za 7-8 meseci kad izadju nove verzije OS: Win8 i novi kernel za Linux videce se pravi rezultati Buldozer arhitekture
sta mu sad vredi kad glupavi Win nemoze da prepozna i iskoristi sve mogucnosti arhitekture procesora dotle samo trucanje .....bez veze..... i onaj ko kupi proc od 8 jezgara inte ili amd(ups intel nema 8 jezgara) samo da bi igrao igrice neka mi se javi na mail da mu preporucim izvrsnog klinickog psihijatra.....
Evo nesto od cega ce svi Inelovci da svrse sad od srece..Inte pravi najbolje procesore (TRENUTNO) ali i NAJSKUPLJE...
PHENOM II 965 (102 eur)na ploci od 75eur popase moj drugi proc Intel i3 (96 eur) na ploci od 140eur u svim aplikacijama u realnom radu intel mi je je brzi samo u konverziji videa u mkv format ali intel je uvek i bio bolji u video konverziji tako da truc truc bla bla ......
Memorija i grafa nisu relevantne za razliku zato sto je isto 2x4gb 1600 i sugave Nvidia 430 1gb grafe...
Nije u tome stvar. Poenta je da je za iste pare mogao da sastavi i3 konfiguraciju koja je upravo bas za igre dosta podobnija a sto se tice fizickih mogucnosti slajfuje po glavi ovom sakatom Bulldozeru.
Ali znam koji je Vladin trip.To sam i ja imao jedno vreme.Hteo je da ima i jednu full AMD masinu pored Intela ,da proba i to malo..Nije ni to lose ali kasnije shvatis da si pojeo ..... !Nema nista bez Intela veruj mi. Po meni je bolje da si kupio pravi Phenom X4 a ne to ako si vec hteo da ides na AMD. Njega bi u pravom smislu mogao da iskoristis ,ovako si po meni bacio pare upravo iz razloga jer si mogao da biras a izabrao si najgoru soluciju.
A to Kernel i novi Win su price za malu decu .Da se ne lazemo dzabe .
Sluzice i to ali moglo je i bolje.Sad,sta je tu je.. Pozdrav za Vladetu .
Poenta je da se FX4100 jedva izbori sa C2D arhitekturom u REALNOM radu!!!
Dosta vise JEBENIH 3D Markova. Pun mi je je ... njih!
Je l` sintetiku igrate?! 3D Markove i ostala sranja? Nesto ne verujem bas!
Sta ja treba da kazem? Dobio sam preko 2k kada sam presao sa Athlon II na Phenom II u Vantage i 3D Mark 2006.
Nije sve u tome. Ne mozes porediti FX-4100 i C2D e7500 na taj nacin. Logicno da ce procesor sa cetiri jezgra(kakva god ona bila) biti brzi u sintetici od matorog e7500.
Ja pricam generalno. Za ono sto si doplatio, nisi dobio nenormalno veliki apgrejd.
To je sve. Ne trolujem ti temu, prosto iznosim svoje misljenje.
FX-4100 je procesor koji se jedva izbori sa c2d arhitekturom, to je cinjenica, prema tome, tamo gde se ne favorizuju cetiri jezgra, procesor ne pokazuje performanse kakve bi trebao da ima, s obzirom da kosta blizu 100 jura.
I ne kapiram cemu toliko napadanje? Sta sam ja to lose i nerealno rekao?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: @vladat :: Odlicna masina koja ima da radi sa bilo kojom grafikom. Procesor bolji ne treba iz ugla normalnog korisnika :: Iz ugla Entuzijasta naravno da treba(to je normalno) :: Neces primetiti razliku na ati kartama ni sa Sandy bridge-om, jer CPU ne igra toliku ulogu. Ima sve da ti radi kao i meni sa sandy-jem. Uzivaj u masini i opusti se. :: Sve su ovo polemike na zdravoj osnovi za sad-a : :: :: Takodje sve najbolje u novoj godini , mada si poranio s obzirom da ces ovde zateci mnoge likove i za docek : :: :: @Foreve :: Odakle izvlacis ove informacije i po kojim kriterijumima ocenjujes :: Zar mislis da je sve u Frekvenciji i da od toga zavisi :: Samo je falilo da dodas `a onda je Mrmot zamotao cokaoladu` : :: Pa majku mu svaki procesor je celina za sebe i ne igra toliku ulogu samo frekvencija. Vama je izgleda frekvencija merilo :: Pa nije to tako :: :: :: ::E7500 klokovan na 4GHz(sto nije nemoguce), bez problema u dual-core based igricama dobija Athlon II x4(koji usput moz` da sanja samo o 4GHz) :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
Koliko si me iznervirao sa ovim postom. Nisi svestan.
Pa svako ko prati ovaj forum duze od mesec dana, skontace da nije sve u frekvenciji.
Odakle ti uopste ideja da ja to mislim? Ja sam poredio procesore na razlicitim frekvencijama u cilju da bih rangirao doticne po nekoj odokativnoj tabeli.
Sta sam ja to nerealno rekao, `de mi kazi, obrazlozi mi barem?!
Hoces da kazes da je FX-4100 ekstra-cool-uber-mega-brz CPU? Pa sto ga ti nisi uzeo onda?
Hoces da kazes da sam pogresio sto sam rekao da CPU u realnom radu, tamo gde se ne favorizuju cetiri ili vise jezgra jedva izlazi na kraj sa matorim e7500?
Gr..
:: @vladat :: Odlicna masina koja ima da radi sa bilo kojom grafikom. Procesor bolji ne treba iz ugla normalnog korisnika :: Iz ugla Entuzijasta naravno da treba(to je normalno) :: Neces primetiti razliku na ati kartama ni sa Sandy bridge-om, jer CPU ne igra toliku ulogu. Ima sve da ti radi kao i meni sa sandy-jem. Uzivaj u masini i opusti se. :: Sve su ovo polemike na zdravoj osnovi za sad-a : :: :: Takodje sve najbolje u novoj godini , mada si poranio s obzirom da ces ovde zateci mnoge likove i za docek : :: :: @Foreve :: Odakle izvlacis ove informacije i po kojim kriterijumima ocenjujes :: Zar mislis da je sve u Frekvenciji i da od toga zavisi :: Samo je falilo da dodas `a onda je Mrmot zamotao cokaoladu` : :: Pa majku mu svaki procesor je celina za sebe i ne igra toliku ulogu samo frekvencija. Vama je izgleda frekvencija merilo :: Pa nije to tako :: :: :: ::E7500 klokovan na 4GHz(sto nije nemoguce), bez problema u dual-core based igricama dobija Athlon II x4(koji usput moz` da sanja samo o 4GHz) :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
Ocekujem bolje od phenom II 955 A TO FX4100 NIJE,a ima ga za te pare,sto znaci druze da si se ti zajeb@ i to debelo. phenom II 955 da si uzeo i da pevas.
asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Sapphire 5850/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: Masina :: Asus M5A97 Pr :: Fx4100@4,6gh :: Exceleram Rippler 2x2 1600 ddr3 cl6 6-9-9-9-24 2T@1,65v :: Asus 6850 DC II V.2.0 900/4200 @ 1.221 v :: Lc Power 6600 gp2 V.2.3 :: :: CPU-Z Validator: Link > http://goo.gl/jv9x :: :: Testovi radjeni na W7 64,drajver 11.12 :: :: 1.3D Mark Vantage[ default] 14000 poena [ zbir ] GPU [ 15 300 ] CPU [ 11250 :: 2.3D mark11 [default ] 383 :: 3.CineBENCH 11.5 [ Render ] 3.7 :: :: Utisak :: Procesor se odlicno klokuje,mali potrosac struje i izuzetno hladan sa BOX kulerom :: Tih,veoma dobro odradjuje sve testove,Bagove nikakve nisam video :: Idle Temp 30-35 C :: Full Load 45-50 C :: Zapanjen sam kako dize Windows :: :: Moj licni zaklucak :: :: Ko zeli jeftin racunar a da mu zavrsava SVAKI posao dnevni,bilo kakvu multimediju i Gejming sa :: Monitorom u 1080p.Rezoluciji - PREPORUKA :: :: Mnogo su ga ispljuvali bez ikakvog razloga [ Sta ocekujete od procesora koji kosta 95 e. :: :: @ FORU :: :: Zelim mojim dragim kolegama sa PC-Berze u sledecoj godini puno Zdravlja,Srece i Poslovno-Skolski :: uspeha. :: Veliki pozdrav od mene i da ste mi Zivi i Zdravi :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
@Forever Na cemu si ti? Odkud ti ideja da to tako moze da se rangira?
::Pa svako ko prati ovaj forum duze od mesec dana, skontace da nije sve u frekvenciji
Izvini ako sam te naljutio necu vise:) Zaboravi i uzivaj u zivotu :) Ja ti nisam neprijatelj vec samo iznosim svoje misljenje. Nece vise da se ponovi :)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: GRR!!! :: :: Koliko si me iznervirao sa ovim postom. Nisi svestan :: :: Pa svako ko prati ovaj forum duze od mesec dana, skontace da nije sve u frekvenciji :: :: Odakle ti uopste ideja da ja to mislim? Ja sam poredio procesore na razlicitim frekvencijama u cilju da bih rangirao doticne po nekoj odokativnoj tabeli :: :: Sta sam ja to nerealno rekao, `de mi kazi, obrazlozi mi barem? :: :: Hoces da kazes da je FX-4100 ekstra-cool-uber-mega-brz CPU? Pa sto ga ti nisi uzeo onda :: :: Hoces da kazes da sam pogresio sto sam rekao da CPU u realnom radu, tamo gde se ne favorizuju cetiri ili vise jezgra jedva izlazi na kraj sa matorim e7500 :: :: Gr. :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: @vladat :: :: Odlicna masina koja ima da radi sa bilo kojom grafikom. Procesor bolji ne treba iz ugla normalnog korisnika :: :: Iz ugla Entuzijasta naravno da treba(to je normalno) :: :: Neces primetiti razliku na ati kartama ni sa Sandy bridge-om, jer CPU ne igra toliku ulogu. Ima sve da ti radi kao i meni sa sandy-jem. Uzivaj u masini i opusti se. :: :: Sve su ovo polemike na zdravoj osnovi za sad-a : :: :: :: :: Takodje sve najbolje u novoj godini , mada si poranio s obzirom da ces ovde zateci mnoge likove i za docek : :: :: :: :: @Foreve :: :: Odakle izvlacis ove informacije i po kojim kriterijumima ocenjujes :: :: Zar mislis da je sve u Frekvenciji i da od toga zavisi :: :: Samo je falilo da dodas `a onda je Mrmot zamotao cokaoladu` : :: :: Pa majku mu svaki procesor je celina za sebe i ne igra toliku ulogu samo frekvencija. Vama je izgleda frekvencija merilo :: :: Pa nije to tako :: :: :: :: :: :: ::E7500 klokovan na 4GHz(sto nije nemoguce), bez problema u dual-core based igricama dobija Athlon II x4(koji usput moz` da sanja samo o 4GHz) :: :: :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: ::
Ali ako vec iznosis nesto, `de nadji neke cinjenice.
Dakle, ako vec hoces da kazes da nisam u pravu, objasni mi i zasto nisam.
Najlakse je usetati, napisati `ee, pa nije to tako. Na cemu si ti? Da li zaista mislis da to moze tako?`
I ostati na tome.
Ok, cpu je radjen u 32nm, manje se greje, bolje klokuje, blablablabla...
Ali, da li i pored svega toga ima logike preci sa e7500 na fx-4100?
To je ono sto ja tebe hocu da pitam?
Da je covek uzeo i3-2100, Phenom II x4 pa i da razumem.
Ali ne vidim sta je dobio ovime...
No nebitno.
Uzivaj.
:: @Forever :: Na cemu si ti :: Odkud ti ideja da to tako moze da se rangira :: :: ::Pa svako ko prati ovaj forum duze od mesec dana, skontace da nije sve u frekvenciji :: :: Izvini ako sam te naljutio necu vise: :: Zaboravi i uzivaj u zivotu : :: Ja ti nisam neprijatelj vec samo iznosim svoje misljenje. Nece vise da se ponovi : :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: GRR!!! :: :: :: :: Koliko si me iznervirao sa ovim postom. Nisi svestan :: :: :: :: Pa svako ko prati ovaj forum duze od mesec dana, skontace da nije sve u frekvenciji :: :: :: :: Odakle ti uopste ideja da ja to mislim? Ja sam poredio procesore na razlicitim frekvencijama u cilju da bih rangirao doticne po nekoj odokativnoj tabeli :: :: :: :: Sta sam ja to nerealno rekao, `de mi kazi, obrazlozi mi barem? :: :: :: :: Hoces da kazes da je FX-4100 ekstra-cool-uber-mega-brz CPU? Pa sto ga ti nisi uzeo onda :: :: :: :: Hoces da kazes da sam pogresio sto sam rekao da CPU u realnom radu, tamo gde se ne favorizuju cetiri ili vise jezgra jedva izlazi na kraj sa matorim e7500 :: :: :: :: Gr. :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: @vladat :: :: :: Odlicna masina koja ima da radi sa bilo kojom grafikom. Procesor bolji ne treba iz ugla normalnog korisnika :: :: :: Iz ugla Entuzijasta naravno da treba(to je normalno) :: :: :: Neces primetiti razliku na ati kartama ni sa Sandy bridge-om, jer CPU ne igra toliku ulogu. Ima sve da ti radi kao i meni sa sandy-jem. Uzivaj u masini i opusti se. :: :: :: Sve su ovo polemike na zdravoj osnovi za sad-a : :: :: :: :: :: :: Takodje sve najbolje u novoj godini , mada si poranio s obzirom da ces ovde zateci mnoge likove i za docek : :: :: :: :: :: :: @Foreve :: :: :: Odakle izvlacis ove informacije i po kojim kriterijumima ocenjujes :: :: :: Zar mislis da je sve u Frekvenciji i da od toga zavisi :: :: :: Samo je falilo da dodas `a onda je Mrmot zamotao cokaoladu` : :: :: :: Pa majku mu svaki procesor je celina za sebe i ne igra toliku ulogu samo frekvencija. Vama je izgleda frekvencija merilo :: :: :: Pa nije to tako :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::E7500 klokovan na 4GHz(sto nije nemoguce), bez problema u dual-core based igricama dobija Athlon II x4(koji usput moz` da sanja samo o 4GHz) :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: :: :: ::
To ja sve vreme i pričam. Ljudi govore o nečemu na osnovu testova sa neta, a nisu to nešto videli ni u prodavnici zapakovano u kutiju. O posedovanju i radnom iskustvu da ne govorim.
Phenom II na 3.6GHz ce opet biti brzi od ovog na 4.6GHz nisu nikako isti ne znam kako si dosao do toga da su isti ?! Phenom II X4 na 3.6GHz daje nekih 4.40 u CInebench-u ovaj 3.70, znaci Phenom II daje 20% bolji rezultat na skoro 30% manjem taktu.
:: S obzirom da je FX 4100 primetno slabiji od Phenom II x4 procesora, let`s focus this thing on THIS way :: :: Mericemo performanse FX 4100 sa Athlon II x4 procesorima :: :: E7500 klokovan na 4GHz(sto nije nemoguce), bez problema u dual-core based igricama dobija Athlon II x4(koji usput moz` da sanja samo o 4GHz) :: :: Da na to dodamo da ovaj na 4,6GHz radi mozda kao Phenom na 3,6GHz - opet nedovoljno da bi opravdao svoju cenu od 95e :: :: Da rezimiram - mislim da FX-4100 jedva moz` na kraj da izadje sa matorom C2D arhitekturom. I to `jedva` je pitanje... Da li zaista moze :: :: Bas bedno. : :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Mozda jeste u igrama. : :: :: :: :: :: :: :: Ne bih se bas kladio da je C2D e7500 100% losiji od ovog malog Bulldozera.. : :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Evo je moja logika.. :: :: :: :: :: :: :: :: Prodao sam :: :: :: :: 1.C2d 750 :: :: :: :: 2.asus p5K :: :: :: :: 3.Cooler Master Vortex-Plu :: :: :: :: 4.Xfx 9800 gtx :: :: :: :: :: :: :: :: Za..... 12,5 K :: :: :: :: :: :: :: :: Kupio :: :: :: :: 1.Asus M5A97 Pr :: :: :: :: 2.FX-410 :: :: :: :: 3.Asus 6850 DCI :: :: :: :: :: :: :: :: Za..... 34,5 K :: :: :: :: :: :: :: :: Suma sumarum> Dobio 100%,bolju masinu za 22K. [ SMESNO ].... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa sve i da je tako, opet sam u pravu da je CPU jedva jaci od e7500 onda..
:: Phenom II na 3.6GHz ce opet biti brzi od ovog na 4.6GHz nisu nikako isti ne znam kako si dosao do toga da su isti ?! Phenom II X4 na 3.6GHz daje nekih 4.40 u CInebench-u ovaj 3.70, znaci Phenom II daje 20% bolji rezultat na skoro 30% manjem taktu :: :: :: :: S obzirom da je FX 4100 primetno slabiji od Phenom II x4 procesora, let`s focus this thing on THIS way :: :: :: :: Mericemo performanse FX 4100 sa Athlon II x4 procesorima :: :: :: :: E7500 klokovan na 4GHz(sto nije nemoguce), bez problema u dual-core based igricama dobija Athlon II x4(koji usput moz` da sanja samo o 4GHz) :: :: :: :: Da na to dodamo da ovaj na 4,6GHz radi mozda kao Phenom na 3,6GHz - opet nedovoljno da bi opravdao svoju cenu od 95e :: :: :: :: Da rezimiram - mislim da FX-4100 jedva moz` na kraj da izadje sa matorom C2D arhitekturom. I to `jedva` je pitanje... Da li zaista moze :: :: :: :: Bas bedno. : :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Mozda jeste u igrama. : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ne bih se bas kladio da je C2D e7500 100% losiji od ovog malog Bulldozera.. : :: :: :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Evo je moja logika.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Prodao sam :: :: :: :: :: 1.C2d 750 :: :: :: :: :: 2.asus p5K :: :: :: :: :: 3.Cooler Master Vortex-Plu :: :: :: :: :: 4.Xfx 9800 gtx :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Za..... 12,5 K :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Kupio :: :: :: :: :: 1.Asus M5A97 Pr :: :: :: :: :: 2.FX-410 :: :: :: :: :: 3.Asus 6850 DCI :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Za..... 34,5 K :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Suma sumarum> Dobio 100%,bolju masinu za 22K. [ SMESNO ].... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Svejedno je solidan upgrade u pitanju, sa soketom koji je imao mogao je samo da biva odran za polovan q6600 što bi bilo prilično glupo.
Niko mu nije branio za te pare da uzme provereni 955 ili 960 ali ipak se odlučio da proba ovo jer mu ta i tolika razlika u performansama ne igra ulogu. Ipak ne možemo da pričamo da se zajebao, znao je to unapred, očekivao i hteo baš ovako, a i nije da je procesor baš tako loš.
Mada sta reci tek za to? Taj matori q6600 je u rangu sa FX-4100, ako ne i brzi...
Phenom II x4 definitivno najbolji cpu do 100e. :)
:: Svejedno je solidan upgrade u pitanju, sa soketom koji je imao mogao je samo da biva odran za polovan q6600 što bi bilo prilično glupo :: :: Niko mu nije branio za te pare da uzme provereni 955 ili 960 ali ipak se odlučio da proba ovo jer mu ta i tolika razlika u performansama ne igra ulogu. Ipak ne možemo da pričamo da se zajebao, znao je to unapred, očekivao i hteo baš ovako, a i nije da je procesor baš tako loš :: :: ::
gori i od najgorih fanboyeva. Do juce clan plavo zelene koalicije, a sad u skroz crvenom izdanju Vlado, stvarno si mogao da kupis 960T, mnogo bi bolje prosao.
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Pa isto bi napunio on dzep amd-u i sa phenom II 955 ili 965 c3 , ali mislim da je daleko bolji izbor... pa i taj 960 t, mada cuo sam da se ne klokuje toliko kao ova 2, a otkljucati 2 dodatna jezgra,po meni i nema neku poentu,jer ih je amd zakljucao sa razlogom,znam sta pricam jer je ortak imao otkljucan phenom II 555, klokovo se sa 4 jezgra na 4,1 prodje linx skoro 20h,nikad ne puca,a opet procesor nestabilan, cak desavalo se kolko puta,butuje ga sa 2 jezgra,pa se tripuje,pa drz nedaj....Da me pita u svako doba dana i noci ja bih uvek glasao za 955 i 965...
taj 955 u odredjenim testovima na default bolji od komplet svih buldozera :-) dakle i fx8150 i fx6100... negde je naravno a retko gori za nijansu u sintetickim testovima i od fx4100, ali to je sintetika i to 955 na 3,2 ghz, a ovi ostali barem 3.6 ...
Taj phenom 955 na 4,0 ghz,gura sta oces, dok evo fx4100 je bottleneck za 6850, skor od grafike je 15300 a procesora 11250,sto znaci da je tu procesor usko grlo... Probaj da stavis 955 pa da vidis sta on kaze .-)
asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Sapphire 5850/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: gori i od najgorih fanboyeva :: Do juce clan plavo zelene koalicije, a sad u skroz crvenom izdanj :: Vlado, stvarno si mogao da kupis 960T, mnogo bi bolje prosao :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Na osnovu tvog ortaka koji nije imao sreće s otključavanjem ili ko zna šta je radio smatraš da su sva jezgra što ih amd zaključava nestabilna, nisu za rad i da su baš zato i samo zato zaključana?
I tvrdiš, ako sam dobro protumačio da ako je vantage cpu score manji od gpu to znači da je procesor usko grlo? Jebote, vidiš kako svaki dan možeš nešto novo da naučiš, ma baš lepo kažu - dok si živ svašta imaš prilike da čuješ.
:: Pa isto bi napunio on dzep amd-u i sa phenom II 955 ili 965 c3 , ali mislim da je daleko bolji izbor... pa i taj 960 t, mada cuo sam da se ne klokuje toliko kao ova 2, a otkljucati 2 dodatna jezgra,po meni i nema neku poentu,jer ih je amd zakljucao sa razlogom,znam sta pricam jer je ortak imao otkljucan phenom II 555, klokovo se sa 4 jezgra na 4,1 prodje linx skoro 20h,nikad ne puca,a opet procesor nestabilan, cak desavalo se kolko puta,butuje ga sa 2 jezgra,pa se tripuje,pa drz nedaj....Da me pita u svako doba dana i noci ja bih uvek glasao za 955 i 965.. :: :: taj 955 u odredjenim testovima na default bolji od komplet svih buldozera :-) dakle i fx8150 i fx6100... negde je naravno a retko gori za nijansu u sintetickim testovima i od fx4100, ali to je sintetika i to 955 na 3,2 ghz, a ovi ostali barem 3.6 .. :: :: Taj phenom 955 na 4,0 ghz,gura sta oces, dok evo fx4100 je bottleneck za 6850, skor od grafike je 15300 a procesora 11250,sto znaci da je tu procesor usko grlo... Probaj da stavis 955 pa da vidis sta on kaze .- :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Sapphire 5850/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb ::
Vidim ti po postovima da se zaista razumes u problematiku. Ljudi ne shvataju,da su stvari promenljive i da sam napravio osnovu za neku sledecu reviziju. Jednostavno mi je Intel dokurcio sa promenom Socketa.
Ja cu svakako uzeti nov procesor,kad bude bilo vreme ali ne moram da menjam plocu. A veruj mi kako lepo radi,mozda i necu.
P.S. Hvala i mom dragom zemi Gligi79 na podrsci za hrabrost. [ Ko ga hebe Zivot nema reprizu.]
Uzeo si da probas, nisi previse platio , sta ima veze, za te pare je skroz ok.
Ako revizija 2 buldozera bude dobra eto radosti, i ja imam am3+ plocu ne pada mi na pamet da menjam phenom II x6 sem ako revizija 2 bude stvarno valjala i ako stvarno budem imao potrebe.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Video si kakve smo babaroge ploce uzeli. Imamo odlicnu osnovu za reviziju Buldozera. Ako dodje, dobro nam dosla ako ne uzimam tvoj procesor i miran sam narednih 3 godine.
Vlado ja zaista ne znam o cemu ti pricas? Nikako da povezem u celinu da dodjem do neke logike jer to sto govoris nije ni najmanje realno. Prvo ti se nisi uprgade-ovao vec downgrade-ovao!Skocio si sa konja na magarca. Za iste pare koje si ulozio mogao si da uzmes i3 konfiguraciju koja slajfuje po lobanji tom skartiranom Bulldozeru a kasnije da dodas neki i5 i da te sluzi ohahaj!Plocu nisi morao da menjas.Bio si lenj da pogledas cene i modele pa da kasnije uprgadujes neki i5 kad za to dodje vreme pa to i da te sluzi na duze staze!
