sto niko ne pominje scythe slipstream ventise konkretno Scythe SY1225SL12M 120mm ...ja imam dva komada na mugenu 2 u push and pull kombinaciji i necujni su i na max load se vrte na 1200 rpm i necuju se uopste...e sad meni je drugi problem sto mi se nesto podigle temperature na cpu naglo od ovih vrucina a komp je cist ko suza znaci pasta mi se nesto sjebala i vreme je za promenu...artic silver ili freeze :)
Bio sam u Gigatronu u Immo Centru, imali su i Penetrator, i S-Flex, i Silent eagle, i appolish...
A onda spazih da imaju H70 za 10.000... Možda se isprsim za njega, ionako mi nedostaje H50. Tih je bio i malo mesta je zauzimao...
SFlex na 1200 je oko 1100-1200 RSD. Dva da uzmem to je 20 evra barem, što me na cenu ovog polovnog V6GT od 40 evra deli svega 40 evra za H70, ili čak Noctue C14. __________________ Scourge of PCBerza
Da ne tupim mnogo vec su ti dali previse saveta ja reko da odemo malo na egzotiku.
Mi u firmi ih koristim za hladjenje Cnc masina rade 24h ne prave buku, a imaju izuzetan protok vazduha, (da halde sta znam kad je u hali 40C tesko da nesto hlade al su idealni za kucne uslove probo sam 1 na kompu na poslu :D ko da sam kompresor nakacio na kuciste a ne ventilator, hladi sve odjenom :D) a da traju ima da traju 1 takav je crko pre 2 dana a radio je 30 godina.
Oprez ako ih iko stavlja u kuciste nek obrati paznju na prasinu u sobi jer ce za 2 dana da se davi u noj ima da izbija na sve strane.
Ja sam fabricki vent na Xigmatek Red Scorpion koji radi na 1500rpm zamenio sa Noctua NF-P12 koji radi na 1300rpm, i temp u LinX-u je ostala ista, a buka daleko manja. Tako da ti Noctua od 1300rpm dodje kao neki jeftiniji na 1500-1600, bez obzira na spec, tu proizvodjaci dosta lazu. Recimo CM Silent 12cm vent koji sam dobio uz kuciste sa nivoom buke od 19dB je bar 50% bucniji od Noctue sa 19dB... E sada da li su dva Noctua NF-P12 dovoljna za tvoje potrebe, ne znam, ali garantovano dobijas tih i kvalitetan vent, plus ima 3 brzine, ali to je vec slabo za tebe. A malo je i skupo da ih uzmes pa provalis da ti trebaju brzi ventovi ->> http://alturl.com/d9qo8
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Ne bih da eksperimentišem sa komponentama koje nisu pravljene za hladjenje procesora, i još dodatno na to ne mogu nigde da se nadju...
@philaemos, razmišljao sam i tim Noctuama, mada u krajnjem slučaju mogu da vratim proizvod, nisu to patike pa da se isprljaju... Problem je što prelamam sad da li da uzimam kvalitetnije fanove ili ceo bolji cooler... Noctua C14 mi se dopada i kako hladi, brine me samo da mi blokira Geil Evo One hladnjake...
H70 mi je najbolje rešenje da ne razmišljam, mada mi je jeftinije da uzmem dva dobra fana... __________________ Scourge of PCBerza
Alu telo tog CM-a sto imas mi deluje jako dobro, samo dodaj 2 dobra venta. Taj H70 iskreno mi i ne vredi te pare kad pogledas performanse, ali je odlicna solucija ako ne zelis glomazan kuler koji ti plus udara u RAM, a i izgleda ekstra i ide uz Corsair kuciste.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Vidim da zalis za onim C-H50 i Magmama(kod mene su na sigurnom , ne brini), ali to je bila tvoja odluka da prodas. Umesto da si isao odmah na H70 uz doplatu o cemu smo i pricali, ti si isao na CM V6. Ja bi na tvom mestu prodao taj V6 i doplatio za H70. Zavrsis posao na duze staze. Kad ti dosadi opet moze da prodas H70 po dobroj ceni.
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647794. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.