Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Asus A7N8X problem, ali kakav?
STRANA 2 OD 2
gilopile Re: sad mi tek ništa nije jasno :-) 23.05.2011. 08:26 #326658

status: user
broj poruka: 9459
Jedino sto mi pada na pamet je osetljivost ulaza monitora. Mozda komsijski ima osetljiviji, te ga kartica startuje.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Evo posle svih testova i ispitivanja (menjao sam čak i tastaturu i miša, hteo sam već da menjam i položaj u sobi :-)), juče sam zamenio sa komšijom monitore. On ima neki Philips TFT 19` i taj je sad kod mene, a onaj moj Samsung je kod njega. Meni se više ne dešava problem koji me je mučio, i kad uključujem računar i posle stendaja monitor se momentalno uključuje. A i komšiji moj monitor radi u potpunosti kako treba
:: Kako ovo protumačiti
:: Pored komentara da treba da zadržimo ja njegov a on moj monitor, što bi mnogi napisali, šta mislite o čemu se ovde radi
::
:: Ja stvaro ne znam
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 23.05.2011. 08:39 #326660

broj poruka: 4054

zanimljivo kao rubrika u zabavniku .. verovali ili ne ..

jasno ti je da se proces odlucivanja bazira na obradi ulaznih podataka .. merenjem odredjenih signala i proverom ispravnosti i funkcionalnosti pojedinih komponenti .. uz poznavanje funkcionisanja pojedinacnih delova sklopa kao i funkcionisanje sklopa u celini moguce je tacno odrediti problem ..

problem svih foruma je nemogucnost davanja svih potrebnih `inputa` za precizno odredjivanje kvara .. stoga mozes da dobijes samo generalne smernice u kom pravcu dalje da trazis kvar ..

da rezimiramo ..

monitor - kao nije
graficka - kao nije

ako ti nije problem .. nadji drugu plocu i probaj svoje komponente na njoj .. eto da izbacimo i taj agp port iz jednacine i da zvanicno donesemo zakljucak - gremlini

mada nisi probao drugi VGA kabel ? ... zna i on da pukne i jos ako ode x-sync zica nema slike .. i onda pomeras monitor do komsije i proradi ..

pitanje je i na kom nivou signala (treshold) reaguje samsung a na kom philips ???

bez odgovora na milion pitanja sve se svodi na ubadanje ko prstom u *ovance
stantic Re: ... 23.05.2011. 14:05 #326760

broj poruka: 73
Kablove nisam menjao, samo sam monitore zamenio. Preciznije, ja sam sa Samsungom koristio DVI kabel jer ima takav ulaz a i R9800 ima takv izlaz, a sada sa Philipsom korisitm VGA jer on nema DVI ulaz. Ali istim tim VGA kabel koji sada korisitm za Philips sam povezao i moj Samsung i računar (to mi je bila jedna od prvih aktivnosti u rešavanju misterije), i isto se ponašao kao i kad je veza DVI. A naravno da sam i mrdao sve kablove, i napojne i DVI/VGA, i ništa se nije dešavalo. Izgleda da su kontakti dobri. Ostaje stvarno zaključak da moj računar ne radi sa tim Samsungom (ili mu treba vremena da `pusti sliku na njega`).
Kako to objasniti a da ima smisla, ne znam svarno.
Ako nađem slučnu matičnu ploču, probaću i da prebacim sve komponente i da vidim onda, ali sad nemam ni jednu takvu pri ruci.
I da, ono što je takođe neverovatno, nosio sam kompjuter u firmu, tamo sam ga nakačio na tri različita monitora (jedean CRT i dva TFT-a) i sa svima je radi savršeno, nije ni jednom zatajio. Aj sad ti budi pametan!

:: zanimljivo kao rubrika u zabavniku .. verovali ili ne .
:: jasno ti je da se proces odlucivanja bazira na obradi ulaznih podataka .. merenjem odredjenih signala i proverom ispravnosti i funkcionalnosti pojedinih komponenti .. uz poznavanje funkcionisanja pojedinacnih delova sklopa kao i funkcionisanje sklopa u celini moguce je tacno odrediti problem .
:: problem svih foruma je nemogucnost davanja svih potrebnih `inputa` za precizno odredjivanje kvara .. stoga mozes da dobijes samo generalne smernice u kom pravcu dalje da trazis kvar .
:: da rezimiramo .
:: monitor - kao nije
:: graficka - kao nij
:: ako ti nije problem .. nadji drugu plocu i probaj svoje komponente na njoj .. eto da izbacimo i taj agp port iz jednacine i da zvanicno donesemo zakljucak - gremlin
:: mada nisi probao drugi VGA kabel ? ... zna i on da pukne i jos ako ode x-sync zica nema slike .. i onda pomeras monitor do komsije i proradi .
:: pitanje je i na kom nivou signala (treshold) reaguje samsung a na kom philips ??
:: bez odgovora na milion pitanja sve se svodi na ubadanje ko prstom u *ovance
stantic ipak je monitor! 25.05.2011. 13:38 #327514

broj poruka: 73
Evo nakon dva dana monitor Samsung je ipak `pokazao zube` kod komsije. I njemu je poceo da
se ne ukljucuje zajedno sa racunarom, dok je kod mene sa Philipsom bilo sve u redu. Odneo sam ga u lokalni servis, a ovi ce ga proslediti u Samsungov.
Interesantno je da je kupljen u aprilu 2008 za 25k dinara koliko se secam, sa 3 god garancije :-)
Da je bar malo ranije `odlucio` da se pokvari.
Ipak sad znam da nisam lud, i da nisu gremlini. Samo je trebalo vise dana da se to utvrdi.

Javicu sta mu je bio kvar, ako ga poprave, jer sam trazio da mi prvo jave sta je kvar i koliko kosta popravka, pre nego sto krenu u resavanje, jer se mozda i ne isplati.

Hvala svima na pomoci i savetima!
gilopile ... 25.05.2011. 13:55 #327521

broj poruka: 9459
E jbg, gore nije moglo, mislim, od tih jeftinih komponenti udarilo bas na monitor:(

(c) 1982 Sinclair research Ltd

neXus2000 ..... 25.05.2011. 14:32 #327532

broj poruka: 3352
Nista nije cudno za Samsung da se ne ukljucuje. Okinuo je power inverter. I obavezno u servisu neka zamene kondenzatore na naponskoj sekciji (odmah po ulazu iz struje), kladim se da su nabubreli, a verovatno i koji iscureo.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs