Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Hello 3570k!
STRANA 2 OD 3  
peki22 OCCT 22.12.2012. 18:25 #463436

status: user
broj poruka: 2936
Full stres ako prodje 10min to je dobro.

M Power-3770k-HyperX Beast-V100-6970

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bobi4ever Mixeru 22.12.2012. 18:38 #463438

broj poruka: 4891
Linx se koristi i za AMD...
SkyFire Zapravo! 22.12.2012. 18:51 #463440

broj poruka: 18472
Za novu generaciju Sandy/Ivy procesora najpouzdaniji stress ptogram je upravo Prime95.
LinX moze da se koristi u kombinaciji cisto da se vidi kako se proceosr ponasa pa da se i tu u skladu sa tim podesava ali nema odgovarajuci set instrukcija za analizu SB i IB arhitekture kao prime..

Evo poslednja verzija prime.

http://www.softpedia.com/get/Others/Home-Education/Prime95.shtml

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=132819&page=2

http://rsload.net/soft/manager/9644-prime95-272-beta-prime95-266-x64.html

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Bobi4ever True, BUT!!! 22.12.2012. 19:05 #463443

U Linxu ce mu brze izbaciti gresku ako nesto nije u redu nego Prime.
A slazem se da je Prime bolji za Sendija i Ivicu, tako bar kazu, a iskreno nisam poredio/testirao da bih mogao da potvrdim te tvrdnje.
Srdjanc ... 22.12.2012. 19:12 #463448

broj poruka: 3106

@ xendza

Skoro sve DX9 igrice mi tera na max podesavanja osim AA, SC2 je izuzetak. Ali sve sam terao na 1920x1080 rezoluciju.

Dodao bih da AA zaboravis na HD4000.

Integrusa je zaista jaka, ali ipak ne menja realnu graficku za potpun dozivljaj.
SkyFire Yo 22.12.2012. 19:15 #463450

Avaj..Ja jesam..Zato znam pouzdano..Mada generalno meni je bilo zanimljivo posto sam ja hard core overclocker/entuzijast ,morao sam da kombinujem i jedan i drugi..

Vidi,mozda nekad pokaze LinX pre gresku a mozda nekad i ne..
Meni je recimo pre pucao AVX Prime95 nego LinX koji odradi tipa 20 krugova lagano dok Prime pukne posle 2 min!
Drugo,LinX izbaci gresku za sasvim drugu vrstu analize dok Prime95 opet nesto trece ali pouzdanije tj kompatibilnije sa SB i IB arhitekturom.

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

mixer93 re 22.12.2012. 19:16 #463451

broj poruka: 4187
Bas sam pre neki dan citao po stranim forumima na ovu temu, i vidim da ljudi tako kazu. E sad, ja linx nisam nikad koristio. Prime po 12h je meni dovoljno... Ipak, za memaru i celokupan stres za intela koriste ljudi vise linx... To je činjenica.
Sky, po cemu znas da prime-u lezi sb i ib?

tortojed Bravo Darcilo - najzad postade vlasnik kompa... 22.12.2012. 19:21 #463454

broj poruka: 11018
...

SkyFire Yo Vol.2 22.12.2012. 19:31 #463458

@Mixer
Pa sad sam gore objasnio.A drugo nije tajna da je Prime95 optimizovaniji za SB/IB ,programski raspisan tako da je potpuniji za analizu stabilnosti ove arhitekture.
Drugo potkrepih to i licnim iskustvom..Trece,okacis se na xtreme systems i sve ce ti se samo kasti

P.S.Ja sam prvo Prime-om testirao,kasnije sam i sam procitao da je program pouzdaniji za Intel SB/IB procesore.
Ja koristim oko 3-6-7h,apsolutno nema potrebe za vise.
I da,AVX Prime95 zagreva jezgra isto koliko i LinX ,cini mi se mozda cak i nijansu vise sto opet nesto govori

imarkovic Re: re 22.12.2012. 19:36 #463459

broj poruka: 19086
nisu bas uvek i za sve `pametniji` strani forumi.. ko god da je to izjavio je jednako izjavi da AMD graficke karte bolje rade sa AMD procesorima..

:: Bas sam pre neki dan citao po stranim forumima na ovu temu, i vidim da ljudi tako kazu. E sad, ja linx nisam nikad koristio. Prime po 12h je meni dovoljno... Ipak, za memaru i celokupan stres za intela koriste ljudi vise linx... To je činjenica
:: Sky, po cemu znas da prime-u lezi sb i ib?
::
Bobi4ever Re: Re: re 22.12.2012. 19:41 #463462

+1
Ima po stranim forumima dosta botova, po prinicpu, imaju kes, kupe nesto extra, zajebu nesto i odma` to sto su kupili `ne valja`.
Ne kazem da smo mi najpametniji, ali nisu ni strani forumi neko merilo.

:: nisu bas uvek i za sve `pametniji` strani forumi.. ko god da je to izjavio je jednako izjavi da AMD graficke karte bolje rade sa AMD procesorima.
:: :: Bas sam pre neki dan citao po stranim forumima na ovu temu, i vidim da ljudi tako kazu. E sad, ja linx nisam nikad koristio. Prime po 12h je meni dovoljno... Ipak, za memaru i celokupan stres za intela koriste ljudi vise linx... To je činjenica
:: :: Sky, po cemu znas da prime-u lezi sb i ib?
:: ::
mixer93 re 22.12.2012. 19:50 #463467

broj poruka: 4187
Sta se sad vatate za strane forume... To sam samo spomenuo da su strani forumi... Ipak nisu nasi forumi ceo svet... Ima botova ovde ponajvise na cmarku.
Sky, pre neki dan sam isprobao linx vs prime... Samo temperature sam gledao, i prime vise zagreje cpu. To bar znam.

Miskonius Mlacenje prazne slame, po ko zna koji put 22.12.2012. 19:57 #463473

broj poruka: 4420
i Linx (Linpack) i Prime95 koriste nove AVX instrukcije koje dolaze sa Ivy i Sandy Bridge procesorima.
Pa bre ljudi Intel pravi Linpack, da li vi stvarno mislite da ce da ga napravi da ne podrzi AVX?

imarkovic Re: re 22.12.2012. 20:08 #463477

brate, napisao si (prvi put) tako kao su te 100% ubedili pa si preneo ovde kao da si se i sam uverio u to, a nakon toga si pomenuo da si zapravo procitao na stranom forumu.. ne postoji nista merodavnije ako sam nesto testiras i uveris se da je to zaista tako ili nije..

:: Sta se sad vatate za strane forume... To sam samo spomenuo da su strani forumi... Ipak nisu nasi forumi ceo svet... Ima botova ovde ponajvise na cmarku.
:: Sky, pre neki dan sam isprobao linx vs prime... Samo temperature sam gledao, i prime vise zagreje cpu. To bar znam
darcilo Prime 95 22.12.2012. 20:43 #463490

broj poruka: 689
U full-u na 4.2GHz-a pri 1.088V, prosao 25 krugova = 30 min, Core temp pokazao 61, 60, 58, 53! Ventilatori na 50%...po meni je ovo extra! :D btw, zaboravio da PrintSc-em pre nego sto sam ga ugasio, jbg! :)

gliga79 Re: Prime 95 22.12.2012. 20:52 #463494

broj poruka: 4641
@darcilo
Test mora da radi min 1h, a ne 30 min !
Imao sam primere gde je u 50 min puko test.
Odradi to kako treba.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: U full-u na 4.2GHz-a pri 1.088V, prosao 25 krugova = 30 min, Core temp pokazao 61, 60, 58, 53! Ventilatori na 50%...po meni je ovo extra! :D btw, zaboravio da PrintSc-em pre nego sto sam ga ugasio, jbg! :
darcilo Re: Re: Prime 95 22.12.2012. 20:58 #463496

broj poruka: 689
Vazi gligo, ali ne danas! :D Uskoro sa novim testovima... .)
Miskonius @gligo 22.12.2012. 20:59 #463497

Kad si klokovao tvog 2500k na 4,5 GHz u kom programu je bese prosao test, da bi kasnije u Linxu izbacio gresku?
Srdjanc ... 22.12.2012. 22:02 #463501

broj poruka: 3106

Au, pa sad cu i ja morati da kupim neki kuler cim si toliko dobio temp na istoj voltazi.

sSHarK Re: Bravo Darcilo - najzad postade vlasnik kompa... 22.12.2012. 22:39 #463511

broj poruka: 990

+1... LOL

i7-3770K | H80i | Z77 Pro3 FTW | TridentX | 840 Pro | AX760i | Stryker | U2713HM | G15+G9 | ATP3

:: ..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: re 22.12.2012. 22:39 #463512

Konkretno za xtreme systems,tu se zna ko dolazi.
Pored njega imas jos par foruma u sklopu sa renomiranim sajtovima koji testiraju hw koji imaju nivo.
Ostalo je manje vise svugde isto..

P.S.Da je rekao bar da AMD karte bolje rade sa Intel CPU to bi mogao da razumem posmatrajuci kroz prizmu potencijala same karte.I dalje se nove AMD karte guse sa trenutnom serijom AMD procesora.

:: nisu bas uvek i za sve `pametniji` strani forumi.. ko god da je to izjavio je jednako izjavi da AMD graficke karte bolje rade sa AMD procesorima.
imarkovic Re: 22.12.2012. 23:03 #463521

:: Konkretno za xtreme systems,tu se zna ko dolazi

da pogadjam.. extremni entuzijasti

:: Pored njega imas jos par foruma u sklopu sa renomiranim sajtovima koji testiraju hw koji imaju nivo
:: Ostalo je manje vise svugde isto.

...sto se opet ne razlikuje od nas gledajuci nivo znanja, samo je jedino prednost sto je njima(kao beneficiranim drzavljanima) dostupno SVE, a nama to sto jeste tako da to i mozemo testirati, budziti, poznavati, sta god.. logicno.

SkyFire RE:iMRAKovic 22.12.2012. 23:26 #463531

da pogadjam.. extremni entuzijasti

Ne samo to,vec ljudi od znanja,umeca..Nije poenta biti entuzijast i voleti,cemu i skupocen hardver ako ne znas nista o njemu i ne znas da ga koristis a da ne pominjem NEZNANJE u fukciji istog!

...sto se opet ne razlikuje od nas gledajuci nivo znanja, samo je jedino prednost sto je njima(kao beneficiranim drzavljanima) dostupno SVE, a nama to sto jeste tako da to i mozemo testirati, budziti, poznavati, sta god.. logicno.

Uopste se ne slazem..Finansije ne temelje nivo znanja kroz kolicinu hardvera.
Da,stice se odredjeno iskustvo u tom broju promenjenog hardvera ali sve zavisi i od samog gledista ,pristupa istom.
Kod nas se vodi politika svi `znamo` sve i,svi se u sve razumemo , svi u glas pricaju a vecina blage veze sa vezom nema!Zato nam i jeste zemlja ovakva!
Na zapadu pametovanja nema,imas botova ali se vrlo brzo suzbiju!

I kljucna stvar je da ne ide svakom isto ,nemaju svi iste osecaje,taj skill pa koliko god da koriste hw.
Ima koliko hoces likova koji stvarno znaju,menjaju hardver vrlo cesto,mnogo cesce nego sto to rade i oni koji bas kupuju novitete pa opet nemaju pravi skill,njuh za te stvari,ne umeju da prepoznaju odredjene fenomene,da objasne kako taj isti hw radi a to opet pokazaju i kroz sam njihov rad sa hw-om.
Obicni mesari..
U svakoj sferi neke delatnosti postoji kvalitet i nekvalitet a poredeci berzu sa nekim stranim forumimam je zaista smesno.Ovde sve cirkuzanti,forum za zabavu.Cast izuzetcima,hvala Bogu ima ih..
Benchmark jeste dosta jaci sa znanjem ali i tamo ima pajsera koliko volis mada vecina njih je i sa berze,kapiras poentu?!

Koliko sam ja mogao da zapazim zapravo svugde je problem u mentalnom sklopu.
Zapadnjaci su definitivno uceniji i iz tog razloga smatram da su strani forumi korisniji,necu da kazem pouzdaniji ali korisniji sigurno!

Miskonius Truc, truc, truc... 23.12.2012. 00:40 #463543

Idi tamo, o Veliki Znalcu pa im kazi da Linx ne podrzava AVX instrukcije, bas me zivo zanima sta ce da ti kazu...

imarkovic Re: RE:iMRAKovic 23.12.2012. 00:40 #463544

ne slazes se jer me nisi izgleda razumeo do kraja, tj. ni ja se nisam izjasnio skroz do kraja, tacno da finansije nista ne temelje, vec znanje, to se zna, otprilike sam i ja to napisao.. manje-vise sve ovo sto si rekao je istina, logicno je jer tamo je mnogo vise multinacionalnih populacija i to je velika prednost jer je onda i mentalni sklop drugaciji, kad se skupe svi strucnjaci iz raznih sfera, onda to postaje vrlo korisno i kreativno... mada i to je sve relativno i zavisi od dosta faktora.. ne moze se svesti na globalan nivo.. Za benchmark si u pravu, tako sam i ja primetio, s tim da ima dosta naduvanih likova koji se previse hvale svojim znanjem pa ponekad to ume da iritira, to mene nervira tamo i zato ni ne idem.. cast izuzecima.

Ovo za skill si totalno u pravu, jbg ne moze svako da bude kreativan u svemu.. ima dosta ljudi koji su jednostavno antitalenat i ne mogu tu nista.. nisu se pronasli tamo gde im je mesto vec u racunarima.. to je svuda u svetu vec vidjeno.

Ne bih znao kako da protumacim ovo `uceniji` od nas.. prosto ne mogu da verujem da si ovo napisao, ovo uopste nije tacno. Da si rekao `strucniji` u nekim stvarima u kojima mi cak nemamo ni prilike da ucestvujemo, jer nemamo uslova za to, bilo bi prihvatljivo.

:: Uopste se ne slazem..Finansije ne temelje nivo znanja kroz kolicinu hardvera
:: Da,stice se odredjeno iskustvo u tom broju promenjenog hardvera ali sve zavisi i od samog gledista ,pristupa istom
:: Kod nas se vodi politika svi `znamo` sve i,svi se u sve razumemo , svi u glas pricaju a vecina blage veze sa vezom nema!Zato nam i jeste zemlja ovakva
:: Na zapadu pametovanja nema,imas botova ali se vrlo brzo suzbiju
:: I kljucna stvar je da ne ide svakom isto ,nemaju svi iste osecaje,taj skill pa koliko god da koriste hw
:: Ima koliko hoces likova koji stvarno znaju,menjaju hardver vrlo cesto,mnogo cesce nego sto to rade i oni koji bas kupuju novitete pa opet nemaju pravi skill,njuh za te stvari,ne umeju da prepoznaju odredjene fenomene,da objasne kako taj isti hw radi a to opet pokazaju i kroz sam njihov rad sa hw-om
:: Obicni mesari.
:: U svakoj sferi neke delatnosti postoji kvalitet i nekvalitet a poredeci berzu sa nekim stranim forumimam je zaista smesno.Ovde sve cirkuzanti,forum za zabavu.Cast izuzetcima,hvala Bogu ima ih.
:: Benchmark jeste dosta jaci sa znanjem ali i tamo ima pajsera koliko volis mada vecina njih je i sa berze,kapiras poentu?
:: Koliko sam ja mogao da zapazim zapravo svugde je problem u mentalnom sklopu
:: Zapadnjaci su definitivno uceniji i iz tog razloga smatram da su strani forumi korisniji,necu da kazem pouzdaniji ali korisniji sigurno
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs