Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD Buldozer - zanimljiva i ( za mnoge od nas) iznenadjujuca...
STRANA 2 OD 2
drfedja Re: @Bobi4ever 31.12.2012. 05:41 #465189

status: user
broj poruka: 35
Da sam na vašem mestu ne bih previše očekivao od Haswella, eventualno bolji integrisani GPU.
Haswell će biti `deblje` jezgro od Sandy i Ivy Bridgea, a overkloking pitanje da li će biti jača strana u odnosu na IB. Uostalom Sandy se u proseku bolje klokuje od IVy-ja.
Deblje jezgro znači da ima dublje buffere, više izvršnih jedinica itd...

Zbog povećanog ROB buffera i7 bi mogao da ima napredniji Hyperthrading u odnosu na Ivy i Sandy Bridge, veći broj instrukcija u letu, još po neki ALU itd... bi mogao da bude dovoljan da se komotno `nahrane` dva nezavisna threada. Za single thread performanse nema mnogo mesta za poboljšanje, klok za klok 5-10%.
Ivy je brži od Sandy-aja oko 7% klok za klok, ako ovaj bude toliko, 15% razlike u odnosu na Sandy Bridge bi bilo realno za očekivati.

:: Dzaba sada bacas oci na plojke, kad Intel lako moze na napravi novi soket i da zajebe sve nas sa 1155 plocama. A, ako ce ubrzanje biti samo 5-15%, to ce biti zesci fejl
::
:: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, ProCase NitroAX, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP-

U suštini to nije fail iz prostog razloga što nema previše mesta za poboljšanja. Ono što je dobro za AMD je to što na Piledriver jezgrima ima dosta mesta za poboljšanja, tako da bi naredna generacija Steamroller mogla da se u mnogim stvarima približi Intelu.
Što se tiče FX8320 i uopšte novije serije FX-eva, oni su sada sasvim ok kupovina, za razliku od prvog FX-a koji se pojavio prošle godine.

http://www.pcaxe.com/hardver/procesori/amd-fx-8350-codenamed-vishera/strana-12

U odnosu na Bulldozer, Piledriver manje disipira pri overkloku, a i u proseku manje troši, brži je i bolje se klokuje, a i cena je vrlo prihvatljiva.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Re: Re: @Bobi4ever 31.12.2012. 09:24 #465198

broj poruka: 6106
Ne znam koliko cesto posecujes Berzu, ali ovde vlada pravilo da kada AMD napravi napredak od 15-20% u odnosu na prethodnu generaciju, to je automatski fejl - jer prema ocekivanjima dezurnih eksperata napredak mora da bude barem 50%. Ali kada Intel napravi napredak od 5-15%, onda je to revolucija. Jedva cekaju da pljunu 200-300 evra i kupe novi i5 ili i7 i uzivaju u neverovatnom skoku performansi. Posebno se ocekuje poboljsanje grafickog dela, koji Intel nikako da napravi kako treba.

Sto se mene licno tice, ja niti ocekujem Hezvela, niti ocekujem od njega nesto posebno. Sa 2500K sam miran jos barem godinu i po dana.

i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP-3

Adzem +1 31.12.2012. 09:29 #465199

broj poruka: 3797
Normalno da si miran, neces sigurno razmisljati o zvakacoj gumi, ili poboljsanju od 10%

:: Ne znam koliko cesto posecujes Berzu, ali ovde vlada pravilo da kada AMD napravi napredak od 15-20% u odnosu na prethodnu generaciju, to je automatski fejl - jer prema ocekivanjima dezurnih eksperata napredak mora da bude barem 50%. Ali kada Intel napravi napredak od 5-15%, onda je to revolucija. Jedva cekaju da pljunu 200-300 evra i kupe novi i5 ili i7 i uzivaju u neverovatnom skoku performansi. Posebno se ocekuje poboljsanje grafickog dela, koji Intel nikako da napravi kako treba
:: Sto se mene licno tice, ja niti ocekujem Hezvela, niti ocekujem od njega nesto posebno. Sa 2500K sam miran jos barem godinu i po dana.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs