Bravo, majstore! Ovde možeš da se obratiš za sve vrste računarskih problema i da očekuješ da će ti biti ponuđena makar ideja, ako ne rešenje. Samo, moraš malo da pišeš, vidiš da su ljudi pomislili da si šrafio ploču direktno na lim kućišta!
Pozdrav!
Vlada
:: e ovako uspeo sam sve da namestim i ne bih uspeo bez vas! glavni problem je bio oko pin kablova... hvala puno svima! :)))
pa znam nisam to bas lepo objasnio... sad se pitam kako da resim zujanje ali ne znam odakle to dolazi? mozda od kulera za procesor? ako je to pa kako onda da resim problem sa zujanjem?
otvori stranicu i bukvalno oslusni svaki deo..kada to budes saznao,proveri da li postoji cestice prasine na tom kuleru,moze cak da se desi da mu nesto ne dozvoljava da se pravilno vrti..a moze da bude i varijanta da se kuler vrti velikom brzinom,pa to tebi zvuci kao avion..potrudi se malo,pozz
pa i pogledao sam ali nema nikakvih koristi....ne pise da u slucaju zujanja da resim problem...trudim se non stop samo mi je ostao ovo zujanje...ipak hvala unapred...pozz
lepo od vas sto me zezate iako nemam punio iskustva sa forumom da se zalim ovde sam prvi put u zivotu. pre nego sto sam nabavio nove delove nije bilo nikakvih zujanja a ovo prvi put da cujem...ne znam kako da opisem zujanje....ipak nema veze sve mi dobro radi...hvala svima na savetima..pozdrav
ili tek kada uđe u windows ili neke igre?Juče je neko isti problem imao, zavojnica 99%, ništa strašno, normalno je i dešava se na skroz ispravnim kartama.Probaj da eliminišeš kulere tako što ćeš na par sekundi jedan po jedan kuler da zaustaviš rukom i da vidiš da li i dalje zuji(ili pišti).Pazi samo da ne povrediš prste, kuler zaustavljaj na sredini ventilatora, tamo gde nisu peraja.I nemoj dodirivati ostale delove grafičke i ploče rukom(dok radi komp).Znači, upališ komp, kada počne da zuji, zaustaviš kuler na procesoru pa oslušneš, i isto tako sa kulerom na grafičkoj.Ako se i dalje čuje slabo pištanje, to je zavojnica. Za svaki slučaj, pošto prvi put sklapaš komp, skini speedfan programče i proveri temperature procesora, da bi se uverio da je hladnjak nalegao dobro.
ne bih mu ja preporucio to da radi jer je covek neiskusan, moze nesto da osteti, neka ne dira nista sad kad radi sve fino
:: ili tek kada uđe u windows ili neke igre?Juče je neko isti problem imao, zavojnica 99%, ništa strašno, normalno je i dešava se na skroz ispravnim kartama.Probaj da eliminišeš kulere tako što ćeš na par sekundi jedan po jedan kuler da zaustaviš rukom i da vidiš da li i dalje zuji(ili pišti).Pazi samo da ne povrediš prste, kuler zaustavljaj na sredini ventilatora, tamo gde nisu peraja.I nemoj dodirivati ostale delove grafičke i ploče rukom(dok radi komp).Znači, upališ komp, kada počne da zuji, zaustaviš kuler na procesoru pa oslušneš, i isto tako sa kulerom na grafičkoj.Ako se i dalje čuje slabo pištanje, to je zavojnica :: Za svaki slučaj, pošto prvi put sklapaš komp, skini speedfan programče i proveri temperature procesora, da bi se uverio da je hladnjak nalegao dobro :: :: https://www.mojdom.rshttp://www.youtube.com/watch?v=g3sJB2tcoJY :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: ::
nego, da ne počnu da lete ventilatori iz kućišta, ako je nešto zeznuo pri montaži! :) A ume ta zavojnica da iritira u početku, samo treba malo vremena, da se navikne čovek.
cisto sumnjam ja da je zavojnica, zavojnica se cuje kad se grafika optereti.. kad bi znao da nam kaze koje komponente ima bilo bi jako lepo ali izgleda da je to misija nemoguca
:: nego, da ne počnu da lete ventilatori iz kućišta, ako je nešto zeznuo pri montaži! : :: A ume ta zavojnica da iritira u početku, samo treba malo vremena, da se navikne čovek :: :: https://www.mojdom.rshttp://www.youtube.com/watch?v=g3sJB2tcoJY :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: :: :: ne bih mu ja preporucio to da radi jer je covek neiskusan, moze nesto da osteti, neka ne dira nista sad kad radi sve fin ::
sam imao prilike da testiram..zavojnice su se cule da usi otpadaju,ali kao sto kaze markovic tek kad se pokrene zahtevna aplikacija (furmark,heaven,igrica)
komponente su mi INTEL i7-950,gigabyte x58a-ud3r,4 gb ram,napajanje 650w,ati radeon 4870... i sve sam sam to uradio samo prvi put sam radio na pin kablovima a i prvi put da cujem ovo zujanje. pa vi mi recite... :)) pozz
jel mozes da mi kazes da li se zujanje cuje onda kada udjes u windows, odnosno posle nekog vremena, ili odmah pri paljenju kompa, opisi malo to zujanje bre?
i probaj da izvadis graficku kartu iz slota pa onda ga upali bez nje cisto da vidimo da li se bez nje cuje to zujanje.. pa javni
:: komponente su mi INTEL i7-950,gigabyte x58a-ud3r,4 gb ram,napajanje 650w,ati radeon 4870... i sve sam sam to uradio samo prvi put sam radio na pin kablovima a i prvi put da cujem ovo zujanje. :: pa vi mi recite... :)) poz :: ::
Meni to govno pišti, zuji ciči(kako god hoćeš) svaki put od kako uđe u windows.Prestao sam da obraćam pažnju skroz.E,da, možda mu se neka žičica naslanja na neki vent pa pravi takav zvuk zujanja?Postoji i ta opcija.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.