Jel to dobitnik maticne ploce ili onaj koji se nada da ce je dobiti. :) Pogresnoj se kuci molis sine. Ne pravis ti hvalospeve koje narod cita, ti si samo obican covek od koga nemaju mnogo vajde.
I, opet ponavljam: NEMOJTE SE SMARATI SA COVEKOM KOJI SE LECI OD PAJDA, NEMOJTE DA STE JEBENO GLUPI!!! Koliko su vam ljudi samo linkova ostavljali ovde na forumu, gde se lepo video nick doticnog (Wlada011) kako kuka i moli za resenja vezano za fizicke i psihicke krize, kao i za nestasicu nekih(ne razumem se) lekova koja je zahvatila Srbiju jedno vreme... Jel sada jasnije ??
Ja mislim da ovde svi dobro znaju sta sam ja uzimao, a da to nikako nije to sto pricas i da dugo ali dugo se sa time ne bakcem. Zar vi mislite da bi ja sedeo ovde i razmisljao o EVGA da sam u krizi. Ako to mislite onda stvarno ne poznajete to stanje kada se prodaje bulja za drogu a ne razmislja o HW. Nikada nisam sreo osobu koja je uzimala neku ozbiljnu drogu a da je interesovalo nesto sem toga, nikada. Da sedim kuci na HW od nekoliko hiljada evra sam zivim i previjam se u krizi dok igram igrice. Stvarno to samo neko moze da bude glup da to pomisli. Da uzimao sam belo i zajebavao sam se sa time, da ribe, kupinovo vino, ovo ono... Ali imam 33 god sada i to mi nije zanimljivo vise. Od toga si sutradan normalan, manje mamuran nego od alkohola.
Pa jel vidis sada sta si napravio od sebe, a imas `samo` 30 godina??? Gde je tvoja srecna starost, sa cistim i zdravim sivim celijama??? E moj druze, HW je tebi najbolji lek, jebes farmaceutsku mafiju!
mogo si bar da izmislis 10ak ljudi umesto 50 al ajde.. 50 ljudi sa memorijama na 3k mhz idiii.. daj da vidim ja tih 3.000mhz, kad znas toliko da naklokujes, sigurno mozes neki shotic bar da metnes.. verujem ti al cisto onako.. reda radi.. kol`ko si klokovao napajanje, a? Na koliko kw si ga udenuo?
:: I, opet ponavljam: NEMOJTE SE SMARATI SA COVEKOM KOJI SE LECI OD PAJDA, NEMOJTE DA STE JEBENO GLUPI!! :: Koliko su vam ljudi samo linkova ostavljali ovde na forumu, gde se lepo video nick doticnog (Wlada011) kako kuka i moli za resenja vezano za fizicke i psihicke krize, kao i za nestasicu nekih(ne razumem se) lekova koja je zahvatila Srbiju jedno vreme.. :: Jel sada jasnije ? :: :: :: ::
Pa idioti to je na ASUS ploci napravljeno. Na Maximus 5 Gene napravljeno 3000MHz. Jel ste normalni. Ne znate vi nista, zavuceni u Srbiji nemate pojma da hladjenje od 500e dozvoljava 150 MHz veci klok od H100 i da ko kupi SB jedino mu ostaje 200MHz veci klok sto je najgori problem ja ne znam sta se to desava i jedan decko je bas pitao da li su ti modeli sto su sada ostali gori jel ljudi ni 4.8GHz vise ne mogu stabilno da naprave sa 2600K a memorija Dominator GT ne radi ni na 2133MHz obecanih. Pa vi klokujte na 4.8-4.9MHz nadam se da ce vas sreca od toga drzati i kada vam disk od 700-800MB/s bude radio na 350 i kada grafika bude radila na Gen 2, sa manje podesavanja u BIOSu sa x8 SLI Modom sve ce to vama da nadoknadi 5.000GFlopsa Inace ovako ne overkllokeri drze one od 2400-2600 na propisanim brzinama pa to je pravljeno za Ivy za SB su one od 1866 I 2133 dosta. Najgora je stvar sto ce dolaziti do poboljsanja PCI-E 3.0 tako da ce tako dobre grafike raditi na PCI-2.0 da je to tuga nenadoknadiva ni sa 500MHz kao i Intelov USB 3.0 Native, i SSD koji ne vredi gledati nista da li je Force GT ili je onaj sto je izasao pre 2 godine.
Na ploci napravljeno 3000mhz.. razumes se ti u klokovanje ko Marica..
:: Pa idioti to je na ASUS ploci napravljeno. Na Maximus 5 Gene napravljeno 3000MHz :: Jel ste normalni. Ne znate vi nista, zavuceni u Srbiji nemate pojma da hladjenje od 500e dozvoljava 150 MHz veci klok od H100 i da ko kupi SB jedino mu ostaje 200MHz veci klok sto je najgori problem ja ne znam sta se to desava i jedan decko je bas pitao da li su ti modeli sto su sada ostali gori jel ljudi ni 4.8GHz vise ne mogu stabilno da naprave sa 2600K a memorija Dominator GT ne radi ni na 2133MHz obecanih. Pa vi klokujte na 4.8-4.9MHz nadam se da ce vas sreca od toga drzati i kada vam disk od 700-800MB/s bude radio na 350 i kada grafika bude radila na Gen 2, sa manje podesavanja u BIOSu sa x8 SLI Modom sve ce to vama da nadoknadi 5.000GFlopsa :: :: :: :: i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW- 5870 2GB- KHX1600 2x2G :: CORSAIR Force GT120-Kingston V+64GB-WD500AAKS - Seasonic X-750 :: CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C31 :: EVGA NEX1500W Classified http://i.imgur.com/54iTG.pn :: :: ::
Na kurcu su stajali dok su ih klokovali ne na ploci. Na kurcu ima slot i tu su ih zakacili. Cekajte polako nije to nista ima i 3100MHz Ako vi kupujete 1600MHz 2x4GB kao novinu jel se zalihe nisu prodale to ne znaci da je svuda tako. Dominator Platinum ima 3000MHz module koji su odavno postigli te cifre pa ih zbog toga tako nazvali...
Ni ne krivim vam vas do vas informacije dolaze kao kisa do Sahare. Kada bi videli koliko su razlicita vasa ubedjenja od desavanja u svetu a da ja samo gledam sta se dogadja tamo i sta ljudi biraju i rade zapitali bi se. Ko zna koliko ce overklokeri narednih meseci napraviti na 3770K posto je X79 platforma mrtvak za memoriju tamo je vecina QVL 1600MHz samo sto vise. Ko zna overklokeri pod LN2 tek treba vreme da se pronadju novi moduli nova je platforma dobre ploce su tek pre 2 meseca se pojavile. Svet je shvatio da je to ipak izvanredan procesor koji je doneo poboljsanja na svim poljima koje se ticu normalnog coveka sem sto ne moze da se klokuje 50% nego 40% i ko ce zbog toga da uzme Z77 I SB taj je i zasluzio to. Ili Z68 i SB za iste pare skoro za 50e manje. Samo neka niko ne racuna to sa ovim memorijama kod nas sto stoje, kod nas se prodaju memorije uvezene pred izlazak Phenoma II a ljudi za platforme gde jasno kazu da je bolje uzeti 2x8GB 2133 MHz ili 2X4GB 2400MHz oni uzimaju po 16GB 1600MHz kao da je X79 u pitanju.A nista im nece ni 6 GB opteretiti.
These modules are based on hand screened ICs and are intended for the latest Ivy Bridge Z77 systems that support much higher memory speeds.
Ja samo molim da se ljudima ne upropascava upgrade posebno onima koji misle 2500k ili 3570k zbog jebena 150MHz kloka. Pitanje je koliko cete klokovati i drzati na tom kloku. Zrtvujete nesto sto vam treba svaki dan za nesto sto nije neophodno jel CPU radi i dovoljan je bez ikakvog kloka a ne 150MHz, oni koji su kupili sada Z77 a SB za njega mogu reci samo zajebali ste se, tacnije niste se zajebali, ostali ste bez veze bez nekih bitnih opcija koje ste mogli da imate a koje su bitnije nego klok. Bitnije od bilo kakvog kloka tacno da nema K uopste a ne da je razlika u kloku 10%.
Nadam se da ste sada shvatili sta ste uradili pojedincima savetima. Tako da bi ovo moglo da se preformulise cela tema u Zasto je SB malo bolji overkloker a prilicno gora opcija za trenutni upgrade. Ukratko zato sto 100-150 ili najvise 200MHz kada su u pitanju najcesce klokovi od 4.9-5GHz ako uspe ako ne onda na istom kao IB, kod kupaca koji uzimaju ploce od 100-120e nikako ne mogu da budu vise godisnja stabilna opcija. Pa je zbog toga a i da je full stabilna bolje izabrati daleko brzu memoriju, SSD, PCI-E 3.0, begstvo od Marvella, Intel USB 3.0 Portovi kao i bolji PCI-E slot, PLX Bridge itd. Mislim da je vreme da lagano 2600k ide cena na 220e nov. a ne da se 2500k prodaje po 170-180e nov zato sto je vecina cula da mogu 5.0GHz. Koliko je samo onih pitam se sa 2600k koji nemaju stabilan test na 4.7GHz na tek 80C u full loadu dok mnogi sa IB imaju na 95-96C stabilan a mogu i 4.8C na 100C.
Stalno mi je na pameti ekipa koja je ulozila u X58 Classified + 960 i Triple Channel Dominator GT 3x2GB i pre koliko je to bilo. Kako li su AMD Fanovi pljuvali da za manje pare se kupi Phenom koji li je tada bio, pogledajte pa sve da su ti AMD Fanovi menjali ni ova Vishera nece biti ni prineti tom Intelu. O tome vam ja pricam. Nije koliko para toliko muzike, na daleko AMD ti slisti pare III upgrada ti treba da bi na distanci odrzao korak sa jednim Intelom ako mozes i tako uopste. Da imaju oni pricu bolje performanse za manje pare, samo sto sa Phenomom koji je izasao u vreme X58 ili P55 i 7-860 mozes da obrises bulju sada a sa onime mozes GTX690 da teres klokovanu do daske.
prica napamet, nista od onog sto je napisao nije ni probao niti ce da proba
:: Inace, Dominator radi na 2133mhz cak i na `sirotinjskoj ploci` kao sto je GigaB Z77 DS3H...provereno :D, cak i sa `nemocnim` I3 2100.. :: :: A kad smo vec kod Corsaira.. :: http://img40.imageshack.us/img40/8845/02092012406.jpg
Pa kakve veze ima Dominator sto radi na 2133 na svakoj ploci. Jel si ti lud. Kakve to ima veze i ta slika sa onima koji su ulozili u Intel 960 i X58 Dominator Gt je usputno nesto. Ja pricam i poredim te ljude i one koji su uzeli i7-860 i P55 Classified 200 ili neku slicnu plocu i vi znate kkoji je tada AMD bi aktuelan a sta mozes sa njim a sta sa Intelom. I sta ta kutija, joj kada bi ti ja slikao sve kutije moje.
Ovo je pitanje za stare Intelovce recimo ja imam Intel Based motherboard Z77 i na Intel download centru se pojavi chipset driver za sve Intel Z77 ploce, ali tu pisu Intelove ploce ne sada ASUS, EVGA, MSI i ostalo... Da li taj novi driver vazi i za nase ploce.
Drugo pitanje je kako se uninstaliramo samo Intel Chipset driver da bi se novi instalirao.
pu sramoto, tu banalnu stvar ne znas a ovamo se frljas sa silnim gigahertzima, necu da ti kazem celavi :P
:: Ovo je pitanje za stare Intelovce recimo ja imam Intel Based motherboard Z77 i na Intel download centru se pojavi chipset driver za sve Intel Z77 ploce, ali tu pisu Intelove ploce ne sada ASUS, EVGA, MSI i ostalo... Da li taj novi driver vazi i za nase ploce :: :: Drugo pitanje je kako se uninstaliramo samo Intel Chipset driver da bi se novi instalirao :: :: :: :: :: i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW- 5870 2GB- KHX1600 2x2G :: CORSAIR Force GT120-Kingston V+64GB-WD500AAKS - Seasonic X-750 :: CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C31 :: EVGA NEX1500W Classified http://i.imgur.com/54iTG.pn :: :: ::
According to industry sources we can expect to see a faster Ivy Bridge flagship CPU in the near future. Meaning something that is better than the i7 3770K. This paves the way for two possibilities. The new processor which is set to arrive in the first quarter of 2013 can either be a new processor model – for example an i7 3780K or i7 3790K – or it could be a revised version of the i7 3770K. The rumours suggest the processor will be faster, but we have no idea by how much. The stock i7 3770K has 3.5GHz stock and 3.9GHz turbo, so 3.7GHz stock and 4.1GHz turbo seems a likely scenario for the improved version. In addition to that, a faster i7 3820 is being planned too. That’s because the i7 3820 has struggled to sell as Ivy Bridge and Sandy Bridge quad cores offer better performance for a lower price, given the fact X79 LGA 2011 motherboards cost notoriously more than Z68 and Z77 LGA 1155 motherboards as well. The i7 3820 part is also scheduled for the first quarter of 2013 and is a lot more necessary than the i7 3770K replacement. This is due to the fact the Sandy Bridge-E X79 platform has to last until Q3 of 2013 when its replaced by Ivy Bridge-E. It is also worth noting that Haswell will arrive at the same time as these new processors are scheduled, thus these processors act as an incentive for users to not skip the Sandy Bridge-E / Ivy Bridge platforms in favour of Haswell and help clearly existing large inventories of X79 and Z77 stock.
Vest je od Avgusta 13.
Pa vam je moj savet da ne budalite i da ne otvarate procesore jel ce samo ludak kupiti otvoren procesor ako jednog dana hocete da da prodajete i kupujete bolji. Naravno ukoliko se pojave znatno brze verzije Ivy Bridga to ce biti verovatno pred izlazak Haswella tako da mozete sacekati i izlazak Haswella i nekoga ko hoce da kupi nov 3570k posle pa njemu prodati 3770k po tek malo vecoj ceni. Naaravno ja bi se tesko odvojio od primerka koji nije ekstra najbolji overkloker ali je mnogo bolji od nekih primeraka koje sam video. Neki likovi na EVGA sajtu ni na vodi ne mogu ovo. Uglavnom savet za sve ko misli AMD Z68+ 2600K, ko misli Intel Z77 + 3770k. Izgleda da se i7-3820 bas i ne prodaje dobro. Mislim u svetu, posto je za gaming 3770k brzi i bolji a ko hoce ozbiljnu X79 ide na 3960X ili eventualno 3930k. Ja i ne vidim svrhu pojavljivanja tog 3820, on se pojavio u stvari jer je Intel trpeo pritisak da se X79 ploce lose prodaju zbog skupih procesora. A onda umesto da obori 3960X za 150e i 3930K za 100e on je izbacio slabiji procesor od 2600k skoro za uglavnom jake maticne ploce preko 200-220e. Drugu stvar stvarno ne razumem ljude koji uzmu R4E I 3820 umesto da su uzeli R4F dodali jos para i nategli se za 3930K. To mi je ludilo R4E je za likove koji imaju da plate preko 16GB Quad Channel i jake procesore za 2-3 grafike, i to vise od pre jel ispod nema razlike ili za ljude koji se stvarno bave nekim poslovima ne tek tako radim ponekad. Jel tek tako ce to obaviti i 3570k brzo.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647795. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.