Pa sto se tice CPU-a to jes malo relativno koliki ce mu biti OC potencijal, ali mislim da sci lagano idu na 4.5 1.35v naravno zavisi dosta i od ploce :D ali to je tu otprilike! Sto se tice buke Noctue, bukvalno da je nema, kazem ventove sam stavio na 7v to je nekih 800-900 rpm-a, bez ikakve buke!!! Tisina na prvom mestu!! :)
MSI Z68A GD80 (B3) i5 2500k @ 4.6GHz NOCTUA NH-D14 2x2gb Exceleram 2000MHz CL7 @ 2133 CL7 ASUS GTX560Ti DCII SSD Crucial M4 64gb Samsung Spin Point F3 Seasonic X-Series 660W CM 912+ Noctu and BitFenix fans Dell U231
:: Mene zanima buka te noctue?Na koko obrtaja radi i dal se derendza mnogo s`obizrom da si lepo nasvirao cpu :: :: ::
:: Kada budem uzeo i5 2500k ili i7 2600k za 3 meseca verovatno cu uzeti msi z68a-gd65 i planiram da stavimi na 1.35v na 4.5ghz gledao sam na nekim testovima da je stabilno : :: :: ::
Kad bude prosla ta tri meseca, ja bih ti preporucio da cekas jos jedan ili dva cisto da iskoci i Ivy. :)
Jedno off topic pitanje. Evo sada se zezam sa klokovanjem mog 2500k na Asus P8P67 pro. Stavio sam sve na Auto a mnozioc na x40, tako da radi na 4GHz. U CPU-Z pise da je napon 1.272V (to je Asus automatski stavio) i varira od opterecenja, ali ne ide preko 1.272V. Koliko po vama treba za recimo 4GHz, pa da ga postavim na Manual? Mrzi me da isprobavam
On Topic: Kupi dig merac pa izmeri sa sondom koliki je temp kucista (mada je to opet manje od unutrasnje temp jezgara, pa ces znati orentaciono. To je jedini pravi nacin da znas pravu temperaturu. Kasnije cu bas da probam pa da izmerim kolika je temp kod mene.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Citaj malo, prethodnu stranu zadnje komentare. Master drzi na 4Ghz sa 1,2V, a ja sam isto tako drzao 2500K, stabilno.
:: Jedno off topic pitanje :: Evo sada se zezam sa klokovanjem mog 2500k na Asus P8P67 pro :: Stavio sam sve na Auto a mnozioc na x40, tako da radi na 4GHz. :: U CPU-Z pise da je napon 1.272V (to je Asus automatski stavio) i varira od opterecenja, ali ne ide preko 1.272V :: Koliko po vama treba za recimo 4GHz, pa da ga postavim na Manual? Mrzi me da isprobavam :: :: On Topic :: Kupi dig merac pa izmeri sa sondom koliki je temp kucista (mada je to opet manje od unutrasnje temp jezgara, pa ces znati orentaciono. To je jedini pravi nacin da znas pravu temperaturu. Kasnije cu bas da probam pa da izmerim kolika je temp kod mene :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Mrzelo me da citam. Ok, hvala. Da znam koliko da ga teram preko 4GHz.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Citaj malo, prethodnu stranu zadnje komentare. Master drzi na 4Ghz sa 1,2V, a ja sam isto tako drzao 2500K, stabilno :: :: :: :: Jedno off topic pitanje :: :: Evo sada se zezam sa klokovanjem mog 2500k na Asus P8P67 pro :: :: Stavio sam sve na Auto a mnozioc na x40, tako da radi na 4GHz. :: :: U CPU-Z pise da je napon 1.272V (to je Asus automatski stavio) i varira od opterecenja, ali ne ide preko 1.272V :: :: Koliko po vama treba za recimo 4GHz, pa da ga postavim na Manual? Mrzi me da isprobavam :: :: :: :: On Topic :: :: Kupi dig merac pa izmeri sa sondom koliki je temp kucista (mada je to opet manje od unutrasnje temp jezgara, pa ces znati orentaciono. To je jedini pravi nacin da znas pravu temperaturu. Kasnije cu bas da probam pa da izmerim kolika je temp kod mene :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: _______________________________ :: :: :: ::
Bice iskorisceno ne brini, kad dodje vreme za to. Zasto siliti nesto ako nema potrebe i a ko je to neiskorisceno? Ploca je iz Asusove ROG serije tako da ti je to dovoljan dokaz kvaliteta .) Sto se tice Noctue radi mi silent (900rpm) i ne cuje se. Takodje je kuciste fenomenalno sto se tice Aiflow-a. (frizider). Mislim da su uslovi za OC odlicni ali videcemo kad dodje vreme za to !
:: Znam da nema potrebe za OC-om ali je zalosno ne iskoristiti to sto moze, a imas i vrhunski kuler, jos ako ne smanjujes broj obrtaja na ventovima temperature ti nece prelaziti 60C, 1.32-1.35v je vise nego dovoljna voltaza za 4.5GH :: bas me interesuje ta ploca, razmisljao sam da prodam moju i ispazarim tu mAtx plocicu, deluje sitno al dinamitno : :: :: MSI Z68A GD80 (B3) :: i5 2500k @ 4.6GHz NOCTUA NH-D1 :: 2x2gb Exceleram 2000MHz CL7 @ 2133 CL :: ASUS GTX560Ti DCI :: SSD Crucial M4 64g :: Samsung Spin Point F :: Seasonic X-Series 660 :: CM 912+ Noctu and BitFenix fans :: Dell U23 :: :: :: Nemam potrebe za OC jos uvek. Procesor je debeli overkill za ovu graficku, tako da ne zelim da klokujem. :: :: Cisto me interesuje da bi znao tacnu temperaturu CPU-a :: :: Valjda ce izbaciti vrednost do momenta kad bude bio potreban OC :: :: Nadam se da u skorijoj buducnosti necu biti primoran na neki veliki OC :: :: Procesor je zver :: :: @Millance8 :: :: To se zove stabilnost. Odlican OC . :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: ::
:: Bice iskorisceno ne brini, kad dodje vreme za to. Zasto siliti nesto ako nema potrebe i a ko je to neiskorisceno :: Ploca je iz Asusove ROG serije tako da ti je to dovoljan dokaz kvaliteta . :: Sto se tice Noctue radi mi silent (900rpm) i ne cuje se. Takodje je kuciste fenomenalno sto se tice Aiflow-a. (frizider). Mislim da su uslovi za OC odlicni ali videcemo kad dodje vreme za to :: :: :: :: :: MSI Z68A GD80 (B3) :: :: i5 2500k @ 4.6GHz NOCTUA NH-D1 :: :: 2x2gb Exceleram 2000MHz CL7 @ 2133 CL :: :: ASUS GTX560Ti DCI :: :: SSD Crucial M4 64g :: :: Samsung Spin Point F :: :: Seasonic X-Series 660 :: :: CM 912+ Noctu and BitFenix fans :: :: Dell U23 :: :: :: :: :: Nemam potrebe za OC jos uvek. Procesor je debeli overkill za ovu graficku, tako da ne zelim da klokujem. :: :: :: Cisto me interesuje da bi znao tacnu temperaturu CPU-a :: :: :: Valjda ce izbaciti vrednost do momenta kad bude bio potreban OC :: :: :: Nadam se da u skorijoj buducnosti necu biti primoran na neki veliki OC :: :: :: Procesor je zver :: :: :: @Millance8 :: :: :: To se zove stabilnost. Odlican OC . :: :: :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: :: :: ::
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: jeli gligoslave, jel ti imas memoriju ove visine http://cdn5.tweaktown.com/content/4/0/4069_04_g_skill_sniper_series_pc3_12800_8gb_kit_review_full.jpg :: pitam jer me interesuje kako si je proturio ispod te D14, posto imam megahalems a planiram da uzmem onu mushkin 2000 ili Patriot 2133mhz, to su malo vislje memorij :: :: :: :: Bice iskorisceno ne brini, kad dodje vreme za to. Zasto siliti nesto ako nema potrebe i a ko je to neiskorisceno :: :: Ploca je iz Asusove ROG serije tako da ti je to dovoljan dokaz kvaliteta . :: :: Sto se tice Noctue radi mi silent (900rpm) i ne cuje se. Takodje je kuciste fenomenalno sto se tice Aiflow-a. (frizider). Mislim da su uslovi za OC odlicni ali videcemo kad dodje vreme za to
:: jeli gligoslave, jel ti imas memoriju ove visine http://cdn5.tweaktown.com/content/4/0/4069_04_g_skill_sniper_series_pc3_12800_8gb_kit_review_full.jpg :: pitam jer me interesuje kako si je proturio ispod te D14, posto imam megahalems a planiram da uzmem onu mushkin 2000 ili Patriot 2133mhz, to su malo vislje memorij :: :: :: :: Bice iskorisceno ne brini, kad dodje vreme za to. Zasto siliti nesto ako nema potrebe i a ko je to neiskorisceno :: :: Ploca je iz Asusove ROG serije tako da ti je to dovoljan dokaz kvaliteta . :: :: Sto se tice Noctue radi mi silent (900rpm) i ne cuje se. Takodje je kuciste fenomenalno sto se tice Aiflow-a. (frizider). Mislim da su uslovi za OC odlicni ali videcemo kad dodje vreme za to :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Intel i5 2500k da li neko zna?
03.01.2012. 23:32
status: user broj poruka: 19086
hm, nice, nisam snimio do sad ovu memoriju, a jel znas koji su chipovi ispod, ako si se raspitivao?
:: Jok, imam ovakvu samo sto radi na 1.5v , 1600mhz :: http://www.legitreviews.com/article/1490/1 :: To je ona najniza i bez problema staje u slotove ispod Noctue. Radi perfektno. :: Sto se tice Noktue podignes malo ventilator i staje koja hoces :: http://www.youtube.com/watch?v=mkA6rf_6CE8&feature=relate :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: jeli gligoslave, jel ti imas memoriju ove visine http://cdn5.tweaktown.com/content/4/0/4069_04_g_skill_sniper_series_pc3_12800_8gb_kit_review_full.jpg :: :: pitam jer me interesuje kako si je proturio ispod te D14, posto imam megahalems a planiram da uzmem onu mushkin 2000 ili Patriot 2133mhz, to su malo vislje memorij :: :: :: :: :: :: :: Bice iskorisceno ne brini, kad dodje vreme za to. Zasto siliti nesto ako nema potrebe i a ko je to neiskorisceno :: :: :: Ploca je iz Asusove ROG serije tako da ti je to dovoljan dokaz kvaliteta . :: :: :: Sto se tice Noctue radi mi silent (900rpm) i ne cuje se. Takodje je kuciste fenomenalno sto se tice Aiflow-a. (frizider). Mislim da su uslovi za OC odlicni ali videcemo kad dodje vreme za to ::
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: hm, nice, nisam snimio do sad ovu memoriju, a jel znas koji su chipovi ispod, ako si se raspitivao :: :: :: :: Jok, imam ovakvu samo sto radi na 1.5v , 1600mhz :: :: http://www.legitreviews.com/article/1490/1 :: :: To je ona najniza i bez problema staje u slotove ispod Noctue. Radi perfektno. :: :: Sto se tice Noktue podignes malo ventilator i staje koja hoces :: :: http://www.youtube.com/watch?v=mkA6rf_6CE8&feature=relate :: :: :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: :: :: jeli gligoslave, jel ti imas memoriju ove visine http://cdn5.tweaktown.com/content/4/0/4069_04_g_skill_sniper_series_pc3_12800_8gb_kit_review_full.jpg :: :: :: pitam jer me interesuje kako si je proturio ispod te D14, posto imam megahalems a planiram da uzmem onu mushkin 2000 ili Patriot 2133mhz, to su malo vislje memorij :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Bice iskorisceno ne brini, kad dodje vreme za to. Zasto siliti nesto ako nema potrebe i a ko je to neiskorisceno :: :: :: :: Ploca je iz Asusove ROG serije tako da ti je to dovoljan dokaz kvaliteta . :: :: :: :: Sto se tice Noctue radi mi silent (900rpm) i ne cuje se. Takodje je kuciste fenomenalno sto se tice Aiflow-a. (frizider). Mislim da su uslovi za OC odlicni ali videcemo kad dodje vreme za to :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Intel i5 2500k da li neko zna?
04.01.2012. 00:04
status: user broj poruka: 1872
Elpida
:: hm, nice, nisam snimio do sad ovu memoriju, a jel znas koji su chipovi ispod, ako si se raspitivao :: :: :: :: Jok, imam ovakvu samo sto radi na 1.5v , 1600mhz :: :: http://www.legitreviews.com/article/1490/1 :: :: To je ona najniza i bez problema staje u slotove ispod Noctue. Radi perfektno. :: :: Sto se tice Noktue podignes malo ventilator i staje koja hoces :: :: http://www.youtube.com/watch?v=mkA6rf_6CE8&feature=relate :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Intel i5 2500k da li neko zna?
04.01.2012. 00:21
status: user broj poruka: 4641
Gde si nasao tu informaciju?
:: Elpid :: :: :: :: hm, nice, nisam snimio do sad ovu memoriju, a jel znas koji su chipovi ispod, ako si se raspitivao :: :: :: :: :: :: :: Jok, imam ovakvu samo sto radi na 1.5v , 1600mhz :: :: :: http://www.legitreviews.com/article/1490/1 :: :: :: To je ona najniza i bez problema staje u slotove ispod Noctue. Radi perfektno. :: :: :: Sto se tice Noktue podignes malo ventilator i staje koja hoces :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=mkA6rf_6CE8&feature=relate :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Intel i5 2500k da li neko zna?
04.01.2012. 00:34
status: user broj poruka: 19086
negde sam nasao da Elpida imaju oni sa heat-pipe-ovima, tj. h2o ready, a za ove gligine vidim sad da je hynix, sto je sasvim ok sto se mene tice..
:: Elpid :: :: :: :: hm, nice, nisam snimio do sad ovu memoriju, a jel znas koji su chipovi ispod, ako si se raspitivao :: :: :: :: :: :: :: Jok, imam ovakvu samo sto radi na 1.5v , 1600mhz :: :: :: http://www.legitreviews.com/article/1490/1 :: :: :: To je ona najniza i bez problema staje u slotove ispod Noctue. Radi perfektno. :: :: :: Sto se tice Noktue podignes malo ventilator i staje koja hoces :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=mkA6rf_6CE8&feature=relate :: :: :: ::
Zar ti sa tom tvojom plocom nisi dobio u BIOS-u i predefisane OC profile gde ti je dovoljno da pritisnes dugme i da ti se CPU klokuje na 4,2, odnosno 4,6 GHz?
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Jesam, Postoji opcija za autoklok, ali za sad kuliram u ler-u :)
:: Zar ti sa tom tvojom plocom nisi dobio u BIOS-u i predefisane OC profile gde ti je dovoljno da pritisne :: dugme i da ti se CPU klokuje na 4,2, odnosno 4,6 GHz :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.