Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
SRECOM PO NAS KOJI VOLIMO AMD!
STRANA 2 OD 3  
SkyFire Realno stanje. 21.03.2011. 14:19 #306872

status: user
broj poruka: 18472
Menjanje podnozja tj socketa je rec o napretku tehnologije.
Intel na taj nacin usavrsava svoje procesore i doprinosi razvoju.
AMD dugo stoji na istom podnozju i jako male napretke pravi godinama.
To sto su AMD-ovi korisnici oguglali na performanse i sto s godine na godinu prakticno ne dobijas nista specijalno to je druga stvar.
Ako vam je uteha da ne menjate plocu zarad jako malih pomaka u performansama onda vrh.
Sve u svemu na kraju se svodi da je AMD zapravo budzetska firma a Intel prestiz koji opet hteli ili ne nudi daleko vise bez obzira na cenovno pozicioniranje.
Da sam na vasem mestu radovao bi se promeni socketa i napretku AMD-a konacno.
Red bi bio da se napravi jedan presek i da AMD donese malu revoluciju.
Ali koliko vidim oni se i dalje muce sa fizickim mogucnostima pa im je alternativa dodavanje jezgara.
Sandy je odgovor na X6 dok sad oni sa X8 odgovaraju Sandy-ju.
8 jezgara naspram 4..I dalje tuzna prica ali ajde.Navikli smo na AMD koji je opet imao uvek veliku ponudu i pristupacne cene pa ce verovatno tako biti i sad.

Štangliranje

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS @Solaja 21.03.2011. 14:24 #306874

broj poruka: 1017
Solaja, da se nisi malo zaleteo a?

Ja sam rekao da je covek rekao grubljim tonom.

Ja to ne bi rekao tim recima.

A stvarno mi je zao sto si spao na taj nivo da se svetis meni za ono sto vas je cicija isprozivao.

To vise govori o tebi nego o meni.
A i recnik ti je primeren nivou mentalne sposobnosti i socijalne inteligencije.

Solajin post, pre nego ga je obrisao:
:: `Lepo je cuti razlicita misljenja` dok je recnik u granicama pristojnosi
::
:: Takvim tonom moze da se obrati roditeljima i pojedincima kao sto si ti..
:: Treba da ga je sramota, odustajem od dalje rasprave, eto ti i mog misljenja pa ga nabi u dupe...rekao si sam da volis grublji ton..
:: ::
:: :: Malo grubljim tonom si rekao ono sto i ja mislim
:: :: Svaka cast
solaja777 Re: @Solaja 21.03.2011. 15:09 #306886

broj poruka: 3278
Nemas ti pojma o meni, u pravu si malo sam istrcao, post je izbrisan pa mozes svatiti kao izvinjenje tebi i ostalima.
Kako tvoj post i dalje stoji svoje misljenje primeni na sebi..

:: Solaja, da se nisi malo zaleteo a
:: Ja sam rekao da je covek rekao grubljim tonom
:: Ja to ne bi rekao tim recima
:: A stvarno mi je zao sto si spao na taj nivo da se svetis meni za ono sto vas je cicija isprozivao
:: To vise govori o tebi nego o meni.
:: A i recnik ti je primeren nivou mentalne sposobnosti i socijalne inteligencije
:: Solajin post, pre nego ga je obrisao
:: :: `Lepo je cuti razlicita misljenja` dok je recnik u granicama pristojnosi
:: :: Takvim tonom moze da se obrati roditeljima i pojedincima kao sto si ti..
:: :: Treba da ga je sramota, odustajem od dalje rasprave, eto ti i mog misljenja pa ga nabi u dupe...rekao si sam da volis grublji ton..
:: :: ::
:: :: :: Malo grubljim tonom si rekao ono sto i ja mislim
:: :: :: Svaka cast
solaja777 Re: Realno stanje. 21.03.2011. 15:16 #306889

Upravo tako i zato cu kupiti INTEL i postaviti masinu potpisu posto vidim da se pojedinci bas jedu zbog toga ,=)
eh otkricu vam jos jedan detalj kupicu i NVIDIU .) pa da dozivljaj bude kopletan....) a ovu slabasnu GTX260 ostavicu za fiziku .)

:: Menjanje podnozja tj socketa je rec o napretku tehnologije
:: Intel na taj nacin usavrsava svoje procesore i doprinosi razvoju
:: AMD dugo stoji na istom podnozju i jako male napretke pravi godinama
:: To sto su AMD-ovi korisnici oguglali na performanse i sto s godine na godinu prakticno ne dobijas nista specijalno to je druga stvar
:: Ako vam je uteha da ne menjate plocu zarad jako malih pomaka u performansama onda vrh
:: Sve u svemu na kraju se svodi da je AMD zapravo budzetska firma a Intel prestiz koji opet hteli ili ne nudi daleko vise bez obzira na cenovno pozicioniranje
:: Da sam na vasem mestu radovao bi se promeni socketa i napretku AMD-a konacno
:: Red bi bio da se napravi jedan presek i da AMD donese malu revoluciju
:: Ali koliko vidim oni se i dalje muce sa fizickim mogucnostima pa im je alternativa dodavanje jezgara
:: Sandy je odgovor na X6 dok sad oni sa X8 odgovaraju Sandy-ju
:: 8 jezgara naspram 4..I dalje tuzna prica ali ajde.Navikli smo na AMD koji je opet imao uvek veliku ponudu i pristupacne cene pa ce verovatno tako biti i sad
:: Štangliranje
rhher Re: Realno stanje. 21.03.2011. 15:27 #306891

broj poruka: 91
:: Sandy je odgovor na X6 dok sad oni sa X8 odgovaraju Sandy-ju

Bas suprotno, x6 je Amdov odgovor za i7 8xxi i7 9xx

Sandy je trenutno bez konkurencije, pa im se moze da nam zamazuju oci i prodaju integrisanu grafiku koja je beskorisna na p67 plocama....
Ko hoce da se kurci i ima para, nek kupi Intel, pozdravljam, njegova stvar, oce vise poena u 3Dmarku...

Ali ko hoce da pravilno ulozi svoj novac i da dobije srazmerno ulozenom tu je AMD, jeste sporiji, ali je vise nego jeftiniji...

E sadza iste pare jel bolja gtx 570 na x6 ili 6870 na SB?
Antimatery dobro 21.03.2011. 15:39 #306895

broj poruka: 997
Samo mi se nesvidja vise poredjenje jezgro za jezgro, najpravilnije jeste cena. Zamislite da uporedjujemo ATI i NV po broju sejdera smejurija naravno.Jeste AMD-u lep odgovor sa 6 jezgara nema sta ali opet Jezgro za jezgro je brzi Intel kao naravno i Nv sejder za sejder od ATI-ja, to je sada postala stvar procene inzinjera kako ce bolje neki cip raditi i biti konkurentan i atraktivan, dok bi smo realno trebali gledati cenu e tek onda koji je proizvod bolji za pare koje imamo.

Sve je relativno !!!

SkyFire Re: Re: Realno stanje. 21.03.2011. 15:43 #306902

Mislis ostao je bez odgovora i sa X6 :D
Sandy je cenovno trebao da parira poslednjoj generaciji X6 procesora sto i jeste.
Ako to vec poredis 2500K je 200 Eur koliko i Phenom II X6 1100T a ta dva CPU-a ne mogu da se porede po performansama plus sto Intel ima daleko bolje karakteristike i mogucnosti.

Znaci da sumiramo.Tebi Intel maze oci,to je platforma za kurcenje,samo je AMD ispravan put?!
Da li si svestan koliko si lupio?!Da li si svestan koliko ovim nastupom pokazujes koliko ti zapravo ne poznajes uopste tehnologiju?!Ja sam realno zgranut ovakvim komentarima i njima slicnima a po najvise fanboyizmom kada su u pitanju AMD korisnici!

Štangliranje

:: :: Sandy je odgovor na X6 dok sad oni sa X8 odgovaraju Sandy-ju
:: Bas suprotno, x6 je Amdov odgovor za i7 8xxi i7 9x
:: Sandy je trenutno bez konkurencije, pa im se moze da nam zamazuju oci i prodaju integrisanu grafiku koja je beskorisna na p67 plocama...
:: Ko hoce da se kurci i ima para, nek kupi Intel, pozdravljam, njegova stvar, oce vise poena u 3Dmarku..
:: Ali ko hoce da pravilno ulozi svoj novac i da dobije srazmerno ulozenom tu je AMD, jeste sporiji, ali je vise nego jeftiniji..
:: E sadza iste pare jel bolja gtx 570 na x6 ili 6870 na SB?
KalifNS Bravo solajce 21.03.2011. 15:44 #306903

Svojim ostavljanjem gtx260 za fiziku sve si rekao, i da si igrao igre sa fizikom i da znas kolko ih ima i da znas da ti je pored skupe i jake NVIDIA kartice, recimo 580, potrebna i jos i 260 za fiziku.

Svako moze da ulozi novac kako zeli, niko nema pravo da mu zabrani da se sisa ako zeli.
Ideja je da ljudima koji zele da znaju kako da potrose novac na najbolji nacin na odredjeni hardver, damo relevantan savet.

A stavljanje potpisa sa sadrzajem tvoje masine ne smeta nikome i tvoje je licno pravo.

Neki tu potrebu da budu u centru paznje kanalisu kroz face neki kroz tviter a neki ce uskoro da postave webcam u frizider da vidimo kako su oni imucni :D

Elem u opstem njesra od drustva gde vecina prati VB, Farme, Dvorovve i slicne dno dna shouove, ma i Ivanovica bi ja tu svrstao samo zato sto nije dosledan (nikad ne proziva Tadi ca recimo i nikad Seku, ali zato proziva Djeli ca i Karleusu) nije ni chudo da privatnost vise nema nikakvu vrednost i da je postalo jako vazno da se covek makar kako prikaze u okolini, jer ako te ne vide onda i ne postojis, pa makar i kroz sareni potpis masine.
Iako meni to zaista ne smeta, cak zna i da bude zanimljivo, mozes da vidis da ljudi brane ono sto imaju ili da su im misljenja ipak sa nekim uporistem.
SkyFire ... 21.03.2011. 15:48 #306905

@Antimatery
Sta tu ima da ti je nejasno.Pa to su procesori,ista im je namena.Naravno da su razlicite arhitekture ali odstupanje nastaje upravo iz razloga sto AMD kasni za Intelom najmanje dve generacije CPU-a zato i brojem jezgara pokusava da nadomesti nedostatak performansi koje ne moze da postigne tehnoloskim napretkom.Itekako je realno poredjenje jezgro za jezgro kao i Mhz za Mhz!

Sto se tice GPU polja tu je situacija malo drugacija.To je malcice delikatno jer su tehnologije razvijanja GPU-a razlicite.
Ali upravo se i tu oseti razlika jer ako nesto sa nizim klokovima radi brze od onog sa visim jasna je situacija sta je naprednije.Mhz je Mhz za sve,ne postoji druga merna jedinica za brzinu nekog akceleratora.

Štangliranje

KalifNS Cini mi se... 21.03.2011. 15:49 #306908

Da se odnos AMD vs Intel ne moze generalizovati do te mere da mozes da kazes da je jedan ili drugi bolji.

U razlicitim klasam procesora jedni ili drugi imaju primat. Tu je i ponuda ploca i razlicitih resenja kada je grafika u pitanju.

Jako je lepo sto postoji konkurencija, svaki put kad je nije bilo platili su to potrosaci.

Amd nudi mnogo budzet procesora, kao i budzet grafika.

Intel i Nvidia nemaju bas uporiste u budzet segmentu.

Vrhunske performanse su kad su procesori u pitanju zaista sada na strani intela.

Sa grafikama je trenutno dosta zamrsenije.
toocool Re: Bravo solajce 21.03.2011. 15:52 #306911

broj poruka: 1092
+1
tj enter to that

`Ko prvi devojci, njegova devojka.
Ko poslednji devojci, njegova žena.` - Dušan Radović

:: Elem u opstem njesra od drustva gde vecina prati VB, Farme, Dvorovve i slicne dno dna shouove, ma i Ivanovica bi ja tu svrstao samo zato sto nije dosledan (nikad ne proziva Tadi ca recimo i nikad Seku, ali zato proziva Djeli ca i Karleusu) nije ni chudo da privatnost vise nema nikakvu vrednost i da je postalo jako vazno da se covek makar kako prikaze u okolini, jer ako te ne vide onda i ne postojis, pa makar i kroz sareni potpis masine
:: Iako meni to zaista ne smeta, cak zna i da bude zanimljivo, mozes da vidis da ljudi brane ono sto imaju ili da su im misljenja ipak sa nekim uporistem.
KalifNS @Sky 21.03.2011. 15:53 #306912

Kakav MHZ za MHz covece, kakvo jezgro za jezgro, pa to nema nigde
SkyFire Re: @Sky 21.03.2011. 15:57 #306914

Objasni mi molim te zasto to nema nigde?
Zato sto se to vama vise svidja.
Da je situacija obrnuta nebi se niko bunio.
Opravdanja za kasnjenje u performansama nalazite u tome?
Meni je to jadan i smesan izgovor!

`Snaga` jedne arhitekture se i ogleda u njenim fizickim karakteristikama jednog CPU-a npr.
Ako jedan CPU ima 4 jezgra u odnosu na drugi koji ima 6 ili u gorem slucaju 8 izlisno je dalje pricati sta je naprednije.Samo jos da mi kazes da je Mhz kao jedinica mere frekvencije akceleratora razlicita i milina :(
Ovo je osnova svakog zdravog razuma i tu dalje prestaje svaka diskusija!

Štangliranje

:: Kakav MHZ za MHz covece, kakvo jezgro za jezgro, pa to nema nigde
solaja777 Re: Bravo solajce 21.03.2011. 16:01 #306918

za potpis konfiguracije si me ubedio a i ostalo stoji sto kazes, ali GTX260 ostaje za fiziku .) .
Malo pa malo neki ATI-eevac zajmi NVIDIU za fiziku ...

:: Svojim ostavljanjem gtx260 za fiziku sve si rekao, i da si igrao igre sa fizikom i da znas kolko ih ima i da znas da ti je pored skupe i jake NVIDIA kartice, recimo 580, potrebna i jos i 260 za fiziku
:: Svako moze da ulozi novac kako zeli, niko nema pravo da mu zabrani da se sisa ako zeli
:: Ideja je da ljudima koji zele da znaju kako da potrose novac na najbolji nacin na odredjeni hardver, damo relevantan savet
:: A stavljanje potpisa sa sadrzajem tvoje masine ne smeta nikome i tvoje je licno pravo
:: Neki tu potrebu da budu u centru paznje kanalisu kroz face neki kroz tviter a neki ce uskoro da postave webcam u frizider da vidimo kako su oni imucni :
:: Elem u opstem njesra od drustva gde vecina prati VB, Farme, Dvorovve i slicne dno dna shouove, ma i Ivanovica bi ja tu svrstao samo zato sto nije dosledan (nikad ne proziva Tadi ca recimo i nikad Seku, ali zato proziva Djeli ca i Karleusu) nije ni chudo da privatnost vise nema nikakvu vrednost i da je postalo jako vazno da se covek makar kako prikaze u okolini, jer ako te ne vide onda i ne postojis, pa makar i kroz sareni potpis masine
:: Iako meni to zaista ne smeta, cak zna i da bude zanimljivo, mozes da vidis da ljudi brane ono sto imaju ili da su im misljenja ipak sa nekim uporistem.
KalifNS Sky 21.03.2011. 16:03 #306920

Da li ce se jedan procesor bolje ponasati u single thread ili multi thread aplikacijama zavis i od toga koliko threadova moze da vozi.

Amd i intel to resavaju na razlicite nacine.

Da li onda mislis da je Mhz za MHz trebao da se koristi i u vreme Athlona XP i Pentium D procesora, ja ne mislim.

Ja mislim da performanse treba meriti samo kroz ulozen novac, kako za inicijalnu kupovino hardvera tako i za njegovo servisiranje (da li moras da dokupis kuler, pastu, kolko kosta ploca, kolko procesor trosi struje, koliko se greje, itd.)

MHz vs MHz nista ne znace, a i performanse po threadu ce ti znaciti u zavisnosti od toga za sta procesor koristis.

Milos22 re:Skyfire 21.03.2011. 16:05 #306921

broj poruka: 1720
To care objasnio si im neke stvari :)

SkyFire Generalno! 21.03.2011. 16:10 #306922

@solaja
Ja ne znam sto se ti brecas sta ce ko da misli?To sto neko zeli da vodi tvoj zivot,da ga upravlja,da te osudjuje i preslikava svoje osobine tebi kao personi koju i ne poznaje licno to je savremena bolest danasnjeg srpskog naroda.
To sto ces ti da radis u svom zivotu i na nacin koji ces da radis to je samo tvoj licni problem,tvoj zivot i niciji vise.
Danas je Srbija puna mudrosera koji sve znaju najbolje vodjena ljubomorom i zaviscu laju na sva usta cak i vredjanjem pokusavajuci da te ubede kako ti ne znas,kako nisi upravu i da je samo ispravan put onaj koji oni misle da jeste.
Ne daj Boze da kupis skup kompjuter,odmah si na meti rugla,odmah si najveca budala koja je bacila pare!
To je crta koja se provlaci kroz genetski kod naseg naroda.
Kako god da se malo izdvojis iz drustva smetaces,da li inteligencijom,da li delima,da li materijalnim stvarima.Uvek ce biti tu neko ko ce da ti sere i da se podsmeva i likuje ako ti ne daj Boze nesto ne ide kako treba,tj nesto se desi,po principu `Da komsiji crkne krava` !

Dobronamerne sugestije treba prihvatiti a maliciozne kometare i atak na svoju licnost treba eliminisati u korenu!
Opusti se i zivi svoj zivot a dusmani mogu samo da ti zavide!

Štangliranje

SkyFire Nece biti. 21.03.2011. 16:15 #306924

@KalifNS
Cekaj sad.Mi ovde govorimo o threadovanim aplikacijama.
Ok.Posto si potegao SW da te pitam sta cemo sa suvim renderom gde se vidi cista sirova snaga jednog CPU-a?Ja govorim o napretku u tehnologiji,vadim razlike kroz karakteristike i specifikacije jednih i drugih.
Zarad cenovnog ranga treba da zanemarim sve ono sto poseduje jedna tehnologija?!
Znaci sve razlike izmedju arhitektura su sasvim nebitne samo zbog toga sto treba da se gleda koliko ces da ulozis novca.
Sto se tice potreba tu si upravu ali opet sebi uskaces u grlo jer si malo pre upravo Solaji rekao da je fakticki kurcenje sto ce on da uzme to i to..
Otkud ti znas koje su njegove potrebe,afiniteti?Mozda AMD ne moze da isprati to sto njemu treba?
Mhz je merna jedinica i to ne moze tek tako da se izbrise iz bilo kakve polemike kao i jezgro kao fizicka karakteristika ,to i razdvaja jedne i druge..

I jos nesto.Da je AMD na mestu Intela jel mislis da bi sad bio ovako povoljan :D
Njihova zarada se ogleda na vecoj kolicini prodatih procesora dok Intel ne mora da proda kolicinski,imace istu ili vecu zaradu pored svega sto je popularniji kao brend!

Štangliranje

KalifNS Sky 21.03.2011. 16:18 #306926

Grafike uporedjujes po fps jel da?
Pa valjda onda i procesor po mips?

A ne MHz vs MHz.
Sta je naprednije i da li ima smisla porediti 8 vs 4, ima ako su performanse tu i ako je cena priblizna.

Problem je sto se ljudi koji previse poznaju materiju pocnu da dave u tehnickim detaljima a zaboravljaju na ono sto je bitno, kako to na kraju radi i sta pruza za ulozeno.

Kola kad kupujes interesuje te kako idu, izgledaju, kolko trose, i koliko su trajna i skupa za odrzavanje,..

Ne interesuje te na koliko obrtaja postizu maksimalnu snagu, obrtni momenti i generalno neke nije briga cak ni koliko klipova i ventila ima ako to lepo radi.

Zasto onda tako ne gledati i na procesore?

Problem je sto vecina ne bi mogla ni posteno da uposli ni q6600 ili Phenom I da rade 8 sati dnevno nesto produktivno i nesto sto generise novac.

KalifNS Re: Nece biti. 21.03.2011. 16:24 #306927

Ja solaji nisam sugerisao nigde direktno AMD.
Problem je sto si ti ostrascen suvise pa vidis AMD gde i ne pise.

Prosto sam coveku rekao da je recimo 580 + 260 overkil i da ne vidim realnu upotrebu te kombinacije.

Ako gledas render, onda moras i da uzmes u obzir da li ti treba prosto najbrzi procesor na trzistu pa nebitno kolko ce da kosta.
To mozes samo ako taj render donosi velike pare.

Kod nas je recimo sa stanovnista poslodavca jos uvek jeftinije da jedan radnik radi duze recimo 2 sata isti posao nego da ulozi u opremu, jer je jedan dizajner i li jedan inzinjer sat mnogo jeftin u Srbiji, mnogo jeftiniji i od nove opreme.

Sta da ti kazem kad znas kolko je prosecna plata a recimo da kad te prodaju stranoj firmi na neki period naplate tvoje ekspertske usluge i do 1000-2000e dnevno sa troskovima

:: @KalifN
:: Cekaj sad.Mi ovde govorimo o threadovanim aplikacijama
:: Ok.Posto si potegao SW da te pitam sta cemo sa suvim renderom gde se vidi cista sirova snaga jednog CPU-a?Ja govorim o napretku u tehnologiji,vadim razlike kroz karakteristike i specifikacije jednih i drugih
:: Zarad cenovnog ranga treba da zanemarim sve ono sto poseduje jedna tehnologija?
:: Znaci sve razlike izmedju arhitektura su sasvim nebitne samo zbog toga sto treba da se gleda koliko ces da ulozis novca
:: Sto se tice potreba tu si upravu ali opet sebi uskaces u grlo jer si malo pre upravo Solaji rekao da je fakticki kurcenje sto ce on da uzme to i to.
:: Otkud ti znas koje su njegove potrebe,afiniteti?Mozda AMD ne moze da isprati to sto njemu treba
:: Mhz je merna jedinica i to ne moze tek tako da se izbrise iz bilo kakve polemike kao i jezgro kao fizicka karakteristika ,to i razdvaja jedne i druge.
:: I jos nesto.Da je AMD na mestu Intela jel mislis da bi sad bio ovako povoljan :
:: Njihova zarada se ogleda na vecoj kolicini prodatih procesora dok Intel ne mora da proda kolicinski,imace istu ili vecu zaradu pored svega sto je popularniji kao brend
SkyFire hehe. 21.03.2011. 16:28 #306928

Ovo je IT sajt/forum je li?Ako jeste onda necemo da pricamo o babama i zabama na nivou nekih klinaca!
Bitno je sve,tehnologija u globalu i samo poredjenje koje proizilazi iz istog.
Nije bitno samo onom za koga ce to da bude lazni izgovor za njegov spokoj i miran san.
Itekako se prave razlike i poredjenja jer to i razdvaja ta dva brenda i pozicionira ih na mesta na kom jesu.

Kad vec pominjes kola i za to cu ti reci da mi je svaka karakteristika bitna i da se gleda sve a najzanimljivije mi je kad sednem u Japanca iste kubikaze,konjskih snaga ili manje a dobijem jaci i po specifikacijama brzi auto iz iste klase ,nekad i jace..Da ne pominjem izdrzljivost motora,potrosnju i sl da ne narbajam vise..

To bi ti bio odgovor i za Intel a Boga mi i nVidia :D

AMD sam pomenuo usputno kao primer!Inace nije lepo da me osudjujes i ako jesam ljubitelj Intela!

Sto se tice afiniteta nisi ni najmanje kompetentan da tvrdis za sta je nekom nesto potrebno.
Postoje razlicite namene za razlicite potrebe a AFINITETI nikad ne mogu da se globalizuju niti iko moze,Niti ja,ni ti,niko nije kompetentan za tako nesto!

Odoh sad raditi nesto pametno..
Pozdrav.

Štangliranje

KalifNS E vidis kad su kola u pitanju 21.03.2011. 16:33 #306930

Rekao si da kad sednes u japanca...

Ali zasto, zato sto je jaci za manju kubikazu, da je samo to kupio bi neki boxer motor, nego zato sto je trajniji, kvalitetniji, manje trosi, pokazalo se da taksistima jako dugo i uspesno sluze japanska vozila.

Ipak do pre 10-15 godina ne bi ti palo napamet da kupis istocnjacko vozilo, jer su servisi kad do njih dodje bili papreni, delovi se dugo cekali, tesko nabavljali...

A intel, nvidia, amd, imam od svega po malo.
Sudim iskljucivo po tome kako me sluzi.

Zato mi je recimo aegia u kutiji na ormanu, jer nisam dobio ono sto sam ocekivao od nje dok je bila u masini. Zato i nemam neki respekt prema fizici.

Equinoxe Re: 21.03.2011. 17:42 #306977

broj poruka: 12057

Kako neki ovde forsiraju tabore i podelu između ljudi na osnivu mikročipa u kućištu.

Jel ti bolji AMD, ok. Jel ti bolji Intel, ok. Da li jednom može na ovome da se završi ?

Zaista mi nije jasno. Non stop, svaki dan. Koliko godina treba da prođe dok ovo šmirglanje mozgova ne počne da vam škodi ?

SkyFire Ja to non stop govorim! 21.03.2011. 18:09 #306995

Tacno!Ko da je bitno ko sta koristi.Bitno je ko je kakav covek i kako se pokazao na delima.
Ljude treba ceniti po svojim osobinama a ne po hardverskoj opredeljenosti.To je bolest!

Inace radujem se svacijoj sreci,nikad nisam bio zavidan niti mi je smetao tudji uspeh.
Sve sto drugog ispunjava i cini srecnim meni bude drago!

Ovde definitivno treba da se podvuce crta i da se cenzurise sve sto je na licnoj osnovi!

Štangliranje

Equinoxe Re: Ja to non stop govorim! 21.03.2011. 18:25 #307001

broj poruka: 12057

Jesi ti sada ozbiljan ?

Citiram:
`To sto su AMD-ovi korisnici oguglali na performanse i sto s godine na godinu prakticno ne dobijas nista specijalno to je druga stvar.`

Citiram dalje:
`Da sam na vasem mestu radovao bi se promeni socketa i napretku AMD-a konacno.`

Dalje:
`Ako to vec poredis 2500K je 200 Eur koliko i Phenom II X6 1100T a ta dva CPU-a ne mogu da se porede po performansama plus sto Intel ima daleko bolje karakteristike i mogucnosti.`

Pa onda malo kolega dosoli:

`Super je to što je AMD 5-6 godina unazad omogućavao `skoro potpunu` kompatibilnost svih procesora i soketa koje je izbacio na tržište, ali tako nešto ne može da traje večno. Za utehu, stari procesori će raditi na pločama sa 9x0 čipsetovima.`

Itd itd....bilo to sve istina ili ne, samo se uspaljuje razgovor i tako svaki dan.

I onda oni Intel ovo, onda ti AMD ono....i tako....

Šta vam je ljudi, to je samo usrani čip. kupujte šta oćete.

:: Tacno!Ko da je bitno ko sta koristi.Bitno je ko je kakav covek i kako se pokazao na delima
:: Ljude treba ceniti po svojim osobinama a ne po hardverskoj opredeljenosti.To je bolest
:: Inace radujem se svacijoj sreci,nikad nisam bio zavidan niti mi je smetao tudji uspeh
:: Sve sto drugog ispunjava i cini srecnim meni bude drago
:: Ovde definitivno treba da se podvuce crta i da se cenzurise sve sto je na licnoj osnovi

Ajde ljudi oladite malo i smirite strasti oko nečega što treba da bude uslov samo poslo, zabavi i dobrom raspoloženju.

Ako mislite da direktno bilo kome govorim, ubite se :-D
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs