Izgleda da ili ti je ostao jumper u clear cmos polozaju,ili ti je bios se sjebao....u ovoj drugoj varijanti pomaze samo fles biosa preko eeprom programatora,ali to nikako ne znaci da je ploca otisla kako ti kazes u vecna lovista...s ` tim da je verovatnije da ti se bios ``izbrisao`` nego da si ostavio jumper u clear polozaju,jer koliko se secam,ta asus ploca nece ni da se pokrene ako se ostavi u clear cmos polozaju....ipak,pogledaj to prvo,pa ukoliko nije do toga uradi ovako: povadi sve periferne uredjaje,i na ploci ostavi samo memoriju,i stavi drugu grafiku,ako imas,i pogledaj da li si vratio na graficku onaj 6-pinski konektor za napajanje dodatni,pa probaj nanovo..
Drugari namucio sam i sebe i vas. Sve sam probao sto ste rekli ali nista. Svaka komponenta iz ovog problematicnog kompa radi jer sam svaku ponaosob stavljao u drugi pocev od CPU-a pa preko RAM-a, VGA, HDD-a, PSU-a. Svi jumper-i i konektori su na svom mestu ali ploca se ne oglasava niti daje znake zivota osim sto joj diode svetle i sve komponente koje su sa njom povezane rade. Jedino ako nije sjeban BIOS a ja ne znam da uradim flash istog preko eeprom programatora.
Ako te ne mrzi probaj jos ovo: izvadi sve komponente iz kucista, i tako sve spoj na stolu i vidi jel radi. Imao sam slican problem pa je masina proradila van kucista. Zvuci cudno ali probaj...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: Drugari namucio sam i sebe i vas. Sve sam probao sto ste rekli ali nista. Svaka komponenta iz ovog problematicnog kompa radi jer sam svaku ponaosob stavljao u drugi pocev od CPU-a pa preko RAM-a, VGA, HDD-a, PSU-a. Svi jumper-i i konektori su na svom mestu ali ploca se ne oglasava niti daje znake zivota osim sto joj diode svetle i sve komponente koje su sa njom povezane rade. Jedino ako nije sjeban BIOS a ja ne znam da uradim flash istog preko eeprom programatora. :: :: ::
Sam bio u servisu i tamo mi rekose da je maticna `ubivena`, da oni tu ne mogu da urade nista ali da postoje ljudi u BG (ja sam iz Valjeva) koji mogu da urade flash BIOS-a odnosno reparaciju maticne tako sto skinu cip BIOS-a i zaleme drugi. Da li se to isplati raditi (kazu da kosta 20-30 E)
Nesto mi ta prica ne pije vodu, da ploca crkne zato sto si stavio drugi cpu? Mislim zvuci smesno. Ili probaj ovo sto sam ti predlozio, ili da nadjes/pozajmis od nekog neki drugi cpu, cisto da proveris dal je ploca zaista zviznula. Nek ti zadnja opcija bude ta reparacija....
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: Sam bio u servisu i tamo mi rekose da je maticna `ubivena`, da oni tu ne mogu da urade nista ali da postoje ljudi u BG (ja sam iz Valjeva) koji mogu da urade flash BIOS-a odnosno reparaciju maticne tako sto skinu cip BIOS-a i zaleme drugi. Da li se to isplati raditi (kazu da kosta 20-30 E :: :: ::
Imam u kuci jos jednu masinu na skoro identicnoj platformi (MB Asus M4A79 Deluxe, CPU Phenom II X4 965BE, 2X2Gb Kingston HyperX DDR2 1066BE) pa sam svaku komponentu pojedinacno prepakivao sa jedne na drugu maticnu. Sve komponente su ispravne i rade na M4A79 Deluxe ali jenostavno kada se stave na M3A79-T Deluxe na monitoru ne dobijam nista. Ne znam u cemu je caka. Jedino mogu da prihvatim da je ploca na neki nacin umrela.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.