Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Systemus Optimus
STRANA 2 OD 2
Dragg Re: 21.11.2011. 10:52 #378458

status: user
broj poruka: 2270
:: @Drag
:: Malo mi je teze da sad nadjem neki drugi procesor. Da li funkcija CnQ moze da se odredi po brzini cpu venta
:: Definitivno se menja po potrebi, nije ista. Mada to verovatno ne mora da znaci da je sve ok

CnQ nije vezana za brzinu venta, samo za clock i voltažu CPU-a. Kad ti treba drugi CPU, javi se na berzu i zavisno iz kog si kraja grada neko će se javiti da ti pomogne. Mogu i ja, ako si blizu ceraka.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad Uspelo u W7 21.11.2011. 16:43 #378589

broj poruka: 4871

Namestio sam onu shemu i sad spusta sam. Verovatno moze i u XP, samo treba nesto da se namesti.

Hvala svima.

alrad Taman sam se ponadao da sam sve sredio, kad hoces 22.11.2011. 18:15 #378930

U shemama za minimalno trosenje (i u W7 i u XP) komp mi radi otprilike 50% sporije nego kad stavim default Balanced (W7) odnosno Desk/office (XP) shemu.

To ne bi smelo tako, zar ne, inace CnQ gubi smisao?

Sta biva? Jel` opet nisam nastimovao do kraja ili ipak ima neki problem ploca i/ili procesor?

Takodje, primetio sam sledece:
WinRar mi pod W7 raspakuje neku arhivu za 2:22 min a XP tu istu za 3:55 min.
(I to je pod `jakim shemama` a pod onim gore pomenutim sto implementiraju CnQ to vreme je jos mnogo duze.)
S druge strane, ako tu istu arhivu samo testiram, onda je pod XP-om cak malo i brze nego pod W7.

Sta moze da bude sve ovo?

Tristram Re: Taman sam se ponadao da sam sve sredio, kad hoces 22.11.2011. 19:48 #378951

broj poruka: 1872
Nešto si loše namestio, najbolje da ti lepo resetuješ bios na default pa probaš onda.

:: U shemama za minimalno trosenje (i u W7 i u XP) komp mi radi otprilike 50% sporije nego kad stavim default Balanced (W7) odnosno Desk/office (XP) shemu
::
:: To ne bi smelo tako, zar ne, inace CnQ gubi smisao?
:: Sta biva? Jel` opet nisam nastimovao do kraja ili ipak ima neki problem ploca i/ili procesor
:: Takodje, primetio sam sledece
:: WinRar mi pod W7 raspakuje neku arhivu za 2:22 min a XP tu istu za 3:55 min
:: (I to je pod `jakim shemama` a pod onim gore pomenutim sto implementiraju CnQ to vreme je jos mnogo duze.
:: S druge strane, ako tu istu arhivu samo testiram, onda je pod XP-om cak malo i brze nego pod W7
:: Sta moze da bude sve ovo?
:: _______________________________________________________________
:: 955, PC6790, 870-C45, PAT8/1333, HIT1TB, LC600H, TTV3, W7U64SP1&XPSP3
alrad Re: Re: Taman sam se ponadao da sam sve sredio, kad hoces 22.11.2011. 20:43 #378959

Pa nisam ni dirao nista po biosu. Samo sam malo menjao brzinu sys fana.
Resetovacu, ali nisam siguran da je to u pitanju.
Da nije problem sto imam dva os-a na jednom disku? C:W7, D:XP.

:: Nešto si loše namestio, najbolje da ti lepo resetuješ bios na default pa probaš onda
Dragg re 22.11.2011. 23:16 #378988

A što bi koristio minimal schemu? Sasvim je moguće da minimal shema uradi nešto sa diskom, od kojeg je rar dosta zavisan pri većim arhivama. Šta je sa onom custom šemom koja ti je radila? U čemu si testirao, osim rara? Probaj sa nekim čisto CPU testom, skini linx da vidiš šta kaže.

alrad Re: re 23.11.2011. 00:44 #379008

A ne. Tu custom shemu zovem minimal. To je ta. I radila je u smislu da se spustao klok automatski za razliku od pre. A onda sam provalio da komp bas u toj shemi radi sporije. A posto jedino u njoj radi QnC ispada da, ako hocu da koristim QnC, sheme moram da menjam ili u zavisnosti od aplikacije koju koristim (npr. za WinRar mora jaca shema jer je u ovoj spor), ili da uvek drzim na najjacoj pa da spustam klok rucno.

Dalje, WinRar je sporiji u XP-u nego u W7 u bilo kojoj shemi, znaci i najjacoj.

Zasto sam se uhvatio za WinRar? Kao primer, jer ako se on ponasa tako onda verovatno svaki program moze da vodi neku svoju politiku. Nikad ne bih znao koju shemu da koristim bez nekih smornih proba. Mogao bih da uvek koristim najjacu ali to onda negira QnC i ostavlja pitanje zasto je pomenuti ili neki drugi program sporiji ili brzi pod dva OS-a. A sve ovo nas baca daleko od savremenih tokova.

P.S.
Primetio sam u W7 (nisam stigao da to pogledam u XP) da ekstrakovanje jedne iste arhive u istim uslovima ne traje uvek isto. Recimo jednom 4 min, drugi put skoro 5 min. Pa kako to? Da me ne zeza Albert nesto s njegovim blizancima ? :)

:: A što bi koristio minimal schemu? Sasvim je moguće da minimal shema uradi nešto sa diskom, od kojeg je rar dosta zavisan pri većim arhivama. Šta je sa onom custom šemom koja ti je radila? U čemu si testirao, osim rara? Probaj sa nekim čisto CPU testom, skini linx da vidiš šta kaže
Dragg re 23.11.2011. 10:37 #379063

Probaj isto sa linxom da bi isključio CPU iz priče, moguće je da je za variranje rezultata u RARu odgovoran neki drugi podsistem računara - tj. disk. Daj mi podatke o veličini i tipu datoteke koju si kompresovao (tekst, programi...) i gde si kompresovao (na istu particiju, na drugu part., na drugi disk...) i verziji winrara, pa ću i ja da probam taj test, jer si me zaintrigirao sad s tim.
Inače linx test ne bi trebalo da pokaže nikakvu razliku, to sam detaljno testirao kad sam prvi put dobio CnQ procesor.
alrad Re: re 23.11.2011. 20:08 #379197

Nisam radio linx pa ne znam koje parametre da zadam?. Datoteka je 7 GB (7x1 GB). WinRar 3.80. Nisam kompresovao nego sam raspakovao vec gotovu arhivu. Raspakivao sam na obe particije i rezultat je isti (u smislu da nije isti).
I ono da sporije radi pod XP stoji i dalje, s tim sto kazem, i u W7 je neujednaceno vreme za istu stvar.
Ne znam da li sam vec pomenuo da je HDD nov novcat i Sentinel kaze da je besprekoran.

Kao da u svemu postoji neka varijabila kojoj tu nije mesto.

Koje bi parametre trebalo da dam linx-u? Pita me za neke jednacine i probleme...
Ili ako ima neki jednostavniji test?

:: Probaj isto sa linxom da bi isključio CPU iz priče, moguće je da je za variranje rezultata u RARu odgovoran neki drugi podsistem računara - tj. disk. Daj mi podatke o veličini i tipu datoteke koju si kompresovao (tekst, programi...) i gde si kompresovao (na istu particiju, na drugu part., na drugi disk...) i verziji winrara, pa ću i ja da probam taj test, jer si me zaintrigirao sad s tim
:: Inače linx test ne bi trebalo da pokaže nikakvu razliku, to sam detaljno testirao kad sam prvi put dobio CnQ procesor.
Dragg re 24.11.2011. 00:04 #379270

Za linx - nebitni su parametri, uzmi šta ti nudi po def. Bitno je samo da testiraš za obe power scheme i da parametri budu isti za oba slučaja. Testiraću sutra wrar sa arhivom od par giga, u mojoj i u max schemi, pa ću ti javim.

alrad 24.11.2011. 00:25 #379275

Da li mozes da mi das link za linx na koji mislis? Ja sam skinuo neki ali on otvori cli i postavlja gomilu cudnih pitanja:) Nista ne nudi, samo trazi. Nema nista po default-u.

Dragg re 24.11.2011. 22:55 #379515

Probaj ovo:
http://files.people.overclockers.ru/Dualist/LinX.7z

Najsvežija je v 0.64

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs