Kod mene i5 2500@4.5 napon 1.336, corsair H50PP, Linx-AVX posle 3-4 testa temperature 84C, CPU vracen na default (3.3-3.7) tada sa linx-AVX temperature posle 20 testa 62C, H50 jednostavno nije dorastao zadatku, ovaj CPU hladiti sa Noctua NH-D14 mada najjbolje pod vodu .)
:: na def drzim skoro stalno,max stabilno i lepo ohladjeno drzi na 4800 ,voltage oko 1.4, temperature core za vreme linxa ispod 80 °C.Hladjen sa H5O push pull :: :: :: http://spedr.com/4rex3 :: :: :: @dorabi :: :: Koliki ti je klok 24/7, na kojoj voltazi i sa kojim hladjenjem :: :: :: ::
mo ovo samo za testiranje,realno mi ne treba preko 4.2-4.5,ako mi i to treba Mada sam ,dok sam jurio sve ovo nasao da je Intel max safe odredio do 1.52 za sandy,mislim da je u product breef isto tako napisano.
:: @dorabi :: Visok napon za Sandy.Nebi trebao da ides preko 1.35v i preko 70c full load :: Za veci klok moras da imas bolje hladjenje. :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Mislim da nemas potebe za Asus Maximus kada se i sa jeftinijim postizu isti rezultati evo recimo kod mene MSI P67A-C45 B3 savrseno radi sa i5 2500k na 4,8 ghz.tako da svaka preporuka,a ostace i 50% novca
@bomid Kad pomenu Asus Commando. Kakva je to bruka od ploce bila a da se ne lazemo i sad je za taj socket. Ja sam je imao i u to vreme sam se malo i igrao na vazduhu :
Ti ako si uspeo da stabilizujes 2500K na 4.8 Ghz ja cu da pojedem tastaturu i to sve snimljeno video kamerom deo po deo. Pogotovu sto ne mozes da izguras toliki bclk na MSI ploci! Ko je to hladjenje na 4.8 Ghz?Temperature?Koji napon?Nemoj da se lazemo..To su price za malu decu!
:: @bomi :: Kad pomenu Asus Commando :: Kakva je to bruka od ploce bila a da se ne lazemo i sad je za taj socket :: Ja sam je imao i u to vreme sam se malo i igrao na vazduhu :: :: http://hwbot.org/community/submission/688413_pcbeast_cpu_z_5119.85_mh :: :: @Boban7 :: :: Ti ako si uspeo da stabilizujes 2500K na 4.8 Ghz ja cu da pojedem tastaturu i to sve snimljeno video kamerom deo po deo :: Pogotovu sto ne mozes da izguras toliki bclk na MSI ploci :: Ko je to hladjenje na 4.8 Ghz?Temperature?Koji napon?Nemoj da se lazemo..To su price za malu decu :: :: :: Štangliranje :: :: :: ::
:: @bomi :: Kad pomenu Asus Commando :: Kakva je to bruka od ploce bila a da se ne lazemo i sad je za taj socket :: Ja sam je imao i u to vreme sam se malo i igrao na vazduhu :: :: http://hwbot.org/community/submission/688413_pcbeast_cpu_z_5119.85_mh :: :: @Boban7 :: :: Ti ako si uspeo da stabilizujes 2500K na 4.8 Ghz ja cu da pojedem tastaturu i to sve snimljeno video kamerom deo po deo :: Pogotovu sto ne mozes da izguras toliki bclk na MSI ploci :: Ko je to hladjenje na 4.8 Ghz?Temperature?Koji napon?Nemoj da se lazemo..To su price za malu decu :: :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Prijatelju nemoj da si tako nervozan,nemas potrebe za tim .Hladjenje je NH-D14 - Noctua sve je stiglo ustelovano iz Austrije kompletna masina.Sve mi je podesio moj prijatelj Alen tako da sam prezadovoljan.Posle MSI nebih nikad uzeo Asus koji je neopravdano skuplji a zadavo mi je mnogo problema na prethodnoj konfiguraciji.
U momentu sam se prebacio ..Nebitno,Asus ima malo veci ali ostavimo to po strani.. Ovde se pominju neke ogromne vrednosti koje nemaju smisla apsolutno .. Napon,temperature,VID,OC potencijal samog primerka itd..4.8 Ghz?Gde,kad?Smesno.. Jos samo da dodje i kaze da je na vazduhu i super :D
Štangliranje
:: Sky,koji bclk?Bclk ostaje 100-105 ,to moze na svakoj ploci.Pa nije fsb u pitanju pa da ploca igra ulogu :: :: :: http://spedr.com/4rex3 :: :: :: @bomi :: :: Kad pomenu Asus Commando :: :: Kakva je to bruka od ploce bila a da se ne lazemo i sad je za taj socket :: :: Ja sam je imao i u to vreme sam se malo i igrao na vazduhu :: :: :: :: http://hwbot.org/community/submission/688413_pcbeast_cpu_z_5119.85_mh :: :: :: :: @Boban7 :: :: :: :: Ti ako si uspeo da stabilizujes 2500K na 4.8 Ghz ja cu da pojedem tastaturu i to sve snimljeno video kamerom deo po deo :: :: Pogotovu sto ne mozes da izguras toliki bclk na MSI ploci :: :: Ko je to hladjenje na 4.8 Ghz?Temperature?Koji napon?Nemoj da se lazemo..To su price za malu decu :: :: :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
Okaci LinX test.Okaci temperature,CPU-Z prozor.. Porediti MSI sa Asus-om je krajnje smesno.Tu se tek vidi koliko ti imas predstavu o kvalitetu jednog hardvera. Kad okacis sve ovo sto sam napisao ovde tek tad mozemo da pricamo.
75 prolaza Linx-a,temperature.. To podesio mi prijatelj,Kurta,Murta to ostavi deci iz komsiluka.Ovde samo dela i valdini argumenti prolaze!
Ta Noctua-a je malo bolja od Corsair H50 a opet nedovoljna za toliko visok klok za koji ne znas ni koji je napon. Hocu validan dokaz pa ti mozda i poverujem
Nisam nervozan vec pricas nesto u sta je tesko poverovati!
@SkyFire Prijatelju postao si mi mnogo arogantan,ja te neznam takvog,boze,boze sta izraste od tebe.Ako mi neverujes provozaj se jedan dan do mene pa ces videti,bar da vidis kako Sandy brije posto vidim i ti najavljujes kupovinu.Dali mozda neradis za kancelariju Asus Srbija?Vidim zapeo si samo za taj brend.
LinX 75 prolaza..CPU-Z prozorce,Core Temp,HW monitor da zabelezi maksimalne temperature.. Deder silo da vidimo to junastvo a i tog tvog MSI-a sto je bolji od svakog Asus-a.. Ja cekam da vidim pa bar i tu CPU-Z validaciju.Red bi bio da pokazes ljudima koliko si mocan Ko zna,mozda si stvarno ubo neki sampionski primerak koji radi na 1.35v i 4.8 Ghz. Noctua NHD14 je dobar cooler ali za te ekstremne klokove je potrebno vodeno hladjenje. Mada mozda se tvoj primerak i ne greje preko 70c?A nisi znao da se CPU degradira kad se pregreva? Daj nam nesto Bobane leba ti,izgibosmo cekajuci
Kako sta izraste (jel se tako kaze ? ) ..Pa zar ne znas..PCBeast .Tako me svi znaju.Zver bio zver ost`o 100%
Prijatelju daleko si..Ja idem samo po gradu,ne obilazim okolna sela
@SkyFire Tvrdim da Asus Maximus nevredi te pare,bolje je tih 160e razlike dati za nesto drugo.Pogledaj ovu lepoticu:http://img861.imageshack.us/i/msi.png/.Mislim da nije ni vreme ni mesto da ja sad nesto tu dokazujem,znaci provozaj se lepo znas gde sam pa LinX-uj do mile volje.Inace napon je 1,368v i ne greje se, 70c i ne vidi.Stacu kad je tako posrecilo mi se a mozda ti zabodes losiji primerak to se nikad nezna, pa s tim Maximus-om ne izguras ni 4,6 ghz .
@Bobane Ne zelim da mislis da imam nesto protiv tebe.Ja sam samo precizan nista vise.. Kako da ti verujem na rec ?Zar je tesko okaciti CPU-Z screen? Evo zanimljiva tema za tebe: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?256609-i5-2500k-msi-p67-gd-65-linX-i-3DMarkVantage Mozda nesto naucis E ako si taj srecnik od 1 od 100 primeraka neka vala.Meni je drago samo cekam tu validaciju i LinX 75 prolaza,i temperature ne preko 70c i to je to..Jasno kao dan. Mnogo napona trazi sa stabilan rad na tolikom kloku.Ili ti nije jasno sta znaci stabilno ili mislis da ti je sistem stabilan do prvog BSOD-a.
Gde da dodjem?Ne mogu da trosim gume.Ja sam gospodin covek.Po mene dolaze. a i rekoh ti da se ne zavlacim tamo po sumama gorama i planinama.Donesi celu masinu kod mene.Evo cak cu da ti nakacim moje profi vodeno da ti pokazem sta ti treba za normalne temperature pri tolikom kloku..I to samo ako budes dobar i budes slusao..
Nego ti se ovde nesto raspisao i pises kao da me poznajes a ja ne znam ni ko si ti Daj shoot.Nemoj da si skrt.
P.S.Nemoj molim te MSI da poredis sa Asus a pogotovu sto ne znas ni razlike izmedju klasa samih ploca.
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
Drugar ima MSI P67S-C43 (najjeftinija moguća P67 ploča) i bez problema je izvukao 4,6 GHz iz Core i5 2500K, baš ću da ga nateram da okači skrinove na forumu. OC Sandy Bridge-a najmanje zavisi od ploče, mnogo više od primerka procesora i hlađenja (drugar ima Thermalright Ultra-120 eXtreme).
Rekao sam i gore, P67 ploče su skoro pa nebitne za OC, dok god su makar pristojne (a sve imaju min 5-faznu naponsku, kako Intel zapoveda), a MSI to jeste. Štaviše, MSI P67 serija se super pokazala dosad... predrasude su čudo...
Kupovina skupljih modela se isplati zbog više opreme, više USB/SATA portova, multi-GPU i slično... Za 95% drugih korisnika, apsolutno nema potrebe...
@SkyFire Mislim da nije verodostojno nesto iznositi van licnog iskustva.Nemamo sta nagadjati se brate kupis lepo pa se uveris pusti to sta pise po raznim forumima.I jos jednom da napomenem MSI P67A-GD65 (B3) je majka mara sto se tice odnos cene i kvaliteta koji pruza a i rezultata koji se postizu sa njom.Pogledaj samo razmak PCIx16 milina za SLI i CF,eto meni stize jos jedan HD 5870 u CF i kud ces veceg zadovoljstva odnosno performansi.Dodji uverices se a i put je bolji nego u tvom kraju,provozaj se bar da vidis i moju novu makinu u garazi.
Nisam hteo da se mesam, ali ovo sto si rekao je suvise istinito da ne bih napisao barem - slazem se!
A evo ja cu Sky-u i Bobanu da ponudim da dodju kod mene na neutralni teren i testiraju taj OC. Cak cu i kola po Sky-a da posaljem, da ne trosi gume :)))
Bice i nekog posluzenja, naravno.
:: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola! :: :: Drugar ima MSI P67S-C43 (najjeftinija moguća P67 ploča) i bez problema je izvukao 4,6 GHz iz Core i5 2500K, baš ću da ga nateram da okači skrinove na forumu. OC Sandy Bridge-a najmanje zavisi od ploče, mnogo više od primerka procesora i hlađenja (drugar ima Thermalright Ultra-120 eXtreme) :: :: Rekao sam i gore, P67 ploče su skoro pa nebitne za OC, dok god su makar pristojne (a sve imaju min 5-faznu naponsku, kako Intel zapoveda), a MSI to jeste. Štaviše, MSI P67 serija se super pokazala dosad... predrasude su čudo.. :: :: Kupovina skupljih modela se isplati zbog više opreme, više USB/SATA portova, multi-GPU i slično... Za 95% drugih korisnika, apsolutno nema potrebe...
Nebi bilo lose da spakujes i neku plavusu uz put da imam sa cime da se zanimam jer ko zna koliko cu morati da putujem do tebe. Posto kazes da je put dobar onda ce limuzina da pliva :)
A pogledaj kako je prosto da okacis CPU-Z screen :
To ti je od moje masine.Ja nisam tako bogat da vozim Sandy Bridge kao ti
Kad dobijes jos jednu i stavis u CF ima sve da puca..Ako,ako i treba.Podrzavam te.I treba da uzivas nego sta.
A u garazi jel ova limuzina sto treba da dodje po mene ili nesto drugo?
Voleo bih da mi kazes razlike u kvalitetu ,performansama u cenovnim rangovima ploca. Mozes i isti brend da koristis.Krenes od leyer-a pcb-a,layuout-a,naponske sekcije,komponenti,biosa i sl da ti ne nabrajm nesto sto vec znas i sam
@mslavko82
Jednom sam te pitao za koju firmu radis pa bi bio red konacno da kazes Ako su tebi sve ploce iste onda se tu svaka prica zavrsava.I ti bi MSI da poredis sa Asus-om.Ekstra. Ja nisam rekao da je MSI los ali da nije u rangu sa Asus vala i nije.. Inace ja ne pijem ako si an mene mislio .. I da,sve se i `svodi` na primerak ali takav je jedan od 100!
@SkyFire Pa sta je taj Asus dali on nije mozda izradjen od 24k zlata pa je toliko skup,kolko vidim u srednjoj klasi se bas nije pokazao ima gomilu bagova mada ce to verovatno ispraviti kroz bios ali sto da ceka krajni kupac uzme lepo MSI i milina a i nije puko puno para.
@SkyFire Mnogo si se druze opteretio tim mernim instrumentima,postji valjda neki princip pa nisam ja kod istraznog sudije da igram po njegovim notama.Ponudio sam ti lepo da dodjes i uveris se. Mnogo si mi nesto uzrujan,nevidim zasto kad imas tako sredjen zivot i mozes sebi da priustis gomilu HW i to sa sve pozlatom. Ovo je momak moja nova masina:
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.