Da li znas da taj CPU pojede taj opasnog Thubana u single-tred i dual-tred based aplikacijama?
I generalno, jaci je oko 10% od 955 x4.
Ne vredi 130-140e, ali 85-90e, to jest, oko 10 crvenih - vredi.
Dzabe sto je on mator, kada on i dalje sije pola AMD arsenala. :)
Ne kazem nista u vezi sa cenom. 120E je ok cena zbog danasnjih okolnosti(nema vise da se nadje nov, pa zato - inace, ako se kojim slucajem pojavi, onda nece biti).
Dexter, batali brate te prica da ljudi prodaju c2d e8400 za 80e. To ne pije vodu, veruj mi..
Nisam se naljutio,nema potrebe. Raspravka je dobra.Zamisli da svi mislimo isto i dodje lik i pita nesto i svi mu odg isto. Slazem se da je 1090t jaci,ne znam tacno koliko al je i polovan skuplji od fx6100.I opet bi uzeo nov fx6100. I da i fx 6100 sa boljim hladjenjem moze i preko tih 4,2 cak i do 4,5ghz.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 2x2gb ddr3 kingston hyperX Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb Logitech G 105 Steel Series Sensei Dell U2312HM Aerocool Strike X Adva
:: Jesmo se juce zakacili i jesam te izvredjao, i evo, javno ti se izvinjavam zbog toga :: :: Slazem se vecim delom sa tobom(tvojim postom) :: :: Ima veoma smisla sto si presao sa 1055t na FX-6100, jer CPU radi na 3300MHz, sto je 500MHz vise nego 1055t, a samim tim mu je i Turbo vec :: :: Takodje, 1055t otprilike najvise moze da ode na 3700MHz(to je neki prosek), mada postoje primerci(redji, ali postoje) - koji idu na 4GHz uz naravno, jace hladjenje, napon, itd. :: :: Dakle - tvoj CPU kao od sale moze na 4GHz( a i preko), dok 1055t otprilike stize do nekih 3700MHz, mada, cesce i manje, ponekada :: :: Istina - ne mogu da se ne slozim, kada poredim Thubana 1055t i FX-6100 overall, FX-6100 jeste bolja kupovina :: :: 1. Hladniji je (ovde konkretno mislim na overklok, jer su po difoltu oba CPU-a otprilie tu negde sa temp. :: 2. Jaci po difoltu za mnoge stvari(igrice, na primer - jer radi na 3,3GHz :: 3. Bolje ispeglan turbo cor :: 4. Novija arhitektura, 32nm proces. :: 5. Otkljucan j :: :: A ovo za SSD, to stvarno jeste tacno :: :: E sad, druga je prica sto bi mnogo ljudi zaista i dalo 120e za x6 Thubana 1090t :: :: Ipak je to i dalje dobar CPU otkljucan, jaci radni takt, iako je relativno star(ne mozes da kazes da je taj CPU mator, i dalje sve bez problema radi sa njim, cak, i sa slabijiom Propus/Deneb varijantom) :: :: Realno, 1090t vs FX-6100 - Thuban ga bez problema dobija u svemu, pa cak i u overkloku - jer 1090t moz` i na 4,2GHz bez problema(otkljucan je, veci radni takt, itd) :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Ja sam prodao 1055t za 80e i mislim i da ne vrei više i tako taj tvoj plafon 95e.Daj bre ljudi to su matori procesori i kolko god da su dobri nmg preći 100e.Pa ima fx procesora novih za te pare pa i nek su u istom rangu hladniji su,garancija,oc potencijal i nova tehnologija.Ja sam doplatio 2000 za novog fx 6100 i nije mi žao.Jeste u everestu u jednom testu nešto lošiji ali je u nekim drugim značajno bolji.Nisam dalje testirao i ne zanima me 5 pošto i 3fps.Znam da se 1055t čuo kao traktor i zahtevao je aftermarket kuler.Ovaj ne.Hladniji je 10c bar.Oc sam ga na 4ghz sa stock kulerom i sve leti.I dalje mislim da je najnaprednija stvar ssd i jedini deo hardwera koji daje značajno ubrzanje koje se vidi golim okom.Procesori i grafičke u 20 pošto su nebitni.$ar 50 pošto brže da bi vredelo ulagati,za neki mali dobitak ispod nema račun osim ako je sitna doplata.I 965 i 155t i 190t i 1100t i fx6100 i 8150 itd svi će nama prosečnim korisnicima odraditi svaki posao.A Takvih nas je 90 Posto.Jača grafika ko igra i ssd kome je bitna brzina u svakodnevnom radu.Bio 955 ili 8150 za prosečnog korisnika isti q :: :: :: :: AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31 :: :: Gigabyte ga990xa ud :: :: 2x2gb ddr3 kingston hyper :: :: Gainword Gtx 260 core 21 :: :: Lc power pro line 500 :: :: SSD Samsung 830 64gb :: :: Logitech G 10 :: :: Steel Series Sense :: :: Dell U2312H :: :: Aerocool Strike X Adv :: :: :: ::
Molio bih ljude sa pc berza koji citaju ovo da me ne zovu i pitaju jel moze cpu za 80-90-100e hvala unapred , vase procene i kombinacije ostavite za sebe . hvala unaped svima
Aj mi reci u cemu ces u radu da vidis razliku osim u benchu izmedju fx 6100 i t1090? Realno. Jebo te bench. Nznm ni stobi prelazio na fx 8xxx osim da na vreme prodas svoj dok je jos precenjen.JBT ispade polovan vredi kao nov fx8150.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 2x2gb ddr3 kingston hyperX Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb Logitech G 105 Steel Series Sensei Dell U2312HM Aerocool Strike X Adva
To ti nije nikakvo merodavno poredjenje, eno i ja sam uzeo novu 6850 za 13k prosle godine, pa evo, sad je ljudi prodaju za 90e polovnu bez garancije, tebi je to merodavno poredjenje? Nasviraj bilo koji FX 6000 proc na 4GHz i Thubana na 4GHz pa vidi razlike, to sto FX ima bolji OC potencijal ne znaci da je i brzi od istog Thubana kada su na istim frekfencijama. Da ne govorim o nenormalnoj potrosnji i zagrevanju kad se upustis u OC vode, do 4,5GHz tu i tamo ali preko toga, jako tesko cak i pod vodom. Neki lik je drzao 8150 na 4,7GHz pod vodom i preko nije mogao zbog temperature, a o potrosnji da ne pricam. Prvo svi vicu FAIL a sada ispade da je i bolji od Thubana.
@zvezdasBG
Ne isplati se da prelazis sad sa Thubana na Faildozera, jer je Piledriver uveliko u spremanju za izlazak, moj ti je savet da sacekas malo ili da predjes na Intel. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: Moze on sad da se proda za 120-125-130e, ali, samo hocu da ti skrenem paznju da sam ja pre skoro godinu dana, pazario 1090t za 11,000 RSD. :)
:: To ti nije nikakvo merodavno poredjenje, eno i ja sam uzeo novu 6850 za 13k prosle godine, pa evo, sad je ljudi prodaju za 90e polovnu bez garancije, tebi je to merodavno poredjenje :: Nasviraj bilo koji FX 6000 proc na 4GHz i Thubana na 4GHz pa vidi razlike, to sto FX ima bolji OC potencijal ne znaci da je i brzi od istog Thubana kada su na istim frekfencijama :: Da ne govorim o nenormalnoj potrosnji i zagrevanju kad se upustis u OC vode, do 4,5GHz tu i tamo ali preko toga, jako tesko cak i pod vodom :: Neki lik je drzao 8150 na 4,7GHz pod vodom i preko nije mogao zbog temperature, a o potrosnji da ne pricam :: Prvo svi vicu FAIL a sada ispade da je i bolji od Thubana :: :: @zvezdasB :: :: Ne isplati se da prelazis sad sa Thubana na Faildozera, jer je Piledriver uveliko u spremanju za izlazak, moj ti je savet da sacekas malo ili da predjes na Intel :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: Moze on sad da se proda za 120-125-130e, ali, samo hocu da ti skrenem paznju da sam ja pre skoro godinu dana, pazario 1090t za 11,000 RSD. :)
Ne kazem ja da je Thuban losiji procesor od FX-6100 ili slicne bagre.
I ne kazem da je reper to sto sam ja za 1090t dao 11k pre godinu dana - ne citas pazljivo.
Napisao sam, da je to samo napomena(time sam hteo da pokazem) - koliko je cena skocila, i to je sve.
Nije FX-6100 veliki potrosac. To vazi za FX-8150, i slicnu bagru. Ni ne greje se mnogo, u rangu sa Deneb/Thuban je zagrevanje, potrosnja za nijansu manja, jer je 95w TDP.
Sem toga, procitaj malo bolje. Napisao sam da je 1090t bolji i brzi procesor od fx-6100.
Polemisao sam o 1055t, i tu nema sanse da nisam u pravu.
To je procesor koji ima relativno mali takt na startu ( svega 2,8GHz), nije otkljucan - pa za overklok mora da se dize FSB(sto jeste problem, pogotovo ako ciljas tih famoznih 4GHz) - i sto je stvarno istina - ne mozes ni 3,8-3,9GHz da ostvaris sa BOX hladnjakom.
Tako da prelazak sa 1055t na FX-6100 itekako ima smisla, jer je na difoltu FX-6100 brzi od 1055t.
Kada se oba klokuju do maksimuma - opet su u najgorem slucaju tu negde...
kad kupujem komponente gledam sta moze da me sluzi bar 4-5 godina,nisam preterano zahtevan ali idem logikom da bolje na pocetku dati i malo vise para ali da si kasnije znacajno rasterecen sto se tice upgrade-a.recimo sad imam am3 + plocu i bednog semprona i to samo iz razloga sto cekam da izadje Vishera i da se smire cene pa da uzmem neki dobar proc.Recimo 8120 je pre neki dan pao za oko 20 evrica prema IT svetu,a kolko ce cene jos pasti videcemo.Buldozer ili Vishera jedan cu pazariti sigurno gledacu x8 seriju a ako bas budem morao i x6 ce da zavrsi posao 100%.Hebes benchmarke gledaj sta tebi donosi max .performansi za ulozen novac uvek ce neko da hvali ovaj ili onaj ,naravno uvek sam raspolozen za dobar savet(hvala bogu pa su ovde ljudi dobronamerni i uvek ce ti neko dati zaista extra savet) ali konacnu odluku donosim sam.
P.S.Sacekas jos malo strpi se,da ne bacas pare dzaba, pa pazari neki proc koji ti najvise odgovara pozzzzzz
Ko prica o performansama klok za klok? Pricamo o default ili max oc performansama. Koga briga klok za klok i sto je thuban jaci kad je fx6100 10700 din a ovde se prodaje polovan 1090t za 130e alo.Jeste on jaci al ne vredi te pare.Fx 8120 je nov toliko i kad se nasvira nmz biti 1090t jaci a jos polovan cpu.
:: To ti nije nikakvo merodavno poredjenje, eno i ja sam uzeo novu 6850 za 13k prosle godine, pa evo, sad je ljudi prodaju za 90e polovnu bez garancije, tebi je to merodavno poredjenje :: Nasviraj bilo koji FX 6000 proc na 4GHz i Thubana na 4GHz pa vidi razlike, to sto FX ima bolji OC potencijal ne znaci da je i brzi od istog Thubana kada su na istim frekfencijama :: Da ne govorim o nenormalnoj potrosnji i zagrevanju kad se upustis u OC vode, do 4,5GHz tu i tamo ali preko toga, jako tesko cak i pod vodom :: Neki lik je drzao 8150 na 4,7GHz pod vodom i preko nije mogao zbog temperature, a o potrosnji da ne pricam :: Prvo svi vicu FAIL a sada ispade da je i bolji od Thubana :: :: @zvezdasB :: :: Ne isplati se da prelazis sad sa Thubana na Faildozera, jer je Piledriver uveliko u spremanju za izlazak, moj ti je savet da sacekas malo ili da predjes na Intel :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: Moze on sad da se proda za 120-125-130e, ali, samo hocu da ti skrenem paznju da sam ja pre skoro godinu dana, pazario 1090t za 11,000 RSD. :)
Bravo decko,buldozer je kanta pa sta? Buldozer nije ono sto se ocekivalo da ce biti al je jeftiniji od thubana polovnog pa... Uvek bi uzeo buldozer.A t mi objasni sto je to kanta za te pare koliko kosta?Zato sto ti imas thuban?U redu je.Imao sam 1055t i sad ovaj fx i zadovoljan sam.Za onu vrsalicu je potreban aftermarket kuler za oc a za ovaj ne a na default je ovaj ukupno gledano jaci i to u nekim stvarima mnogo.Nasviran fx 8120 je jaci od nasviranog 1090t i kosta kao ovaj drugi polovan.U multitrejding aplikacijama je jaci sto je i najbitnije u danasnje vreme. Ako je buldozer krs decko nek lepo ostane na 1090t i nek saceka neki koji nije krs.
Imam vec 8 meseci FX-4100 i radi besprekorno sto se tice igara,cad-a i multimedije. Uzecu nov procesor iz Fx serije najverovatnije 8xxx,cisto radi promene.[ piledriver ] Ta AMD arhitektura je nova i jos nije do kraja softveski podrzana. Vreme ce reci svoje.
fx8150 mozda je jaci od phenom II ali gledano world of warcraft... igra radi mom drugu na duel cor. sa gtx 660 na ultra 100 fps ima... ta igra nije merilo.
Svaka igrica ce da radi na 100 FPS ako nije graficki zahtevna.
WOW se oslanja na CPU, ali samo zato sto se oslanja na CPU, to ne znaci da ona ne moze da radi dobro i sa dual-core CPU!
WOW sam dao kao reper, jer je u pitanju igrica koja moze da uposli CPU.
E sad, to sto ti sa dual-core imas 100 FPS-a, sa quad 120, sa drugim i5 150 - ne znaci da je to poenta.
Poenta je, ako je nesto CPU related - koji procesor moze da pruzi najvise frejmova, a ne - sa kojim procesorom to radi besprekorno!
Mozete bre da pricate sta hocete, realno, vas problem.
Da mogu da biram izmedju bilo kog Thubana i FX-8150, uzeo bih FX8150! Bolji je CPU generalno gledano, i kraj!
A tek, sada - kada je izasla Vishera, cena ce biti jos niza. Sem toga, lepo kaze djuroue1.
Savetujem svim onim koji se kunu u svoj opaki Phenom II x6 da procitaju njegove i moje postove u ovoj temi, pre nego sto nas napadnu, kao da smo dva idiota.
Cist dokaz da ja nisam ni na cijoj strani je to, da sam se sa djuroue1 juce maltene posvadjao.
Budimo realni i objektivni. SAMO ZATO STO x6 SADA VREDI 130E POLOVAN, NE MORA DA ZNACI DA JE NAJBOLJA INVESTICIJA ZA TE PARE!!!
Jos citam na oglasima raznorazna sranja, poput:
1. X6 1090t, u ranku sa i5. 2. X6 1090t, bolji od BUlldozera
I kad pitas coveka konkretno, STO je bolji - nema nikakav odgovor sem:
`pogledaj testove u igricama`. Bulldozer ima 81, a moj x6 82! BOLJI JE!
O ovom lupetanju da je CPU u rangu sa i5 - necu uopste da PRICAM.
Ni sa jednim i5 Thuban nije, NITI CE BITI u rangu.
POZ.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: fx8150 mozda je jaci od phenom II ali gledano world of warcraft... igra radi mom drugu na duel cor. sa gtx 660 na ultra 100 fps ima... ta igra nije merilo :: :: ::
Naravno da nije kanta.. Ja to nikada nisam ni rekao.
Samo zato sto CPU ima 1 FPU jedinicu po modulu, ne znaci da je kanta.
Za te pare, odlican CPU. Sada je trenutno Phenom II x4 955 bolja kupovina jer za 9000 RSD dobijas brzi procesor, a rekao bih i jeftiniji, ali, svakako da FX-4100 nije za baciti.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Imam vec 8 meseci FX-4100 i radi besprekorno sto se tice igara,cad-a i multimedije :: Uzecu nov procesor iz Fx serije najverovatnije 8xxx,cisto radi promene.[ piledriver :: Ta AMD arhitektura je nova i jos nije do kraja softveski podrzana :: Vreme ce reci svoje :: :: :: ________________ :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: ::
Jaci je FX 8150 od Thubana za 30 % ,FX 8350 za 37 % jaci od Thubana testirano sa GTX 680 8x AA 2560x1600 skoro da i nema razlike izmedju Intela i AMD FX ,Thuban je slabiji.
Vidis ipak da ima na toj rezoluciji Thuban ne moze da postigne famoznih 60 fps. sa 8 x aa
:: Pa na toj rezoluciji, pravi paradoks bi bio i da ima neke konkretne razlike ,realno :: :: Sto se tice FX8150 vs Thuban - naravno da je FX jaci :: :: To sto gospoda koja gaje Fenom II x6 ne zele to da priznaju, to je druga stvar. :- :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Jaci je FX 8150 od Thubana za 30 % ,FX 8350 za 37 % jaci od Thubana testirano sa GTX 68 :: :: 8x AA 2560x1600 skoro da i nema razlike izmedju Intela i AMD FX ,Thuban je slabiji :: :: :: :: http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8350-vishera-review,3328-15.htm :: :: :: ::
Konacno forever da se ti i ja slozimo. Nego sta cemo sad sa ovim sto mi vredja fx i kaze da je kanta? Da ga bocnemo na kolac? :)))
:: Pa na toj rezoluciji, pravi paradoks bi bio i da ima neke konkretne razlike ,realno :: :: Sto se tice FX8150 vs Thuban - naravno da je FX jaci :: :: To sto gospoda koja gaje Fenom II x6 ne zele to da priznaju, to je druga stvar. :- :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Jaci je FX 8150 od Thubana za 30 % ,FX 8350 za 37 % jaci od Thubana testirano sa GTX 68 :: :: 8x AA 2560x1600 skoro da i nema razlike izmedju Intela i AMD FX ,Thuban je slabiji :: :: :: :: http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8350-vishera-review,3328-15.htm :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647795. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.