, a pod LinX-om ne vise od ~70c :: :: :: :: :: ::
U principu nije nista merodavno porediti ni intel sa amd-om ni ati sa nVidiom sve su to razlicite arhitekture...
Ali ako su cenovno jednaki, a i po performansama, onda mozemo i zagrevanje da poredimo, jer ti da bi ohladio q6600 treba ti hladnjeje od +60e a Phenoma na 4GHz hladi i vendetta2 za 20e to je moja poenta...
:: Nije uopste merodavno porediti koliko se greje AMD procesor a koliko Intel. :: :: Ja sam imao sjajao primerak Q6600 koji sam drzao na 3.73GHz i nije se nista preterano grejao sa adekvatnih hladjenjem - IFX-14 sa fanovima na svega 1000RPM. Na 3.6GHz to pod QuadPrime95 nije moglo da predje 60c, a pod LinX-om ne vise od ~70c :: :: :: :: :: ::
To je naravno jasna stvar. Ako pricamo o tome sta bi bilo najisplatljivije za uraditi - imas pravo.
Ja kazem da se Q6600 uopste ne greje nista posebno vise u odnosu na neke druge (Intel) quad procesore. Za neki ozbiljniji OC je svakako i potrebno neko ozbiljnije hladjenje.
Mislis da Vendetta ne moze da ohladi Q6600 ??? Moze i te kako. Ja ga hladim sa bednim CM TX3 na 3.2ghz.
:: U principu nije nista merodavno porediti ni intel sa amd-om ni ati sa nVidiom sve su to razlicite arhitekture.. :: :: :: Ali ako su cenovno jednaki, a i po performansama, onda mozemo i zagrevanje da poredimo, jer ti da bi ohladio q6600 treba ti hladnjeje od +60e a Phenoma na 4GHz hladi i vendetta2 za 20e to je moja poenta.. :: :: :: :: Nije uopste merodavno porediti koliko se greje AMD procesor a koliko Intel. :: :: :: :: Ja sam imao sjajao primerak Q6600 koji sam drzao na 3.73GHz i nije se nista preterano grejao sa adekvatnih hladjenjem - IFX-14 sa fanovima na svega 1000RPM. Na 3.6GHz to pod QuadPrime95 nije moglo da predje 60c, a pod LinX-om ne vise od ~70c :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
greje se poprilicno vise od drugih intel i amd Quad procesora. One je jedini quad na 65nm.
Sto se kaze mrcina od preocesora, imao sam 3 razlicita primerka i svi su bili vreli...a hladili su ih H50,vendetta2,Hyper 212+ i namucili su se da ih ohlade.
Ali da ne sirimo temu, poenta je da taj proceosr vredi max 80e.
@gliga79, ja sve ovo pircam o max kloku i q6600 i Phenoma...ne na 3.2 i def naponu...
:: To je naravno jasna stvar. Ako pricamo o tome sta bi bilo najisplatljivije za uraditi - imas pravo :: :: Ja kazem da se Q6600 uopste ne greje nista posebno vise u odnosu na neke druge (Intel) quad procesore. Za neki ozbiljniji OC je svakako i potrebno neko ozbiljnije hladjenje :: :: ::
Kolko ja vidim po oglasima pacovi napuštaju brod, sad kad je sandy izašao polako i ovi stariji `i` procesori idu u kategoriju `matoro`, što znači ko sad ne proda svoju 775 zverku moraće za šes meseci da ga pokloni...
80 je ok cena za to.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
Tacno je da greje kao reso !!! Ali poenta moje price je da nema potrebe prelaziti na drugu platformu. Ovo je sasvim dovoljno za bilo sta sto moze da ti zatreba. Pa buraz da li je normalno da neko ubaci q6600 u konfiguraciju koja ne vredi ukupno 150eu sa sve grafikom i da ima max full konfiguraciju koja zadovoljava sve standarde. Onda bi svi bili budale sto kupuju nove konfiguracije
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb Gigabyte 6850 1Gb, Windforce
Sve zavisi ko za kakve potrebe koristi komp .Gamerima je dovoljno i dual core uz dobru grafu.Ne mora dugo da prelazi na novu konfiguraciju.
:: Tacno je da greje kao reso !! :: Ali poenta moje price je da nema potrebe prelaziti na drugu platformu :: Ovo je sasvim dovoljno za bilo sta sto moze da ti zatreba :: Pa buraz da li je normalno da neko ubaci q6600 u konfiguraciju koja ne vredi ukupno 150eu sa sve grafikom i da ima max full konfiguraciju koja zadovoljava sve standarde :: Onda bi svi bili budale sto kupuju nove konfiguracij :: :: :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Seasonic S12D, 850w Super Silent :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb :: Gigabyte 6850 1Gb, Windforc :: ::
Eno gore sam napisao da mi se i5 @ 4GHz greje manje-vise isto, ako ne i vise od Q6600. @ 3.6GHz.
Odmah da skrenem paznju da neko ne istrci i kaze kako je to zato sto je razlika ud OC 400MHz ..
To nema nikakve veze posto se granica OC pomera smanjivanjem procesa izrade.
A Vendetta 2 i 212+ su zapravo osetno losiji od onih high-end hladnjaka tipa i npr. TRUE i Megahalems. H50 je takodje za bar 2-3c losiji od njih a u zavisnosti od OC moze da bude i veca razlika.
:: greje se poprilicno vise od drugih intel i amd Quad procesora. One je jedini quad na 65nm :: :: Sto se kaze mrcina od preocesora, imao sam 3 razlicita primerka i svi su bili vreli...a hladili su ih H50,vendetta2,Hyper 212+ i namucili su se da ih ohlade. ::
Kazem ti upravo to da ta dva `losa` kulera hlade Phenoma na 4GHZ i to ne pralazi 50C
Ti se nadovezujes na moj post gde sam napisao da je Phemon II hladnjii u preoseku 20-25C i da bi njega klokovao treba ti smesno hladjenje.
ne znam sta sam ja tu pogresno napisao?
Ti si napisao za to ne moze a se poredi, ja kazem da moze jer je se ta dva procesora polocvna prodaju za slican novac...
:: Eno gore sam napisao da mi se i5 @ 4GHz greje manje-vise isto, ako ne i vise od Q6600. @ 3.6GHz :: :: Odmah da skrenem paznju da neko ne istrci i kaze kako je to zato sto je razlika ud OC 400MHz . :: :: To nema nikakve veze posto se granica OC pomera smanjivanjem procesa izrade :: :: A Vendetta 2 i 212+ su zapravo osetno losiji od onih high-end hladnjaka tipa i npr. TRUE i Megahalems. H50 je takodje za bar 2-3c losiji od njih a u zavisnosti od OC moze da bude i veca razlika :: :: :: greje se poprilicno vise od drugih intel i amd Quad procesora. One je jedini quad na 65nm :: :: :: :: Sto se kaze mrcina od preocesora, imao sam 3 razlicita primerka i svi su bili vreli...a hladili su ih H50,vendetta2,Hyper 212+ i namucili su se da ih ohlade. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60473. Broj poslatih odgovora: 648176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.