ne za 3 godine nego za godinu dana... ako bas mora ja bih uzeo 2700K(aludirao sam na 2600K) @phil, srecna kupovina, uvek sam gotivio coolink-ove ventilatore i onu zelenu boju, vrh
:: Ma pazi to je sada zver za 3 godine nece biti. :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
najbolja zvucna karta su tvoje usi i tvoj glas, najbolja grafika su tvoje oci, a 3D modeling ceo Univerzum. Ukljucujuci ovu planetu. Imas najbolje motion senzore, tvoje telo. Hard disk, mozak. AI, ceo zivot koji gledas unaokolo. A najbolji interactive system je, izadjes napolje i uzivas u najboljoj i najlepsoj igri na svetu. Kakav jebeni PC. To je samo alat i nista vise.
Da za godinu dana ce vec biti novije i mislim da cete tada biti opusteniji vi ali kazem meni ce sluziti isto za mesec dana i za godinu dana jel necu moci da vidim nikakvo poboljsanje u mojim potrebama 2 god sem da me o tome obavestava neki program.
Memorija isto kazem mi treba a tu su se ispalili ovi koji su doneli Vengeance. Dobro nadam se da ce prodati ali Vengenace je samo to sto pise, nista vise 3 memorija u nizu od 4 CORSAIR. Prvu mozemo svi da propustimo jel je nema nijedan Srbin. Dominator GT par njih mozda imaju kao druga CORSAIR memorija i ona koju bi ja uzeo jel je za kucne potrebe. Prva mi ne treba jel se prodaje u malim modulima za postizanje visokih klokova. Ali bi se lepo ovajdili jel bi 150e na memoriju uzeli samo da su slusali na PCAXE da mi treba Dominator GT. Ali kod nas dolazi sve neki otpatci. CORSAIROV SSD koji je imao 6 meseci problem sa BSOD ne on nego svi sa tim kontrolerom a ne Force GT koji nije imao problem, donose H70 Core I H60 valjda da kupimo mi koji vec imamo H50 i H70, posto onome ko nije hteo pre sada ce da kupuje AIR Coolere, a mi pratimo sta CORSAIR pravi znaci H100. Ali kao nije ga bilo, mada ko zna odakle je doneto Caseking ima. Tako ni GIGATRON kada je uvozio nije bilo. Ali nema veze. Nadam se da ce prodati to sto su doneli ali meni nece sigurno. Napisao sam da ja ne uzimam CORSAIR radi CORSAIR cisto onako nego ono sto ih odvaja od drugih i po cemu ga prepoznaju i sto je kvalitet. Ljudi cene nasi Dominator GT kao ne znam sta i ne znaju da za istu cenu koju su doneli vENGEANCE 2133 8gb imaju Dominator GT isto 8GB sa ventilatorom plus onim od brushed aluminiuma koji je testovima najbolji ram ventilator, ja ga imam ali se dobija uz memoriju a Dominator GT lako stize tih 2133 sto Vengeance ne moze da makne bez latencija labavih i da se greje. Samo ta dva paketa memorije da su doneli dva kita to bi im bilo najlakse zaradjenih 20-30e na memoriji odmah u cugu.
a sta kazes na to da cu ja ako ne vise od tebe onda ISTO kao i ti se sluziti za mesec dana i godinu dana sa mojim pisljivim 2600K i Z68 (ASUS), a kostalo me ploca, proc i memorija 350eu, a tebe ce da kosta duplo, nista se neces vise nauzivati od mene, npr. za 2,3 godine kada budes to prodavao (samo poredim), koliko ces biti profitabilniji, pardon, koliko cu JA biti profitabilniji od tebe..? Znam da ne gledas tako, ali pogledaj cisto onako pa izracunaj ako te ne mrzi..
:: Da za godinu dana ce vec biti novije i mislim da cete tada biti opusteniji vi ali kazem meni ce sluziti isto za mesec dana i za godinu dana jel necu moci da vidim nikakvo poboljsanje u mojim potrebama 2 god sem da me o tome obavestava neki program :: :: Memorija isto kazem mi treba a tu su se ispalili ovi koji su doneli Vengeance. Dobro nadam se da ce prodati ali Vengenace je samo to sto pise, nista vise 3 memorija u nizu od 4 CORSAIR. Prvu mozemo svi da propustimo jel je nema nijedan Srbin. Dominator GT par njih mozda imaju kao druga CORSAIR memorija i ona koju bi ja uzeo jel je za kucne potrebe. Prva mi ne treba jel se prodaje u malim modulima za postizanje visokih klokova :: Ali bi se lepo ovajdili jel bi 150e na memoriju uzeli samo da su slusali na PCAXE da mi treba Dominator GT. Ali kod nas dolazi sve neki otpatci. CORSAIROV SSD koji je imao 6 meseci problem sa BSOD ne on nego svi sa tim kontrolerom a ne Force GT koji nije imao problem, donose H70 Core I H60 valjda da kupimo mi koji vec imamo H50 i H70, posto onome ko nije hteo pre sada ce da kupuje AIR Coolere, a mi pratimo sta CORSAIR pravi znaci H100. Ali kao nije ga bilo, mada ko zna odakle je doneto Caseking ima. Tako ni GIGATRON kada je uvozio nije bilo. Ali nema veze. Nadam se da ce prodati to sto su doneli ali meni nece sigurno. :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Pa ti skoro isti komp imas kao ja. Samo sto ja malo drugacije gledam na to, ti ni sleeve ne stavljas a ja moram. Ni stranicu ne otvaras a ja nikad lepse mi je providna na 650D.
:: Jel ides ti stvarno za Madjarsku i jel si video Gentle Typhoon. Ako ides da uzmes 2 1850RPM AP-15. Ne bi zurio nego ljudi mozda uleti H100, ko zna kako ce ovo cudo da se greje ne mogu dva i dva razlicita ventilatora a nisam imao kes da dam Ivanu odmah da uzme sa PPC uzimao sam jos nesto :: I ja mislim da cu 3770k 99%.A grafika ne znam nista jos tacno :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Ko je 80-ih hteo da bude `Bela Vrana`, da se `razlikuje` ili da se ` k..č i ` zaobilazio je ZX Spectrum i Commodore 64. Tako sam ja nabavio Atari 800xl, kao prvi komp u mom životu. Tada nisu postojale `kategorije` hardware-a... Ala sam mator, jbt-e... :)
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Pazite dalje to za memoriju i ajde ali Hydro serija. Donose H70 Core, H60, Antec H20. Kuleri nikad manje trazeni, Antec totalno ne vidi se od Hydro serije CORSAIR. H70 Core kuler koji CORSAIR ni sam ne zna sto ga je napravio. H60 lepa verzija H50 i nista vise. I ko to treba da kupi CORSAIR Fanovi koji vec imaju H50 I H70. Pa izvolte kupite, ja necu lagati da H70 Core ne znam 2 coveka da imaju i da je gori 10C verovatno od tower coolera samo je za 2011 napravljen iako moze za ostale ali zbog toga je pravljen a skuplji je od Phanteksa a da je H100 napravio pometnju da ga kupuju i oni koji nikad ne bi stavili ove kulere prethodne jel je ekstra i CORSAIR na njemu ubija od zarade. I nasi bi gomilu prodali tokom leta kada bi ljudi dodali 20-30e na Phanteks da imaju jos bolji kuler. Sta li je pravio CORSAIR ove ostale samo da su posle H50/H70 stavili H100 samo, ajde i H80 za manja kucista jel mu je blizu. Ali ovo su uradili u stilu COOLERMASTERA toliku ponudu a narod nastavio da kupuje samo sto valja H80 i H100. nA OVO VRUCINU Nego spustena cena taj H70 Core niko i ne kupuje, verovatno ga i nece praviti vise, kome se pokvari dobice za zamenu mozda i ove druge, nece dobice taj da se ratosiljaju. Dobili nasi po 40-45e nabavnu i to je to. H100 nisu mogli ispod 75 recimo i nece da zarade 20-30. Onome od 45 ce da roknu blizu 100e cenu i to je to. Mozda i malo vise ja sam platio 105 H70 a dostigao je rekordnu cenu od 120 kada je kod Hrvata bio 65e. Mi smo IT sramota Balkana.
za kojii nikada nisi ni cuo verovatno, je bolji u push pullu od H70, a jeftiniji. A inace Asetek im pravi ta `hydro` hladjenja, tako da je to sve isto, Cors lepi nalepnicu svoju, kao i Antec. Ja sam imao H70 CORE i ocajno hladi. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Jeste bolji je mislim za 2C ili 3 od H70. Ali je jako slabo prodavan i ne svidja mi se i podrska je ko zna kakva i ne treba mi H70. H70 Core je sigurno bolji od njega, H80 ga unistava a o H100 ne vredi pricati. Pa ja znam na forumima pa jedno 5-6 ljudi je uzelo H100 sa strane mozda i 10 samo na forumima, gde su oni koji ne dolaze na ovakva mesta a jos bi ga uzimalo. Kada cuju H70 Core, to ce im biti kao stari H70 i to ce se vuci na stanju ili ce uzeti neko ko ne zna pa juri vodeno kao laik za komp totalni. A svi oni koji imaju H50 ili H70 jedini izbor normalan je H100. H70 Core Ocajno jel da pretpostavljao sam??? Pa znao sam o tom kuleru nema skoro nista, kao da ne postoji ja ne razumem ko ih napravi. Ajde onaj mali H40 jeftini za Budget masine ali ko posle H100 napravi reviziju H70 samo zbog 2011. Eto bice kod nas za oko 100e verovatno. Vec 6 meseci njima H100 kao nije dostupan. A kuler znaci ubija.U Hrvatskoj svako ko ima pare mnogi i ne uzmu custom water cooling jel im dovoljan H100 tako kazu.Jeste ono bolje ali 10 puta manja petljancija i sanse da se nesto zezne.
moj komp je skroman po tvom misljenju, brate tebi nista ne moze da zavrsi ako nije `NAJBOLJE`, pardon ovaj `NAJSKUPLJE`.. ja imam na Megahalemsu JEDAN ZALMAN koji je za CASE i vrti se na 1.200rpm, 1 Cors 140mm i TO JE TO, a tebi MORA da bude Scythe Gentle Typhoon, ne moze Noctua, ne moze Coolink, ne moze Xilence, ne moze AC, ne moze Scythe neki drugi, ne moze Xigmatech, ne moze nista, nego MORA iskljucivo ovaj nezni tajfun.. ploca Classified i ni jedna druga, graficka MORA da bude eVGA pa ne moze ni obicna nego Classified, memorija takodje ni pod tackom razno ni jedna sem hydro, SSD iskljucivo Corsair GT, nista od toga nema kod nas, ok tvoj je izbor, ali povrh svega toga mora i sleeve kablovi, a vec imas do jaja kablove.. kod mene je sve skromno, tj. best for the buck, cpu 2600K, ploca Z68 vpro (nije GEN3 i zabole me sto nije), memorija 4x8 HX grey(nije cors ali je vrh i kosta 10x manje), i GTX260 sa kojim pikam sve igre na full na 1080p i koju ljudi prodaju po 50eu, koju sam sam kupio slucajno od istog lika kome sam prodao E8400 nVidia original referentna za 70eu pre 2 godine.. doduse jedina stvar za koju sam morao da se otkopcan je 700D, koji mi je otvoren jer stalno nesto cackam, tako da se jos bolje vidi nego sa providnom stranicom (800D:).. i jedini kabl koji mi je sleeve-ovan je BitFeniks koji si mi ti preporucio kao ATX Extension, i super je kabl, ne nameravam da sleeve-ujem nista, ne pada mi na pamet da izvlacim svaki kabl ponaosob i sleeve-ujem po ovoj vrucini, lakse bi mi bilo da uzmem i da strikam ili da eklam:)\
:: Pa ti skoro isti komp imas kao ja. Samo sto ja malo drugacije gledam na to, ti ni sleeve ne stavljas a ja moram. Ni stranicu ne otvaras a ja nikad lepse mi je providna na 650D :: :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Nije skroman to sto si rekao je vise nego dovoljno nego ne posvecujes paznju tome cemu ja i ne placas to sto ja placam.I ne dovoljno nego 2600k 3 godine nece postojati jedna grafika da neko kaze slab je procesor. Od sada pa naredne 3 godine.
veruj mi ne postoji covek na svetu koji posvecuje svom PC-u vise paznje nego ja, to ti garantujem, nema sanse da posvecujes vise od mene, verujem da nemas cak ni kompresor kojim ga cistis svakih mesec dana, jel tako ili nije? Salim se, nije problem ni ja da ti ocistim, sigurno se nakupila prasina, nego objasni mi na osnovu cega si zakljucio da ja ne posvecujem paznju? Ok, slazem se da ne placam to sto ti placas, ali hocu da ti kazem da ako placas nesto preskupo ili skuplje nego ja, to ne znaci da posvecujes vise paznje, zasto onda nisi kupio neki ups od 1000eu? Tako bi obezbedio ceo komp, ne bi mu dao uopste da se nepravilno ugasi.. npr.. ja sam mu stavio APC produzni kabl bar. .hteo sam da kupim ups pa sam saznao da MGE nije kompatibilan sa Chieftec napajanjem.. U pravu si za 2600K, ali objasni mi zasto si se uhvatio za 2700K, objasni mi tu razliku izmedju ta 2 procesora koja ti je apsolutno neophodna vidim...? Tvoj je izbor da naglasim of cors, ali pokusaj da objasnis, zamolio bih te.
:: Nije skroman to sto si rekao je vise nego dovoljno nego ne posvecujes paznju tome cemu ja i ne placas to sto ja placam.I ne dovoljno nego 2600k 3 godine nece postojati jedna grafika da neko kaze slab je procesor. Od sada pa naredne 3 godine :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Gledamo razlicito na ovo svakako. Ova zemlja mora da se odluci sta hoce ili ce gubiti sve vise para i u ovoj oblasti. Ne trazim gomilu skupog na stanju sto men i treba ali katalog moze da stoji. Koliko cekam ja EVGA plocu, ne bi uzeo drugi u zivotu, tako bi cekao i CORSAIR SSD i napajanje i grafiku i nek kazu cenu. Ali ne sa jedne strane kada pricamo o ASUSu onda je to za neke tamo entuzijaste koji znaju sta hoce i da plate a kada dodje neko ko je za Classified e onda zasto mora Classified, zasto mora Dominator GT, zasto ovo, Srbija je mala zemlja, da sam ROG sklapao bilo bi sve super. Ne moze, imam pogled na racunar drugaciji i to je tako ne samo za ovo. Meni je svaka sitnica bitna koja tebi nije i ako se ventilator ne svidi, ne uklopi, dizajn, boja, trip, performansa on otpada. Nema price o njemu jel ne dobijam za dzabe kao onaj sto reklamira pa da mu je sve ravno do Kosovoa i isto. Da ja sam odlucio da racunar kupujem od sada na 3-4 godine jel je ranije bacanje para. To sam shvatio. RANIJE JE BACANJE KESA ZA MOJE POTREBE. TJ U TRECOJ GODINI POCINJES DA GLEDAS PA CEKAS NOVU ARHITEKTURU GRAFIKE I CPU DA KUPIS. Zamenio sam se sa onim ko kupuje i5 na 2 godine. On ce jedno na 2 ja FTW-Classified na 3-4 i na istom smo. I da mora Force GT i sada Neutron GTX. Jel pokusavam da imam ono sto je izaslo a ne sto je dobijen najveci popust. Kupujem ono sto bi izabrao iz kataloga da imaju ako se nadje ovde ili ako stave katalog i nek kazu na 3 meseca narudzbina elitnog HW. OK moze vidimo se tada.
Sta ste vi umislili samo ko hoce da ima stock modele osnovne po Srbiji iz klase koja je tek izasla taj je entuzijasta. Nije lepo odete na CORSAIR sajt pa vam pise ko je entuzijasta. Takjvih u Srbiji i nema. Oni koriste CORSAIR Dominator GTX8, nema ni Overklokera posto oni koriste Dominator GT za ostale usere je Vengeance. U stvari Dominator nije 3 od 4 on je 4 od 5 memorija u klasi. XMS>Vengenace-Dominator-Dominator GT-Dominator GTX8
Sta ce meni budget memorija na FTW 3770K Classified platformi. Zato sto je CORSAIR??? NE.
2133 je samo dokaz da su sada budget memorije brze toliko i da je nasa ponuda 1333 ili 1600 smrt zaostala iz 2010 god i ne donosi se nista drugo dok se to ne proda. Ja mislim da ce tek DDR4 da ih natera na novitete. Samo katalog da oni ne gube a mi ne bacamo pare i ne gledamo bezveze ono sto mozemo da imamo da smo medju postenima.
eto, znao sam da mi neces odgovoriti na pitanje nego okrenuti na neku globalnu stranu sa nekim opravdanjima koja si samo ti izmislio. Ja sam te pitao samo da mi objasnis, nisi mi objasnio nista nego si napisao neki tekst i to dva puta, uopste te nisam pitao nista od ovoga, ali nije ni bitno posto tebi ocigledno nije bitno da li dobijas ono sto placas... Inace, da ti odgovorim ja na potencijalno postavljeno pitanje, zasto ja npr. uzimam ASUS..? Evo, ja za mene hocu dobru plocu, koja nije najskuplja, koja nije iz TOP klase, vec nesto za sta se necu kajati sto sam dao pare, nesto sto cu iskoristiti adekvatno i sto ce mi apsolutno zavrsiti posao, a da pritom ima sve sto meni treba, tj. da zadovoljava moje potrebe. Prvo na sta pomislim je kvalitet izrade, recimo da su tu vodeci eVGA i ASUS (nije bitno koji je prvi od ova dva), posto eVGA nema kod nas, kad bih ga hteo to je automatski 100eu vise od ploce u istoj klasi gledajuci ASUS i eVGA.. eVGA nema sanse da bude toliko kvalitetniji.. da ga platim 100eu vise.. dakle cak ASUS i ispunjava bolje potrebe gledajuci slotove (pci, pcie, itd.. ) .. alternativni izbor od ASUS.. Biostar.. Gigabyte, ASrock, MSi .. nema vise ni Abita ni DFi, samo ASUS.
:: Gledamo razlicito na ovo svakako. Ova zemlja mora da se odluci sta hoce ili ce gubiti sve vise para i u ovoj oblasti. Ne trazim gomilu skupog na stanju sto men i treba ali katalog moze da stoji. Koliko cekam ja EVGA plocu, ne bi uzeo drugi u zivotu, tako bi cekao i CORSAIR SSD i napajanje i grafiku i nek kazu cenu :: Ali ne sa jedne strane kada pricamo o ASUSu onda je to za neke tamo entuzijaste koji znaju sta hoce i da plate a kada dodje neko ko je za Classified e onda zasto mora Classified, zasto mora Dominator GT, zasto ovo, Srbija je mala zemlja, da sam ROG sklapao bilo bi sve super. Ne moze, imam pogled na racunar drugaciji i to je tako ne samo za ovo. :: Meni je svaka sitnica bitna koja tebi nije i ako se ventilator ne svidi, ne uklopi, dizajn, boja, trip, performansa on otpada. Nema price o njemu jel ne dobijam za dzabe kao onaj sto reklamira pa da mu je sve ravno do Kosovoa i isto. Da ja sam odlucio da racunar kupujem od sada na 3-4 godine jel je ranije bacanje para. To sam shvatio. RANIJE JE BACANJE KESA ZA MOJE POTREBE. TJ U TRECOJ GODINI POCINJES DA GLEDAS PA CEKAS NOVU ARHITEKTURU GRAFIKE I CPU DA KUPIS. :: Zamenio sam se sa onim ko kupuje i5 na 2 godine. On ce jedno na 2 ja FTW-Classified na 3-4 i na istom smo. I da mora Force GT i sada Neutron GTX. Jel pokusavam da imam ono sto je izaslo a ne sto je dobijen najveci popust. Kupujem ono sto bi izabrao iz kataloga da imaju ako se nadje ovde ili ako stave katalog i nek kazu na 3 meseca narudzbina elitnog HW. OK moze vidimo se tada :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
kakav crni kompresor da ima...pa vidis da nema leba da jede, pastete neke kupuje da bi nagrebo za ventilator ( pitaj bata Saleta bakutanera kako se lova zaradjuje za komp haha)
E pa sada sto se desilo tako ja ne znam. Ti gledas da uzmes ono sto ti najvise nudi u tom trenutku dok ja platim i izgled i klasu i ono sto ne koristim nekada. U ovom trenutku je to EVGA FTW. Classified ploce necu ni ja uzimati jel mi ne treba to. Classified grafike hocu jel za to ima veliki razlog. To je kao da Intel probere najbolje CPU da zna iz kog su dela, bio bi grabez za njih. Ovo je slicno, sredina ide u Classified. Drugo te grafike imaju pojacanu memoriju najlepse izgledaju i najacu naponsku sekciju. Ako sina to mislio. Da je bila sada EVGA Z77 SLI od 200e mozda bi nju uzeo. Ako nije plava i ako nije otpakovana sto da ne, samo da ne bude bas zadnja u klasi. Ja placam sto ne dozvoljavam vise da mi se zadese test samplovi u iscepanim kutijama i ostalo. Eto to je razlika ne dajem pare na ono sto drugi moze da uzme proba i vrati u kutiju. To kod mene nema cenu, tu je nasa razlika. Razlika je jos sto ja gledam izgled a EVGA mi je mnogo lepsa u svemu i ne svidja mi se ASUSov service i ostalo sto ljudi dozivljavaju sa njima.
ako budesh sve to kupio i kako kazesh bicesh miran naredne TRI godine, da li to znachi da se necesh pojavljivati na forumu do naredne kupovine tj. naredne tri godine???
Pa verovatno cu na njega ici. Nema svrhe zarobiti Z77 sa 2600k ili 2700k. 25e manje. Drugo ja firmu koju kupujem imam takvu podrsku o kojoj vi mozete da sanjate koji cekate BIOS kao ozeblo sunce a o klokovanju pricate pod nadimcima da ne provale dok ja imam na sajtu objasnjenje kako da terorisem. Greske se resavaju tu u hodu, na sajtu novi BIOS se zna kada izlazi , sta ispravlja, govore kako se klokuje, sta mozda nije kompatibilno. Pitas kako se slaze memorija oni provere. Ljudi to je dimenzija koju ne poznajete. Ovde onaj ko radi u ASUSu prica kako im je ploca za malo bolja a pored tema ocajnik dve neispravne grafike pricaju da su ispravne ne javljaju se tu. To sve nema cenu. Nema cenu kada ceo marketing cela IT scena radi ili se uvlaci ASUSu zbog starijih i oni ucine sve da padnes pod marketing i uzmes ROG a ti uzmes ono sto pricaju da je losije a dobro i sami znaju da je bolje i ti to znas. To nema cenu. Sve informacije iskrive, sakriju, ne obaveste, banuju, daju prioritet ASUSu i ne pomogne im nista jel imaju coveka koji je hiljada objasnio da je ASUS los i zbog cega i ceo svet zna da je los zbog toga samo ovde se to i dalje krije, kao da postoji vise od 6 meseci bolji Hydro od Noctua.Jos nije doprla informacija do skoro. Samo ti dragi ASUSe imaju srednjoskolce i studente pristalice koji nazalost nemaju para zbog situacije pa sve sto mogu je da vas podrze, a ja cu Classified ili FTW.
Ne to nije tacno. Ovo je jedan deo ASUSo Ubica tek treba da stigne Classified. Elitni HW iz Amerike u drvenmom sanduku, kao za oruzije, ekseri se vade onda ona kao piljevina, kutija sa celofanom crna metar sa metar EVGA Classified Engineered For Extreme OC. Znaci proizvodjac je napisao na njoj pravljena za hard core a ne Da znate ako klokujete ne garantujemo za nju. Kao ja kada sam pitao na ASUS forumu svi nesto kao pa ovako pa onako, prva stvar rusi garanciju ili Ako stavim EK sta ce biti sa grafikom. Pa valjda znate da svako otvaranje rusi garanciju.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.