Preformanse da, ali kad kupujes glanc novu stvar, svi bi trcali da kupe reparirani otpad pa ga skrljaju i za msec dana dobiju nesto skoro duplo jace a glanc novo, ne ide to tako, nisu ni oni mutavi.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
tj u rangu su,bas kao i 460se,a gtx 460 punokrvna je brza... a athlon x3 450 ni u cemu sem u kompresovanju nije brzi od pentiuma g620,znaci ni u cemu dugo sam trazio poredjenje da ga pokazem,jer sam licno probao i jedno i drugo,i u mojim testovima je pentium bio brzi...e evo napokon u svim testovima poredjenje sam pronasao,i jasno se vidi da je pentium g620 znaacajno brzi...
:: tj u rangu su,bas kao i 460se,a gtx 460 punokrvna je brza.. :: a athlon x3 450 ni u cemu sem u kompresovanju nije brzi od pentiuma g620,znaci ni u cem :: dugo sam trazio poredjenje da ga pokazem,jer sam licno probao i jedno i drugo,i u mojim testovima je pentium bio brzi...e evo napokon u svim testovima poredjenje sam pronasao,i jasno se vidi da je pentium g620 znaacajno brzi.. :: :: :: http://www.anandtech.com/bench/Product/114?vs=406
Nego, nadam se da nisi zaboravio šta sam ti na početku rekao za napajanje, athlon x3 troši dosta više.
:: Uf sada sam opet bačen u dilemu ako je ovo tačno. :: :: Sad je pitanje X3 ili G620 :: :: :: :: tj u rangu su,bas kao i 460se,a gtx 460 punokrvna je brza.. :: :: a athlon x3 450 ni u cemu sem u kompresovanju nije brzi od pentiuma g620,znaci ni u cem :: :: dugo sam trazio poredjenje da ga pokazem,jer sam licno probao i jedno i drugo,i u mojim testovima je pentium bio brzi...e evo napokon u svim testovima poredjenje sam pronasao,i jasno se vidi da je pentium g620 znaacajno brzi.. :: :: :: :: :: :: http://www.anandtech.com/bench/Product/114?vs=406
samo pokazuje ono sto sam i ja napisao...athlon je brzi u kompresovanju i dekompresovanju,zip i to....sve ostalo,dakle igre,sve ostalo,uz mnogo manju potrosnju i grejanje ide u plus pentiumu...vidis kolika je razlika u svim igrama?
To je ono što sam ranije rekao, pentium ima bolje per core performanse a athlon ima jezgro više. Ne možemo da kažemo da je pentium brži procesor u globalu a athlon još možeš i da klokuješ.
... što je sve nebitno, pošto uzima gtx460 sa pentiumom i mogu napajanju da dam neke šanse da preživi a sa athlonom x3 teško. Znači pentium, ili da menja i napajanje.
:: samo pokazuje ono sto sam i ja napisao...athlon je brzi u kompresovanju i dekompresovanju,zip i to....sve ostalo,dakle igre,sve ostalo,uz mnogo manju potrosnju i grejanje ide u plus pentiumu...vidis kolika je razlika u svim igrama :: :: ::
kakvi celeroni i Intelova obogaljena grafika uzas sta ljudi nude. ASRock FM2A55M-DGS http://atom.rs/?sid=7025 5.680 din. AMD A8-5600K FM2 APU 4 (bolji od svakog I3 da ne pominjem celerone i ostale krseve) http://atom.rs/?sid=7014 Cena: 10.850 din.grafika na njemu je u rangu sa 6670 mozda malo slabija.
Pročitaj šta je čovek tražio, ne treba mu integrisana grafika. Inače, dati 5 i po hiljada za to govno od ploče je glupost.
:: kakvi celeroni i Intelova obogaljena grafika uzas sta ljudi nude :: ASRock FM2A55M-DG :: http://atom.rs/?sid=702 :: 5.680 din :: AMD A8-5600K FM2 APU 4 (bolji od svakog I3 da ne pominjem celerone i ostale krseve :: http://atom.rs/?sid=701 :: Cena: 10.850 din.grafika na njemu je u rangu sa 6670 mozda malo slabija :: :: Ovo ide na svako napajanje ,DDR3 ti je 800 din
mali mu je budzet ,ako ti da garanciju 3 godine ne znam sto bi bio krs ,nema usb 3 i sata 3 (nece na nju da stvalja SSD disk sigurno),ali budzet je limitirajuci faktor.Prednost je sto na nju moze da kombinuje Radeone ,ako to nece neka stavi Nvidia.Ova grafika na ovom APU ima 380 stream procesora.Blag OC na njemu i dobice 5800 K
CPU Support List http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A55M-DGS/?cat=CPU Socket Family Model Power Core Frequency Cache CPU Rev. FM2 A10 AD5700OKA44HJ 65W Piledriver 3400MHz 2MBx2 A1 P1.50 FM2 A10 AD580KWOA44HJ 100W Piledriver 3800MHz 2MBx2 A1 P1.50 FM2 A8 AD560KWOA44HJ 100W Piledriver 3600MHz 2MBx2 A1 P1.50 FM2 A8 AD5500OKA44HJ 65W Piledriver 3200MHz 2MBx2 A1 P1.50 FM2 A6 AD540BOKA23HJ 65W Piledriver 3800MHz 1MBx2 A1 P1.60 FM2 A6 AD540KOKA23HJ 65W Piledriver 3600MHz 1MBx2 A1 P1.50 FM2 A4 AD5300OKA23HJ 65W Piledriver 3400MHz 1MBx2 A1 P1.50 FM2* Athlon II X4 AD750KWOA44HJ 100W Piledriver 3400MHz 2MBx2 A1 P1.60 FM2* Athlon II X4 AD740XOKA44HJ 65W Piledriver 3200MHz 2MBx2 A1 P1.60 FM2* Athlon II X4 AD730XOKA44HJ 65W Piledriver 2800MHz 2MBx2 A1 P1.60
znaci moze i Athlon II X4 (bez grafike ,kad izadje ali to je piledriver koji ce biti jaci od klasicnih Athlona II) :: Pročitaj šta je čovek tražio, ne treba mu integrisana grafika. Inače, dati 5 i po hiljada za to govno od ploče je glupost :: :: :: :: kakvi celeroni i Intelova obogaljena grafika uzas sta ljudi nude :: :: ASRock FM2A55M-DG :: :: http://atom.rs/?sid=702 :: :: 5.680 din :: :: AMD A8-5600K FM2 APU 4 (bolji od svakog I3 da ne pominjem celerone i ostale krseve :: :: http://atom.rs/?sid=701 :: :: Cena: 10.850 din.grafika na njemu je u rangu sa 6670 mozda malo slabija :: :: :: :: Ovo ide na svako napajanje ,DDR3 ti je 800 din
Vidi, kume, moguće da ti je promakla poenta, ide ovako nekako: Gospodin otvarač teme ne želi realne performanse za svojih 22 hiljade dinara, gospodin želi grozno velike performanse za svoje pare zbog čega se i kocka s repariranim grafikama i uzima najjeftiniju ploču i procesor koji može da nađe. Ne trebaju mu integruše, treba mu minimum koji će bar donekle da isprati grafičku koju misli da uzme jer za bolje od toga nema para.
*** Kad smo već kod minimuma, savetujem da se uloži dodatnih 5e za LC 600H jer se na slabije od toga ne bih usudio da montiram tu grafičku.
Da mu je budzet 1000 E prvo sto bi mu prelozio je 3770 K ,ne bih mu preporucio reparirane grafike to je kocka ,bolje neka ide na sigurno.
:: Vidi, kume, moguće da ti je promakla poenta, ide ovako nekako: Gospodin otvarač teme ne želi realne performanse za svojih 22 hiljade dinara, gospodin želi grozno velike performanse za svoje pare zbog čega se i kocka s repariranim grafikama i uzima najjeftiniju ploču i procesor koji može da nađe. Ne trebaju mu integruše, treba mu minimum koji će bar donekle da isprati grafičku koju misli da uzme jer za bolje od toga nema para :: :: ** :: Kad smo već kod minimuma, savetujem da se uloži dodatnih 5e za LC 600H jer se na slabije od toga ne bih usudio da montiram tu grafičku ::
da za ono sto njemu treba,i vecini prosecnih korisnika pentium je bolje resenje...koliko god da kokuje athlona za igre,i normalnu upotrebu,opet ce pentium biti brzi,ili bolji,kako god...da ne pominjem potrosnju,jer ta gtx 460 trosi poprilicno kad se upregne,a plus athlon koji trosi zamalo duplo vise,i to kad se ne klokuje...
Jesmo ali samo kada gledas Anadtech site Athlon II x4 635 ima tdp 95 W ,a ne 157 W ,ako je i od Andatecha mnogo je stvarno .Taj Athlon II x4 ima jedno 4-5 godina kako je izasao ,porediti sa njime SB je smesno.TDP HD 5870 je 180 W ,ispada da Intelovi G CPU imaju 78 W totalnu potrosnju zajedno sa HD5870 sto je glupost,jer sa HD5870 ne radi zero core power.Vidi se da je test odradjen u svrhu Intel marketinga.Po Anadtech racunici ispalo bi da Pentium G840 ima TDP 10 W ,a na sajtu Intel pise 65 W.
:: da za ono sto njemu treba,i vecini prosecnih korisnika pentium je bolje resenje...koliko god da kokuje athlona za igre,i normalnu upotrebu,opet ce pentium biti brzi,ili bolji,kako god...da ne pominjem potrosnju,jer ta gtx 460 trosi poprilicno kad se upregne,a plus athlon koji trosi zamalo duplo vise,i to kad se ne klokuje.. :: :: ::
Da razjasnim neke stvari. Gore navedenu kombinaciju sam izabrao najviše zbog igara, zato sam i odlučio da rizikujem sa repariranom grafikom, ali kakve veze ima kada imam garanciju godinu dana.
Ako je Intel bolji za igre onda ću njega da uzmem.
Ovo što je obradmi predložio je ok, ali ja ne planiram neki preterani upgrade posle tako da mi ne znači mnogo FM2 soket i podrška koju ta Asrock ploča ima.
Vidi sta ti je najbolje pa uzmi . HD5870 na idle trosi 28 W to je momenat kada je sve iskljuceno ,Pentium G840 trosi 65 W po sajtu Intela To je ukupno 93 W (najidelaniji slucaj za malu potrosnju) e sad po Anadtechu Pentium G840 trosi sa HD 5870 grafikom kada radi H264 test 77,9 W.Total power consumption.
E sad provalite sami prevaru.Malo je teze da sistem ode u idle kada radi H264 test ,sto znaci da je potrosnja GPU i veca od 28 W. i saberite to sa minimalnih 65 W .Kada su ovde prevarili pitanje je sta se desava i sa drugim testovima.
:: Da razjasnim neke stvari. Gore navedenu kombinaciju sam izabrao najviše zbog igara, zato sam i odlučio da rizikujem sa repariranom grafikom, ali kakve veze ima kada imam garanciju godinu dana. :: :: Ako je Intel bolji za igre onda ću njega da uzmem :: :: Ovo što je obradmi predložio je ok, ali ja ne planiram neki preterani upgrade posle tako da mi ne znači mnogo FM2 soket i podrška koju ta Asrock ploča ima :: :: ::
To što pričaš obrade nema veze s vezom, tdp je više klasa potrošnje i služi orjentaciono kao kad kupuješ veš mašinu pa ono klasa 1, klasa 2, klasa 3 sa zvezdicom i slično. Znači ako je procesoru tdp 65W ne mora on da troši toliko, može i manje a bogami može i više. Ova veća potrošnja koju vidimo kod amd-a je verovatno i zbog toga što je napon na auto pa ode i tamo gde ne bi trebalo i nema razloga da ide. U testu nema nikakve prevare.
:: Vidi sta ti je najbolje pa uzmi :: HD5870 na idle trosi 28 W to je momenat kada je sve iskljuceno ,Pentium G840 trosi 65 W po sajtu Intel :: To je ukupno 93 W (najidelaniji slucaj za malu potrosnju) e sad po Anadtechu Pentium G840 trosi sa HD 5870 grafikom kada radi H264 test 77,9 W.Total power consumption :: :: E sad provalite sami prevaru.Malo je teze da sistem ode u idle kada radi H264 test ,sto znaci da je potrosnja GPU i veca od 28 W. i saberite to sa minimalnih 65 W .Kada su ovde prevarili pitanje je sta se desava i sa drugim testovima :: :: http://www.anandtech.com/show/4524/the-sandy-bridge-pentium-review-pentium-g850-g840-g620-g620t-tested/ ::
Oces da kazes da Intel CPU manje trosi kada radi zahtevan test kao sto je CPU enkodiranje,.Pogledaj test treba ti prosta matematika i nista vise .65 W je zakon fizike koji nismo izmislili ti i ja . Ili oces da kazes da je lik pokrenuo CPU test i grafika je odmah otisla idle ,pa cak i da je tako opet je prevara .Stvarno je ovaj forum otisao u qurac vidim sve neki degenerici (ne mislim na tebe) sa osnovnom skolom.
