Ja moj 965Be ne bi dao ispod 90-100e. Znam da ga ne bi niko platio toliko ali mi se ne isplati i dobro sluzi. Pa sta je mnogo 100e za procesor koji ne riknjava taklo cesto i brzo a fura sve sto postoji za gaming. Ako je za neki rad ozbiljan onda zbaoravite ispruzite se za Sandy Bridge i cas. Kada smo vec kod novi procesora da li neko ima informaciju jel ASUS ROG i dalje ce da funkcionise jel ce izbacivati za nove AMD i Intele nove ploce ili su stali. Posto ja kupujem od sa ploce sa tim pecatom. Jesu skuplje ali brate ne treba zvucna posebno, imas sto ghluposti, dosta korisnih, antivirus licenca kaspersky na godinu dana,... Isplati se za gaaming i za manje iskusne u OC a koji hoce da opet kloknu nesto malo i radi pouzdano. A I ASUS se totalno drugacije ponasa kada vidi da imas ROG maticnu plus i druge njihove delove i podrska je drugacija onda. Svdija mi se sto imaju za lapove ono pozoves i dodju ti na gajbu da servisiraju. To je cilj tako da rade svi, a ne vuces pa ostavljas i ovo ono. Dodju utvrde kvar, odrade servis ili zamene sta treba i vozi. Tako da kod mene teska masinerija, mehanicki delovi Corsair, elektronika ASUS. Seasonic racunam kao da je Corsair posto neke pravi za njih.
naravno da svako ko prodaje nesto gleda da izvuce iz toga maksimalno. uvek bilo i bice. naravno da je onom ko kupuje uvek skupo i hoce jeftinije, ali kukati po forumima nema nikakve svrhe. ako je stvarno skupo prodavac nikad nece uspeti da ga proda i kad-tad ce morati da spusti cenu. trziste nema milosti ni prema kupcu ni prema prodavcu. sta nije jasno?
Eh pa kad kontaktiras one sto se bave preprodajom polovnih komponenti shvatis da nije u pitanju 5E nego prilicno manje nego ono sto nalazis u oglasima razlika je i po 50%. Ja sam tako hteo da prodam moju ubogu staru konfiguraciju i na kraju sam odustao kad sam shvatio da ne mogu da dobijem priblizno ono sto se nalazi u oglasima.
Inace za 10% razlike ne bih uzeo polovno pa ne znam sta da je i kako je dobro...
Normalni zivotni vek CPU-a je 10 godina pri normalnoj upotrebi ali kad se on koristi nenormalno tj kad se OC njemu se zivotni vek prepolovi... a na stranu to sto je posle tri godine tehnoloski pomalo prevazidjen...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: naravno da svako ko prodaje nesto gleda da izvuce iz toga maksimalno. uvek bilo i bice. naravno da je onom ko kupuje uvek skupo i hoce jeftinije, ali kukati po forumima nema nikakve svrhe. ako je stvarno skupo prodavac nikad nece uspeti da ga proda i kad-tad ce morati da spusti cenu. trziste nema milosti ni prema kupcu ni prema prodavcu. sta nije jasno :: :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
Da ali je ovde napravljen Phenom II X4 955 i 965 BE kao da su prevazidjeni. Od toga ima malo bolje, ima jedna generacija koja se losije klokuje i kazu losija za gaming. To je za AMD za gaming i za srednju klasu jos uvek najbolje i bice dobar ko zna koliko. Vecina kupuje ispod toga. Sta vam je ljudi jos uzimaju seriju 4xxx za igrice. Muce se na 19`.
nova stvar koja u proddavnici kosta 10 000 i ima garanciju 3 godine , kao polovna (ako ima garanciju jos neke dve godine) treba da se proda za 7 500-8 000
u koliko nema garanciju treba i jeftinije.
Nemoj da kukas ako ti je skupo , nego odes pa kupis novo, resen problem.
To je ona fora ja bi polovno ali maltene dzabe jer je ipak polovno :)
Prodavao sam neke stvari ranije , dodje lik i pita posto ja kazem npr 100 din , a on sav besan kaze pa onaj tamo prodaje za 50 ! Ja mu lepo i kulturno odgovorim idi kod njega pa kupi za 50.
Da sam ja na njegovom mestu samo bih rekao hvala, okrenuo se, otisao i kupio kod lika koji to isto prodaje za 50, ali da li taj lik uopste postoji?
Ponuda i potraznja odredjuje cenu, kome je frka , kupice po skupljoj ceni , kome je frka da proda, prodace po manjoj, zavisi od trenutne situacije.
Jebote ovde nov mercedes 20 000 e , u Nemackoj taj isti 15 000e, prodaj mi za tvoj star godinu dana za 10 000e , ipak je polovan...
skupo ti? idi na drugo mesto, od kukanja nema vajde, ako je stvarno skupo taj lik nece prodati, jednostavno...
:: Gledam bas sad u oglasima da drugaru zamenimo atlon X2 i uzmemo neki X4 cpu i ne mogu da verujem, cene nekih X2,X3 atlona fenoma otkljucanih/ne otkljucanih su srtavicne u odnosu na nove, cemu tolike cene polovnih kad Phenom II X4 940 Black Edition nov kosta 76Eur i njega cu najverovatnije uzeti, nema vajde gledati polovno posto se samo skuplje a losije moze uzeti a gledah da jeftinije prodjemo, ako moze neko da mi objasni u cemu je stvar
Prokleta je zemlja u kojoj je kamenje svezano, a paščad puštena.
:: Jedina zemlja gde, one koje bi drugde smatrali pametnima, vazda deru oni koje bi drugde smatrali priglupima. Zato što je u priglupih - zvonce :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Vidim da me ovde gomila preprodavaca napada u vezi nekog kukanja, pobogu jel ste vi skrenuli, ja sam u prvom postu samo konstatovao sta treba kupiti a vi ako imate svoje stado to je vasa stvar.
:: Vidim da me ovde gomila preprodavaca napada u vezi nekog kukanja, pobogu jel ste vi skrenuli, ja sam u prvom postu samo konstatovao sta treba kupiti a vi ako imate svoje stado to je vasa stvar :: ::
Jeste snupi, ali šta kad naidješ na nekog retarda kao što je Skeletor/Maestro koji je overclockovao svoje procesore sa nenormalnim voltažama i skratio im životni vek?
Polovno je uvek mačka u džaku, pogotovo bez garancije. Pa čak i pod garancijom, ako crkne nešto, ko će da ti plaća vreme/benzin da se cimaš i reklamiraš proizvod, a vrlo moguće da mu je prvi vlasnik skratio životni vek.
Ja iskreno ne bih za primera radi Q6600 dao preko 50 evra, a vidim cene ih po 90-100 a pritom za 120 ima da se nadje Phenom X4 955 koji ga gazi uzduž i popreko...
:: Bas tako. Procesor je nesto sto se ne kvari i zato nema razloga da se spusta mnogo cena. Sve preko 1000din ispod cene novog za procesore ispod 9k vredi dati to, sto da bacam pare ako je vec isti Q kad ubodes u plocu. Ja sam kupio polovan i isti mi djavo, ko da je nov. Moj athlon x4 630 je 8250din u duokomu, i mislim da je ok da ustedis 1750din ako ga ja dajem za 6500 sa garancijom u original kutiji. :: :: Vi biste da se jebeta a da vam ne udje. Nece da moze. :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: :: :: :: :: :: :: sta je vama ogromna cena ??? . to i nisu nesto stari procesori pa da ti ih neko proda u pola cene .. 15e ako je razlika izmedju polovnog/novog to je DOBRA cena . :: :: :: :: ti bi da se lomis izmedju polovne x4 i kinder jajeta !! a gde na planeti ima x4 za cenu kinderjajeta ?? nigde ...
:: Jeste snupi, ali šta kad naidješ na nekog retarda kao što je Skeletor/Maestro koji je overclockovao svoje procesore sa nenormalnim voltažama i skratio im životni vek? :: :: Polovno je uvek mačka u džaku, pogotovo bez garancije. Pa čak i pod garancijom, ako crkne nešto, ko će da ti plaća vreme/benzin da se cimaš i reklamiraš proizvod, a vrlo moguće da mu je prvi vlasnik skratio životni vek :: :: Ja iskreno ne bih za primera radi Q6600 dao preko 50 evra, a vidim cene ih po 90-100 a pritom za 120 ima da se nadje Phenom X4 955 koji ga gazi uzduž i popreko.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.