O kakvoj ti osnovi pricas?Da li shvatas uopste u kom polozaju danas stoji AMD?!Pa svi vi koji cekate tu reviziju do tad ce intel vec biti na Haswell-u.Da li shvatas kolika ce tek tad razlika da bude u performansama?!Ko zna koje ce tek tad grafike da budu a i nove konzole dolaze u 2012-toj tako da ce se i novi standardi postaviti!
Drugo,nemoj da se lazemo za promenu socket-a.Ja sam LGA 775 koristio 3 godine (uz upgrade grafike) ,a izasle su 2 generacije procesora u to vreme iznad mog Q9650.Nisam imao potrebe da menjam nista,nikakvo stucanje,nikakvo usko grlo!
Uopste nije poenta da li je Intel ili AMD.Ako si vec hteo na AMD sigurnija varijanta ti je bio X4 955 koji melje taj FX 4100!Kasnije i da sacekas novu reviziju Bulldozera.Ovako tvoja prica ne pije vodu ni najmanje! Jos pominjes X6 koji je zastareo kao nesto za buducnost za naredne 3 godine (Znas li gde je 2015-ta? )a Intel ti dokurcio sa promenom socketa :D Hoces da kazes da ce AMD da te sluzi bolje na duze staze?Onda po tvojoj prici AMD ima vecu prednost u odnosu na Intel.Od prilike 3 generacije koliko sad zapravo intel ima u odnosu na AMD ?!WTF?Nesto nije u redu sa vazduhom tamo kod vas :)
Tvoja stvar sta ces da kupis i ja ti zelim srecu da te sluzi ali izvini,nisam mogao da precutim jer ovo stvarno nema veze sa vezom.
Mogao si da uzmes Phenom-a isto na toj ploci na kojoj cekas reviziju buldozzer-a, kapiram ja da tebi BD radi posao, da se vrh overklokuje ali sve to pada u vodu kada vidis performanse u realnom radu, slab render, u igrama mnogim podbacuje, ti ga nisi testirao detaljno ali ima sajtova koji jesu, slabo moze da isprati novije karte i slicno, sve to Phenom II X4 bolje radi, za iste pare !
Od Microsoft patch-a za W7 izgleda nema nista, a ni od Windows 8 i novog scheduler-a ima nekih testova na Preview build-u i nazalost buldozeru to skoro da ne pomaze, tako da ni jednu jedinu korisnu stvar nisi dobio u odnosu na neki Phenom II X4 sem mozda malo manje potrosnje i grejanja, mada kada se klokuje buldozer onda i potrosnja opasno skoci...
Sve u svemu AMD je zestoko zasrao kada je buldozer u pitanju.
:: Video si kakve smo babaroge ploce uzeli :: Imamo odlicnu osnovu za reviziju Buldozera :: Ako dodje, dobro nam dosla ako ne uzimam tvoj procesor i miran sam narednih 3 godine.
Jednostavno sam dao sebi odusak da ga probam. Igre za ovu godinu sam sve slistio,nemam vise ni jednu. Ako mi u sledecoj godini Sistem stucne makar na jednoj,odmah ga menjam.
Javno cu objaviti da ne radi kako treba i to je to.
Ja platih ovaj moj iz podpisa pre par meseci nekih 7800din, i rezultati su:
CineBench: 4.50 (a na defaultu od 3.2, bez L3 kesa: 3.6), Vantage CPU score: skoro 12000. Dakle kao 955BE na 3.8.
I sad po cemu pojedinci smatraju da je bolji FX4100? Dzaba sto se vise klokuje kad mu je IPC dosta manji od 955BE. Dzaba manja potrosnja jer da bi donekle dostigao performanse 955BE moras da ga klokujes a tad se potrosnja dosta povecava. I sto bi onda neko uzeo za iste pare FX4100 pored 955BE? Cisto iz znatizelje i radoznalosti, drugog razloga nema.... Sve u svemu zasrali su motku sa FX4100...
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.