solaja777 hvala na objasnjenju.Dve graficke necu koristiti sigurno.Samo ako moze jos neko da kaze ko ima asus P8P67 B3 verziju ploce da li ima problema sa nekim memorijama a da nece da mu rade na deklarisanim vrednostima?Kao sto sam naveo gore u postu da drugaru na ovoj ploci memorija kingston t1 2x4gb ddr3 1600 mhz nece da radi na ovoj vrednosti nego jedino na 1333 mhz.Pa da vidim da li ima jos nekih koji imaju slican problem.Izvinjavam se svima sto necu moci odmah da odgovorim,posto zurim na posao.Sljakam drugu smenu.Pozdrav.
na asusovom sajtu imas listu podrzanih modula. Drzi se te liste pri izboru memorije i neces imati problema. Ploca po difoltu namesta memoriju na 1333Mhz. Treba je samo u biosu podici na 1600Mhz i to je cela filozofija. Moj 2*2Gb Kingston hyper x gray kit je ploca setovala na 1333, zatim sam u biosu stavio 1600 i to je to. ASUS P8P67 treba da radi isto kao i pro model samo sto nema podrsku za sli.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
uzimaj defitinitvno ASROCK i z68 chipset, meni se pokazao kao super hladna ploca i mnogo dobar overlocker + imas UEFI bios dok na p67 toga nemas...btw bolji je od njegovog rivala asusa(inace i ASROCK je deo asusteka) po pitanju slotova za crossfire/sli...hladjenja,performansi i svega ostalog.. pogledaj malo reviews po netu sta kazu za plocu. ( asrock z68 extreme 4) ja licno imam istu i mnogo sam se dvoumio izmedju asusa pro z68 i ove i na kraju sam asus uzeo a cena ista... http://itsvet.com/proizvod/asrock-z68-extreme4-b3/comp_comp_mboard/149/1937 i prezadovoljan sam pozz
Naravno da i p i z asusove ploce imaju uefi bios. Vidi se koliko si upucen u celu problematiku. Asrock je sada samostalna kompanija.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
tacno al nemaju sve ploce sa p67 uefi bios koliko ja nam..mozda asus ima al asus me se i netice stvarno, ja kazem sta sam ja uzeo i kako to radi/moji utisci itd,kapiras? a upucen jesam, al ne toliko u p67 koliko u z68. uglavnom za coveka kazem da mu je bolje da uzima z68 umesto p67... i za asrock jer je po meni najbolji odnos cene i kvaliteta..ranije sam bio korisnik gigabajta i realno mislim da je precenjen i isto vazi za asus.
Stvar je ukusa i potrebe. Za novac koji ima moze lagano da uzme asus plocu i da ne eksperimentise zbog neke sitne ustede.
vidim ti bas zapeo za taj asus ? :P jeste stvar ukusa i potrebe, al opet cu kazem, uporedi druge proizvodjace, ne samo asus ili asrock ili sta god vec, imas ti naravno i msi, biostar itd da ne nabrajam koji isto imaju p67/z68 ploce..sad neznam koliki je coveku budzet al uglavnom predlazem z68 koji ce izmedjuostalog podrzavati i ivy bridge pa nek ima covek za upgrade opciju..(sada ces verovatno kazes kako i p67 asus ce imati uz bios update, hoce naravno ali ne sve ploce vec samo `flagship` modeli) eto toliko od mene :)
Ako ima iko malo mozga, jasno mu je sta znaci prelazak sa analogne na digitalnu sekciju na ploci. Citaj drugacije, nema zamene kada crkne bato, bar ne kod nas. Imas samo 2 servisera u Srbiji koji su bili na obuci, a jedan od njih sam i ja. Sta je poenta? Mnogo zajebano za menjanje, plus ono sto ti posalju iz Holandije Belgije ili Mađarske nije ni upola kvalitetno, kolko platis, a treba da das garanciju. Cvrc. Cene Gigashit ploca su pale na 1000 kom za 20 % od marta (P 67 / Z68 modeli), pa ti bato gledaj cene kod nas, ali da podsetim, da giga ne reparira ploce, nego nudi obuku za servisere i to ti je to. Da ne lazu iz Gigasita za Srbiju( treba im 30-45 dana za dostavljanje ploca, sramota, a iz Belgije stigne za 2 dana) uz poklon, naravno, bez našeg `posrednika` Gigashita. Asrock je prvi u inovacijama, trenutno, a ranije je bio ASUS. 6 inženjera u razvojnom timu je napustilo ASUS i prešlo u ASrock, zbog čega su se i vanparnično i razjasnili. +1 za Asrock, mada ih ne prodajem, ali su korektni kod reklamiranja proizvoda za jugoistočno tržište Evrope. operator
Kad izadje ivy bridge bice potrebne i druge ploce, mozda ce moci na P67,Z68 ali to nije to, tako da ko bude prelazio na ivy bridge prodace celu kantu i tako u krug,,,
Ako neko sad kupi I5 2500K P67/Z68 jedino sto treba mozda u buduce da doda jeste eventulano ram(mada je i sad dzaba) memoriju i drugu graficku kartu (ako je gejmer) SSD,,,
:: cekaj, zar p67 nece podrzavati ivy bridge??? ja sam cuo drugacije... :: *************************************************************** :: Phenom II x6 1090T @3.8 Ghz, 4Gb ddr3 1600 Mhz, gigabyte 5570 1 Gb, 1 Tb WD + 2 Tb samsung f4, dvd crko, zvucnici - crkli, napajanje -CM silent pro 850 :: ::
Drugar je pokusavao u biosu da promeni memoriju sa 1333 na 1600 ali nije uspeo.Uvek je vrati na 1333.Memorija je kingston t1 2x4 gb ddr3 na 1600 mhz.Ploca je asus p8p67 b3.Jedino sto nije pokusavao a to je da ubaci novi bios nego ima onaj sto je dosao sa plocom.Koji bi bios bio dobar za ovu plocu?Vidim da ima neki 1810 ali je beta verzija.Da li on valja ili ima neki bolji?
:: na asusovom sajtu imas listu podrzanih modula. Drzi se te liste pri izboru memorije i neces imati problema. Ploca po difoltu namesta memoriju na 1333Mhz. Treba je samo u biosu podici na 1600Mhz i to je cela filozofija. Moj 2*2Gb Kingston hyper x gray kit je ploca setovala na 1333, zatim sam u biosu stavio 1600 i to je to :: ASUS P8P67 treba da radi isto kao i pro model samo sto nema podrsku za sli :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.