:: To što pričaš obrade nema veze s vezom, tdp je više klasa potrošnje i služi orjentaciono kao kad kupuješ veš mašinu pa ono klasa 1, klasa 2, klasa 3 sa zvezdicom i slično. Znači ako je procesoru tdp 65W ne mora on da troši toliko, može i manje a bogami može i više. Ova veća potrošnja koju vidimo kod amd-a je verovatno i zbog toga što je napon na auto pa ode i tamo gde ne bi trebalo i nema razloga da ide. U testu nema nikakve prevare :: :: :: :: Vidi sta ti je najbolje pa uzmi :: :: HD5870 na idle trosi 28 W to je momenat kada je sve iskljuceno ,Pentium G840 trosi 65 W po sajtu Intel :: :: To je ukupno 93 W (najidelaniji slucaj za malu potrosnju) e sad po Anadtechu Pentium G840 trosi sa HD 5870 grafikom kada radi H264 test 77,9 W.Total power consumption :: :: :: :: E sad provalite sami prevaru.Malo je teze da sistem ode u idle kada radi H264 test ,sto znaci da je potrosnja GPU i veca od 28 W. i saberite to sa minimalnih 65 W .Kada su ovde prevarili pitanje je sta se desava i sa drugim testovima :: :: :: :: http://www.anandtech.com/show/4524/the-sandy-bridge-pentium-review-pentium-g850-g840-g620-g620t-tested/ :: :: ::
dosad sam odigrao par igrica :batman arkham city, dishonored,Borderlands 2,jedan naslov bem ga kako se zove ali prekopiran Gears of WAR, probao nov spiderman, trenutno igram Medal of Honor: Warfighter... i sve to na 1920x1080 , efekti zavisno uglavnom na HIGHT-negde potrebno MEDIUM... jedino batman deluje nezadovoljan konfom ali kad ga postavim u DX10 letiiii!!!
e sad jedna napomena ko uzima G530 i ovakvu plocu: prijatelj uze dve konfiguracije sa G540 i Gigabyte GA-H61M-S2PV ALI VERZIJA 2.1 i zali se na obe, nesto tipa plavi ekran itd... Moja je verzija 2.0 a razlika je izgleda samo u mreznoj karti izmedju ove dve verzije maticne ploce.... Tako da provereno radi verzija 2.0 tj. G530+Gigabyte GA-H61M-S2PV 2.0 (sa poslednjom verzijom biosa FE)
Stvarno ne vidim problem, za ceo sistem u idle sa procesorom poslednje generacije očekivano je da troši 30-tak vati, sa 5870 u idle to mu dođe oko 50-60, nije nezamislivo da mu video encoding doda samo 20W na potrošnju, nije to linx.
:: Oces da kazes da Intel CPU manje trosi kada radi zahtevan test kao sto je CPU enkodiranje,.Pogledaj test treba ti prosta matematika i nista vise .65 W je zakon fizike koji nismo izmislili ti i ja :: Ili oces da kazes da je lik pokrenuo CPU test i grafika je odmah otisla idle ,pa cak i da je tako opet je prevara .Stvarno je ovaj forum otisao u qurac vidim sve neki degenerici (ne mislim na tebe) sa osnovnom skolom ::
Onda je dodao wate AMD Athlon II x4 635 njegov max TDP je 95 W to je opste poznata stvar da ti CPU ne trose puno i idu na sve jeftine ploce za AMD sa max TDP 95 W.Ako saberes 95 W i 28 W idle 5870 dobices 123 W. a ne 157 W.Ne bi radio Athlon II na plocama za podrsku do 95 W da je njegov TDP 125 W ili vise,ne znam da li kapiras sustinu.Meni je vrlo jasno o cemu se radi posto dugi niz godina radim sa AMD plocama i CPU ,ne verujem da je jasno ljubiteljima Intela koji navodno odlicno razumeju AMD ploce i CPU.
:: Stvarno ne vidim problem, za ceo sistem u idle sa procesorom poslednje generacije očekivano je da troši 30-tak vati, sa 5870 u idle to mu dođe oko 50-60, nije nezamislivo da mu video encoding doda samo 20W na potrošnju, nije to linx :: :: :: Oces da kazes da Intel CPU manje trosi kada radi zahtevan test kao sto je CPU enkodiranje,.Pogledaj test treba ti prosta matematika i nista vise .65 W je zakon fizike koji nismo izmislili ti i ja :: :: Ili oces da kazes da je lik pokrenuo CPU test i grafika je odmah otisla idle ,pa cak i da je tako opet je prevara .Stvarno je ovaj forum otisao u qurac vidim sve neki degenerici (ne mislim na tebe) sa osnovnom skolom :: ::
Meni je tu sve savršeno jasno i logično ali si ti izgleda smetnuo s uma da je to potrošnja čitavog sistema, athlon ima stariji čipset sa dosta stvari koje su danas integrisane u procesor, on sigurno dodaje par vati i još koji za memoriju, hard diskove i slično. Nažalost, nije navedena tačna konfiguracija za amd sistem. Od tih 30W koje sam pominjao kao normalne za idle sandy sistem bez grafičke samo na procesor otpada možda 10 a 20 na ostatak, kod amd-a je sigurno malo više.
:: Onda je dodao wate AMD Athlon II x4 635 njegov max TDP je 95 W to je opste poznata stvar da ti CPU ne trose puno i idu na sve jeftine ploce za AMD sa max TDP 95 W.Ako saberes 95 W i 28 W idle 5870 dobices 123 W. a ne 157 W.Ne bi radio Athlon II na plocama za podrsku do 95 W da je njegov TDP 125 W ili vise,ne znam da li kapiras sustinu :: :: :: Stvarno ne vidim problem, za ceo sistem u idle sa procesorom poslednje generacije očekivano je da troši 30-tak vati, sa 5870 u idle to mu dođe oko 50-60, nije nezamislivo da mu video encoding doda samo 20W na potrošnju, nije to linx :: :: :: :: :: Oces da kazes da Intel CPU manje trosi kada radi zahtevan test kao sto je CPU enkodiranje,.Pogledaj test treba ti prosta matematika i nista vise .65 W je zakon fizike koji nismo izmislili ti i ja :: :: :: Ili oces da kazes da je lik pokrenuo CPU test i grafika je odmah otisla idle ,pa cak i da je tako opet je prevara .Stvarno je ovaj forum otisao u qurac vidim sve neki degenerici (ne mislim na tebe) sa osnovnom skolom :: :: ::
,vidi se da se slabo razumes u AMD, Athlon II radi tek sa chipsetima 7xx to je destine wati i kod Intela i kod AMD-a, i to nije nikad u najmanjem procesu sa kojim se rade CPU .samim tim sto nije naveo konfiguraciju pod kojom je testirao AMD dovodi u sumnju ceo test.Ispada da Intel chipset ne trosi nista kada je full load odnosno X264 CPU test.
:: Meni je savršeno jasno i logično ali si ti izgleda smetnuo s uma da je to potrošnja čitavog sistema, athlon ima stariji čipset sa dosta stvari koje su danas integrisane u procesor, on sigurno dodaje par vati i još koji za memoriju, hard diskove i slično. Nažalost, nije navedena tačna konfiguracija za amd sistem :: :: :: :: Onda je dodao wate AMD Athlon II x4 635 njegov max TDP je 95 W to je opste poznata stvar da ti CPU ne trose puno i idu na sve jeftine ploce za AMD sa max TDP 95 W.Ako saberes 95 W i 28 W idle 5870 dobices 123 W. a ne 157 W.Ne bi radio Athlon II na plocama za podrsku do 95 W da je njegov TDP 125 W ili vise,ne znam da li kapiras sustinu :: :: :: :: :: Stvarno ne vidim problem, za ceo sistem u idle sa procesorom poslednje generacije očekivano je da troši 30-tak vati, sa 5870 u idle to mu dođe oko 50-60, nije nezamislivo da mu video encoding doda samo 20W na potrošnju, nije to linx :: :: :: :: :: :: :: Oces da kazes da Intel CPU manje trosi kada radi zahtevan test kao sto je CPU enkodiranje,.Pogledaj test treba ti prosta matematika i nista vise .65 W je zakon fizike koji nismo izmislili ti i ja :: :: :: :: Ili oces da kazes da je lik pokrenuo CPU test i grafika je odmah otisla idle ,pa cak i da je tako opet je prevara .Stvarno je ovaj forum otisao u qurac vidim sve neki degenerici (ne mislim na tebe) sa osnovnom skolom :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647795. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.