Problem !!! Kolega iscupao Phenom 965 iz M5A97 na silu
STRANA 2 OD 2
rolltroll
Strucnjaci
19.03.2013. 15:26
status: user broj poruka: 5
Ljudi ako imate prijedlog sta da uradim dajte ga, a ako nemate onda su mi vasi komentari suvisni... Rekao sam da mi se ovo prvi put desilo iako sam ove stvari i ranije mnogo puta radio, zato ti vasi komentari uopste nestoje. U ovom slucaju problem je nepropoznavanje RAM-a kojeg ni u jednom momentu nisam dirao, zato ako imate konkretan prijedlog sta da radim dajte ga a u prvom postu sam objasnio sta sam sve pokusao do sada.
Odneses CPU, i probas je na drugoj ploci. Ako tamo radi - onda ti je ploca riknula.
Ako tamo isto zeza, otisao mem. kontroler na procesoru.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ljudi ako imate prijedlog sta da uradim dajte ga, a ako nemate onda su mi vasi komentari suvisni.. :: Rekao sam da mi se ovo prvi put desilo iako sam ove stvari i ranije mnogo puta radio, zato ti vasi komentari uopste nestoje. U ovom slucaju problem je nepropoznavanje RAM-a kojeg ni u jednom momentu nisam dirao, zato ako imate konkretan prijedlog sta da radim dajte ga a u prvom postu sam objasnio sta sam sve pokusao do sada :: :: ::
Lupis Linx 10 minuta da zagreje proc i pastu, prekines test, ugasis komp i skines kuler u roku iz odma. Kod grafickih isti je fazon, kod njih jos brze skinem i montiram hladnjak. :P
ja nisam imao slican problem al eto moj predlog ti je da odneses to kod nekog ko ima alat i da ti skine chipset i da ga flesuje na fabricka podesavanja,meni je tako jedan lik spasao plocu,posto su servisi u koje sam isao kenjali da tu nema spasa,a covek lepo skino stavio u neku skalameriju sto ima povezao je sa kompom svojim i flesovao chip i sada fala bogu radi sve,kazem ti ovo posto ni ja nisam mogao da ocistim cmos a ta fora sa baterijom moze da traje i nekoliko nedelja kod nekih ploca a ako ni jumper ne odradi onda ti je jedina opcija flesovanje skinutog cipa kako je meni ovaj lik i odradio za chipset,pretpostavljam da isto moze i za bios chip Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel
1. Naši komentari stoje jer si ipak TI sjebao nešto, bez obzira što ti se nikada ranije to nije desilo.
2. Naši komentari nisu suvišni jer koriste SVIMA koji urade ono što je naveo AUTOR TEME. To što ti misliš da su tebi takvi komentari suvišni, ne moraš ih čitati ni uvažavati, mada će ti koristiti sledeći put kad budeš čupao hladnjak...
3. Obzirom na to da na ovom forumu imaš 3 posta i da si ovde jer ti treba pomoć (a verovatno si jedino zbog toga i napravio nalog), mogao bi da se normalno obraćaš članovima od kojih tražiš pomoć, a ne da se brecaš i soliš pamet drugima.
4. Forever ti je dao najbolji predlog kako da ustanoviš šta je riknulo.
:: Ljudi ako imate prijedlog sta da uradim dajte ga, a ako nemate onda su mi vasi komentari suvisni.. :: Rekao sam da mi se ovo prvi put desilo iako sam ove stvari i ranije mnogo puta radio, zato ti vasi komentari uopste nestoje. U ovom slucaju problem je nepropoznavanje RAM-a kojeg ni u jednom momentu nisam dirao, zato ako imate konkretan prijedlog sta da radim dajte ga a u prvom postu sam objasnio sta sam sve pokusao do sada :: :: ::
1. naravno da sam nesto sjebo, to niko i neosporava 2.ocito da si se meni obracao kad si koment ostavio a nisam trazio da mi neko objasnjava kako se hladnjak stavlja ili skida jer za to nema potrebe, mislim da sam jasno problem iznio 3. da upravo tako, napravio sam acc iskljucivo jer mi pomoc u vezi ovoga treba, googlajuci sam naisao na ovu stranicu i slicnu temu sto me interesuje a to da ja nekom solim pamet je netacno...kad sam ja to radio? i naravno da uvazavam i postujem sve forumase ovdje. 4. hvala svima na pomoci
:: 1. Naši komentari stoje jer si ipak TI sjebao nešto, bez obzira što ti se nikada ranije to nij :: desilo :: :: 2. Naši komentari nisu suvišni jer koriste SVIMA koji urade ono što je naveo AUTOR TEME :: To što ti misliš da su tebi takvi komentari suvišni, ne moraš ih čitati ni uvažavati, mada :: će ti koristiti sledeći put kad budeš čupao hladnjak... :: :: 3. Obzirom na to da na ovom forumu imaš 3 posta i da si ovde jer ti treba pomoć :: (a verovatno si jedino zbog toga i napravio nalog), mogao bi da se normalno obraćaš :: članovima od kojih tražiš pomoć, a ne da se brecaš i soliš pamet drugima. :: :: 4. Forever ti je dao najbolji predlog kako da ustanoviš šta je riknulo :: :: http://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: :: :: Ljudi ako imate prijedlog sta da uradim dajte ga, a ako nemate onda su mi vasi komentari suvisni.. :: :: Rekao sam da mi se ovo prvi put desilo iako sam ove stvari i ranije mnogo puta radio, zato ti vasi komentari uopste nestoje. U ovom slucaju problem je nepropoznavanje RAM-a kojeg ni u jednom momentu nisam dirao, zato ako imate konkretan prijedlog sta da radim dajte ga a u prvom postu sam objasnio sta sam sve pokusao do sada :: :: :: :: :: ::
sjebao si soket ... menjaj plocu ukoliko imas garanciju :) ... ako nemas .. onda uzmi drugu
:: Ovako, imam slican problem kao i autor ove tem :: Kupio sam novi cooler za cpu i sve je bilo ok kad sam ga stavio prvi put, medjutim nakon nekog vremena nisam bio zadovoljan hladjenjem jer sam mislio da sam previse stavio termalne paste...odlucim da skinem postojecu pastu i nanesem manje ovaj put, medjutim pasta se toliko zalijepila za cpu da sam na kraju iscupao i cpu s coolerom, Odmah da kazem da mi se ovako nesto nikad nije desilo, milion sam puta radio sve te stvari ali...za sve postoji prvi put. Sastavio sam sve nazad, procesoru nije nista bilo, ali se desio problem s RAM-o :: procesor mi je amd phenom x6 1090T black edition 3,2ghz, mb asus m5a97 evo, RAM hyper x kingston 12 giga i graficka redeon hd 787 :: umjesto 12 giga cita mi samo 8 gig :: radio sam memtest za ram i svi su prosli test, dakle plocice nis :: takodje sam fleshao UEFI ali bez pomak :: shvatio sam da mi HDMI na grafickoj pravi problem jer mi UEFI izgleda kao 486 kompjuter odnosno sve je uvecano kao da je rezolucija 640x480 i nevidim trecinu bios- :: probao sam clear MOS medjutim nisam mogao potpuni clear MOS uraditi (mjenjao sam pinove s 1i 2 normaln na 2 i 3 sto bi trebalo potpuno resetovati bios plus vadjenje baterije) :: Obzirom da sam fleshao bios sve sto je ova radnja ponistila jeste datum i vrijeme ali nije vratio bios na tvornicke postavk :: :: Mene ustvari interesuje da li neko ima konkretan prijedlog sta da radim da mi sav ram procita...mislim da mi 3 i 4 dimm ne rade ali opet...nadam se da nije to u pitanju i da li mi neko moze reci kako da uradim clear mos na ovoj ploc :: izvinite zbog obimnosti ali morao sam sve ovo da napisem kako bi bilo sto jasnij :: hvala svima unaprijed :: :: ::
mislim da imam resenje....na m5a97 pro imao sam slican problem ...googlao i googlao jebem li ga kolko ...nisam mogo takoreci nista da uradim u biosu....trazio pomoc od dextera koji nije znao sta moze da bude i onda sam uradio jednu sasvim bezveze stvar ...kliknuo sam na dugmence AUTO koje se nalazi na monitoru za automatsko pozicioniranje slike i resio taj glupi problem ...na ekranu mi videlo takodje 2/3 slike tacnije levi deo je falio ....probaj mozda je i kod tebe taj glupi bug
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
ti mi govoris o izgledu biosa to mi je manji problem, zakljucio sam da mi je HDMI pravi problem a tim kablom sam spojio komp s lcd tv-om dakle, dok iskljucim hdmi slika je uredu i jos jedna stva, kad sam flesho bios slika je automatski bila ok bbez obzira sto je hdmi ostao ukljucen medjutim naknadnim rastavljanjem, a to sam uradio bar mislion puta kako mi se ovo desilo, se ponovo desava isto kad je hdmi ukljucen, ali probat cu i na ovaj nacin uraditi kao sto si mi rekao
@forumas iznad :) ma i ja mislim da sam plocu sjebao uradiit cu jos ovo sto mi je `flesh` cini mii se da se tako zve, rekao mada ce na kraju biti slanje na servis jer je komp pod garancijom
:: mislim da imam resenje....na m5a97 pro imao sam slican problem ...googlao i googlao jebem li ga kolko ...nisam mogo takoreci nista da uradim u biosu....trazio pomoc od dextera koji nije znao sta moze da bude i onda sam uradio jednu sasvim bezveze stvar ...kliknuo sam na dugmence AUTO koje se nalazi na monitoru za automatsko pozicioniranje slike i resio taj glupi problem ...na ekranu mi videlo takodje 2/3 slike tacnije levi deo je falio ....probaj mozda je i kod tebe taj glupi bu :: :: :: Phenom IIx4 955BE/3.8GH :: CM Hyper 612 :: Asus M5A97 PR :: Sapphire HD 687 :: Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64M :: NZXT Lexa :: Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MH :: Benq G2220HD :: LC Powe LC6650GP3 V2. :: http://tinyurl.com/7rgqpg9
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.