zvani asus i memorija. Dumping phisical memori oznaca problem u sistemskoj memoriji, koji nastaje usled nestabilnosti ili neispravnosti. Prvo lepo stavi novi BIOS, ili tvoj drug nije bitno ko ce. Posle podesi napon cpunb, standardan napon za tvoj procesor je 1.2V, medjutim asus u auto podesavanju zna jos da ga smanji, na nekim plocama i do 1.175V. Znaci postavi na 1.2, mozes slobodno i 1.25, to je minimalno povecanje koje ti nece nista ugroziti, ako nisi klokovao memoriju, maximum je 1.45V, ali nemoj ici tako visoko. Posle parametre memorije postavi manuelno, onako kako pise na njima, nisi naveo tacnu oznaku da bih proverio koji su tajminzi. Ripler moduli postoje i verzije samo za intela, a one se malo drugacije podesavaju na amd-u. A mozes malo i da dignes i napon memorije, ako posle testiranja stabilnosti pokaze neke greske. Posle testiraj stabilnost procesora i memorije npr. sa linx-om. Uvek prvo treba podesiti hardver da radi stabilno, pa se posle obazirati na softver.
Sve se cesce gasi, nekad nece da se upali.....ja pritisnem dugme za palejnje i ono se pojavi ensto crveno u kucistu i tako stoji...pa onda restartujem par puta pa se upali, pa mal oradi pa se ugasi...jbt bas 700 evra i popizdis.....pozvacu nekog majstora ne mogu da se bahcem sam sa ovim cudom....:(((
mrzelo me da citam, da te pitam, jesi probao da flash-ujes bios na ploci?
:: :: :: :: Sve se cesce gasi, nekad nece da se upali.....ja pritisnem dugme za palejnje i ono se pojavi ensto crveno u kucistu i tako stoji...pa onda restartujem par puta pa se upali, pa mal oradi pa se ugasi...jbt bas 700 evra i popizdis.....pozvacu nekog majstora ne mogu da se bahcem sam sa ovim cudom....:(((
Meni se to dešavalo kada preteram sa klokovanjem FSB-a i memorije Ako je istina da ništa nisi čačkao u BIOS-u matične ploče, isprobavao nove drajvere ili koristio Asusov program za klokovanje iz Windows-a, onda imaš problem sa nekom komponentom. Može jednostavno da bude prašina, nešto nije dobro leglo u svoje podnožije, ili neki kabal zeza/gubi kontakt (od napajanja, HDD-a...), ili je jednostavno nešto riknulo. Pomoglo bi kada bi probao da ubaciš Win disk i da započneš instalaciju da vidiš da li će to da prođe, pa onda gledaj druge stvari.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: :: :: :: Sve se cesce gasi, nekad nece da se upali.....ja pritisnem dugme za palejnje i ono se pojavi ensto crveno u kucistu i tako stoji...pa onda restartujem par puta pa se upali, pa mal oradi pa se ugasi...jbt bas 700 evra i popizdis.....pozvacu nekog majstora ne mogu da se bahcem sam sa ovim cudom....:(((
Nosio u servis zameni ram memoriju, ali ponovo....msm da je do softvera. I provalio sam da kada podesim na high perfomance mode da se gasi, a kada stavim max power saving redje se gasi, ali onda imam samo po 20 fps u nekim skromnim igricama. Valjda je do sistema, oni su mislili da je do ram memorije pa su zamenili, ali opet isto.
mora neko da ti uradi dijagnostiku, testira celu masinu, a ne tako odokativno da menja RAM, prvo se detaljno istestira pa onda sve ostalo oko hardware-a.. a ti si vidim prchkao po biosu a ne razumes se bas najbolje jbg.. ja bih ti rado pomogao sto se mene tice, nije problem
:: :: :: :: Nosio u servis zameni ram memoriju, ali ponovo....msm da je do softvera. I provalio sam da kada podesim na high perfomance mode da se gasi, a kada stavim max power saving redje se gasi, ali onda imam samo po 20 fps u nekim skromnim igricama. Valjda je do sistema, oni su mislili da je do ram memorije pa su zamenili, ali opet isto.
Доста једноставно, како описујеш. Проблем је на релацији напајање - плоча.
Далеко најчешће, при померању кућишта неки од каблова или нека од компоненти се помери и не остварује добар контакт. Нестабилан напон систем региструје као квар.
Друга могућност је да је напајање лошег квалитета, недовољне снаге или је, просто, покварено.
Могуће је, али не мислим да је проблем плоча.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.