Pa ko jos stavlja hladnjak na go procesor??? Aj serviseru veliki, molim te javi se i objasni nam, sta je tu validno majke ti? Ti kad `opravljas` i sklapas racunare ti prvo proveris koliko temperaturu nabije procesor bez paste, zamislis se i kazes...`hmmm...90c bez paste....ipak cu staviti pastu...a cek...ne, ne...ovaj procesor nije ispravan...NEXT!` Mislim daj brate, iz koje komedije si izasao....
Devetogodisnja devojcica namazala se kremom iz Oriflame-a, koja podmladjuje 10 godina i vratila se u p***u materinu...
:: To se po temi koju si postavio na pc berzi ne bi reklo, da li si ti pokusao da me prevaris ili ne to je meni ne bitno ono sto je validno je da je tvoj proc iz nekog razloga pokazao 90 c i to je dovoljno da ga ne kupim. Ovo kako si konstruisao pricu na pc berzi ispada kao da sam hteo da ti nesto obaram cenu jednostavno ja posle onoga sto sam video nisam zeleo da pazarim tvoj proc i tu je kraj price. To sto tebe sada cepa sujeta pa si na sva zvona krenuo da se oglasavas to govori o tebi ne o meni. Ako ce ti pomoci komentari tvojih kolega forumasa sa pc berze da ti vidaju rane sto nisi uspeo da uvalis procesor i da ti zalece povredjenu sujetu slobodno uzivaj u njima. Ja se iskreno necu oglasavati jer sam video koliko znas i sta znas i to cu zadrzati za sebe. Iskreno kada vidim sa kim sam mogao da saradjujem sada mi je drago sto nisam! :: :: :: jbg, zao mi je sto je ovako ispalo na kraju, ja sam samo u ovoj temi napisao onako kako je bilo, nista nisam slagao niti izmislio, proc. se bez paste grejao na Gigabyte ploci 90c, a sa pastom 46c. :: :: Mene ne interesuje koliko se procesor greje bez paste, a on meni kaze da je to validno.. ja sam onda lud i prevarant i mislio sam da znam nesto o hardware-u, ali izgleda da veze s vezom nemam..
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: e ko ce sad da nadje taj tvoj odgovor medju Wladinim temama koje Wladaju i pospesuju nepreglednosti foruma.. prenesi sta si mi odgovorio, nisam te zajebavao jer sam video avata :: :: :: :: i odgovorio sam t :: :: Mada, mi se cini da si me zezao sa Undyingom, right :: :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: ::
Neko ko ne stavlja pastu na procesor je vrlo jednostavno: RETARD. Boli me baš kurac šta će on da pročita u temi. Svaki ozbiljniji overclocker na netu će da ti kaže da je lik retard.
Površina procesora i hladnjaka pod mikroskopom ima neravnine, i zbog toga se prave vazdušni džepovi zbog kojih procesor ne prenosi toplotu do hladnjaka.
Nije mi ništa čudno što je tolika razlika, i normalna je za jači procesor. Što i reče markopvict, u pravu je, svaki pekar danas misli da je serviser.
Nemam reči kakve gluposti ti prodaje lik, gleda njegov ubogi E5200 i poredi temperature sa znatno bržim procesorom. Vic godine.
Nemoj da se nerviraš zbog budala, a nisi trebao na noge da mu dolaziš. Ako hoće procesor, neka dodje do tebe i neka testira. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Brate ovo me podseca na `Servisera` koji je cupao K7 procesora srafcigerom iz soketa samo sto nije znao da ima kvacica, kaze malo sam pokrivio pinove al sam ispravio, al problem je sto nece sad da se vrate kako su bili koliko god da pritiskam, jel mozes da dodjes da vidis sto nece da udje, ploca provereno prima K7 procesore.
I jedan savet nek proba da startuje automobilski motor bez ulja i nekad ga pusti da radi, cisto da vidim koliku ce temperaturu da nabije, pa da vidim kakvi ce klipovi da mu budu posle toga.
Ja da sam na tvome mestu cim bih video to sto je uradio, posle prvog upozorenja pokupio bih svoje stvari i otisao do crkve da se pomolim za jadnike kojima on `servisira` racunare.
Bar su Danci objasnili Holandjanima kako se igra fudbal.
Ja sam imao jednom ovakav slucaj, ali verovatno nije isti lik. Odnesem prcesor kod lika u servis (!), i ajde da proveri da li je to taj model. Iskljuci jedan od kompova na dugme, ne iskljuci ni jedan kabl i skine procesor. Stavi moj i krene da vraca hladnjak, a ja u fazonu `a pasta?`, `ma ne mora pasta non stop radi ovako` (!). Ja se zacudih al reko opusteno nece valjda nista biti. Samo je proverio model i reko OK i to je to. U svakom slucaju ne bih stavljao bez paste, pa sve da je poliran hladnjak i procesor. A sto se tice `strucnjaka`...
`da li si ti pokusao da me prevaris ili ne to je meni ne bitno` `sto nisi uspeo da uvalis procesor`
:: To se po temi koju si postavio na pc berzi ne bi reklo, da li si ti pokusao da me prevaris ili ne to je meni ne bitno ono sto je validno je da je tvoj proc iz nekog razloga pokazao 90 c i to je dovoljno da ga ne kupim. Ovo kako si konstruisao pricu na pc berzi ispada kao da sam hteo da ti nesto obaram cenu jednostavno ja posle onoga sto sam video nisam zeleo da pazarim tvoj proc i tu je kraj price. To sto tebe sada cepa sujeta pa si na sva zvona krenuo da se oglasavas to govori o tebi ne o meni. Ako ce ti pomoci komentari tvojih kolega forumasa sa pc berze da ti vidaju rane sto nisi uspeo da uvalis procesor i da ti zalece povredjenu sujetu slobodno uzivaj u njima. Ja se iskreno necu oglasavati jer sam video koliko znas i sta znas i to cu zadrzati za sebe. Iskreno kada vidim sa kim sam mogao da saradjujem sada mi je drago sto nisam! :: :: :: jbg, zao mi je sto je ovako ispalo na kraju, ja sam samo u ovoj temi napisao onako kako je bilo, nista nisam slagao niti izmislio, proc. se bez paste grejao na Gigabyte ploci 90c, a sa pastom 46c. :: :: Mene ne interesuje koliko se procesor greje bez paste, a on meni kaze da je to validno.. ja sam onda lud i prevarant i mislio sam da znam nesto o hardware-u, ali izgleda da veze s vezom nemam..
E ZBOG OVAKVIH IDIOTSKIH `SERVISERA` JA NISAM MOGAO DA DOBIJEM NOVU PLOČU
09.06.2012. 21:44
status: user broj poruka: 1577
Isti takav stručnjak u Grappolo servisu, ja doneo ploču, pogađajte koje je marke (spoiler: Shitabyte) i jelte kažem da se komp s vremena na vreme restartuje sam od sebe, da su nagoreli lemovi ispod RAM slotova i da jedan SATA port ne radi, faličan je totalno.
Lik stručno umesto da uhvati ploču sa strane i da je lepo podigne, on je mentol uhvati ha jedan mali hladnjak i kad je zamandao, nešto je počelo u stomaku da mi se okreće. Ajde rekoh, kada budu oni videli da ne valja to mi više neće ni biti jako bitno, dobiću novu ploču.
Prema njivim testovima ploča je uredu, sve radi kao sat, a to što se northbridge greje kao rešo za kafu, to je normalna stvar. Nagoreli lemovi su krivica elektrodistribucije a SATA portove je elegantno zaboravio i da pomene, kada sam pitao on reče jadan: proverili smo, svi su uredu, nema brige.
I dan danas taj SATA port ne radi, jednostavno je faličan, počela je u međuvremenu da mi zeza i tv karta zbog jebenog (izvinjavam se) pci porta koji je jelte NEISPRAVAN. RAM se i ne usuđujem da probam da ne bih spalio svoje module.
Nit mogu da je prodam, uvaliću nekome mačku u džaku a to nije uredu. Nit mogu da je zamenim jer ta serviserska stoka ima stručno mišljenje koje je `neoborivo`. I onda kada ti na sve to dođe neki kreten koji kaže da se procesor stavlja bez paste... PA TAČNO DA GA UHVATIŠ I ZGUŽVAŠ ONAKO BLAŽENO GLUPOG!
Bez obzira na intelove formalne oznake, to je Core2duo tehnologija, ista kao i tvoj E8xxx. Razlika je veličina cachea i još neke sitnice, ali je ista arhitektura.
:: Imao je Gigabyte plocu za test, u njoj E5200 njegov(dual core ko ne zna, nije Core2Duo)
kako može da proveri temperature u BIOSu kada nije stavio pastu, očitavanja mu onda neće biti tačna. I sad mi nije jasno šta on tu više ima da drvi na benchmarku.
ja za potrebe testiranja (a to je samo dali ploca baca sliku ili ne .. tj dali radi POST) stavim ili klot hladnjak (alu blok bez venta) ili nestavim nista ukoliko je keleraba ..
e sad .. danas sam ubacio e2180 meni u asus p5k deluhe ... prethodno je bio D930 .. i gle cuda temp 80c .. umalo da izbacim komp kroz prozor .. cpu uzet na limundu ... ne da sam se uzjebao na brzinu ...
ali .. nepredajem se .. nesto tu nevalja .. pasta chek .. hladnjak legao kako treba - chek .. temp u biosu 80c .. ko da sam govno namazao na cpu ..
pustim da digne win .. HW mon kaze temp cpu 80c .. pojedinacna jezgra po 40c .. matematicki 40 + 40 = 80 ..
pogledam koja verzija biosa - zadnja ... ali BETA .. stavim stariji bios koji nije beta i temp 40 .. sve sljaka kako treba ... vent tih ..
chim je poceo da ti drami oko temperature trebao si da pokupis stvari i tjao ...
Odnose se na nas kao na neki tamo forum. Kao da smo mi neka boranija sa Ravne Gore koja nikada TV a kamoli komp nikada nije videla. Šta su sada tamo svi, neke gurui. Sve to ista boranija koja sebi uvrti u glavu kao dotični i misli da je ekspert.
@ilicstefan U pravu si da ocitavanja u biosu nisu tacna ali je po meni nebuloza da je sa pastom i bez paste razlika u temperaturi blizu 50 stepeni. Jednostavno nekako nema smisla, kao sto rekoh tu nesto opasno ne stima. Ja sam ovog mog phenoma 1090t par puta montirao bez paste ali temp. nikad nije isla preko 40 stepeni.
Phenom II X6 1090t 6x3.2GHz Asus M$A88T EVO 8GB Kingston DDR3 1600 MHz Gigabyte 550 ti 1GB DDR5 maxtor 160gb + samsung 1Tb
Pasta za 5 minuta rada? Ko je bre tu bolestan? Covek se verovatno pekao sa AMD-kom gde ni pasta ne pomaze kad proc podivlja, ali ovo je Intel. Insistirati na pasti je retardirano osim ako nije detaljan test. Doduse ako je preprodavac verovatno je probao da rusi cenu...
Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan) 4x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5 Frontier DIVA
ako cemo po PSu .. pasti treba 24h da pocne da `radi` .. tako da test sa temperaturom i pastom ne lezi .. i ja se slazem da je pokusao na brzinu da skine jos cenu .. ali mogao je da kaze pa gde su pinovi ...
E baš se zbog toga i stavlja, ona je svojevrsna `pur pena`. Recimo šta ako je hladnjak nalegao jednom stranom a nije nalegao i drugom, šta ako je hladnjak malo kriv. Tu ima milion razloga šta je moglo da pođe naopako. Ja sam probao da nakrivim na mojoj ploči hladnjak (proveravao sam da li su očitavanja ispravna metodom `a la ruka`), ne da ga skinem nego samo da ga malo nakrivim. Hladnjak se sa veoma toplog prebacio na vruće da gori prste za samo 5 sekundi. I to je bio običan čip od northbridge-a koji je veličine 5 sa 5 milimetara, možda čak i manje. Ni ovo što sam ja radio nije baš pametno ali jednostavno sam samo tako mogao da vidim da li me zezaju programi.
Prenesi to na procesor koji je 10 puta veći od toga i koji se daleko više greje. Malo ni ne nalegne i eto ga.
:: @ilicstefan U pravu si da ocitavanja u biosu nisu tacna ali je po meni nebuloza da je sa pastom i bez paste razlika u temperaturi blizu 50 stepeni. Jednostavno nekako nema smisla, kao sto rekoh tu nesto opasno ne stima. Ja sam ovog mog phenoma 1090t par puta montirao bez paste ali temp. nikad nije isla preko 40 stepeni :: :: Phenom II X6 1090t 6x3.2GHz :: Asus M$A88T EV :: 8GB Kingston DDR3 1600 MH :: Gigabyte 550 ti 1GB DDR :: maxtor 160gb + samsung 1T :: ::
Meni cela ova priča liči na to da je hteo da te izvaćari da spustiš cenu,sumnjam da nešto nije znao,i tako dalje,i tome slično. Dosad sam naišao na mnogo takvih i čim spazim sledećeg pakujem komponente a on neka i dalje vežba glumu.
Vidis da ti fale i pinovi, mora da zbog toga raste :) Pa jugoistocni most, pa Velika Morava, pa Mala... ajd to i da ti uzmem kad si vec dosao... al obori jos malo cenu... tesko cu to na tuljandu da uvalim...
Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan) 4x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5 Frontier DIVA
Nema sta da priznajem i ne priznajem prvo nigde nisam pominjao da sam serviser, a koliko vidim to si tamo naveo pa toliko o verodostojnosti tvog iskaza. Lepo sam ti naveo da ne pakujem masinu za sebe, dalje u zivotu nisam video da kada stavim proc on pokaze temperaturu od 90C a da mi jos neko posle toga tvrdi da je 100% ispravan ili cak 101%. Ponavljam ne bitno je da li ima pastu ili ne temperaturu od 90C ne sme da pokaze. Posle bacas ljagu na gigabyt-a sto nema nikakve veze sa vezom. Drugo pored onih komentara likova koji na svakim forumima reaguju na prvu i skupljaju postove pljuvacinom po drugima mozes da procitas i komentare ljudi koji se izgleda ipak nesto razumeju pa je i njima jednostavno cudno odkud tih 90C ako je sve kao sto si rekao lepo namesteno. Za mene je ovo bio poslic na brzaka dodjes probamo i ides ali koliko vidim ti si to malo preozbiljno shvatio. Pa sta ako necu da kupim procesor od tebe to je moje pravo, zapitaj se da li bi na mom mestu ti kupio proc koji ti na testu (po tvojim recima jer nije bilo nikakvog testa vec samo paljenje masine) pokaze 90 C.
@gogi1, evo bas malocas prodah drugom decku cpu, tj. zamena za E5200, bas sam proverio temp. 51c, sa pastom. Prethodno Megahalems ga je hladio uredno ne vise od 55c LOAD sa jednim silent hladnjakom. @xenox, brate, slazem se sa tobom, ali kada probam neki slab procesor, za koji znam da ne treba ne znam sta da ga hladi, ok ne mora da se stavi pasta za 5min, ali ovo je E8400, Core2Duo od 6mb cache na 1333mhz, slazes se da ipak treba pasta radi preventive... i mislim da sam bio u pravu za Gigabyte plocu bar ovog puta da je lazirala temperaturu od 90c...
Pa dobro ako je gigabyte pokazao 90 stepeni i ako je lazirao normalno je da se postavi pitanje da li je procesor ispravan ili ne. Iskren da budem ne vidim razlog za neku raspravu otisao si kod coveka nisi mu prodao procesor i sta je tu sada problem? Koliko ja vidim problema nema niti si ti nesto ostecen a koliko vidim ni on pa prema tome ovoliko prasine ni oko cega.
Phenom II X6 1090t 6x3.2GHz Asus M$A88T EVO 8GB Kingston DDR3 1600 MHz Gigabyte 550 ti 1GB DDR5 maxtor 160gb + samsung 1Tb
Drugov kolega sa posla doneo mašinu, na kojoj sam utvrdio da je riknula grafička. Međutim, napajanje i kuler (Intelov boks, CPU E2180), kao i ostatak kućišta prepuni prašine. Kada sam prvi put uključio komp i ušao u BIOS, temperatura procesora je bila 84 stepena. Sutradan kada sam čistio komp, primetio sam da su se dve žabice od kulera izvukle iz ploče. Sa očišćenim kompom i pravilno montiranim kulerom temperatura je pala za samo 50 stepeni. Novu grafičku je naravno morao da kupi.
U tvom slučaju se radi i klasičnom muljatoru i `ekspertu` za računare, da ne kažem kompLjutere.
LADNO LADNO pivce od 0,5litara minimum ti izaberi brend mozda (Asus ,EVGA nikako -nekako je blatnjavo) popijes ko covek opustis se max.Posto pikas basket znaci da volis i sport ,ako smem da kazem druze odgledaj neku tekmu veceras+ koje ladno pivce =uzivancija.
A sto se tice budalica raznoraznih pa bar je Srbija po tome poznata
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.