Re: Re: Re: Re: Ja imam otkljucani Phenom 555BE na 3.8GHz za svaki dan stock cooler
20.07.2011. 15:59
status: user broj poruka: 1541
Nema sanse da sandy sa takvim klokom bude sporiji od tvog Phenoma, tu nesto debelo ne stima. Provrtite recimo CineBench test pa okaci ovde... _________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: :: ne znam sta je u pitanju ali bas se lose pokazao, iskren da budem ocekivao sam da ga izrenderuje za oko 5 sekundi, ali eto.... a renderujem klip od od 28 sekundi u AVI formatu 640x480, taj klip mi uvek sluzi kao neki brzinski benchmark kad podesavam sistem i tako to. Verujem da kada se renda hd clip i neki malo duzi da je razlika veca, ali ovako, nisam odusevljen, a sa druge strane itekako odusevljen Phenomom koji se nosi sa mnoooooooog novijom tehnologijom i to na 4.5ghz :: :: :: Koji klip?Kolike zapremine?Koji je finalni video file :: :: Konkretno meni za divx to dvd na Intel Q9650 je trebalo negde oko 7 min da izrenderuje.Sandy to mora da odradi daleko brze :: :: Ako si taj rezultat video u zivo njegova masina definitivno trotluje,tj podbacuje mu u radu verovatno sto nije dobro podesena tj nema dovoljno napona itd :: :: Znaci fizicki je nemoguce da se poredi Phenom X4 sa Sandy jer je u poredjenju sa 45 nm Intel procesorima osetno sporiji u renderu :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: da budem iskren ja bas i nisam zadovoljan i5 2500k, uzeo ga drug i stavio na 4.5ghz, a memoriju na 2100mhz, klip koji moj Phenom 955 na 3.5 i mem na 1600 izrendeeruju za 12 sek, njegov intel renda za 10, sto je apsolutno nikakav napredak za 4.5 ghz i 2100mem, na stock vrednostima 955 izrenderuje brze, stvarno sam se cudio dok sam gledao :: :: :: :: :: :: :: Zajedno sa plocom i 4GB memorije kostao me je manje od 150 evra i zadovoljan sam kako radi :: :: :: :: Moj drug ima Core i5 2500K, koji kosta malo vise od 150 evra, podignut na 5GHZ za svaki dan i zadovljan je kako radi :: :: :: :: :: :: :: :: S1000R :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Ja imam otkljucani Phenom 555BE na 3.8GHz za svaki dan stock cooler
20.07.2011. 16:00
status: user broj poruka: 18472
Ja ti kazem ako si video uzivo da tu nesto ne fercera. Probaj da konvertujes DIVX to DVD (Hi Quality) pa vidi koliko ti treba minuta sa tvojim Phenomom na 3.5 Ghz.Tipujem da ispod 15 min pa na dalje nema sanse da prodjes. Sandy ce DIVX to DVD da odradi za 2-3 min na 4.5 Ghz. No i ovo se da proveriti tako da cemo okaciti screen .)
P.S.Trebao si sam da se zapitas da li je to uopste moguce i zasto je tako. Generalni zakljucak uopste nije mogao da se izvede na konto toga.
Green,Green,Grass Of Home
:: ne znam sta je u pitanju ali bas se lose pokazao, iskren da budem ocekivao sam da ga izrenderuje za oko 5 sekundi, ali eto.... a renderujem klip od od 28 sekundi u AVI formatu 640x480, taj klip mi uvek sluzi kao neki brzinski benchmark kad podesavam sistem i tako to. Verujem da kada se renda hd clip i neki malo duzi da je razlika veca, ali ovako, nisam odusevljen, a sa druge strane itekako odusevljen Phenomom koji se nosi sa mnoooooooog novijom tehnologijom i to na 4.5ghz :: :: :: Koji klip?Kolike zapremine?Koji je finalni video file :: :: Konkretno meni za divx to dvd na Intel Q9650 je trebalo negde oko 7 min da izrenderuje.Sandy to mora da odradi daleko brze :: :: Ako si taj rezultat video u zivo njegova masina definitivno trotluje,tj podbacuje mu u radu verovatno sto nije dobro podesena tj nema dovoljno napona itd :: :: Znaci fizicki je nemoguce da se poredi Phenom X4 sa Sandy jer je u poredjenju sa 45 nm Intel procesorima osetno sporiji u renderu :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: da budem iskren ja bas i nisam zadovoljan i5 2500k, uzeo ga drug i stavio na 4.5ghz, a memoriju na 2100mhz, klip koji moj Phenom 955 na 3.5 i mem na 1600 izrendeeruju za 12 sek, njegov intel renda za 10, sto je apsolutno nikakav napredak za 4.5 ghz i 2100mem, na stock vrednostima 955 izrenderuje brze, stvarno sam se cudio dok sam gledao :: :: :: :: :: :: :: Zajedno sa plocom i 4GB memorije kostao me je manje od 150 evra i zadovoljan sam kako radi :: :: :: :: Moj drug ima Core i5 2500K, koji kosta malo vise od 150 evra, podignut na 5GHZ za svaki dan i zadovljan je kako radi :: :: :: :: :: :: :: :: S1000R :: :: :: :: :: :: :: ::
20.07.2011. 16:08
status: user broj poruka: 3519
Nešto tu gadno ne štima, i5 2500K će i na defaultu da bude znatno brži od Phenoma, a tek kad se klokne na 4,5GHz! Proverite šta je problem, mnogo stvari može da bude u pitanju, počev od temperature, napona, napajanja, ploče. Provrti cinebench pa okači rezultate, proveri podešavanja u biosu.
:: :: ne znam sta je u pitanju ali bas se lose pokazao, iskren da budem ocekivao sam da ga izrenderuje za oko 5 sekundi, ali eto.... a renderujem klip od od 28 sekundi u AVI formatu 640x480, taj klip mi uvek sluzi kao neki brzinski benchmark kad podesavam sistem i tako to. Verujem da kada se renda hd clip i neki malo duzi da je razlika veca, ali ovako, nisam odusevljen, a sa druge strane itekako odusevljen Phenomom koji se nosi sa mnoooooooog novijom tehnologijom i to na 4.5ghz :: :: :: Koji klip?Kolike zapremine?Koji je finalni video file :: :: Konkretno meni za divx to dvd na Intel Q9650 je trebalo negde oko 7 min da izrenderuje.Sandy to mora da odradi daleko brze :: :: Ako si taj rezultat video u zivo njegova masina definitivno trotluje,tj podbacuje mu u radu verovatno sto nije dobro podesena tj nema dovoljno napona itd :: :: Znaci fizicki je nemoguce da se poredi Phenom X4 sa Sandy jer je u poredjenju sa 45 nm Intel procesorima osetno sporiji u renderu :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: da budem iskren ja bas i nisam zadovoljan i5 2500k, uzeo ga drug i stavio na 4.5ghz, a memoriju na 2100mhz, klip koji moj Phenom 955 na 3.5 i mem na 1600 izrendeeruju za 12 sek, njegov intel renda za 10, sto je apsolutno nikakav napredak za 4.5 ghz i 2100mem, na stock vrednostima 955 izrenderuje brze, stvarno sam se cudio dok sam gledao :: :: :: :: :: :: :: Zajedno sa plocom i 4GB memorije kostao me je manje od 150 evra i zadovoljan sam kako radi :: :: :: :: Moj drug ima Core i5 2500K, koji kosta malo vise od 150 evra, podignut na 5GHZ za svaki dan i zadovljan je kako radi :: :: :: :: :: :: :: :: S1000R :: :: :: :: :: :: :: ::
:: :: Kao što sam naslov kaže, zanimaju me mišljenja u vezi navedenog :: :: AMD Phenom II X4 Quad-Core 84 :: :: il :: :: LGA1155 Intel® Core™ i3-210 :: :: Prema specifikacijama, oba imaju 4 thread-a. U principu, nema tu šta da se kaže, prednost je u ovom slučaju na strani amd-a, ali s`obzirom da sam pristalica intel-a, ipak otvaram temu da čujem mišljenja (umesto da odmah presudim u korist amd- a :D :: Hvala unapred
Cisto da napomenem da je taj AMD Phenom II X4 Quad-Core 840 u stvari Athlon jer nema L3 cash memoriju (taktika koju je AMd pokupio od Intela). Tako da ako se odlucis za AMD a neces da castis servisera koji ce da ti nadje P II x2 koji moze da se otkljuca, onda uzimaj 955Be i nista ispod toga...
:: :: Kao što sam naslov kaže, zanimaju me mišljenja u vezi navedenog :: :: AMD Phenom II X4 Quad-Core 84 :: :: il :: :: LGA1155 Intel® Core™ i3-210 :: :: Prema specifikacijama, oba imaju 4 thread-a. U principu, nema tu šta da se kaže, prednost je u ovom slučaju na strani amd-a, ali s`obzirom da sam pristalica intel-a, ipak otvaram temu da čujem mišljenja (umesto da odmah presudim u korist amd- a :D :: Hvala unapred
@gogi1 u pravu si. Brzi je Phenom od i5. Prvo sam mislio da si pogresno napisao ali sam pogledao na benchmarku i video sam da je ipak Phenom u tom segmentu brzi. Pogledaj pod x264 HD encodovanje. http://goo.gl/IzBB4
E sad posto je kloknut verovatno nije bio u tom momentu, mozda je resetovan bios???
:: @gogi1 u pravu si. Brzi je Phenom od i5. Prvo sam mislio da si pogresno napisao ali sam pogledao na benchmarku i video sam da je ipak Phenom u tom segmentu brzi. Pogledaj pod x264 HD encodovanje :: http://goo.gl/IzBB :: :: E sad posto je kloknut verovatno nije bio u tom momentu, mozda je resetovan bios?? :: :: :: ::
Alo covece, jel vidis ti dobro??? i5 sije Phenom-a u enkodovanju, obrati malo bolje paznju na ono sto pise ispod (`Higher is better`)
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: @gogi1 u pravu si. Brzi je Phenom od i5. Prvo sam mislio da si pogresno napisao ali sam pogledao na benchmarku i video sam da je ipak Phenom u tom segmentu brzi. Pogledaj pod x264 HD encodovanje :: http://goo.gl/IzBB :: :: E sad posto je kloknut verovatno nije bio u tom momentu, mozda je resetovan bios?? :: :: :: ::
Hehe... Izvinjavam se svima na zabuni. Nesto sam gledao pre toga pa mi obrnuo boje t.j. mesta. Sad vidim. Znaci ipak je neka greska kod komse. Nek malo pregleda komponente jer to treba da leti. Verovatno je nesto ne ispravno.
Možda ništa nije neispravno, nego je klipuša mala i kratka i razlika se ne vidi, pogotovo ne onoliko jasno koliko bi funbois hteli, ili, u stvari, mi je ne razumemo. To je i mnogo na kratak klip. LM, moj odgovor je bio najbolji, bilo koji da uzme za namene koje je naveo, biće ok. A jasno je naveo za šta će, ograničena upotreba.
Nikakav i3 ne opravdava svrhu postojanja pored i5 2500K. Stedi jos 70ak evra kolika je razlika u ceni izmedju njega i i3 2100 ili idi na Phenom 955BE. Mada da sam na tvom mestu, snasao bih se za tih 70ak evra i zavrsio posao za vjek vjekova.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.