Marketinški trik? Šta činjenica da nećeš morati da kupuješ novu ploču jer već imaš support za novodolazeće grafike treba da se prikrije? Svašta...
:: To G3 jeste PCIe 3, ali to je totalno ne bitno..samo marketinski trik..Osim za one naravno koji planiraju 7970 i sl. posto jedino sto PCIe 3 donosi je siri bandwidth koji ce samo jace karte moci da iskoriste. :: :: ::
Nije valjda da si i ti potpao pod uticaj ? Jel znas sta je IPC i kakav ima uticaj?Sta se desilo sa Bullodzerom? AMD 955 ce vec od sledece generacije karti biti debelo usko grlo jer vec sad jeste. Danas do neke mainstream karte se nekako i bori,sve preko toga podbacuje. 2-3 godine?Kako da ne.. Velike vi pravite propuste zbog neinformisanosti .
Kad dodje sledeca generacija karti ,za par meseci masovno ce da nastaju problemi sa bottleneck-om ziv bio pa video.. Intel je uvek vise izvlacio iz karti od AMD-a pogotovu ako tek zelis da overklokujes kartu. Kupovati zastarelu platformu je apsurd kad se vec ide na miran san na odredjeni vremenski period od godinu-dve.. Jos par meseci i oglas ce biti pun X4 procesora..
Nisam ja pao pod uticaj,nego iskusno kao i ti cekam Ivy + PCI-e 3.0 plocu + 3.0 grafu... U ovom trenutku ne vidim poentu kupovine necega sto ce sledece godine biti drasticno pregazeno.
Amin, Taman ono što se i ja razmišljam, sad i nije vreme za pravljenje jače mašine.
:: Nisam ja pao pod uticaj,nego iskusno kao i ti cekam Ivy + PCI-e 3.0 plocu + 3.0 grafu.. :: U ovom trenutku ne vidim poentu kupovine necega sto ce sledece godine biti drasticno pregazeno ::
Cek cek..Ako ce po tebi 2500K biti drasticno pregazen na osnovu cega onda tvrdis da je Phenom X4 955 dobra kupovina i to za 2-3 godine?!! Ovde sam sebi uskaces u grlo. Mozda ce Ivi Bridge biti brzi ,uci ce u rang srednje klase Sandy Bridge - E,bice sporiji od najbrzeb SB-E-a sto ce biti dobra kupovina ali ne verujem bas i tako pristupacna jer ce Intel da naplati tehnologiju (3 Gate transistore ) + sto konkurencije nema tako da ne verujem da cemo imati prilike da se cascavamo pristupacnim CPU-ovima kao sto su to bili Sandy Bridge. Stoga Sandy Bridge ce i dalje biti i za buducnost najisplativija platforma a nece biti u zaostatku ni za sledecu generaciju karti. Samo da ti bacim hint,Yorkfield ,koga sam imao i dan danas moze da izvuce pun potencijal GTX295/GTX480/GTX570 ,naravno malo kloknut dok vec za GTX580 postaje usko grlo a dok AMD moze realno samo da prdi u cabar. Pricam ti i procesoru koji je sada davna proslost.AMD je ostao na nivou tog Deneb-a,X6 je cak i losiji za igre. Kapiras gde se tu nalazi Sandy Bridge (potencijal u igrama samo zbog arhitekture),overklok potencijal (uticaj visine kloka na samu igru) ,uticaj na min fips jer sto je veci klok podize se min fps..
Koliko bi samo detalja mogao da iznesem ,ovo nije nista.. Zato kad se prica o platformi za buducnost mora debelo da se razmislja .
:: Nisam ja pao pod uticaj,nego iskusno kao i ti cekam Ivy + PCI-e 3.0 plocu + 3.0 grafu.. :: U ovom trenutku ne vidim poentu kupovine necega sto ce sledece godine biti drasticno pregazeno ::
PII X4 sam predlozio pod pretpostavkom da bomid ima AMD plocu [ cim je pitao za AMD procesor ] Sto se tice Sendija on ce jos dugo biti aktuelan ali razmisli malo dali bi ga kupio sledece godine kad se pojavi Ivy ???
Ako bude skup a ja budem u losijoj materijalnoj situaciji sto uopste necu da razmisljam da ce se desiti :) kupio bih Sandy 2700K bez razmisljanja. Ono sto treba docekati a da ne letimo pred rudu jeste koliko ce zapravo Ivy Bridge doneti ubrzanja u odnosu na Sandy.Tad vec mozemo da pricamo o tim stvarima.. Poenta je da je Intel daleko napredniji i da je sigurnija platforma za buducnost.
Da,to su mislili i nesrecnici sto kupise 1156 socket... A svirao je samo 1 leto.. Mi sa 775 prodjosmo malo bolje [ duze ] Zbog te njihove politike voleo bih da se ukljuce u trku proizvodjaci ARM procesora. Windows 8 dolazi sa podrskom za njih. Mozda kupimo i Nvidia procesor sledece godine....
LGA 775 je meni ostala najdraza platforma i nisam ni imao potrebe da je menjam sve dok nije izasao Sandy Bridge koji je bas po mom `ukusu` . Inace 1156 LGA je itekako naprednija platforma,ti procesori ce ostati na dobroj poziciji bar jos godinu dana a znamo da niko ne kupuje platforme da bi ih drzao duze od 2 godine. Vecina to menja cak nakon godinu dana (bar je to do skoro bilo tako) Znaci za ulozeno LGA 1156 platforma je odradila svoj posao. Evo recimo Daum sa i7 860 nema apsolutno nikakvih problema a taj CPU je sam sebe isplatio ohahaj i plus zaradio ..
Nvidia nece moci da se progura pored Intela nema sanse. Ta bitka je odavno zapoceta ali je u startu suzbijena. ARM ce prosperirati na Tablet racunarima dok ga u Desktop primerni necemo jos dugo videti u odnosu na standardne procesore.
@DmasteRNo1 posto pitaš za 2500k podrazumeva se da bi klokno proc , sa plocama do 13k tesko da mozes da ocekujes neke extra rezultate tako da ti ja preporucujem plocicu za 100 eur AsRock Z68 Pro 3 imas na hardwaresecret detaljan opis ploce a imas i na TweakTown`u takodje tamo je cak dobila 97% valeu for money. Naravno ova ploca podrazumeva da imas samo jednu grafu jer nema mogucnosti za sli/cf . Ako bi ipak malo bolji klok onda ti preporucujem (kao bajagi ja preporucujem sve sam ovo procitao sa overclocker foruma) Asus P8P67 Pro Asrock p67 extreme 4 gen3, Asus Gene-Z ili Biostar tp67xe i MSI P67A-GD53(B3). Naravno ako neces koristiti int. grafu sve Z68 slobodno zaboravi , inace ovaj Asus P8P67PRO ubedljivo najvise kupuju `klokeri`.
I na obicnoj P8P67 ces nasvirati 2500K na 4.5Ghz bez problema sa prihvatljivim naponom 24/7. Naravno sa dobrim CPU coolerom.
:: @DmasteRNo1 posto pitaš za 2500k podrazumeva se da bi klokno proc , sa plocama do 13k tesko da mozes da ocekujes neke extra rezultate tako da ti ja preporucujem plocicu za 100 eur AsRock Z68 Pro 3 imas na hardwaresecret detaljan opis ploce a imas i na TweakTown`u takodje tamo je cak dobila 97% valeu for money. Naravno ova ploca podrazumeva da imas samo jednu grafu jer nema mogucnosti za sli/cf . Ako bi ipak malo bolji klok onda ti preporucujem (kao bajagi ja preporucujem sve sam ovo procitao sa overclocker foruma) Asus P8P67 Pr :: Asrock p67 extreme 4 gen3, Asus Gene-Z ili Biostar tp67xe i MSI P67A-GD53(B3). :: Naravno ako neces koristiti int. grafu sve Z68 slobodno zaboravi , inace ovaj Asus P8P67PRO ubedljivo najvise kupuju `klokeri` :: :: ::
Ma idi begaj Ximi, sećam se da je razlika u maksimalnom bclk između asusovih p7p55d, obične, pro i deluxe verzije bila par mhz a sve tri su išle preko 200, razlike u kloku minimalne.
ako napravim dil sa komšijom i memorija, a ploča i kuler će morati malo da sačekaju. I ja sam razmišljao o tom ASRocku, mada mi ovaj Fatal1ty izgleda bolje, ali ako ima problematičan BIOS, džaba joj izgled. ASUS je uvek u igri, ali otom potom...
Phenom II X3 720BE, GA-MA790X-UD3P, HyperX 2×2GB DDR2 1066, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.