:: Uzimam i5 2500k. Jedan od razloga je i taj sto sigurno necu da ga menjam naredne 2-3 godine. Samo jos da se odlucim za plocu :: :: Hvala Vam za dosadasnje savete :: ::
Slobodno gledaj P8P67 kvalitetna je ploca, nemoj da se zezas sa onim iz H ili Z serije jer imaju probleme zbog integrisane grafike, tj problem uskog grla. Ta asusova P8P67 ti je najbolji izbor za budzet od 120e
O kakvom uskom grlu pričaš? Na pločama se samo nalaze izlazi za kačenje monitora, a grafika je u procesoru. Grafičku isključiš u BIOS-u, i kao da je nema. P8P67 ne podržava SLI, a drugi PCIe slot za grafičku je 4x. To možda većini ne znači ništa, ali ima ljudi koji planiraju dve grafičke i žele puniji potencijal takvog setapa.
i neki PII955 mozes ili PIIx6 ako ga nadjes, jeftinije ces proci.Za igrice ti sasvim dovoljno.Uska grla za cpu se primete na malim rezolucijama na kojima niko i ne igra vise. tipa 1024 x 768 ,ne verujem da to neko drzi cak i na laptopu.
Moze i kombinacija sa Intel-om 2500 ,ali su skuplje ploce za Intel.
Test koji sam bacio je sa 7970.... asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: Jak tes tu klinac,samo nvidia,normalno da su rezultati ovakvi :: :: ::
Test je sa 7970... Cast izuzecima,ako ces 2-3 godine pikati samo BF3...
Kada se gleda na duze procesor,svakako cu pogledati u svim igrama koje imaju na testu,i to ne samo 1 test vec vise njih...Dakle googlati i videti...
Vidjah i ja da athlon II x4 ima u full hd-u ne znam gde razliku 4 frejma u nekoj igrici,al to je 1 igra u poredjenju sa novim i7 3930... U drugima ta razlika moze da bude nebo i zemlja ...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: Djole, dont be lazy prelistaj ima ga i AMD i razlike su kod AMD-ovih karti jos manje... :: Pa i na ovom Toms hardware linku odozgo u najzahtevnijoj igri danasnjice BF3, razlike ne postoje :: Jednostavno, grafika karta je ono sto je najbitnije za smooth game play i cpu koji ce moci da je isprati. Ima govnjivo optimizovanih igara koji se vise oslanjaju na cpu ali njihov broj je nebitan za neku diskusij :: Ako ce najzahtevniji SW koji ce na tom kompjuteru bivstovati su igre, vise od Phenoma x4 mu ne treb :: Kako god, ovo je po meni najbolja kupovin :: http://imm.io/hSM :: Ustvari , ja bih uzeo 6850 Cf ali ajde da ne pocinjem.. :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: Jak tes tu klinac,samo nvidia,normalno da su rezultati ovakvi :: :: :: :: :: ::
Sa phenom II 955, i sa 5770 , battlefield 3 radi i na ultra podesavanjima, uz minimalnu korekciju podesavanja... NA high sve radi perfektno...
Dakle za danasnje apsolutno sve igre,kod moga drugara sve radi savrseno...
E sad,razlika izmedju Phenom II 955 i intel i5 2500k je zaista velika,a opet tu je trenutna grafika 6950,sutra mozda nesto dosta jace,i tu intel daje ipak dosta veliku razliku...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: i neki PII955 mozes ili PIIx6 ako ga nadjes, jeftinije ces proci.Za igrice ti sasvim dovoljno.Uska grla za cpu se primete na malim rezolucijama na kojima niko i ne igra vise. tipa 1024 x 768 ,ne verujem da to neko drzi cak i na laptopu :: :: Moze i kombinacija sa Intel-om 2500 ,ali su skuplje ploce za Intel :: ::
Tu nema dileme, pogotovo kad covek ima novca za 2500k. Da ima neki X6 pa da pita za prelazak na 2500k, tu bi vec imalo sta da se polemise, ovako, 2500k je u svakom pogledu brzi i napredniji od Phenoma X4.
@Dekster Daleko je i5 2500k od najskupljeg. Pogledaj malo cene ? Krecu se i7 pojedini modeli 700 + eu Ovo je najjaca serija ali najbolja kupovina. Hteo sam da kazem da sam uvek uzimao procesor iz najjace serije, ne i najskuplji. Npr imao sam AMD Barton 2500+, a bilo je i skupljih Bartona i jacih. Intel Q6600, imali su i jaci iz serije i skuplji. itd. Po meni logican nastavak posle q6600 je bio i5 2500k, To je od prilike ta linija koje se drzim. Cena + performanse.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Kako da kiksnes kad uzmes najskuplje iz najjace serije? :: :: Da slazem se da ide na intela, definitivno :: kad vec ima 35 000 din :: :: Da ima 20 000 din onda :: ploca od 7 000 :: AMD cpu od 10 000 :: ram od 3 00 :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Upravo to ali ima jos nesto! Postoji jos jedna prednost, posle 2-3 godine taj procesor ce moci lepo da se proda. Odlicno sam prosao sa Bartonom, a znas i sam koliko su ljudi davali za Q6600. Tako da preporucujem 2500k svakome ko moze sebi da priusti.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Znam bre Gligo, samo se salim, :: logicno da bilo koji cpu iz najjace serije ne moze da nevalja.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Ljudi, hvala Vam svima. Pomogli ste mi puno. i5 2500k je narucen, ali Asus P8P67 B3 ne mogu da nadjem. Imaju pro i evo verziju, ali su mi one mnogo skupe. Zna li neko gde je ima? Ja sam iz Kraljeva, ali ako treba narucicu da mi posalju.
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
Nemaju je ni oni. Apsolutno je niko nema. Kazu da je nema u nabavci. Predlozite neku drugu plocu za iste pare ili nesto skuplju (do 2000din.preko). Mozda PRO verzija. Vidim da ima za oko 14 k din.
Edit/ ili da cekam do iduce nedelje. Mozda ce je nabaviti neko
:: :: :: :: Ja sam istu kupio pre 3 meseca, sigurno je jos imaju u Gigatronu, zovni ih pa pitaj. Cena je oko 12K RSD
phoboskv zbog cega insistiras na P67 chipsetu i toj Asus P8P67 ploci ? Najpametnije bi ti bilo da kupis neku sa Z68 chipsetom , em je nov chipset em su sve `bubice` koje je imao (a ima ih i danas) P67 ispravljene. A za 12k imas da biras koju ces plocu po meni : Asus P8Z68-V LE (imas i LX verzija koja je ispod 100 eur) AsRock Z68 Pro3 (OVA ima samo 1 slot za grafu) Msi g43/45 GA-Z68X-UD3-B3
Pa najvise ljudi mi je to preporucilo. S obzirom da dugo nisam pratio desavanja vezana za novije chipsete, mislim da je najbolje da poslusam savete ljudi koji to prate.Pored toga, nije mi potreban integrisan GPU, SSD caching i sl.
Mislim da cu naruciti Asus P8P67 PRO B3 za 13700 din. (imaju je u A-Maze-u....kakva su vam iskustva sa ovom firmom?)
:: phoboskv zbog cega insistiras na P67 chipsetu i toj Asus P8P67 ploci ? Najpametnije bi ti bilo da kupis neku sa Z68 chipsetom , em je nov chipset em su sve `bubice` koje je imao (a ima ih i danas) P67 ispravljene. A za 12k imas da biras koju ces plocu po meni :: Asus P8Z68-V LE (imas i LX verzija koja je ispod 100 eur :: AsRock Z68 Pro3 (OVA ima samo 1 slot za grafu :: Msi g43/4 :: GA-Z68X-UD3-B ::
Ti što su ti predložili P8P67 B3 znaju samo za ASUS-a, a nisu imali para za neku skuplju ASUS-ovu ploču. Tvoja je odluka šta ćeš kupiti, ali kad naletiš na neko sranje sa ASUS-ovom P67 pločom, biće i kuku i lele.
:: Ti što su ti predložili P8P67 B3 znaju samo za ASUS-a, a nisu imali para za neku skuplju ASUS-ovu ploču. Tvoja je odluka šta ćeš kupiti, ali kad naletiš na neko sranje sa ASUS-ovom P67 pločom, biće i kuku i lele :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
Pa jbg sad. Cenim ja i tvoje misljenje, ali jednostavno nisam nasao puno review-a za MSI Z68A-G45 G3, koju si ti predlozio. S druge strane, na mnogim drugim forumima, sto nasim, sto stranim, se dosta govori o P8P67 i i5 2500k. Jednostavno, rekao bih da je `proverenija` kombinacija. E sad, da li je i bolja.... to nikad necemo saznati. Hvala na savetima u svakom slucaju.
Koje bagove ima P67, a koji su ispravljeni na Z68?
:: Ti što su ti predložili P8P67 B3 znaju samo za ASUS-a, a nisu imali para za neku skuplju ASUS-ovu ploču. Tvoja je odluka šta ćeš kupiti, ali kad naletiš na neko sranje sa ASUS-ovom P67 pločom, biće i kuku i lele :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
Odeš na Benčmarkov forum pa proveriš na koje ploče se ljudi žale. Videćeš da je P8P67 jedna od najzastupljenijih u takvim temama. Ako već želiš ASUS-a idi na P8Z68-V.
@mixer93 A, ne može to tako. Da bi progledao treba mu i TwinFrizerski GTX560Ti. Mora sve da bude u fulu.
:: Odeš na Benčmarkov forum pa proveriš na koje ploče se ljudi žale. Videćeš da je P8P67 jedna od najzastupljenijih u takvim temama. Ako već želiš ASUS-a idi na P8Z68-V :: :: @mixer9 :: A, ne može to tako. Da bi progledao treba mu i TwinFrizerski GTX560Ti. Mora sve da bude u fulu. :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.