Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Koji RAM je najbolji za:
STRANA 2 OD 2
AMDuser ROG i jeste vrh u ponudi 14.12.2012. 22:22 #461608

status: user
broj poruka: 9
Slazem se da je sabertooth nesto novo na trzistu
I to je daleko od toga da je losa ploca.

verovatno ce nacin hladjenja na toj ploci ubuduce da bude primenjivan na vecini,
ali se meni trenutno vise svidjaju ROG ploce

Nije iskljuceno da ce ubuduce ROG ploce biti sa keramikom,......

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: @AMDuser 14.12.2012. 22:53 #461617

broj poruka: 5715
Dex, samo mala ispravka posto uvek Kingston pises sa E na kraju :)

:: Imas suport za ram na sajtu od ploce, inace moj predlog je kingstone koji u 99% slucajeva radi sa svim zivim plocama i intel i amd
::
:: Recimo: http://goo.gl/z9v0
:: Crn fensi, hladnjaci, lep na oko
:: 99% sanse da radi kako treba
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
SkyFire Njofra.. 14.12.2012. 23:02 #461620

broj poruka: 18472
Prvo i prvo ROG nije ploca vec je posebna serija ploca odredjena za najvece entuzijaste .
Republic Of Gamers.
Rampage,Maximus pa sve ostalo iza.
Sabertooth je nekad po kvalitetu komponenti slabiji i od odredjenih Deluxe varijanti i ako bih ja rekao da je tu negde iza Maximusa ali daleko od toga da je kvalitetniji.
Ono sto vam se cini da je keramika nije vec je plastika ..Govorim za Sabertooth!

Sapphire,tacno je,ostalo samo ima nista vise,treba ici na Asus,MSI,ozbiljnije brendove sa boljim hladjenjima,naponskim sekcijama itd..

@MACHINE
JeR ovo cas gramatike?
Ispravi i mene,gde sam pogresio?

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

gliga79 Re: Nisu to ``tortini`` programi, nego...programi. Eve gi podaci za Ps: 14.12.2012. 23:26 #461622

broj poruka: 4641
Znam da nisu tvoji programi ali sam se figurativno izrazio.
8gb RAM-a je dovoljno za svaki program, osim ako ne vozis rover po Marsu :D
Rade po firmama sa svakakvim krsevima uspesno svi ti programi koje si nabrojao.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: http://goo.gl/B1MF
:: ``CS4, CS5, 64 bit* Windows 64 bit As much RAM as you can fit in your computer`
:: Dake, fotosop moze da pojede onoliko memorije koliko pronadje na ploci. Pa sad neka mi neko prica o ``preteranim kolicinama`` sistemske memorije... A valja nam nahraniti i sam win. Podrazumeva se da necemo koristiti ni HDD za ``virtual memory`` (page file)...
Adzem ... 15.12.2012. 00:55 #461644

broj poruka: 3797
Gliga, pusti bolesnika, 2% foruma shvata njega za ozbiljno, do juce je 2x2gb. bio standard sada mi prosipa price za 16gb.
Slazem se da je 2x2gb. malo za neke posebne stvari, zato je tu sada standard od 2x4gb. koji ce dugo biti prisutan, batali me coveka koji svesno provocira ili je tezi oblik patologije u pitanju...

edit: Kad se samo setim kada je govorio da je Gainward vec dugo na sceni kao ikona kvaliteta i pouzdanosti, a vecina je reparirana.
Pa kada je govorio da njegova gtx470 brise patos sa 6850 u cf-u, HAAHAHAH klasican burazer.

:: Znam da nisu tvoji programi ali sam se figurativno izrazio
:: 8gb RAM-a je dovoljno za svaki program, osim ako ne vozis rover po Marsu :
:: Rade po firmama sa svakakvim krsevima uspesno svi ti programi koje si nabrojao.
AMDuser Republic Of Gamers 15.12.2012. 17:50 #461724

Naravno, slazem se
serija ploca za extremne entuzijaste.
Nisam znao da sabertooth nema keramiku, vec plastiku
Covek uci dok je ziv

- fx 8350
- ROG-ova ASRock 990fx Fatal1ty
- Kingston HX na 2400 MHz ( 2 X 4 )

- N A P A J A N J E ?????

Treba reci da ce vremenom biti kuplena i neka grafika tipa - Radeon 7850

Pomoc oko biranja napajanja ( nazalost ne sme biti preskupo )

Uffff ( valjda sam gramaticki sve dobro srocio )

tortojed Adzemihad - nisam tvrdio da 470 ``brise patos`` sa 6xxx u CF-u... 15.12.2012. 19:17 #461739

broj poruka: 11018
nego da ima bolji PERFORMANS od 6850/70 PA CAK i od 6950 (u NEKIM igrama). Evo ti PRAVIH testova (in-game benchmark-a) pa prosudi sam, AUTENTICNI BURAZERU (ma nisi ti ni burazer, ti si BURAZ koji pomalo bulazni)...

http://goo.gl/y3ErH

U igrama: RESIDENT EVIL 5, Company of heroes, Bioshock, HAWXcak i matora 280-ka RASTURA 6850-icu!

