Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
MSI 770-C45 ili GA-880GM-UD2H VGA ?????
STRANA 2 OD 2
gliga79 Re: re 26.01.2011. 03:22 #287844

status: user
broj poruka: 4641
Ok, posto si poznat po kontraverznim izjavama, kazi nam sta da kupujemo?
Palit, Galaxy, evga, BFG, ... kakav je Power Color ?

:: MSI,LG,Samsung,ASUS i Gigabyte su pre 11 meseci presli u Indiju = mnoooogooo losije komponente
:: I onda se pitaju ljudi gdje su nestale komponente 1 i 2 klase kod nas. Nema ko da ih kupi
:: A npr. ASUS 5970 6 nareklamaciji, a MSI nijedne
:: GA 6850 17 na reklamaciji,a Gainward ni jedne
:: Ne moze da se generalizuje, ali cinjenica da nam u zadnje vrijeme dolaze komponente sa 11% moguceg skarta(GA,GW,MSI i ASUS) ili kao jedna kompanija koja je poprilicno branjena Gig**ron, koja je uzela robu sa greskom zato sto im je cena ponudjena za 38 % niza( na deklaraciji je pisalo roba sa 50 % greske). Licno gledao kad su preuzimali robu. Mogu da se vade samo da nisu imali oci.
:: operator
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 26.01.2011. 03:43 #287847

broj poruka: 4292
Izjave nekada jesu suprotne, ali to zavisi od robe koja se dobije, a ne od mene.
Volio bih ja da dobijem robu sa 1% skarta, ali kad je niko ne uzima sa Balkana.
Za laptope mogu da kazem da je Dell sa najmanje skarta, a za grafike od serije do serije.
Konkretno pitaj za odredjeni model i mogu da ti kazem do unazad mesec-dva, sta je sa najmanje skarta.
A e-mail nisam otvarao jako dugo, koji sam prijavio .Nemam vremena( ne znam ni koliko imam poruka).
Planiram da prestanem da radim ovaj posao i da idem u Francusku u fabriku vijcane robe ko manuelni radnik, pa da zivim ko covek, umesto sto se ovdje zajebavam sa racunarima citav dan( tamo radnik dobija, ako legalno radi oko 2600 - 4000 E, a mi se ovdje ubijamo za 1000-1500E mjesecno, a radimo 12-18 sati svaki dan( prezadovoljan sam i da toliko se zaradi, ali alo breee, imam 4 drugara, koji su imali firme u NS, BG SU, Ni i pukli ko zvecke i samo sto ne ppocnu po kontejnerima da prevrcu. Sjebala ih drzava, jer nisu dobili povrat poreza, pa iz gradske kuce jednom trazili da im se plati 700 000 E za plac za objekat, pa kad nisu dobili, onda su lepo sjebali ga( zadrzali mu robu 42 dana na carini).
Sa rogatima se nije bosti, a ja ne dozvoljavam nepravdu, pa ga i ja duvam, posto nikada necu pristati da bi mogao da uzivas normalne beneficije samo ako si u Demokratskoj stranci.
Zato lepo da ja kontrolisem kvalitet vijcane robe i da zivim ko mis u Lionu, ali sa 1000-1500 E svaki mesec na banci i da me vise ne boli glava gdje ce me drzava prevariti, kad sam BUDALA sto placam porez, posto PAKOM je manje platio poreza, nego ja sa 5 zaposlenih za 2010 godinu.
Pukao sam vise od gluposti.
operator

gliga79 Ok 26.01.2011. 04:03 #287849

To jes, drzava priteze i dere svakog ko i malo krene napred, stiti tajkune i sl.. Ne vredi se nervirati samo treba gledati napred. Od nerviranja vajde nema.
Sto se tice HW-a zanima me kako se pokazao Gigabyte-ov model GTX460 1 gb, i koji su se pokazali kao losi iz ove serije.
Takodje me interesuju proizvodjaci iz serije 6850, sem Gigabyte-a, jer i sam imam problem sa ovom kartom.
Poz i malo vise optimizma

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
Gigabyte 6850 1Gb, Windforce

operator re 26.01.2011. 09:34 #287875

broj poruka: 4292
Gigabyte-ov model GTX460 1 gb
onaj na 3600MHz radi kako treba sa 2 ventilatora. Mali broj reklamacija.

Palitna 3600MHz i MSI Hawk na 4000 Mhz.

operator

mslavko82 Eh, bre... 26.01.2011. 10:06 #287885

broj poruka: 721
MSI ima ubedljivo najgoru reputaciju od sve dece. Sami su krivi za to, ali ajd sad... Tebi VMARC stigla DOA ploča i odmah si skočio da je MSI djubre - a to se svim proizvođačima dešava. Međutim, MSI plaća ceh svog škarta od pre par godina i dalje...
Neću da branim MSI da je vrhunski, jer nije, ali uopšte nije tako loš kakvu reputaciju ima. Koliko sam ja upućen, % reklamacija MSI P55 ploča je mizeran, a i same ploče su odlične. Isto važi za većinu AM3 ploča. Pa pogledaj koliko je priče bilo o onom MSI 890FX modelu, kako mu navodno pregoreva VRM - a knjiga spala na dva slova - onog što je naduvao napon u 3 lepe i onog što je ogradio hladnjak na VRMu da se slučajno ne ohladi. A taj isti MSI 890FX radi kod druga već 6 meseci žestoko overklokovan na 1090T (dali mu ga u firmi umesto para, a ionako niko neće da ga kupi :))) I da, bolje se klokuje od CIVF...

Bottom line: da je MSI i trećinu tako loš kako ga pljuju, ta firma bi odavno bila pokojna. Ali nije - samo muku muče sa užasnim marketingom, tajmingom i kontrolom kvaliteta. Ko hoće sigurno, svakako će uzeti Asus, ali nije ni MSI baš za bacanje - mogu vrh ploče da se uzmu za male pare (770-G45, 870-G54, P67-C45 npr...)

e da, što se teme tiče: uzmi MSI, odlična ploča, vidiš i koliko je ljudi ima po forumu. Kod tog GA naponska pod opterećenjem propeva, a ima zagreva se poprilično...

Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!

djokosrb Pa dobro desava ti se 26.01.2011. 10:07 #287887

broj poruka: 6876
al firma koja ima takav odnos kvaliteta i cene ,kao sto je msi,nikako ne zasluzuje kritiku,sem one pozitivne naravno.
S`tim moja sledeca kombinacija ce najverovatnije biti msi ploca+msi grafa.
cicija drogirana omladina, to ti je 26.01.2011. 10:44 #287898

broj poruka: 411
Koliko sam ja primetio danas većina ploča koristi visokokvaliteene elektrolite, kondenzatore, tranzistore, ... bla. bla. i gotovo da bi takvi delovi trebalo da traju i do 100% duže nego klasične komponente na ranijim P4 pločama ...
Ako su vam i crkavale ploče sa starijim komponentama, ove nove ne bi trebalo to ni da osete.
BTW. niko od vas intelektualaca ne govori ZAŠTO su ploče crkle? Da i h niste malo više grejali, overklokovali, budžili sa lošim napajanjima i kao fora, ploče ne valjaju?
Ja ne znam da li postoji razuman čiovek koji bi vama verovao?!?
Ak ose spomene stock kuler pojave se baš pojedinci medju vama koji se zaklinju u mamu da će dodatni firmirani raditi bešumno, da će da stvori mir u kućištu a ono? Kao da je u kućište ubačen usisivač sa svim tim dodatnim kulerima i mora im se naknadno smanjivati broj obrtaja ...
Ako pak neko preporučuje ploče on to radi vezan za brendove kao muva na govno a ne za komponente nalemljene na toj ploči, na njene mogućnosti tipa SataIII, USB3, BIOS mogućnosti, i sl. dodatke ...
I još se usput nadje po koji Perica koji kaže da MSI 770 C45 nije ploča za overclock?!? Mora da ste drogirani jer boljeg objašnjenja nemam.

dautovic Re: drogirana omladina, to ti je 26.01.2011. 10:51 #287899

broj poruka: 2856
pa upravu si ploca nije za OC, 770 chipset ima svojih ogranicenja i ploca nije bas idelano ohladnjena...

Klokoerske ploce imaju bolju naposnku i imaju bar nekakav hladnjak na njoj a ne gole pokponente, e sad to sto na toj ploci moze solido da se OC uz poprilicnu stabilnost ne cine je klokersko plocom zar ne? ili se mozda drogiras ne znam kako bi to drugacije objasnio.

:: Koliko sam ja primetio danas većina ploča koristi visokokvaliteene elektrolite, kondenzatore, tranzistore, ... bla. bla. i gotovo da bi takvi delovi trebalo da traju i do 100% duže nego klasične komponente na ranijim P4 pločama ...
:: Ako su vam i crkavale ploče sa starijim komponentama, ove nove ne bi trebalo to ni da osete
:: BTW. niko od vas intelektualaca ne govori ZAŠTO su ploče crkle? Da i h niste malo više grejali, overklokovali, budžili sa lošim napajanjima i kao fora, ploče ne valjaju
:: Ja ne znam da li postoji razuman čiovek koji bi vama verovao?!
:: Ak ose spomene stock kuler pojave se baš pojedinci medju vama koji se zaklinju u mamu da će dodatni firmirani raditi bešumno, da će da stvori mir u kućištu a ono? Kao da je u kućište ubačen usisivač sa svim tim dodatnim kulerima i mora im se naknadno smanjivati broj obrtaja ..
:: Ako pak neko preporučuje ploče on to radi vezan za brendove kao muva na govno a ne za komponente nalemljene na toj ploči, na njene mogućnosti tipa SataIII, USB3, BIOS mogućnosti, i sl. dodatke ..
:: I još se usput nadje po koji Perica koji kaže da MSI 770 C45 nije ploča za overclock?!? Mora da ste drogirani jer boljeg objašnjenja nemam
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cicija re 26.01.2011. 11:54 #287907

Nije idealno ohladjena?!? Čime se ti puniš? Ili si jedan od onih koji misle da je zlato sve što sija, tj. skuplje mora da je i bolje ... Da, da, mnogo takvih je pokupovalo iPhone verujući da donosi tehnologije budućnosti i da će na njemu raditi PC Mac aplikacije ...
Probaj tu ploču pa se onda javi za polemiku ... .)
Sa naponom od 1.52v AMD Athlon II X2 250 na 3.9 GHz, uz kuler od 20€, procesor i MSI ploča ne prelaze 35c ni pod punim opterećenjem, i ti govoriš o HLADOVINI? Pa ta GA se greje i od sobne temperature i svi bi da joj naleme dodatni kuler .... jao radosti ...
Svaka čast. Još da se nadje budala koja će vam poverovati.

dautovic Re: re 26.01.2011. 12:40 #287916

imam tu plocu(G45 varijantu), a 3-4 sam ih ugradio i preporucujem je svima...da si citao od pocetka temu mozda bi i video...

ja rec temperatura nisam nigde upotrebio, a ti mi mnogo ides na kurac, podsecas me na jednog clana koji hvala Bogu sve redji ovde na opste odusevljenje...

Ja imam Phemona II X4 B55 na MSI 770-G45 i mushkin 2x2GB 1600MHz cl7, znam odlicno sta moze ploca...

A ti se hvalis sto drzis procesor na 1.52V?! qq majko moja, jebes ti mene malo a?

:: Nije idealno ohladjena?!? Čime se ti puniš? Ili si jedan od onih koji misle da je zlato sve što sija, tj. skuplje mora da je i bolje ... Da, da, mnogo takvih je pokupovalo iPhone verujući da donosi tehnologije budućnosti i da će na njemu raditi PC Mac aplikacije ...
:: Probaj tu ploču pa se onda javi za polemiku ... .
:: Sa naponom od 1.52v AMD Athlon II X2 250 na 3.9 GHz, uz kuler od 20€, procesor i MSI ploča ne prelaze 35c ni pod punim opterećenjem, i ti govoriš o HLADOVINI? Pa ta GA se greje i od sobne temperature i svi bi da joj naleme dodatni kuler .... jao radosti ..
:: Svaka čast. Još da se nadje budala koja će vam poverovati
Ishmerish Necu da ulazim u dubioze o crnim magikama 26.01.2011. 12:50 #287918

broj poruka: 7285
koje lokalne vidjlive Zorke bacaju na odredjene proizvodjace IT opreme(sramota),
al iz licnog iskustva upravo te MSI ploce su se odlicno pokazale, a Gigabyte sa slovom H u oznaci volem ko tudjmana.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

athlon87 re 26.01.2011. 13:34 #287927

broj poruka: 1133
Ja imam MSI 770-G45 i stvarno sam zadovolan. Ali bar kod mene ima veliku Vdrop ili kako se vec zove. Na primer u biosu namestim napon 1.4 i napon mi varira cak do 1.45 bar tako pokazuje CPU Z.

AMD Phenom II 955 & OCZ Vendeta
MSI 770-G45 & 2*2GB DD3 1600Mhz Kingston HyperX
1TB WD
Nvidia GTX 460 768MB
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=791855
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1385580

cicija vidje pederčinu 26.01.2011. 14:02 #287936

Dautović, ti se kuneš da ovo nisu ploče za OC?!? ČOVEČE, jedno shvati. ne treba biti raketni stručnjak ili posedovati NASA opremu za jednostavni OC ... bitno je da je BIOS dobro opskrbljen opcijama, dobar kuler i vozi koliko može!
Da je to toliko bitno i da to zaista toliko vredi svi bi kupovali CPU od 50€, nasvirali bi ga za još 1GHz preko na nekoj tamo `dobroj` ploči, koju bi NARAVNO ti preporučio svima (jeli jer ti znaš koje su za OC a koje nisu), i onda bi industrija procesora odmah propala ...
Šta ti bulazniš, kakve crne ploče za OC? Imaju hladnjake i izgledaju jebozovno? Ma nemoj, buljiš u kućište i oduševljavaš se pločom po ceo dan? I koliko ti utiče na bolji rad overklokovanog procesora>? Jel mogu ja na tim pločama da dignem iznad 4.5GHz moj x250 i da radi stabilno kao na default 3GHz ... i to još na low voltaži koju mi ti preporučiš
Lupaš gluposti, i vreme provodiš ovde glumeći stručnjaka i ideš mi na nerve. Na kurac ne, jer hvala bogu nisam peder!

VMARC MSI i Bog 26.01.2011. 14:09 #287938

broj poruka: 9439
Nema dalje.

S1000RR

gliga79 Operator 26.01.2011. 18:24 #288040

Tnx, znacice mi ove informacije

:: Gigabyte-ov model GTX460 1 g
:: onaj na 3600MHz radi kako treba sa 2 ventilatora. Mali broj reklamacija
:: Palitna 3600MHz i MSI Hawk na 4000 Mhz
:: operator
dautovic Re: vidje pederčinu 26.01.2011. 19:20 #288062

alo bre sime ploca ima Vdrop, a i vdroop, nema hladjenje na naponskoj koja inace nema senzor pa jedino mozes da je pipnes rukom i vidis da je vrela pri punom opterecenju klokovanog procesora...

decko koji je otvorio temu lepo je rekao da mu treba citiracu `ploca koja ima dobar OC` ja to shatam kao plocu koja je od strane proizvidjaca u namenjena za OC tj ta je klasa.

Ja sa tobom treba da polemisem koja je razlika izmedju ploce za oc i `obicne`, a u pizdu materinu...ignorisem ja tebe od sad a nadam se i ti mene...
Ti nisi cuo za , vdrop,vdroop, za visefaznu naponsku, za bolje ohladjen chpiset, za vise opcija u biosu itd itd, ova ploca ima i 770 chipset koj ne moze da mrdne vise od 1600mhz za memoriju...necu s tobom da polemisem na ovu temu vise, ova ploca moze da oc procesor ali ploca po nameni nije klokerska to je poenta svega...

Ince danas popodne sam sklapao jednu masinu:
Athlon II x2 250, MSI 880GM-E41, 2GB ddr3 1333MHz exeleram, SpinPoint F3 500gb, LC 500W, DVDRW Samsung 223C.

Svidela mi se ova ploca sa integrisanom grafom, dosta je kvalitetna i ako spada u office klasu MSI-eve ponude.

:: Dautović, ti se kuneš da ovo nisu ploče za OC?!? ČOVEČE, jedno shvati. ne treba biti raketni stručnjak ili posedovati NASA opremu za jednostavni OC ... bitno je da je BIOS dobro opskrbljen opcijama, dobar kuler i vozi koliko može!
:: Da je to toliko bitno i da to zaista toliko vredi svi bi kupovali CPU od 50€, nasvirali bi ga za još 1GHz preko na nekoj tamo `dobroj` ploči, koju bi NARAVNO ti preporučio svima (jeli jer ti znaš koje su za OC a koje nisu), i onda bi industrija procesora odmah propala ..
:: Šta ti bulazniš, kakve crne ploče za OC? Imaju hladnjake i izgledaju jebozovno? Ma nemoj, buljiš u kućište i oduševljavaš se pločom po ceo dan? I koliko ti utiče na bolji rad overklokovanog procesora>? Jel mogu ja na tim pločama da dignem iznad 4.5GHz moj x250 i da radi stabilno kao na default 3GHz ... i to još na low voltaži koju mi ti preporuči
:: Lupaš gluposti, i vreme provodiš ovde glumeći stručnjaka i ideš mi na nerve. Na kurac ne, jer hvala bogu nisam peder
Danijelk ..... 26.01.2011. 19:37 #288065

broj poruka: 1541
Batali raspravu s njim, nema taj pojma kako treba da izgleda ploca za OC. Kvalitetna naponska u sto vise faza, sa kvalitetnim hladjenjem, solid-state kondenzatori, BIOS sa naprednim OC opcijama, kvalitetno hladjenje na chipsetu, PCB u vise stampanih slojeva, itd... A MSI 770-C45 svakako nije ploca namenjena za OC al se dobro klokuje na njoj i jeftina je, pa je zato i popularna. A koliko ce takva jedna ploca da traje, kad se klokuje na njoj, to je drugo pitanje. Koliko vidim za ovu MSI 770-C45 je garancija 3 god. tako da je to samo jos jedan + za nju...

dautovic Re: ..... 26.01.2011. 19:41 #288067

Svaka ti je ki Njegoseva...to mu ja pricam...

Lik ne kapira da ploca nije klokerska a to sto se na njoj lepo OC-uje je extra stvar i to je izmedju ostalog jedan od razloga zasto je hvaljena i popularna.

:: Batali raspravu s njim, nema taj pojma kako treba da izgleda ploca za OC. Kvalitetna naponska u sto vise faza, sa kvalitetnim hladjenjem, solid-state kondenzatori, BIOS sa naprednim OC opcijama, kvalitetno hladjenje na chipsetu, PCB u vise stampanih slojeva, itd... A MSI 770-C45 svakako nije ploca namenjena za OC al se dobro klokuje na njoj i jeftina je, pa je zato i popularna. A koliko ce takva jedna ploca da traje, kad se klokuje na njoj, to je drugo pitanje. Koliko vidim za ovu MSI 770-C45 je garancija 3 god. tako da je to samo jos jedan + za nju..
:: ________________________________________________________________
:: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb
:: _______________________________________________
:: DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 2
raic Nekad se i isplati 26.01.2011. 19:45 #288069

broj poruka: 9006
Eto recimo Mortificat je uzeo Crosshair IV Formula i 1055T i može da ga tera bolje nego da je uzeo neku ploču od 120e i 1090T. Da ne pričamo i da je ploča ekstra kvalitetna, ima razne potrebne i nepotrebne zerzevate, može da digne memoriju na 2ghz, ima pun kurac slotova i skotova, itd...

->dautović: oćemo fudbal večeras

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

dautovic Re: Nekad se i isplati 26.01.2011. 20:16 #288085

raicu sokole novobeogradski ocemo cim partizan isprasi efes :) - nema te na msn?

:: Eto recimo Mortificat je uzeo Crosshair IV Formula i 1055T i može da ga tera bolje nego da je uzeo neku ploču od 120e i 1090T. Da ne pričamo i da je ploča ekstra kvalitetna, ima razne potrebne i nepotrebne zerzevate, može da digne memoriju na 2ghz, ima pun kurac slotova i skotova, itd..
:: ->dautović: oćemo fudbal večeras
:: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite
:: Furthermore, always carry a small snake.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs