status: user broj poruka: 14 | Kupio sam PC-AM3RS890G i totalno sam se razocarao. Po onome sto nudi ploca sve je extra - sata 3, eSata, mini PCIe, 7.1, debugging LED displej, reset i power prekidace na ploci, itd.., ali... Prvo razocarenje je kad se postavi grafika pola sata prikljucaka je neupotrebljivo, tacnije samo dva mogu normalno da se koriste za ostale morate da guzvate kablove. Druga stvar, manje bitna, ali ipak bitna je sto power dugme bude skroz ispod grafike. Kada to nekako zavrsite odete na sajt da skinete najnovije drajvere, ali njih tamo nema. Cak sta vise ni obicnog uptutstva nema. Ima samo jedna verzija biosa koja po opisu izgleda potpuno beskorisna jer nisu naveli promene koje su bile u prethodna 4. Ogromnih problema sam imao i da grafiku dovedem da radi na x16 da bih na kraju imao problema da nateram da uopste radi. U biosu ne postoji opcija da se otkljucaju jezgra.
E onda odete na JetWay sajt i nadjete plocu koja se zove HA09 i u stavri shvatite da sapphire ustavri proizvodi nalepnice i kutije, a oni prave ploce. Za razliku od Sapphira kod njih postoje svi drajveri u uptstvo kao i prethodne verzije biosa pored kojis stoji objasnjenje njihovog postojanja. Pored jedne od verzija pise da resava problem ne dizanja sistema kada je ubodena USB tastatura.  Posto nisam smeo da flesujem bios sa biosom od JetWay HA09, vratim se na Sapphire sajt i skinem bios (verzija 5, ali jedina verzija na sapphire sajtu) ciji se fajl inace zove HA09 i svi problemi sa butovanjem nestaju i sve radi normalno. Medjutim na JetWay sajtu postoje i prethodne verzije biosa gde su u verzijama 3 i 4 postojale mogucnosti da se otkljucavaju jezgra, a u verziji 5 toga opet nema. Sad mene interesuje da li smem da flesujem bios nekom od ovih verzija uzimajuci u obzir da su ovo verovatno identicne ploce?
|