U igrama: SERIOUS SAM 2, HAWX, Resident Evil 5 470-ka je bolja od 6950 a 6850-ici DERE bulju...
djuroue1 Re: ... 15.12.2012. 19:29 #461741

broj poruka: 1156
Nece da bude 2400mhz po defaultu.Sve da gurne i ram na 4000 ghz.Memorijski kontroler u fx 8350 podrzava memoriju do 1866mhz sto znaci da sta god ubode preko po def ce biti 1866 a da ode dalje mora oc-ovati tako da...
fx+gtx masina :)))

:: Pa da, ista cena samo nabode i vozi, koji crni klok 2400mhz po deff. ne treba mu nista vise, i ovo je previse... :
:: :: Da gle svarno, jes bolja, ja sam ukucao u search 1866 i zato sam je propustio a ista je cena, super
AMDuser ?? 15.12.2012. 19:35 #461742

Znaci da bi dobio veci clock na ramu ja moram da clocknem celu plocu
U suprotnom taj ce ram raditi na 1866

Tako sam bar ja razumeo.

djuroue1 Re: ?? 15.12.2012. 19:43 #461744

broj poruka: 1156
Dobro si razumeo.A ono sto ti jos nije niko rekao je da 1600mhz ili 5000mhz isti kurac.U realnom radu nema razlike u nekom testu mozda neke male.Ali kad je vec tako dzabe taj od 2400 zasto da ne.Ono sto je ok je cl9 jer su do sada preporucivali cl11 sto ti dodje isto sto i 1866 na cl9.Ja mislim (koliko god da sam zakleti amd-ovac ili kako kazu amd-eka.)da ti za tolike pare treba da uzmes i5 3570k koji je mozda 3-4000 skuplji i neku za toliko jeftiniju plocu.Kloknes ga i milina.Kurac je tih amd-ovih 8 jezgara ako neces da se bavis video obradom batali to.poz

Evo http://www.anandtech.com/bench/Product/697?vs=701
programi pola tamo pola vamo a igre opet 20 posto na strani intela,single traded app takodje i to zestoko.
fx+gtx masina :)))

:: Znaci da bi dobio veci clock na ramu ja moram da clocknem celu ploc
:: U suprotnom taj ce ram raditi na 186
:: Tako sam bar ja razumeo
imarkovic Re: ... 15.12.2012. 20:00 #461746

broj poruka: 19086
memorija je sada toliko jeftina da sam ja uzeo 16G a dovoljno mi je recimo 8, sve u svemu znam da da sam uzeo 8 gledao bih task manager, a ovako uopste se ne setim ni da proverim koliko memorije mi je zauzeto... e, jedino mogu samo da kazem da krene ozbiljno da mi se puni memorija kada upalim virtuelne masine+browser sa jako puno tabova, e tada je povuci potegni sa 8G.. ali jako je malo takvih, za igre je dovoljno 8, cak i za programe tipa photoshop u kome nejvise igra ulogu procesor i hard disk(SSD).. nije to neki sad preterano ozbiljan zderac memorije..

:: Gliga, pusti bolesnika, 2% foruma shvata njega za ozbiljno, do juce je 2x2gb. bio standard sada mi prosipa price za 16gb.
:: Slazem se da je 2x2gb. malo za neke posebne stvari, zato je tu sada standard od 2x4gb. koji ce dugo biti prisutan, batali me coveka koji svesno provocira ili je tezi oblik patologije u pitanju..
:: edit: Kad se samo setim kada je govorio da je Gainward vec dugo na sceni kao ikona kvaliteta i pouzdanosti, a vecina je reparirana
:: Pa kada je govorio da njegova gtx470 brise patos sa 6850 u cf-u, HAAHAHAH klasican burazer
:: :: Znam da nisu tvoji programi ali sam se figurativno izrazio
:: :: 8gb RAM-a je dovoljno za svaki program, osim ako ne vozis rover po Marsu :
:: :: Rade po firmama sa svakakvim krsevima uspesno svi ti programi koje si nabrojao.
Adzem ... 15.12.2012. 23:45 #461772

broj poruka: 3797
Pa nisam ti ja mutav, kao pojedini pa da mi izvrces reci i pakujes kako tebi odgovara?!
Valjda ja znam sta si pricao, ko uopste prica o jednoj kartici?
Miskonius je u to vreme imao R6850PE(najjaci moguci model te grafike) u cf-u, a ja sam imao samo jednu R6850PE, kada si ga podjebavao i govorio da mu je dzabe cf, kada opet tvoja brise amdekicu...
I ne moram uopste da ti objasnjavam, onaj ko ima dobro pamcenje, bas kao ja, moze ovo sve da potvrdi i jos iznese gomilu nebuloza koje ti uzastopno ponavljas.
Posto nisi imao prilike da testiras, nego samo hasas brabonjke, da ti predstavim neke stvari licnim testovima i ne prospavanim nocima:

Dve 6850 su jacine otprilike kao gtx580, a pomenuti R6850PE i nesto jace od toga, samo nemoj da me moris kako pripadam jednom taboru, posto svi koji citaju moje postove veoma dobro znaju koliko me zabole za to, imao sam i jedno i drugo, tako da znam sta pricam. Kada sam testirao sve to, oci su mi vise bile uperene u ugao monitora gde je fraps ocitavao fps, nego u samu igru.
Znaci detaljno i maksimalno objektivno, za razliku od tebe i tvojih kompanjona kojih mi je zao u poslednje vreme.

Pozdrav lepi

:: nego da ima bolji PERFORMANS od 6850/70 PA CAK i od 6950 (u NEKIM igrama). Evo ti PRAVIH testova (in-game benchmark-a) pa prosudi sam, AUTENTICNI BURAZERU (ma nisi ti ni burazer, ti si BURAZ koji pomalo bulazni)..
:: http://goo.gl/y3Er
:: U igrama: RESIDENT EVIL 5, Company of heroes, Bioshock, HAWXcak i matora 280-ka RASTURA 6850-icu
:: U igrama: SERIOUS SAM 2, HAWX, Resident Evil 5 470-ka je bolja od 6950 a 6850-ici DERE bulju...
daki021 Re: Koji RAM je najbolji za: 16.12.2012. 09:17 #461801

broj poruka: 56
Pozdrav,
necu da ulazim u ovu raspravu koja se vodi (da ne kazem svadju samo cu da ti kazem da saam ja pre par nedelja ubacio ovu

http://emmi.rs/ram-memorije-memorija-dimm-ddr3-2x4gb-1866mhz-patriot-viper-3-v.11.html?productId=26582

memoriju i upario sam je sa AMD-om i radi perfektno memorija je prava zmija (cesto je trpaju u one överclock bundle-ove) ... i odmah da preduhitrim ako neko hoce da kaze... da, znam da je optimizovana za imlek :) ... necu da se upustam u pricu ova ili ova je bolja ja samo kazem da sam je ispazario i da extra radi mozesh da je klokujesh i da joj drndash latecije na sve odgovara a na kraju je, naravno, na tebi da odlucish mi samo predlazemo :)

Poz!

MSI 870A-G54 & Phenom 555BE@4GHz & 2X2GB Patriot 1600MHz ATI 6770 1GB SSD INTEL 320 120GB + 1TB WD in Chieftech dragon ViewSonic VT2405LED/TV Tuner

:: Imam jedno malo pitanje za vas pametne glavic
:: U planu je AsRock-ova ploca Fatal1ty ( 990Fx ), sa AMD 8350 Fx procesorom
:: Posto i ploca i procesor podrzavaju 1866, logicno je da ce to biti minimalni takt memorije ( i to 2X4 ili 2X8 )
:: Ali KOJE
:: KOJA MEMORIJA je najkompatibilnija sa tom konfiguracijom ??
philaemos Re: Re: ?? 16.12.2012. 14:12 #461871

broj poruka: 2743
Taj Kingston ne radi sa CL9, vec 11-13-13 pri naponu od 1.65V (CL11), sto moze vecina memorija koje su rejtovane na 1.5V i 1600 ili 1866MHz i CL9:
http://www.kingston.com/datasheets/KHX24C11T3K2_8X.pdf

Inace slazem se da realno brze od 1600MHz i ne osetis mnogo.

:: Dobro si razumeo.A ono sto ti jos nije niko rekao je da 1600mhz ili 5000mhz isti kurac.U realnom radu nema razlike u nekom testu mozda neke male.Ali kad je vec tako dzabe taj od 2400 zasto da ne.Ono sto je ok je cl9 jer su do sada preporucivali cl11 sto ti dodje isto sto i 1866 na cl9.Ja mislim (koliko god da sam zakleti amd-ovac ili kako kazu amd-eka.)da ti za tolike pare treba da uzmes i5 3570k koji je mozda 3-4000 skuplji i neku za toliko jeftiniju plocu.Kloknes ga i milina.Kurac je tih amd-ovih 8 jezgara ako neces da se bavis video obradom batali to.po
:: Evo http://www.anandtech.com/bench/Product/697?vs=70
:: programi pola tamo pola vamo a igre opet 20 posto na strani intela,single traded app takodje i to zestoko
:: fx+gtx masina :)))
:: :: Znaci da bi dobio veci clock na ramu ja moram da clocknem celu ploc
:: :: U suprotnom taj ce ram raditi na 186
:: ::
:: :: Tako sam bar ja razumeo
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647795.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs