Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pregrevanje procesora - hitno pomozite dok ne bude prekasno
STRANA 2 OD 2
MACHINE Re: Re: Re: Re: Re: Mala dopuna 28.04.2007. 01:26 #17469

status: user
broj poruka: 5715
Vec nekoliko puta sam navodio, uprkos vrhunskim komponentama koje ePox koristi, elektorliti: Rubycon, Nichicon, G-luxon, Panasonic-Matshita, Philips, Sanyo...MOS-FET: Fairchild, NEC, Infineon...6-8 sloojna PCB stampa ali sa velikim intermitentnim signalnim sumovima...nekih 70% svih ploca koje su napravljene je na neki nacin bilo neispravno: crko mem kontoler, chipset, pregoreo komplementarni MOS, BIOS, baterija na masi pa se stalno prazni (omasen polaritet dioda i kondenzatora...sve koje su mi dolazile od brandiranih na popravku su bile ili Epox ili MSI, ASUS i GA skoro nisam ni video...epox jeste lep u uglancan ali samo to, suvise bagovit, neujednacen kvalitet izrade po serijama, B- klasa chipova...nije ni cudo sto poseduje onaj 7. segmentni display za otkrivanje gresaka pri POSTu a MSI one 4. LE diode. Dobre stvari u lsoim rukama su gore od losih stvari u dobrim rukama!!!

M i G

:: :: Abit NF7 extra ploca ePox ubi boze, ne vuci me za jezik zasto je ubi boze..
::
:: A gde si video da je Epox ubi boze?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Re: Hej 28.04.2007. 01:30 #17470

Lepo ti je chovek rekao (pcservis i ja se nikada ne svadjamo), ako mozes da drzis a da ne zadobijes opekotine 1. stepena iskuliraj. Rekoh ti: obrni test HCT Pro 4.3 na max. jedno 3h ako se zapali onda nije ni valjao, mada ima zastitu i jedino sto ce se desiti je da se iskljuci tj. zamrzne, posle restarta ce raditi OK...dakle skini program stavi CPU na FSB 166 i okreni test, jedini je oin merodvan za ovo, pored prstiju...

M i G

:: :: Ne svađajte se, nego mi recite nešto o ovim pscreen-ovima što sam nakačio za vas dvojicu. Očigledno je da ploča `laže` po pitanju temperature procesora ali ipak ću, nažalost da se vratim starom dobrom 1700+ procesoru, što je sigurno, sigurno je..
:: A koga si video da se svadja? a sto se tice ovoga NE DIRAJ NISTA, PUSTI TAJ JADAN PROCESOR NA MIRU DA RADI (NA 11*166 I TIH 95C KOJE TI OCITAVA BIOS)!!!!!!!!!!!!!!!!!!! E N D E
DaSickSyst Re: Re: Re: Re: Mala dopuna 28.04.2007. 01:36 #17472

broj poruka: 2909
:: Abit NF7 extra ploca ePox ubi boze, ne vuci me za jezik zasto je ubi boze..
Machine veruj mi na rec da sam na tom Bartonu promenio tri ploce i Epox je bio daleko bez premca...
Na Asusu sam vidjao vise puta da se Atloni bukvalno pregrevaju,a i par mojih kolega se zalilo da im blokiraju racunari na Asusu za vreme renderinga,jos u vreme kada je Atlon 1700+ bio jedan od najjacih i ne mislim na temp. od 50 umesto 40*C nego do 70*C,za vreme rada u CADu...Od tad sam se razocarao u Asus+AMD vaijantu...
Neznam koje si probleme imao sa Epoxom posto vidim da ga uopste ne gotivis,ali ja sam imao samo dobra iskustva.

DaSickSystem
Stripy Verujte mi na rec 28.04.2007. 01:45 #17474

broj poruka: 4163
Za sve ima 2 ili vise klasa. To znaci da mozete imai dve identicne ploce (npr epox 8rda) koje imaju vidno razlicite elemente,smd kola, izradu stampe itd. Naletao sam u praxi puno puta (redje kod brandova ali kod low cost livadara svakodnevna normalna pojava). Neretko se prva i poslednja verzija ploca daleko razlikuju. Neki nedostaci se pokazu tek u praxi. Zavisi ko na sta naleti, takvo ce imati iskustvo i misljenje

Stripy Re: Re: Re: Hej 28.04.2007. 01:50 #17475

:: Lepo ti je chovek rekao (pcservis i ja se nikada ne svadjamo

Ko je taj pcservis?
MACHINE Re: Re: Re: Re: Hej 28.04.2007. 02:07 #17477

sorry permutovao sam pc i servis

M i G

:: :: Lepo ti je chovek rekao (pcservis i ja se nikada ne svadjamo
:: Ko je taj pcservis?
VMARC Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mala dopuna 28.04.2007. 02:15 #17478

broj poruka: 9439

:: Vec nekoliko puta sam navodio, uprkos vrhunskim komponentama koje ePox koristi, elektorliti: Rubycon, Nichicon, G-luxon, Panasonic-Matshita, Philips, Sanyo...MOS-FET: Fairchild, NEC, Infineon...6-8 sloojna PCB stampa ali sa velikim intermitentnim signalnim sumovima...nekih 70% svih ploca koje su napravljene je na neki nacin bilo neispravno: crko mem kontoler, chipset, pregoreo komplementarni MOS, BIOS, baterija na masi pa se stalno prazni (omasen polaritet dioda i kondenzatora...sve koje su mi dolazile od brandiranih na popravku su bile ili Epox ili MSI, ASUS i GA skoro nisam ni video...epox jeste lep u uglancan ali samo to, suvise bagovit, neujednacen kvalitet izrade po serijama, B- klasa chipova...nije ni cudo sto poseduje onaj 7. segmentni display za otkrivanje gresaka pri POSTu a MSI one 4. LE diode. Dobre stvari u lsoim rukama su gore od losih stvari u dobrim rukama!!
:: M i G
:: :: :: Abit NF7 extra ploca ePox ubi boze, ne vuci me za jezik zasto je ubi boze..
:: ::
:: :: A gde si video da je Epox ubi boze

SVAKA CAST ZA MACHINE-a.

Evo i zasto...

EPOX je nekada bio HIGH END proizvodjac komponenti. Tu ulogu sada imaju DFI i Foxconn.

EPOX posle problematicne serije 8RDA+ nije napravio dobar prozvod. Naime NEVEROVATAN BROJ OTKAZA (bukvalno 80ak%). Onih 20% sto ostane da radi, e to brale radi za sve pare, pa i vise od toga. Dakle, da li ce neko puci pare na nesto sto ili ce da radi extra ili nece nikako, ili ce uzeti proveren proizvod...?
MaliAbner EPOX 8RDA+ Ultr 28.04.2007. 07:36 #17483

broj poruka: 7783
Ova ploca je u vreme Athlon XP proceosra bila najbolja zato sto je otkljucavala i zakljucane procesore, bila je naj naj za OC.
Cak se moze naci i uporedni test NF2 ploca na benchmark sajtu, gde se vodila mrtva trka izmedju Abit legende iz tog perioda Abit NF7-S i pomenutog EPOX 8RDA+ pobedio je ovaj drugi.

Sve u svemu ljudi se previse brinu o temperaturi procesora, i uvek uzimaju zdravo za gotovo ocitavanja iz BIOS-a, ko da je to sveta krava i gotovo nikad ne izrazavaju sumnju u valjanost ocitavanja. Ne znam da li se uz svaku plocu dobije dodatni toplotni senzor ali ja sam uz moju dobio jedan. Nisam ga dosad koristio (nije mi ni trebao) a zabrinuti vlasnik bi mogao da proba taj dodatni senzor da resi dilemu, mozda je onaj na ploci nesto pobrljavio.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

CarlosO Hm 28.04.2007. 08:10 #17485

broj poruka: 54
J**es Bartona ako nije fsb na 200mhz .)
Elem, moja najbolja iskustva sa bartonom su vezana za plocu Abit NF7-s.
Sve ostale nisu ostavile neki bitniji utisak.
Da i NF 7 naravno.

Stripy Re: Hm 28.04.2007. 09:37 #17486

:: J**es Bartona ako nije fsb na 200mhz .

A sta fali Bartonima koji rade na 166Mhz magistrali?
DaSickSyst Re: Re: Hm 28.04.2007. 11:23 #17493

broj poruka: 2909
:: :: J**es Bartona ako nije fsb na 200mhz .
:: A sta fali Bartonima koji rade na 166Mhz magistrala

Apsolutno nista i taj procesor i ako je star moze u potpunosti da zavrsi poso ne preterano zahtevnom korisnicima...Meni je bilo zao da ga prodam za 15-20e jer realno vise vredi i dao sam celu konfiguraciju devojci kad sam uzimao novi komp.

DaSickSystem
Ognjeni ... 28.04.2007. 11:48 #17498

broj poruka: 4528

Poslusaj coveka i kao sto si i sam rekao ne vracaj se sa konja na magarca....sam si prstom `merio` temperaturu i uverio se da ocitavanja nisu losa..pa covece 100 C oprzio bi se posle ne 10 nego 1 sec.Ostavi taj procesor i uzivaj
dbqp Now it`s ok! 28.04.2007. 18:55 #17517

broj poruka: 1368
Poneo sam šklopociju u servis, zamenio sam kvalitetno FrontiJerovo napajanje od 300 W lošim Èiftekovim napajanjem od 450W, i plus je čovek iščetkao hladnjak i ventilator, temperatura je ok 76,77 stepeni konstantno, eventualno ću u četvrtak staviti bolji kuler (sadašnji CoolerMaster Silent i nije baš neko rešenje)... To je sve, hvala za pomoć, sad sam miran.
MACHINE Ahahahaha 28.04.2007. 19:40 #17519

niko od NAS profesionalaca se nije setio da pita za PSU, koji je posto decko nije naveo. Bruka...Tako je, Frontier i njemu slicni itekako znaju da ugroze naponsku sekciju varijacijama signala a samim tim i da zigosaju komponente...sto posredno dize temperaturu...sta drugo...viva la Chieftec

M i G

:: Poneo sam šklopociju u servis, zamenio sam kvalitetno FrontiJerovo napajanje od 300 W lošim Èiftekovim napajanjem od 450W, i plus je čovek iščetkao hladnjak i ventilator, temperatura je ok 76,77 stepeni konstantno, eventualno ću u četvrtak staviti bolji kuler (sadašnji CoolerMaster Silent i nije baš neko rešenje)... To je sve, hvala za pomoć, sad sam miran.
Ognjeni ..... 27.02.2008. 11:10 #45645

broj poruka: 4528
Zato su tu profesionalci pravi da rese problem kada nasa logicna nagadjanja i pretpostavke omanu

Ajd uzdravlje :)

ZZTop 29.02.2008. 20:49 #45933

broj poruka: 89
Zadrzi ti tvoj Palomino sto je sigurno sigurno je. KT400 nema podrsku za CPU overhiting koju je nForce2 doneo na AMDove procesore. Vidni boljitak ces pre osetiti promenom promenom ploce na ili nForce2 ili KT880.

Pozdrav.
obradmi Cooler na cpu ima mali broj obrtaja 04.03.2008. 11:03 #46371

broj poruka: 7733
Za te starije AMD ove procesore ide cooler od 4000 do 5000 obrtaja ,malo je 2500 koliko sad imas.Nabavi cooler sa 4000 ili 5000 i spusta se temperatura sigurno.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs