Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Vlado stigla ti je EVGA ploca
STRANA 2 OD 4  
quna ... 21.06.2012. 07:19 #426297

status: user
broj poruka: 1656
Za koliko bi mi prodao celofan kad otvoris kutiju?

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 21.06.2012. 10:07 #426307

broj poruka: 12808
Evo wlado da vidiš gde ti se pravi EVGA kao i da veći članovi foruma potvrdjuju da EVGA ne proizvodi svoj HW već ga samo dizajnira dok drugi OEM ga proizvodi po narudžbini.

Evga hasnt made known who there OEM is for there motherboards (they only design them, they dont make them) so we dont know where they are made. Most likely assembled in Taiwan, but the parts on the motherboard are probably made in several different countries.

http://goo.gl/UYCYn

Made in China, pa stavi prst na čelo i zapitaj se malo...Mad fanboy is mad

Sa broj 1 proizvodjačem hardvera, Asusom barem znaš na čemu si, kupiš najbolji ROG proizvod i znaš da ga Asus proizvodi sa najboljom kontrolom kvaliteta.
DmasteRNo1 Re: ... 21.06.2012. 11:01 #426314

broj poruka: 6106
U prevodu: EVetiGAna.

http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jpg

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Classified ... 21.06.2012. 11:56 #426317

broj poruka: 728
Pa o cemu sam ja vama pricao uvek. Uvek uvek uvek. CORSAIR je made in China ali je neko dizajnirao da to ne izgleda kao CM koji je Made in China. Ko je to uradio ne znam, Ko je izabrao materijal, kapacitore, dizajn, ne znam ali to radi drugacije nego bulumenta i bolje i izgleda drugacije. Ako vi ne primecujete ja umem da ocenim. ASUS i ASRock i GIGABYTE I MSI izgledaju kao da su isti materijali u preocenat ista legura plastike, metal sve isto uzimani a EVGA izgleda drugacije.
Ko je zasluzan za to ne znam ali vidim razliku i dopada mi se.
Imao stvari dizajnirane u Americi, oseca se duh Amerike. To primecujem samo kod CORSAIR I EVGA, kao sto kod Noctua primecujem duh Evropske Unije i Noiseblockera po pakovanju po pedantnosti, po performansama. Ostali su kao sa Kineske pijace.
Ne kazem da ja imam nesto protiv pa MSI I Geinward su ove godine napravili najlepse referentne GTX680 karte, normalne kulturne, nereferentne ASUS I GIGABYTE necu da komentarisem uopste i neke koje sam video, ono ja ne znam ko je dizajnirao samo ja znam da bi ja doneo 10% vecu zaradu kompaniji da uzmem papir i olovku.
Ali je EVGA ono sto mi prija.
Samo tu osecam da ja ne bi mogao da dizajniram bolje i kod CORSAIR nego i mene oduseve.

Narucio sam ipak i7 3770k. Pa cemo videti, najverovatnije sada u nedelju sklapanje sistema da unistim podatke na SSDu sa Acronicsom sve vadim cistim od prasine i onda polako.
Jedva cekam da sklopim sve da se skrasim.
Najbolja kontrola kvaliteta ASUS pa ti si lud pa njima nalaze pinove u procesoru, kod ASUSa kupis DirectCU i ispadne ti sraf na pod od karte. Pa oni nemaju kontrolu kvaliteta, oni nemaju ni podrsku na sajtu, kada odes ti nemas ni dodirne tacke sa ljudima iz ASUSa.
Ne otkrice vama EVGA gde proizvodi karte koje vaze za najbolje na svetu.

Koliko puta vam kazem da to pravi neko ko pravi drugacije od ostalih cak verovatno i na malo drugacijim masinama, vise lici na DFI nego na ASUS. Verovatno neka firma koja pravi i serverske ploce dugo dugo ili delove za servere ili tako pa se ti delovi koji ne lice uopste na dizajnirane na istoku samo sklapaju na istoku kao lego kocke.
I ne izgleda jedino EVGA drugacije i DFI izgleda drugacije kao da su sa slicnog mesta potekli samo je EVGA mnogo lepsa i uredjenija.

Sto to znaci da ne bude sklapano na istoku pa to znaci da nemas ni procesor ni monitor ni nista. Ja mislim i HP u americi kada kupis da je Made in China ali je drugacije nego ovo ovde.

EVGA-CORSAIR-Strictly

imarkovic Re: ... 21.06.2012. 12:19 #426321

broj poruka: 19086

:: Ako vi ne primecujete ja umem da ocenim.

ASUS i ASRock i GIGABYTE I MSI izgledaju kao da su isti materijali u preocenat ista legura plastike, metal sve isto uzimani a EVGA izgleda drugacije.
::

:: EVGA-CORSAIR-Strictl

Classified ... 21.06.2012. 12:25 #426322

Pa jeste umem da ocenim da DFI I EVGA i neke serverske ploca kao da dolaze sa istog mesta a ostali svi sa drugog.

EVGA-CORSAIR-Strictly

Bobi4ever Sta reci... 21.06.2012. 12:27 #426324

broj poruka: 4891
Evo Wlado da te obradujem malo, da znas sta te ceka u kutiji (bez celofana). :)

http://tinyurl.com/cb2fuea

Classified ... 21.06.2012. 12:33 #426325

Ploca je nikad lepsa, ali ja to sve platim vise nego sto je njena razlika u Performansama u odnosu na ASRock od 150e. Namerno kazem ASRock jel oni jure konkurenciju sada a kakvi ce biti posle to ne znam. Nisu oipusteni kao drugi i da zive na imenu nego znaju da svi njih gledaju i ocenjuju i da im nisu naklonjeni nego ROGu tako da mora da bas iznenade da bi dobili pohvalu. Dok ce ROG uvek na kraju da dobije pozitivan komentar na racun stare slave.
Samo kod mene je u pitanju sto ja dosta polazem na vizuelno i sitnice me neke privlace a to drugi ne mora da placa a da ima performanse kao ja. Takav sam a nismo normalni ako se svadjamo zbog toga.
Koliko su i ti sajtovi postali marketing i placeni i podkupljeni i to se menja iz godine u godinu ko ih prvi dohvati i da vise.
Tako moze da se cuje za istu stvar na jednom sajtu da se pokazala odlicno dok na drugom je losija od konkurencije. I uvek zapne na nekom modelu koji bi mogao da bude konkurencija ASUSu dok neki slabiji modeli iste firme koja mu se suprotstavlja dobiju sve pozitivne ocene ali bas ona na koju se polaze nada da ce da bude opcija ASUSu njemu se ostaje naklonjen.
ASUS stvarno najvise sajtova drzi i overklokera i svega i to ne rade za dzabe ljudi.
Retko je procitati neku stvarno primedbu na racuna ASUSa a ima ih, ne moze da se kaze.

EVGA-CORSAIR-Strictly

imarkovic Re: ... 21.06.2012. 12:43 #426326

DFi ne proizvodi vise ploce, a niti je proizvodio serverske ploce dok je postojao, takodje ni eVGA.. a gde se proizvode, to ne moze da se proceni, vec da se utvrdi na osnovu informacija koje bas i nisu dostupne tako da ih saznas tek tako.. plus mora da si upucen kako da dodjes do tih informacija, ili recimo da poznajes nekog od inzenjera, koji su tajnoviti s razlogom.. ajde bas postavi pitanje tvom kontaktu iz eVGA, bas da vidim sta ce ti odgovoriti..

:: Pa jeste umem da ocenim da DFI I EVGA i neke serverske ploca kao da dolaze sa istog mesta a ostali svi sa drugog.
Classified ... 21.06.2012. 12:49 #426327

Ma gde ce da mi kazu iz EVGA to, ja kazem da meni lici kao da dolaze sa slicnog mesta.
Vise mi EVGA lici na DFI samo lepsa nego ASUSu i ostalima.

Ovo sto se tice celofana ja bi zamolio da se ne glupirate, mislim da sam kacio slike vec ali kacicu ponovo. Covek sigurno nije ostavio celofan fa ga minut otvara i gubi vreme.
Pogledajte kako izgleda ploca i svaki EVGA HW. Tako EVGA garantuje da je novo.

http://www.dodaj.rs/f/3t/XY/H64Q2n4/img1664.jpg

Svaki EVGA HW ako je nov ima celofan i ne moze se vaditi.
Bilo da ste ga videli ili niste ja sam video gomilu EVGA grafickih sve imaju celofan ovako naredjane a pored idu ASUS i ostale koje mogu da se pogledaju i vrate u kutiju. Isto je za maticne, ako ste negde videlio bez celofana znajte da ga nema samo jel je skinut zbog prikazivanja brzeg inace novo stize sa njim.
Znate koji je filing kada prvi dotaknete karton onaj oseca se HW ako ste imali CORSAIR ili Seasonic napajanja, ne znam da li na svim, predpostavljam da imaju sva kada skidate znate evo da vidite moju Seasonic kutiju i CH4F kutiju, obe su ne pomerane, da vidite koja je ocuvanija. Karton sam nekada moze i da se izvitoperi od vlage ako nema zastitu.
Najmanje je opasno ko sada uzme nesto novo ili brandove koji brzo sirkulisu i rang koji se lakse prodaje. Ali zamislite Rampage III Extreme kupiti novu na pojeftinjenju. Ona 10 godisnjih doba promenila otvorena.

EVGA-CORSAIR-Strictly
imarkovic Re: ... 21.06.2012. 12:58 #426329

ne lici uopste na dfi, niti na Abit, DFi je licio na Abit, a eVGA meni ima neke male slicnosti jedino sa Gigabyte sto se tice izgleda, ali samo to

:: Ma gde ce da mi kazu iz EVGA to, ja kazem da meni lici kao da dolaze sa slicnog mesta
:: Vise mi EVGA lici na DFI samo lepsa nego ASUSu i ostalima
:: Ovo sto se tice celofana ja bi zamolio da se ne glupirate, mislim da sam kacio slike vec ali kacicu ponovo. Covek sigurno nije ostavio celofan fa ga minut otvara i gubi vreme
:: Pogledajte kako izgleda ploca i svaki EVGA HW. Tako EVGA garantuje da je novo
:
Classified ... 21.06.2012. 13:05 #426330

Ne lici na GIGABYTE nikako.
I ovo sto kazem da ne bude zabune najsigurniji su ljudi koji kupuju 100-150e ploce i grafike od 150-250e, srednja klasa koja brzo cirkulise je sigurnija nego ona koja stoji jel retko ide a interesantna je za razlgedanje i sto je najgore tesko se prodaje jako. Nije opasno 6 meseci godinu dana ali stajati po 2 sezone nesto otvoreno nije bas zgodno. Ovde se menjaju godisnja doba vlaznost vazduha, nije to isto.

Kako se kod nas vodi drugacija rasprava i u zemlji gde narod ima da kupi sta hoce, ne samo zbog izbora nego finansiske mogucnosti. Sta nemastina uradi moze da pokvari ljude lako.
Mogu da zahvalim tom PINU sto sam dobio mogucnost da dok pratim sve ovo vidim i imam tako neki HW koji je retkost za celu Evropu. Na EVGA Forumu postoje ljudi koji su otvorili linkove kao zahtev za otvaranje EVGA prodavnice u njihovim zemljama, i ide peticija, dajes svoj glas za to. Svi oni zele da probaju nesto sto je ogranicenog broja i tesko dobavljivo i hvaljeno i ima takvu podrsku i sve ostalo...

EVGA-CORSAIR-Strictly

imarkovic Re: ... 21.06.2012. 13:11 #426331

lici lici nego sta.. da da, pogledaj Sniper plocu
http://goo.gl/vPwv0
i
http://goo.gl/GLvAr
Killer batice:)

:: Ne lici na GIGABYTE nikako
:: I ovo sto kazem da ne bude zabune najsigurniji su ljudi koji kupuju 100-150e ploce i grafike od 150-250e, srednja klasa koja brzo cirkulise je sigurnija nego ona koja stoji jel retko ide a interesantna je za razlgedanje i sto je najgore tesko se prodaje jako. Nije opasno 6 meseci godinu dana ali stajati po 2 sezone nesto otvoreno nije bas zgodno. Ovde se menjaju godisnja doba vlaznost vazduha, nije to isto.
:: Kako se kod nas vodi drugacija rasprava i u zemlji gde narod ima da kupi sta hoce, ne samo zbog izbora nego finansiske mogucnosti. Sta nemastina uradi moze da pokvari ljude lako.
Classified ... 21.06.2012. 13:13 #426332

Sve su im ukrali, sa P67FTW su skinuli heatsink io isti prebacili na njihovu plocu. To ne znaci da lice to je kopiranje a ne ono o cemu ja pricam. To je mimikrija a ne da kao da su sa istog mesta.
Oni naredne sezone i kasnije pojedinim delovima pokusavaju da daju EVGA look, ali nije to to.
Napravili su plocu sa 32 faze. GIGABYTE.

EVGA-CORSAIR-Strictly

Bobi4ever Meni se ne svidja 21.06.2012. 13:17 #426333

broj poruka: 4891
jedino to sto su im zeleni slotovi kod G1 i Sniper-a.
I to bas drecavo zeleni.
A posebna je prica sto su digli cenu Sniper-u posle dva dana u maloprodaji.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

Classified ... 21.06.2012. 13:21 #426335

Skupe ploce stravicno a losije nego ROG.
Majke mi sada izmedju GIGABYTE ROG I ASRock sta sam citao sve ako ne bi smeo ASRock uzeti pre nego ostale, ne znam. Najstvarnije.

Idem polako ljudi da se spremam da zovem da vidim ko ce me voziti po to tj samo nazad da ne vucem to jel nema kola jbg, nema se kesa za auto. Vozim se prevozom ili taksijem ako je bas zurba. Mislim ima svako u familiji auto sem mene.

EVGA-CORSAIR-Strictly

Daum ... 21.06.2012. 16:07 #426359

::ASUS i ASRock i GIGABYTE I MSI izgledaju kao da su isti materijali u preocenat ista legura plastike, metal sve isto uzimani a EVGA izgleda drugacije.

Haajhhhahhaha, pa o čemu ti pričaš kad si gledao EVGA ploče samo na slikama??????

Vidi da te vozi taksista, jer mora da je zajebano kabasta kutija od te zamišljene ploče po koju ideš.
vladats Sanerska politika.... 21.06.2012. 16:27 #426362

broj poruka: 4537
Srce nesto hoce a bulja klokoce....
Podseca me na Sanere,kupe auto tipa BMW ili Mercedes,kurce se sa njime dok ne pocnu da struzu disk-plocice od 25 e.
Sutra vidis natpis na kolima-Prodajem Auto.

Classified ... 21.06.2012. 18:25 #426389

Pa sta ja nemam para za kola i to je to. Sta sada ako imam za i7 i EVGA plocu znaci da imam i za kola. Nemam kes za kola. Mislim imam, ali da nemam da izlazim da se oblacim lose i nemam nista od koma i da kripim za neki golf. To necu. Nema se jbg.

EVGA-CORSAIR-Strictly

ravenoss HAHAHA 21.06.2012. 19:16 #426408

broj poruka: 486
nema se al zato se narucuje evga preko grane iako se ni malo ne isplati iz vise logicnih razloga,ahaha umobolnozzzzzzzzz
s`rem ti se u takav mozak :D

CIrkuzanti su medju nama

JovanZ re 21.06.2012. 19:18 #426409

broj poruka: 3013
Kada ce slike\unboxing?

nisavici Ma gde ce mu stigne 21.06.2012. 19:24 #426410

broj poruka: 908

To je neki FAKE nalog pa lozi ovde ljude po forumu umesto da pita nesto kad je potrebno i sl.
Pozzz
Classified ... 21.06.2012. 19:46 #426413

Nece biti unboxing bice slike sutra kada uzmem aparat.
Sta se narucuje preko grane, plocu sam platio 290e.

Sta Ma gde ce da mu stigne jel si ti slep jel si video sliku ploce i 3770k ili nisi.

http://i.imgur.com/qL3XI.jpg

Najvise volim tako mungose kada upadnu pa i nisu u toku nego nesto pricaju po svom nekom sudu koji nema veze sa realnosti uopste. Ono tipa sve tu oni pricaju nece stici ili tako sl.

EVGA-CORSAIR-Strictly
Daum ... 21.06.2012. 20:46 #426430

Najtužnije je što si kupio ploču (ako si je uopšte i kupio) od 300 evra za drkanje kurca. Ploča služi za extremniji overclock i multi GPU rešenja, shodno i košta koliko košta, još povrh svega 1155 socket.

Tuga stvarno koliko neznalice kupuju neke stvari i hvale se a glava šuplja ko pećina...

Classified ... 21.06.2012. 21:54 #426457

Ja molim vas prosvetlite me vasim izborom koji bi to bio koja ASUS X79 za igrice.
Sa kojom od njih bi manje para bacio a bolje to iskoristio. Vasi komentari su jadni.
Ne postoji konfiguracija sem neke ASUS kojoj se vi ne divite kojoj vi ne bi zamerili.
Neki srednji ASUS i 2500k bi sazvakali. Dok vas EVGA rastuzuje.
Sta cete reci na Classified grafiku. U stvari ne govorite nista znam, znam proces.
Ti nemas leba da jedes, neces kupiti to, pa onda ovako nesto slicno.
To je vasa pravoslavna sudbina zbog koje vas ne voli svet. Izdignite se iznad toga.
To je samo HW, prva EVGA Z77 FTW u Srbiji nema cenu. A pogotovo ako je jeftinija 50e od nekog ROGa koji ce imati kome padne napamet i kome se nadigne da kupi to.
Zapamtite to PRVA EVGA Z77 FTW U SRBIJI, mozda 50 ta u Evropi.

EVGA-CORSAIR-Strictly

STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs