Zapravo mi je znacila informacija u vezi sa i5-750 i njegovim klokovanjem.
Inace, sto se tice niskog takta - imas pravo, ali opet, nesto bas i ne verujem da bi 4GHz i5-750 napravio razliku vs novijeg i5.
Nevezano za to, pre ovoga sam imao 960t. Sa HD6970 svojevremeno, nisam mogao lepo da igram GTA IV kada odvrnem sve na high. Jednostavno sam imao FPS drop.
Ja znam da je GTA IV CPU related igrica, ali da ovoliko bolje radi sa i5 u odnosu na 960t, koji je pritom bio na 4000MHz - zaista ne mogu da verujem... Igrica bukvalno leti sa GTX275 i i5.
A rekao bih i da sam u Crysis primetio minimalnu razliku, jer nisam video da mi je FPS padao u kriticnim situacijama ispod 30, dok sam sa GTX280 i 960t svojevremeno imao dropove i na 25..
Sve u svemu, s obzirom da sam besplatno presao na Sendija, nemam pravo da se bunim.. : - )
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Vidiš, ta 4GHz za i5 750 nikako nisu garantovana, za 760 skoro da jesu ali neke 750-ice jednostavno neće na 4 ili oće tek pod neki blesavim naponima što i nisu za svaki dan :: :: Što se tiče igara testova na default ima kolko voliš ali nisam viđao game testove `klokovan i5 750 protiv sendija` ali ne verujem da bi bilo neke bitne razlike, igre mnogo vole visok takt a 750 ima smešan default takt od samo 2,6GHz i tako vrlo lako zaguši jače grafičke, klokovan bi pristigao noviju generaciju :: :: Jebiga, verovatno ti ne pomažem da se odlučiš ali ako planiraš posle nešto jače bolje stisni buđelar i idi na sandy :: :: :: :: Meni bi trebalo oko 3k da bih mogao da drzim i5-750 na 4GHz, jer ne mogu to sa box hladjenjem :: :: :: :: Opet, pitanje je da li je i5-750 zaista bolji u igricama(iako je minimalno bolji u sintetici) - jer poprilicno zaostaje pored i5-2400, prema testovima na Internetu :: :: :: :: Imam kombinaciju da prodam H61 Asus plocu i Intel i5-2380P za 18,000 RSD :: :: :: :: Pa sam sada malo u dilemi, jer kao sto je Tristam video - onaj kompletic od 15,5k za i5-750 deluje primamljivo :: :: :: :: A opet, siguran sam da necu istati na i5-750. I opet, koliko je zaista 100% da ce i5-750 otici na 4000 :: :: :: :: Mozda mi je pametnije da investiram u P67 plocu, prodam ovaj CPU kasnije za 13-14k, i jednostavno dodam i predjem na 2500k, kloknem ga na 4,5GHz, na primer, i smirim se. :: :: :: :: Jedno znam sigurno :: :: :: :: Na AMD se ne vracam. Barem ne u skorije vreme. AM3, AM3+ - goodbye. :- :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: ::
Da bi i5-750 radio na 4GHz moras da imas solidnu plocu, povecas napone, i da ga ohladis pristojno. Na tih 4GHz treba ti Prolimatech Megahalems ili nesto slicno da bi ga ohladio. I5-2380P ima turbo na 3.4Ghz, a inace radi na 3.1GHz i to sa box kulerom. Bolje to nego nategnutih 4GHz uz jako lepo grejanje na i5-750.
Uzmi Z68 plocu i i7-2600K eventualno i5-2500K, pa ce da ih pocepaju sve zajedno na 4GHz sa najobicnijim kulerom od 20€.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.