Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Povremeni problem sa kompom?
STRANA 2 OD 2
raic Re: Re: Re: re 30.06.2011. 21:27 #340985

status: user
broj poruka: 9006
Ok je onda, nije 5770 neki potrošač.

Bilo bi dobro da si probao kartu kod nekog drugog ipak pre flešovanja, iskreno pojma nemam da li će da ti pomogne.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

::
:: Evo koji je model u pitanju.Sad sam otvorio drugi racunar.U pitanju je chieftec GPS-450AA-101A lin
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bojke1 Re: Re: Re: Re: re 30.06.2011. 21:37 #340987

broj poruka: 479

Ok.Hvala na odgovoru.Sto se tice kartice dacu je drugaru da je proba kod sebe ili cu je probati na mom drugom kompu.Ali mi nije pristupacno da pridjem zbog mnogo kablova posto mi je na istoj polici gde je komp i audio video risiver.U svakom slucaju znacu na cemu sam kad karticu probam na drugom racunaru.A da li znas da mi kazes kojim programom da testiram grafu?

:: Ok je onda, nije 5770 neki potrošač
:: Bilo bi dobro da si probao kartu kod nekog drugog ipak pre flešovanja, iskreno pojma nemam da li će da ti pomogne
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: ::
:: :: Evo koji je model u pitanju.Sad sam otvorio drugi racunar.U pitanju je chieftec GPS-450AA-101A lin
bojke1 re 03.07.2011. 20:59 #341622

Evo zakacio sam msi hd5770 karticu na moj komp pre dva dana.Sinoc sam ugasio komp normalno.Danas pre podne kada sam hteo da upalim komp desava se ista situacija kao i na drugom kompu.Znaci upali se komp prijavi se memorija ali kartica nece da se inicijalizuje i ne posalje sliku na monitor.Napajanje mi je odlicno chieftec cft 650w tako da nije problem do napajanja u drugom kompu koje je 450w.Na drugom kompu sam istestirao procesor e6300,memoriju 2gb kingston hyper x ddr2 na 1066 mhz i ostala je samo kartica.Kartica je stara sest meseci i u garanciji je jos 18 meseci.Da li da je nosim na reklamaciju ili mozda moze nesto da se uradi bez nosenja na reklamaciju?Mozda da se flesuje kartica?Ali to nikada nisam radio pa ne znam koliko je komplikovano?Da li ima neko tutorial kako se flesuje graficka kartica?Ono korak po korak.Gde mogu da vidim koja je verzija biosa na grafickoj kartici?
Dajte neki predlog sta bi bilo najbolje uraditi.Gledam da izbegnem nosenje kartice na reklamaciju obzirom da cu ostati bez kartice najmanje mesec dana a komp mi treba.
KalifNS Ako nisi slucajno 03.07.2011. 21:23 #341628

broj poruka: 1017

koristio istu racvu (ona 2 molexa na jedan 6pin) sa grafikom u oba racunara, onda je grafika bez daljeg i bez razmisljanja je nosi na garanciju.

Ako si koristio racvu u oba slucaja, promeni je pa probaj!

Sa srecom, pozdrav!
raic re 03.07.2011. 21:36 #341633

Čim na drugom kompu pravi problema nosi je bolje na reklamaciju.

Ako si i dalje raspoložen da probaš fleš imaš već uputstvo na forumu, pročeprkaj malo, ako ne uspeš da nađeš napisaću ti malo kasnije.

bojke1 Re: re 03.07.2011. 21:51 #341636

Aj posalji ako ti nije problem.Skinuo sam sa msi sajta program live update 5 i kad preko njega skeniram kaze mi da je to najnovija verzija biosa za graficku koji sada imam.

:: Čim na drugom kompu pravi problema nosi je bolje na reklamaciju
:: Ako si i dalje raspoložen da probaš fleš imaš već uputstvo na forumu, pročeprkaj malo, ako ne uspeš da nađeš napisaću ti malo kasnije
KalifNS To je onda 03.07.2011. 22:10 #341642

broj poruka: 1017

najnovija verzija. Nosi je na reklamaciju.
Pozdrav!
raic Re: Re: re 03.07.2011. 22:15 #341643

I u pravu je. Nove biose za grafičke izbacuju samo ako nešto debelo nije u redu s čitavom serijom... čim nisu izbacili znači da je tvoj problem em redak em je do same karte. Ostaje ti samo da probaš s biosom od neke druge... što iskreno čisto sumnjam da će da pomogne. Najbolje ti nju nosi u servis a ako očekuješ da će dugo da je drže a komp ti treba kupi za desetak evra neki krš na oglasima i prodaj za iste pare kad ti vrate kartu.

I budi uporan sa servisom pošto tvom kvaru treba malo duže da se manifestuje a oni slabo prizanaju kvarove koji nisu `ne radi uopšte` ili `puca kad se optereti`.

:: Aj posalji ako ti nije problem.Skinuo sam sa msi sajta program live update 5 i kad preko njega skeniram kaze mi da je to najnovija verzija biosa za graficku koji sada imam
:: :: Čim na drugom kompu pravi problema nosi je bolje na reklamaciju
:: :: Ako si i dalje raspoložen da probaš fleš imaš već uputstvo na forumu, pročeprkaj malo, ako ne uspeš da nađeš napisaću ti malo kasnije
:: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
bojke1 Re: Re: Re: re 03.07.2011. 22:18 #341644

Ok tako ce i biti.Videcu da od drugara pozajmim neku karticu a ovu odnesem na reklamaciju.Hvala svima na savetima.Pozdrav.

:: I u pravu je. Nove biose za grafičke izbacuju samo ako nešto debelo nije u redu s čitavom serijom... čim nisu izbacili znači da je tvoj problem em redak em je do same karte. Ostaje ti samo da probaš s biosom od neke druge... što iskreno čisto sumnjam da će da pomogne. Najbolje ti nju nosi u servis a ako očekuješ da će dugo da je drže a komp ti treba kupi za desetak evra neki krš na oglasima i prodaj za iste pare kad ti vrate kartu
:: I budi uporan sa servisom pošto tvom kvaru treba malo duže da se manifestuje a oni slabo prizanaju kvarove koji nisu `ne radi uopšte` ili `puca kad se optereti`
:: :: Aj posalji ako ti nije problem.Skinuo sam sa msi sajta program live update 5 i kad preko njega skeniram kaze mi da je to najnovija verzija biosa za graficku koji sada imam
:: :: :: Čim na drugom kompu pravi problema nosi je bolje na reklamaciju
:: :: ::
:: :: :: Ako si i dalje raspoložen da probaš fleš imaš već uputstvo na forumu, pročeprkaj malo, ako ne uspeš da nađeš napisaću ti malo kasnije
:: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs