Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
i3-3225 vs i5 bilo koji :) Savet
STRANA 2 OD 2
Krecky @Dexter 23.10.2012. 16:26 #449166

status: user
broj poruka: 393
Zeznulo me ovo editovanje posta pa nisam mogao da se nadovezem na poslednji. Htedoh da kazem da se slazem s tobom u vezi i3. Uzecu neki najjeftiniji i5, ionako ne planiram da klokujem. Nisam od tih koji jure za FPS-om. Vazno je da ne sece, mada kad malo bolje razmislim nesto i ne igram igrice. Za poslednjih godinu dana sam odigrao tri najvise. Ali sta ces kad covek nesto voli :) Retko ko razume tu ljubav prema silicijumu :)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck Kad bi Intel pravio brz triple-core, 23.10.2012. 16:30 #449172

broj poruka: 1886
to bi ti bilo prava mera.

A još kad bi se i otključavao u punokrvni Quad Core sa sve L3 kešom, kao u slučaju AMD-a (Athlon X3 procesori), tvojoj sreći verovatno ne bi bilo kraja :)

Al` Intel ne voli da daje ni slučajno više, nego samo onoliko koliko se plati :)

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

Krecky Pusti snovi... 23.10.2012. 16:43 #449175

broj poruka: 393
Jos kad bi delili za dzabe bilo bi jos bolje :)

sSHarK @Krecky 23.10.2012. 16:43 #449176

broj poruka: 990

http://goo.gl/iOKsM - fon u ruke i zovi dok ima...

i5-3570K | P8Z77-V | TridentX | zVertex4+EZRX | AX750 | Stryker | U2311H -> U2713HM | G15+G9 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum .... 23.10.2012. 16:44 #449177

broj poruka: 12808
Pa ti očigledno nisi koristio ni Raptore pošto ne znaš koliko znaju da `oru`. I gde je tih famoznih 150mb koje pominješ?

Što se tiče windowsa i Call of Duty-a, to je 30GB o čemu pričamo, a za 7000 dinara ima 120GB da se uzme. Sasvim dovoljno svakom normalnom čoveku, ne mora baš SVAKA igra da stoji na njemu.

RAM isto toliko pominješ, izgleda da si još uvek na 4GB. Sa 16GB RAMa koje sam stavio u mašinu nisam nikakve dodatne performanse dobio: sistem se isto pali, programi takodje. Jedina razlika je što mogu više programa u isto vreme da startujem a da ne krene oranje po Raptoru.

Jel moguće da i dalje ti JEDINI ovde odvlačiš nekoga od kupovine SSD-a i pokušavaš da dokažeš da si pravu?

A to indirektno prozivanje ostavi za sesije kod doktora, ne čuje se HDD zbog defragmentacije, već zbog RPM-a.

Čoveče.... da ti neko preporučuje HDD umesto SSD-a... Čega se sve neću načitati na ovom forumu... (facepalm)

MaliAbner Ah taj ssd... 23.10.2012. 17:22 #449192

broj poruka: 7779
Svi se odjednom iznose na njega....
Hoce li mu ubrzati igranje?
Nece !!!
Hoce li mu ubrzati programe?
Da ali samo ucitavanje, snimanje fajla, itd...
Ja recimo pokrenem program (autocad, tcmd, mejl klijent, operu) i onda otvaram fajlove iz programa koji je vec u memoriji, sve ostalo su taskovi...
Tako da je gubitak u odnosu na ssd smesan...

Ne kazam da nema razlike ali opet kazem nije to toliko da se vilica spusti do poda...

I sto je najzanimljivije ni jedan jedini put nisam pustio neki test da vidim one ocene za hdd...

@Daum
Pre ssd-a u laptopu je bio originalni hdd 7200 rpm, kad sam sa njega prebacivao filmove na esata hdd sibalo je od 75 do 115MB/s, sitniji fajlovi negde izmedju...
Na desktopu du pomenute brzine (od 140MB/s) sa vise hdd-ova moguce bar sam ja dobijao slicne brzine doduse sa vecim fajlovima...

Tomato Republic Of Serbia !!!

mighty Re: 23.10.2012. 17:27 #449196

broj poruka: 1670
Suludo mi je da krajem 2012. goidne razmišljam o ručnoj optimizaciji podataka, da pazim da li mi je folder na obodu diska ili ne i da se zeza sa programima za defragmentaciju.

Od 2009-te imam SSD-ove, ne znam šta je defragmentacija osim one u automatic taskovima u schedule-u za diskove sa pasivnim podacima. Previše volim svoje slobodno vreme da bih se zamarao tako nečim - kontroler SSD-a sam prilikom TRIM-a i GC-a optimizuje podatke, nema potrebe da se tim zamaram.

Pre nekog vremena me je poznanik pitao koji program mu preporučujem za defragmentaciju - nasmejao sam se, jer me je podsetio koliko dugo o tome nisam morao da razmišljam.

Inače, najslađi su mi napredniji korisnici računara koji se `kunu` u HDD - jednom takvom kolegi, tj. celoj njegovoj grupi na poslu smo zamenili HDD-ove, SSD-ovima iako je on govorio da je to nepotrebno, da mu samo damo još memorija, da on `optimizuje svoj sistem`.

10 dana posle toga me je zvao i pitao za preporuku koji SSD da kupi za kućnu mašinu. E kad je on priznao da nije u pravu, raspave na forumu mi nisu problem .... :)

::
:: A što se tiče debila koji jednom godišnje DEFRAGMENTUJU hard, i NE UMEJU DA DEFRAGMENTUJU HARD (da na adekvatna mesta na hardu rasporede Windows folder, Program Files folder - što bliže obodu/početku harda, a User Data, My Documents, Program Data što bliže kraju - da bi se sprečila fragmentacija što više) - to je posebna priča... NORMALNO je da takvim debilima stalno `ore` hard disk
::

@MaliAbner:

SSD nije univerzalni odgovor i ne donosi svuda isto poboljšanje porformansi. Negde će razlike biti ogromne, negde neće, ali će SSD svuda biti brži od HDD-a.

Pošto su SSD-ovi ozbiljno krenuli da ulaze u mainstream vode i cenovno su mnogo povoljniji nego ranije i tek će biti, prati ih jako veliki hype.

Ali ostajem iza onog što sam rekao - bolje sada uzeti quad i5, pa kasnije ssd, nego dual i3+ssd.
Pisko Nije... 23.10.2012. 20:36 #449240

broj poruka: 6672
.. nije dosta 120Gb. Dosta je kad nema para za više, ali da se ne lažemo, stiskavac. Ispod 320 nategnuto, ajd` receimo, 250. Drugim rečima, još je skupo, a i zaostalo u razvoju, malo-malo pa se nešto brže i sigurnije pojavi, tako da je cela tehnologija nezavršena i čovek se vrlo brzo ili naprečac može naći sa nečim što je još jučer izgledalo kao dobra kupovina (npr. tih 120Gb), a danas je sporo, pokaže se kvarljivo, i npr. duplo je sporije od novih diskova - i još i skuplje.. Ide razvoj skokovito u tim stvarima, dok kod cpu-a i ne ide. Tako, kao što i ostali iz raznih razloga savetovaše, nadaj se nekom skoku u performansama, kapacitetu i padu cena ssd-a u nekoj budućnosti a sad zajaši na cpu. Koliko god diskova i memare imao, cpu crnči uvek, tako da je ulaganje u njega sigurno.

Budale računaju na sreću.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647795.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs