Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMDjcima: povodom učestalih javljanja o ekstremno niskim
STRANA 2 OD 2
Pisko Car, no sto, Wlada je amater 07.11.2012. 21:38 #452367

status: user
broj poruka: 6672
Ispred kuce ruke siri Torta-Marry...

Pa sta sad, ispada da nakon toliko sati i besanih noci udruzenog pracenja amd-a, bezbrojnih pokrenutih tema ciji je zajednicki imenilac amd, cime mu je popularnost na ovom sajtu umetno podignuta, - da neces uzeti amd? Sasvim neodgovorno dovodis forumase u zabludu a sam nemas amd. A i nije sezona, pichji grip, skupi energenti... ovo je procesor summer izdanje, sada je daleko bolje imati bazooka inteljoe na podu, da ti greje noge i susi carape, nego IgmAMDnski mars od procesora...
p.s. ...a da nije bios ploce.... .-)

Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Pa da vidis, Pišule, bas i neće bidne tako - savremeni Intel-ovi 08.11.2012. 00:58 #452394

broj poruka: 11018
procesori takodje nalaze svoj ``smestaj`` na slicnim plocama istih tih proizvodjaca (Asus, Gigabyte...) snabdevenim sličnim BIOS-ima, a zalbe iznose, uglavnom, Dekine musterije.
Zasto bi Asus, Gigabyte, MSI...gresili samo kada se radi o crvendać-tehnologiji? Mnogo ``uznapredovala`` pa ne mogu da je svare? Ili je Intel toliko nisko pao pa potplaćuje srafcigerase da miniraju (svoje sopstvene) ploce koje podrzavaju Deku?

Tesko da je to po sredi. Nesto me tu podseća na one, odavno ispričane i DOKAZANE priče o Dekinim problemima sa termičkim (senzorskim) diodama od kojih su patile i STARIJE generacije njegovih procesora...

Evo jedne zanimljive diskusuje na temu:
http://goo.gl/cgWEp
- - - - - - - - - - - - - - - - -
``Starting with the Phenoms, AMD`s digital sensor no longer reports an absolute temperature value anymore, but a reading with a certain offset, which is unknown. It is estimated that this offset is between 10 - 15c...``

``As much as the AMDers keep insisting that there CPU runs super cool... even below ambient that`s really not the case because the temperate reading they are getting isn`t the `real` temperature...``

``AMD CPUs thermal sensors underreport the temp by 15-20 C...`` (AMD-ov temperaturni senzor prijavljuje vrednosti NIŽE za 15 do 20C od stvarnih)
Jebivetar ... 08.11.2012. 01:14 #452397

broj poruka: 2386
Secam se matichne ploche MSI k9 neo v3 i x2 4200 pre 5 godina.
Senzor je ochitavao temperaturu procesora oko 20c.
Jedne zime stegao mraz, a u to vreme sam modovao kucishte i nabacio ventilatore pa je cpu temp bila i niza od 20c, dok sam luftirao sobu pre spavanja uvukao se vazduh spolja i poboljshao hladjenje tako da je plocha ochitavala MINUS.

Dexter013 @Svi 08.11.2012. 10:10 #452416

broj poruka: 17098
Mene nema na par dana i odmah sranja?!
Veselo...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647795.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs