Svaka 2-3 meseca ponovo vaskrsne tema o tome kako je q9650 bolji pd Phenoma II, ne znam kako ne dosadi... Ljudi su izvrsili testiranja gde se jasno vidi ko je bolji http://goo.gl/KvJbv Samo dzabe AMd-u sto je tu bio brzi kad je Intel vec bio poceo da izbacuje i5 i i7 procesore...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
e jebo ga ti, PhenomII bolji od Q9650?! Nije bolji ni od Q9550, nije ni ovaj nesto puno bolji, ali bolji je, ne trebaju ti testovi da bi to zakljucio, jednostavno cinjenica je.
:: Svaka 2-3 meseca ponovo vaskrsne tema o tome kako je q9650 bolji pd Phenoma II, ne znam kako ne dosadi.. :: Ljudi su izvrsili testiranja gde se jasno vidi ko je bolj :: http://goo.gl/KvJb :: Samo dzabe AMd-u sto je tu bio brzi kad je Intel vec bio poceo da izbacuje i5 i i7 procesore.. :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Kako? Sanjao si? inace diskusija se vodi da je bolje da uzme nekog Q9650 za 100+ evra bez garancije, nego Phenoma II novog za nekih 90 evra, a da je Phenom bolji, bolji je ali fanbyism je fanboyism
PS Jebo i ti njega
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: e jebo ga ti, PhenomII bolji od Q9650?! Nije bolji ni od Q9550, nije ni ovaj nesto puno bolji, ali bolji je, ne trebaju ti testovi da bi to zakljucio, jednostavno cinjenica je :: :: :: :: Svaka 2-3 meseca ponovo vaskrsne tema o tome kako je q9650 bolji pd Phenoma II, ne znam kako ne dosadi.. :: :: Ljudi su izvrsili testiranja gde se jasno vidi ko je bolj :: :: http://goo.gl/KvJb :: :: Samo dzabe AMd-u sto je tu bio brzi kad je Intel vec bio poceo da izbacuje i5 i i7 procesore.. :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: ::
ne znam, ja se razocarao u Q9450, drugar doneo da probamo pre nego da ga proda. bas sam hteo da probam video obradu (na def je bio), i veruj mi da je bio sporiji od 955be, i to ne za malo. znam ja da 955be ima veci radni takt, ali da je taj Q toliko superioran bio bi brzi. dakle na def vrednostima, bolje je ici na 955, a ako je neko kloker, tj. gleda klok za klok onda treba uzeti Q, ali kazem, stare ploce + ddr2= nista specijalno.
ne treba da spominjem da je bio 3x sporiji od i5 3550:) Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: Uuuu brate ovo moram da iskomentarisem. :: Prastari X48 chipset?Pa dobro,po Intelu obzirom koliko je platoformi promenio ispade da jeste ali po funkcionalnosti,stabilnosti i brzini to je i dalje zahvalna platoforma :: Sto se tice DDR3 i DDR 2 ,nema tu neke razlike u realnom radu.Memorija i dalje dominira samo u sintetici ,ostalo ama bas nikakav ucinak specijalan osim kolicine koja je neophodna za danasnje uslove :: :: Nema tu sta da trazi nikakav Fenomen,svaki Q9650 pogotovu overklokovan ce da ga iscepa na komade a jos je mnogo jaci cpu koji ce isterati svaku graficku bolje od bilo kojeg Fenomena :: Druga stvar Q9650 brije i danasnje Buldozer Quadove,Sestake a mozda cak i Osmake u realnom radu :: Overklokovan sam siguran a ce bolje ispratiti graficku kartu nego Bludozder koji je definitivno usko grlo za ovu poslednju generaciju kartica..Dokazano vise puta. :: :: SATA3,USB3,ok to postujem,treba imati inovacije ali samo da te podsetim da ni to ne radi isto na svakoj platformi a da nekom nije ni potreba da ima te features :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda :: :: :: Dobar je to procesor, ali u kombinaciji sa ddr2 mem i prastarim chipsetom nije neki izbor :: :: Pre bih isao na PII 955Be sa nekom DDR3 plocom sata3, usb 3.0. :: :: Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod.. :: :: :: ::
sanjao sam plavog slona.. sorry Misko tebra matori, pomislih da si hteo da kazes da je bolji 955 pa sam te napao.. zatim sam procitao sta u stvari palamudis, ali ovo na kraju ti i nije bas trebalo, nije lepo da me nazivas fanboy-em
PS nek ga jebe neko drugi ipak
:: Kako? Sanjao si? :: inace diskusija se vodi da je bolje da uzme nekog Q9650 za 100+ evra bez garancije, nego Phenoma II novog za nekih 90 evra, a da je Phenom bolji, bolji j :: ali fanbyism je fanboyis :: :: P :: Jebo i ti njeg :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: e jebo ga ti, PhenomII bolji od Q9650?! Nije bolji ni od Q9550, nije ni ovaj nesto puno bolji, ali bolji je, ne trebaju ti testovi da bi to zakljucio, jednostavno cinjenica je :: :: :: :: :: :: :: Svaka 2-3 meseca ponovo vaskrsne tema o tome kako je q9650 bolji pd Phenoma II, ne znam kako ne dosadi.. :: :: :: Ljudi su izvrsili testiranja gde se jasno vidi ko je bolj :: :: :: http://goo.gl/KvJb :: :: :: Samo dzabe AMd-u sto je tu bio brzi kad je Intel vec bio poceo da izbacuje i5 i i7 procesore.. :: :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: ::
:: Ako ako gay je sad moderno :: ne osudje vas ovde niko, samo se vi volite nek bude sexa sto vise :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Nizak defaultni takt,zakljucan mnozilac..Sta si senzacionalno ocekivao? Intel ti je na istom taktu brzi od Fenomena oko 10% nesto malo jace.Do neki 15% kad svedes sve. Znaci tek ovaj Phenomen na 3.4 Ghz bi trebao da parira Yorkfieldu na 3.0 Ghz.. A i to trebalo bi je upitno koliko je odzivnija Intel platforma LGA 775 od AM2/3 platforme da nemam reci. Toliko o starim plocama i DDR2 platformi..Probao sam mali milion puta,pa bre do skoro sam sastavljao platforme sa Fenomom,ni jedna ne radi ni blizu kako je radila licno moja LGA 775 sa Rampage Formulom recimo ..Da ne duzim dalje..
Nego Gogi,zar ti ono do skoro nisi tvrdio da je Phenom II brzi *ili malo sporiji kako vec bese* od Sandy Bridge u renderu? Nesto mi je to tvoje zapazanje kao subjektivan utisak jako upitan..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
:: ne znam, ja se razocarao u Q9450, drugar doneo da probamo pre nego da ga proda :: bas sam hteo da probam video obradu (na def je bio), i veruj mi da je bio sporiji od 955be, i to ne za malo. znam ja da 955be ima veci radni takt, ali da je taj Q toliko superioran bio bi brzi. dakle na def vrednostima, bolje je ici na 955, a ako je neko kloker, tj. gleda klok za klok onda treba uzeti Q, ali kazem, stare ploce + ddr2= nista specijalno :: :: ne treba da spominjem da je bio 3x sporiji od i5 3550: :: Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod.. ::
brate, lepo ti kazem q9450 vs 955be, oba na def, 955be brze renda video. a kao sto vidis u gornjem linku sa ananda koji postavio kolega, q9650 vs 965be, negde je brzi jedan, a negde drugi. i da je Q serija naprednija, nije mnogo.
Sto se SB tice, konkretno 2500k tada, koji je nasledio 955be poslatog u penziju. u AVI renderu, klip od 10 sekundi, apsolutno nema razlike, isto im je vremena trebalo.
mpeg4 render, klip od skoro 5 minuta, 955be 1:40, dok je 2500k to radio za nekih 1:10 ili tako nesto, nemam ga odavno, ali tu je negde, to je bio veliki pomak.
Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: Nizak defaultni takt,zakljucan mnozilac..Sta si senzacionalno ocekivao :: Intel ti je na istom taktu brzi od Fenomena oko 10% nesto malo jace.Do neki 15% kad svedes sve :: Znaci tek ovaj Phenomen na 3.4 Ghz bi trebao da parira Yorkfieldu na 3.0 Ghz. :: A i to trebalo bi je upitno koliko je odzivnija Intel platforma LGA 775 od AM2/3 platforme da nemam reci :: Toliko o starim plocama i DDR2 platformi..Probao sam mali milion puta,pa bre do skoro sam sastavljao platforme sa Fenomom,ni jedna ne radi ni blizu kako je radila licno moja LGA 775 sa Rampage Formulom recimo ..Da ne duzim dalje. :: :: Nego Gogi,zar ti ono do skoro nisi tvrdio da je Phenom II brzi *ili malo sporiji kako vec bese* od Sandy Bridge u renderu? :: Nesto mi je to tvoje zapazanje kao subjektivan utisak jako upitan. :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda :: :: :: ne znam, ja se razocarao u Q9450, drugar doneo da probamo pre nego da ga proda :: :: bas sam hteo da probam video obradu (na def je bio), i veruj mi da je bio sporiji od 955be, i to ne za malo. znam ja da 955be ima veci radni takt, ali da je taj Q toliko superioran bio bi brzi. dakle na def vrednostima, bolje je ici na 955, a ako je neko kloker, tj. gleda klok za klok onda treba uzeti Q, ali kazem, stare ploce + ddr2= nista specijalno :: :: :: :: ne treba da spominjem da je bio 3x sporiji od i5 3550: :: :: Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod.. :: :: ::
a svaki Athlon II X3 je bio brzi od njega imate moje testove tu na berzi i jednog i drugog mrzi me da trazim.Q9650 se bolje klokovao od PII 955 i tu je jedino gde je bio brzi,Svaki Thuban ebe tog Q9650 ko drekavca u testovima sa ozbiljnim programima ,a da ne pominjemo ove novije,ali nije dobro vrteti se u krug ,ako se neko lakse oseca kad kaze da je Q9650 brzi i od piledriver :)) neka kaze.
ma.. ti ces uvek naci nacin da napravis da AMD bude prvi na listi, tako da.. uopste nisi pristrastan
:: a svaki Athlon II X3 je bio brzi od njega imate moje testove tu na berzi i jednog i drugog mrzi me da trazim.Q9650 se bolje klokovao od PII 955 i tu je jedino gde je bio brzi,Svaki Thuban ebe tog Q9650 ko drekavca u testovima sa ozbiljnim programima ,a da ne pominjemo ove novije,ali nije dobro vrteti se u krug ,ako se neko lakse oseca kad kaze da je Q9650 brzi i od piledriver :)) neka kaze :: ::
Nije bas tako,Yorkfield se dobro klokovao tu je bio bolji od PII955 ,a na default-u tu su negde.Perfomance desktop cini tek 9 % trzista PC .Medjutim Yorkfield je napustena arhiktetura ,to je bio fakticki 2x C2D ,dok je AMD dodao jos 2 jezgra i napravio 6 jezgarni CPU Thuban ,sa Yorkfield to nije moglo.
:: ma.. ti ces uvek naci nacin da napravis da AMD bude prvi na listi, tako da.. uopste nisi pristrastan :: :: :: :: a svaki Athlon II X3 je bio brzi od njega imate moje testove tu na berzi i jednog i drugog mrzi me da trazim.Q9650 se bolje klokovao od PII 955 i tu je jedino gde je bio brzi,Svaki Thuban ebe tog Q9650 ko drekavca u testovima sa ozbiljnim programima ,a da ne pominjemo ove novije,ali nije dobro vrteti se u krug ,ako se neko lakse oseca kad kaze da je Q9650 brzi i od piledriver :)) neka kaze :: :: :: ::
@imarkovic Obrati fabulu radnje da sam replicirao coveku koji je preporucio da pojuri Q6600...
Tako da si ti replicirao na pogresnu adresu...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: taj Q ide minimum na 3.6, minimum, ja sam sa Q9550 koji nije bio tako sjajan primerak isao na 3.6, jedva na 3.7 i to je bio plafon, ovo je QX procesor koji ce olako ici i na 3.8 cak i sa ne tako dobrim primerkom, pa i preko.. jeste da je Q manje raspolozeniji za clock od C2D, ali ovo je bio vrh procesor za 775, cak i kad se pokazao, to je bilo nekad, sada se to vise ne isplati iznad 100eu :: :: :: :: A jesi li ti siguran da svaki Q(rac) hoce da se digne na 3.5 ?? :: :: :: :: To su urbane legende vecina je zakucana na 3-3.2 sto nije daleko ali ce mnogi da se osete `pokradenima`.. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: Taj procesor je 5-10% bolji od phenoma 955 a cena mu je bezobrazno visoka (polovan kosta vise nego nov phenom??? :: :: :: Inace ima dosta smisla menjati c2d za njega, mada je ipak dosta isplativija varijanta uzeti q6600 pa ga kloknuti na ~3. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647795. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.