Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Koja DDR3 memorija za Gigabyte plocu? 2000 vs. 1866 vs. 1600
STRANA 2 OD 2
raic Re: re.... 04.07.2011. 13:16 #341751

status: user
broj poruka: 9006
Pazi jezo, sve i da ploča ne bude htela na 1800 možeš uvek da spustiš tajminge memoriji i dobiješ nešto ubrzanja, nećeš u svakom slučaju da baciš tih 300 din razlike.

Da li ćeš memoriju moći na 1800 zavisi od toga dokle možeš da teraš FSB, za tih 1800 ti treba 225 što baš i ne može na svakoj amd ploči ni sa svakim procesorom.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

:: I mislio sam tamo da klokujem memoriju i magistralu,pa bi onda procesor radio 10-15% brze,a memorija na deklarisanih 1866MHz
:: re@Shlasher
:: Vidi,kupio bih ovu memoriju na 1866MHz,pa ako bi radila na toliko i jos malo klokovan procesor,to bi bilo super. A ako ne onda bi radila na 1600MHz
:: Razlika u parama je 300-500 din.,smesno,a voleo bih da pokusam da radi sve na 1800 MHz.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JE3A re@raic 04.07.2011. 13:37 #341752

broj poruka: 913
Znam raicu,to sam i napisao u proslom postu-tako sam i mislio,ako bude sve htelo da radina sa FSB na 225 onda super,a ako ne onda cu zategnuti latencije na memoriji i to je to.
A sve i da bacim tih 300 din.,to i nije toliko puno.
Samo ne znam da li je ta Exceleram 1866MHz Black Sark moze na moju Gigabyte plocu.. Samo da ne pocne sa BSOD kad stavim memoriju,onda mi dzabe sve ovo..

Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!

raic Re: re@raic 04.07.2011. 13:45 #341755

broj poruka: 9006
Ha, to ti je sve ba u ruhci svemoćnog Alaaaha.

Ako ti je za utehu pokupovali su ljudi ovde dosta excelerama u poslednje vreme u kombinaciji s raznim pločama i niko se nije javio da kuka kako ne radi.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

:: Znam raicu,to sam i napisao u proslom postu-tako sam i mislio,ako bude sve htelo da radina sa FSB na 225 onda super,a ako ne onda cu zategnuti latencije na memoriji i to je to
:: A sve i da bacim tih 300 din.,to i nije toliko puno
:: Samo ne znam da li je ta Exceleram 1866MHz Black Sark moze na moju Gigabyte plocu.. Samo da ne pocne sa BSOD kad stavim memoriju,onda mi dzabe sve ovo.
::
:: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs