Problematicna je ploca u AMD varijanti. Ako je kombinacija iste cene, onda ima i rezona za intel kombinaciju, a ko je funboy pogotovo, medjutim - za amd postoji povoljnija cenovna kombinacija, pokazana iznad, pa tek onda treba sve uzeti u racunicu, a tu intel najcesce gubi.
samo bih u tome korigovao kolegu operatora. Što bolja da bude.
Problem foruma je što se ovde mnogo uzima u obzir rezultat svih mogućih testova. Koliko se oseti razlika u radu između Intela i AMD-a. Radim i na AMD-u x2 (moje kučno sokoćalo Phen II x2 na 4Ghz) i na quad-u Intelovom q9400, sa 8Gb rama i garantujem da se kućni računar bolje ponaša jer je sistem bolje održavan. Ne seda svaka šuša za računar i ne klikće se na sve i svašta.
Zaista, koliko nas ovde koristi rendering svavki dan (ja ga recimo ne koristim uopšte).
Naprednija arhitektura...ok slažem se...može li jedan običan HDD da isprati tu brzinu. Naravno da ne može. Zato se i koriste SSD-ovi u većini testova. Može li memorija da isprati brzinu procesora??? Može tamo neki tripl čenl ddr3 ludilo.
Koliko `budžetskih` korisnika može sebi da priušti SSD??? Verujem ni jedan. Ja od pojave SSD-ova uzbuđujem se na pomisao o nekoj RAID varijatni...ali kao budžćetski korisnik...samo razmišljam.
Konkretno imam M4A88TD EVO - V i koristim gore navedeni Phen plus integruša HD 4250.
Sada šljaka savršeno. Kada padne cena ima da sevne jedan thuban i pristojna grafika i brat bratu ima da me služi bar naredne četiri godine.
Nadam se da shvatate šta želim da kažem.
Što se fanbojeva tiče, ja vama verujem u potpunosti i ništa ne bih imao protiv da mi nabavite jednu super Intel konfu čisto da i meni bude lepo .).
bas skroman budzet ovo je neki po meni neki maximum sto moze za te pare Ovaj Phenom nema L3 kes ali ako imas srece (kao jedan nas forumas) moci ces da ga otkljucas, mada ti za Autocad L3 i nje nesto bitan Ova ploca podrzava AM3+ procesore Ako mozes pruzi se za 6770 mada nije ona nesto mnogo jaca od 450gts, i vidi dal imaju Samsung F3 500gb spinpoint umesto ovog Hitachija
@Miskonius Ploca je ok. Za hdd ipak samo SATA 3. Veca je razlika u prenosu, cak i sa HDD-a na 5400 sa SATA 3. Provjerio i sa 1TB, 1.5TB i 2 TB. Razlika ide i do 30% u mom slucaju( klonirao jedan hdd od 500 gb na 2 od 2TB jedan sa SATA 2, a drugi sa SATA 3). operator
Upravo sam na početku to i pitao - prema većini foruma Intel kombinacija sa početka post-a je brža..
Treba mi dobar razlog da uzmem pomenutu AMD platformu. Za sada imam samo razlog tipa `4 fizička jezgra`?? Ili `možeš da staviš nadolazećeg Buldozer-a..` Ccc..
Lično sam pre nešto manje od godinu dana prešao sa X4 B50@3.6GHz def.V na i3-530@4.2GHz + vrlo malo V đusa. Intel mi je mnogo lepše radio.. Subjektivno ili ne, osetila se razlika.
xYz
:: i3-530 je bio konkurentan Athlon II X4 procesoru. I3-2100 je sigurno u igricama konkurentan Phenom II 955, ako ne i jaci.. :: :: Athlon II X3 455 3,8GHz / 2GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4a98TD EVO /ASUS 9800GT 512MB / 1TB Hitachi+WD750GB Green / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w :: ::
Aj kad kupis da vidimo slike, da znamo da nisi jos jedan bot koji samo popaljuje.
Jel si imao oba, sta pitas!
Elem Intel ces subjektivno misliti da brze radi. I testovi ce pokazati slicno. Osecaj ce biti bolji. I pod manjim opterecem ce biti brzi, tisi ... Ali kad imas nekog u kuci ko otvori 30 taba u browseru na autostart, od toga 3 na youtube barem + programira u MS VS ima SQL bazu otvorenu i pokrene virtuelnu masinu, veruj mi i3 se raspada, a recimo Phenom B25 razbija. (Testirano i na starijem i5-650 rezultat isti)
Pa sad ti vidi sta ti treba.
PS. AMD u win radi na samo 800MHz i tripovaces se da je intel u win brzi. Makni slider u CCC i eto ga.
Covece pa gde smo to dogurali..Pa sad pricamo i o overkloku i to na AMD-u! E bas slatko da se nasmejem. Koji to X4 moze da ide 4.2 Ghz pa jos i 4.5 Ghz?Kaskada? :) Maksimalni klok koji postize je oko 4.0 Ghz .Raspon u potencijalu je oko 800 Mhz u odnosu na default a realni klokovi su negde oko 3.8 Ghz,3.9 Ghz za svaki dan. Sta kazes 4.5 Ghz?E slatko sam se nasmejao... Stvarno ste vi AMD fanboyevi nerealni pa to je cudo! Samo po svaku cenu da se uzme AMD.
Pa na plocu tu koju je odabrao isto moze da upgraduje kasnije neki 2500k/2600k i sta onda? :) Jos bolja varijanta sa plocom koju si sam predlozio.. E sta sve necu procitati... :)
:: @SkyFir :: Z68P-DS3+Corei3 2100(8400+8800 din) jeste brza i novija platforma, ali skuplja od AMD-a X955+MSI 770C45(8700+4300). Za razliku neka uzme memoriju. Ostace mu i za pivo : :: X955 fino radi na 4.2-4.5 GHz, a i32100 nece da radi na toj frekvenciji. Prema tome razlika ide u korist AMD-a, pa na kraju je ipak AMD povoljnijii :: operator :: ::
GA jer je Asus skuplji u tom segmentu. Vidim da je i MSI skuplji. Kao što sam prethodno rekao, ima ASRock za 75 evrića, ali mi se nešto ne uzima..
Udica?? O čemu ti to prijatelju??
@SkyFire
Očigledno niko nema ovu kombinaciju, pa otuda toliko prazne priče..
Anyone?? Tnx!!
xYz
:: Ova berza je grad utvara, opsena i prividjenja :: :: Licno verujem da je ovo jos jedna udica za necije licno nasladjivanje :: Gde pa nadje skroz identicne cene, ko da ih je i trazio :: :: Pa ima GA-870 AM3+ za 68e i to za 68 za one bez popusta :: :: najidealnije :: idealno :: ::
Daj bre Kalife `oladi. Komentari ti nemaju veze s vezom. Kakav i3 na i3?? Kakvi Phenom-i za 40e?? Kakvi otključani za 70?? Stvarno ne znam šta pričaš? Kakvo klokovanje na 4.5GHz? Nisi mi jasan.. I opet `udica` - si ti neki dunavski vuk? :D
xYz
:: Ima jedan kolega i3 i on je prezadovoljan :: :: Ali ici na SB i3 sa predhodnog i3 je u najmanju ruku neisplativo :: Sta to radis, bacas kesh :: :: Pa taj i3 ce jedno 200MHz gore. Ko ce to posle da kupi od tebe ako budes hteo da ides na i5 :: :: Phenomi X2 se prodaju za 40e kad nece da se otkljucaju a za 70+ kad se otkljucaju :: Ti sad vidi koliko ce vredeti i3 koji se ne klokuje :: :: I dalje tvrdim da je ovo udica :: :: najidealnije :: idealno :: ::
Ma probao sam sve te kombinacije ,vrlo cesto sklopim neku konfiguracije dal AMD ili Intel. Samo mogu da kazem da taj Intel Dual Core Sandy Bridge radi fenomenalno a ti uzmi sta zelis..
Evo ti moj predlog :
Z68P-DS3+Corei3 2100 (8400+8800 din) - oko 172 eur EXCELERAM 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 Black Sark 25.20 € (Imas komentar na IT svetu od usera koji je upravo koristi sa Sandy 2100 ) CHIEFTEC CHP-500A 500W - 40 EUR SAMSUNG SpinPoint F3 500GB 7k 16MB SATA300 - 30 EUR Leadtek GTX 550 - 107 EUR
Ovo malo prelazi budzet i bez kucista je zato mozes da uzmes drugu kartu tipa GTS 450 ili neki ATI pandan,kako ti je volja. Ja i kad sklapam drugom preferiram Intel/nVidia - AMD/ATI spoj ali to nije nikakvo pravilo jer se postuju zelje kupaca tj usera.
U tom slucaju imas i za neko kinesko kuciste.Sa GTX550 drzi na stolu dok ne kapne neka kinta :)
Ja sam imao intela pre ove konfiguracije uzeo amd-a i uopste se nisam zahebao . Ja bih recimo dodao jos neku paricu uzeo Asus M5A97 plocu(ima je kolega dexter pa neki ti kaze utiske) koja je Am3+ socket a kosta 8379 u E**i-u + taj 955.
Bices zadovoljan sigurno,a i obezbedjen si za buduci upgrade jer neces morati da menjas plocu kad izadje bulldozer.
Asus M4A88td-v evo/usb3 AMD Phenom 2 955 be 3.2 wd 640gb sata 2 2x2gb exceleram black shark 1600mhz Asus Eax 6850 Chieftec dragon cm hyper 212+ lc power 600w logitech x-530 philips 222EL2SB/62
mnogo je lakse i sigurnije mirne glave uzeti neku plocicu i neki polovan i5 kad vec razmislja o intelu, a ako je to krajnji budzet onda definitivno AMD varijanta.
:: Ja sam imao intela pre ove konfiguracije uzeo amd-a i uopste se nisam zahebao . Ja bih recimo dodao jos neku paricu uzeo Asus M5A97 plocu(ima je kolega dexter pa neki ti kaze utiske) koja je Am3+ socket a kosta 8379 u E**i-u + taj 955 :: :: Bices zadovoljan sigurno,a i obezbedjen si za buduci upgrade jer neces morati da menjas plocu kad izadje bulldozer :: :: :: Asus M4A88td-v evo/usb :: AMD Phenom 2 955 be 3. :: wd 640gb sata :: 2x2gb exceleram black shark 1600mh :: Asus Eax 6850 :: Chieftec dragon :: cm hyper 212 :: lc power 600 :: logitech x-53 :: philips 222EL2SB/6 :: :: :: :: :: i3 2100 + GA-PH67-UD3-B3 (88+88e :: :: :: :: il :: :: :: :: X4 955BE + GA-970A-UD3 (88+88e :: :: :: :: Thnx! :: :: :: :: xYz
Jesi reko da si: Lično sam pre nešto manje od godinu dana prešao sa X4 B50@3.6GHz def.V na i3-530@4.2GHz + vrlo malo V đusa. Intel mi je mnogo lepše radio.. Subjektivno ili ne, osetila se razlika.
Sta ti i3 na i3 nije jasno? Ides sa i3 530 na SB i3, kesa. Ko sa AMD 840 na AMD 955 Jeste bolje, al sad, kolko? Mada i jos gore, paz da ne kloknes slucajno taj i3 SB
Nemam iskustvo sa SB, zato pitam. PII znam kako radi..
xYz
:: Jesi reko da si :: Lično sam pre nešto manje od godinu dana prešao sa X4 B50@3.6GHz def.V na i3-530@4.2GHz + vrlo malo V đusa. Intel mi je mnogo lepše radio.. Subjektivno ili ne, osetila se razlika :: :: Sta ti i3 na i3 nije jasno :: Ides sa i3 530 na SB i3, kesa. :: Ko sa AMD 840 na AMD 95 :: Jeste bolje, al sad, kolko :: Mada i jos gore, paz da ne kloknes slucajno taj i3 S :: :: Evo iskuliraj malo :: http://www.youtube.com/watch?v=TD07xZmWGv :: :: :: najidealnije :: idealno :: ::
Nisi informisan, C3 revizija ide na 4.2 Ghz uz bolje hladjenje, a na 4GHz ide i sa nekim osrednjim kulerom koliko sam ja pratio, C2 ide do 3.8-3.9 max. Recimo moj Phenom II 955 koji je kupljen 2009 kada se tek pojavio je C2 i tesko ide preko 3.7-3.8GHz to je neki max.
U svakom slucaju je bolji izbor Phenom II 955 u odnosu na i3 2100, taj i3 ne moze ni da se klokuje, jeste on ok i na default taktu al mislim da je klokovan Phenom ipak bolji od tog i3...
Ako uzme neku ploc za AMD sa 9xx chipsetom onda ce moci kasniej da stavi i Buldozzer, iak one znamo nsita o performansama buldozzer-a ne verujem da ce biti los procesor...
:: Covece pa gde smo to dogurali..Pa sad pricamo i o overkloku i to na AMD-u :: E bas slatko da se nasmejem :: Koji to X4 moze da ide 4.2 Ghz pa jos i 4.5 Ghz?Kaskada? : :: Maksimalni klok koji postize je oko 4.0 Ghz .Raspon u potencijalu je oko 800 Mhz u odnosu na default a realni klokovi su negde oko 3.8 Ghz,3.9 Ghz za svaki dan :: Sta kazes 4.5 Ghz?E slatko sam se nasmejao.. :: Stvarno ste vi AMD fanboyevi nerealni pa to je cudo :: Samo po svaku cenu da se uzme AMD :: :: Pa na plocu tu koju je odabrao isto moze da upgraduje kasnije neki 2500k/2600k i sta onda? :) Jos bolja varijanta sa plocom koju si sam predlozio. :: E sta sve necu procitati... : :: :: @predra :: Neces se ti ovde leba najesti : :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: FrekFencija :: :: :: :: @SkyFir :: :: Z68P-DS3+Corei3 2100(8400+8800 din) jeste brza i novija platforma, ali skuplja od AMD-a X955+MSI 770C45(8700+4300). Za razliku neka uzme memoriju. Ostace mu i za pivo : :: :: X955 fino radi na 4.2-4.5 GHz, a i32100 nece da radi na toj frekvenciji. Prema tome razlika ide u korist AMD-a, pa na kraju je ipak AMD povoljnijii :: :: operator :: :: :: ::
@ skyfire Zavisno od primerka ide od 4.2 do 4.5 GHz da te obavestim. I3 2100 koje sam ja testirao rade stabilno do 4 GHz, ni jedan nece stabilno preko na 4.2 Ghz, bar od ovoga sto je meni zapalo. A postro mu je bitna cena, jeftinije mu je AMD, a Intel mu je brzi. Uostalom, neka sam odluci.
Ali su opet redji primerci na 4.2 Ghz.Oko 4 Ghz i prolazi..
@Operator
Okaci mi samo jedan stress test 24h/7 stabilno . LinX 75 prolaza minimum,hw monitor za temp ili core temp i CPU-Z prozor. Znaci trazim samo jedan primerak 4.5 Ghz stabilno i da mi kazes na cemu se hladi a napon cu videti sam sa CPU-Z. Uprkos generalizaciji trazim samo jedan argument u vidu zvanicnog testa sa tvoje strane.Valjda si nekad pravio neki shoot
Mrzi me, ali otici cu do Boze( nemoj me samo drzati za rijec koji dan, ali otici cu do njega). On je imao primerak koji mu i sada radi na 4.5 GHz. Stavili smo prije ~5-6 mjeseci. Nije ga gasio od tad. Na vazduhu je bio na 4.2, a sa nekim Sapphire vodenim blokom na 4.5 GHz. operator
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.