Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
sandy par pitanja
STRANA 2 OD 2
raic Re: Edit za rajića 28.06.2011. 22:06 #340251

status: user
broj poruka: 9006
Naravno. Baš je takav slučaj bio i kod kolega svemirca, imao je matoru mašinu koju nije imalo mnogo smisla unapređivati, savetovano mu je da zameni čitavo jezgro mašine i ponuđene prilično dobre kombinacije. Za kolko se sećam 50e više nego što je dao za zamenu grafičke dobio bi sve novo s garancijom i bolju grafičku od te što je kupio.

Tačno mi pište jajca što nije poslušao, njegov problem posle al malo mi smeta što pizdi ovde da je neko hteo da ga zajebe.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

::
:: Problem je što potreba kod prosječne mašine kod nezahtjevnog korisnika tek kroz 3-4 godine a to je vrijeme kad se već promjeni tehnologija i kad se upgrade ne isplati
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kefalo81 znači imao je ddr 1 mašinu 28.06.2011. 22:15 #340255

broj poruka: 775

ili one ddr2 tipa celeron dual core ili te pandame kod amd-a?
Ako je to to, grafa u prvom slučaju bi bila ne srazmjerno skupa a u drugom opet bi taj cpu bio usko grlo.
Ja znam da je integruša hd3200 kod amd-a vrlo dobra grafa, obzirom da ne košta ništa :)
ribolovac Samo opusteno raicu 28.06.2011. 22:22 #340256

broj poruka: 1305
Nekim ljudima ne vredi davati savete.

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

raic Re: znači imao je ddr 1 mašinu 28.06.2011. 22:27 #340259

broj poruka: 9006
Beše mislim AMD-ov dual i AM2 ploča.

Savetovao sam mu kombinaciju najviše jer sam i sam odradio nešto slično pre par meseci na drugoj mašini i bio je dobar trenutak za to. Nije mi nešto ni bilo potrebno al reko da se zanimam. Prodao na oglasima 5000+ BE za 40e, ploču za 30 i memoriju za 30. Onda uzeo regularno u prodavnici ploču za 45 i phenom x2 555 za 70 koji se otključao u x3. imao sam neku memoriju od ranije al ionako je džabe.

Space-tu bi još izašlo povoljnije jer je imao dobru ponudu za skoro nov phenom x4 i ploču, kamo lepe sreće da sam ja imao takvu.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

:: ili one ddr2 tipa celeron dual core ili te pandame kod amd-a
:: Ako je to to, grafa u prvom slučaju bi bila ne srazmjerno skupa a u drugom opet bi taj cpu bio usko grlo
:: Ja znam da je integruša hd3200 kod amd-a vrlo dobra grafa, obzirom da ne košta ništa :
Spacewla ja 28.06.2011. 22:44 #340265

broj poruka: 612
Bitno je da meni radi sve isto kao i da sam kupio nove komponente. Sve ostalo je manje vazno. To da li ce da kompjuter otkaze sada ili nakon 5 godina me bas zabole. Ima da ga teram sve dok radi i DO TADA NECU DA POTROSIM NI PARU NA PC.
Vi slobodno menjajte svake 2 godine, niko vam ne brani!
mslavko82 Re: ja 28.06.2011. 22:52 #340266

broj poruka: 721
Čovek ti je dao fenomenalan savet - imao bi praktično nov PC, sa istom količinom para koju si potrošio i ovako... E sad, to što je tebi logično da daš 50 evra i imaš tri godine star PC, a on ti preporučio da za tih 50 evra imaš nov PC - i tebi to nije logično, to je druga stvar prijatelju. Nemoj sad njega ovde da kecaš, jer teško da je moglo bolje od onoga što ti je preporučeno... Ali nema veze, biće ti jasno za jedno dve godine :)

Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!

:: Bitno je da meni radi sve isto kao i da sam kupio nove komponente. Sve ostalo je manje vazno. To da li ce da kompjuter otkaze sada ili nakon 5 godina me bas zabole. Ima da ga teram sve dok radi i DO TADA NECU DA POTROSIM NI PARU NA PC
:: Vi slobodno menjajte svake 2 godine, niko vam ne brani
Mortificat Re: ja 28.06.2011. 23:15 #340279

broj poruka: 3519
Šta ćeš kad smo budale, ne znamo, a po ceo dan visimo ovde, srećom, pojavi se neko sa iskustvom kao što imaš ti, pita za savet i svima nam objasni kako se čita bukvar.

CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6

:: Bitno je da meni radi sve isto kao i da sam kupio nove komponente. Sve ostalo je manje vazno. To da li ce da kompjuter otkaze sada ili nakon 5 godina me bas zabole. Ima da ga teram sve dok radi i DO TADA NECU DA POTROSIM NI PARU NA PC
:: Vi slobodno menjajte svake 2 godine, niko vam ne brani
kefalo81 spacewla 28.06.2011. 23:31 #340285

broj poruka: 775

Jel ti misliš da ćeš za svo vrijeme koliko još misliš imati taj računar podjednako dobro igrati nove naslove.
Ne . Kvalitet će progresivno ići na dole.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs