AMD FX 8350 vs Intel 3570K vs 3770K vs 3820 - Gaming...
STRANA 2 OD 2
obradmi
Re: Re: Re: fx6300 , i5 3570k
11.01.2013. 20:21
status: user broj poruka: 7733
Iskustvo sa laptopova.
:: Hehe.Nije valjda? :: Znaci moracu da menjam ovaj moj 3930K za Visheru? :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: Ja sam to odavno rekao ,nego AMD ima jos jednu prednost ,cini mi se da se bolje nos :: :: sa krekovanim verzijama Windows-a od Intela,imam takav utisak :: :: :: :: :: :: :: fx6300 je najbolja kupovina po meni , naravno ako imas vise para ides na i5 3570k i to je to :: :: ::
:: Hehe.Nije valjda? :: Znaci moracu da menjam ovaj moj 3930K za Visheru? :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: Ja sam to odavno rekao ,nego AMD ima jos jednu prednost ,cini mi se da se bolje nos :: :: sa krekovanim verzijama Windows-a od Intela,imam takav utisak :: :: :: :: :: :: :: fx6300 je najbolja kupovina po meni , naravno ako imas vise para ides na i5 3570k i to je to :: :: ::
@SkyFire menjaj pod hitno, vidiš šta radi ovaj fix 8350 :) @Bugerman intel nije tata, već tata-mata :)
eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski
:: @SkyFire menjaj pod hitno, vidiš šta radi ovaj fix 8350 : :: @Bugerman intel nije tata, već tata-mata : :: :: eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski :: :: :: :: :: Hehe.Nije valjda? :: :: Znaci moracu da menjam ovaj moj 3930K za Visheru? :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: :: :: Ja sam to odavno rekao ,nego AMD ima jos jednu prednost ,cini mi se da se bolje nos :: :: :: sa krekovanim verzijama Windows-a od Intela,imam takav utisak :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: fx6300 je najbolja kupovina po meni , naravno ako imas vise para ides na i5 3570k i to je to :: :: :: ::
A kako bi bilo da amd napravi nesto dobro pa da sabije ovaj smrdljivi intel gde mu je mesto!? Pa da lepo ima i intel x4 za 100e msm vreme je! Koristim intel samo zbog os x-a inace mi se nikad nisu svidjali. I da uzeo sam ga za 100e to je drugi razlog inace ne vredi i5 skoro 200e kad za malo jace od 100e ima fx 6300 kome ama bas nista ne fali.Ziveo amd! Intel i5 2400 Gigabyte z68p ds3 Msi Gtx 560ti Hawk 16gb ddr3 Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata3 Lc Power proline 500w Steelseries Sensei + Logitech g 105 Dell U2312HM Aerocool Strike X
:: Takata,tamata-tata-mata :: :: @Ras :: :: Moj post je bio cist sarkazam..I da imam Core 2 Duo isto bih napisao. :: Mislim AMD radi bolje sa krekovanim sistemom a Intel sa original :))) :: :: Evo za Bugermana novog/starog clana pesma hit :: :: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nT9NBHDdIC :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
A da nisi ti pobrkao loncice?Nije poenta sta ko ima vec sam se nasalio na Obradovu izjavu o krekovanom i legalnom winu pa ispade da treba preci na AMD zato sto je navodno brzi krekovani win :)))
A sto je Intel smrdljiv?Cemu ta netrpeljivost?Cemu negativnost? Pa nije Intel taj koji godinama obecava a ne ispunjava.Realno je tako. Trebao bi vise da budes kivan na AMD obzirom da si njihov fan.
Jel Intel kriv sto AMD ne moze da ga sustigne?Samo mi to objasni. Evo ja bih iskreno voleo sutra da AMD sustigne Intel pa da cene padnu,sto da ne.. Ziveo sto da ne,ne valja ako je resio d`umre Valjda ce se malo probuditi ..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: A kako bi bilo da amd napravi nesto dobro pa da sabije ovaj smrdljivi intel gde mu je mesto! :: Pa da lepo ima i intel x4 za 100e msm vreme je :: Koristim intel samo zbog os x-a inace mi se nikad nisu svidjali :: I da uzeo sam ga za 100e to je drugi razlog inace ne vredi i5 skoro 200e kad za malo jace od 100e ima fx 6300 kome ama bas nista ne fali.Ziveo amd :: Intel i5 240 :: Gigabyte z68p ds :: Msi Gtx 560ti Haw :: 16gb ddr :: Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata :: Lc Power proline 500 :: Steelseries Sensei + Logitech g 10 :: Dell U2312H :: Aerocool Strike :: ::
...on je besan što ne može Ivy i5 da dobije za 100 evra, pa besni na AMD što je nesposoban da napravi konkurentan procesor i time smanji tom `prokletom` Intelu cenu...
To ti je kad kupuješ AMD procesor, ideš u radnju i škrgućeš zubima... __________________ Scourge of PCBerza
Presednice nisi razumeo ,pre te provali MS za legalnu kopiju kod Intela.
:: A da nisi ti pobrkao loncice?Nije poenta sta ko ima vec sam se nasalio na Obradovu izjavu o krekovanom i legalnom winu pa ispade da treba preci na AMD zato sto je navodno brzi krekovani win :)) :: :: A sto je Intel smrdljiv?Cemu ta netrpeljivost?Cemu negativnost :: Pa nije Intel taj koji godinama obecava a ne ispunjava.Realno je tako :: Trebao bi vise da budes kivan na AMD obzirom da si njihov fan :: :: Jel Intel kriv sto AMD ne moze da ga sustigne?Samo mi to objasni :: Evo ja bih iskreno voleo sutra da AMD sustigne Intel pa da cene padnu,sto da ne. :: Ziveo sto da ne,ne valja ako je resio d`umre :: Valjda ce se malo probuditi .. :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: A kako bi bilo da amd napravi nesto dobro pa da sabije ovaj smrdljivi intel gde mu je mesto! :: :: Pa da lepo ima i intel x4 za 100e msm vreme je :: :: Koristim intel samo zbog os x-a inace mi se nikad nisu svidjali :: :: I da uzeo sam ga za 100e to je drugi razlog inace ne vredi i5 skoro 200e kad za malo jace od 100e ima fx 6300 kome ama bas nista ne fali.Ziveo amd :: :: Intel i5 240 :: :: Gigabyte z68p ds :: :: Msi Gtx 560ti Haw :: :: 16gb ddr :: :: Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata :: :: Lc Power proline 500 :: :: Steelseries Sensei + Logitech g 10 :: :: Dell U2312H :: :: Aerocool Strike :: :: :: :: ::
Prodacu bubreg (ako nekome treba neka mi se javi .) ) i kupujem masinu slicnu sky-ovoj (cika sky niste licno samo je tvoja konfiguracija najslicnija mojim zeljama) samozda par modifikacija ko npr x-way SLI :D (sto sam zloban) mozda mi i ostane za racun za struju za koji mesec...
Da ne skrecem sa teme previse, ovo za OS vs Intel od AMD prvi put cujem... (nije nemoguce, ipak je intel brzi, pa samim tim brze se izvrsavajui zlonamerni programi (citaj system updates) i brze provale nelegalnost softvera (necu da kazem jos jedan + AMD-u))
Jedna moja konstatacija... Ljudi totalno ste promasili segmente koje uporedjujete, FX 8350 i i7 ivy dva totalno razlicita segmenta(sto cenovne, sto ciljnoj grupi korisnika, performansi itd). i5 i FX x8 je nekako djene djene upoedivo... i3 i FX x6 takodje... Pentium dual core vs FX x4
nadam se da se svi slazu samnon da i7 extreme serija nema konkurenciju niti ce je ikada imati, ma sta AMD radio, pa boga mi i i7 K varijante...
I za kraj pitanjce: Da li je to subjektivni osecaj ili je stvarno tako da celokupni OS, programi, folding je nekako prijatniji i fluidniji na intelu nego na AMD-u? Nisam reko da je tako ali mi se tako cini... (uporedjivao na q8300 3GHz vs moja konfa a ostatak konfiguracije u oba slucaja identican)
ASUS M5A78L ATHLON II X3 455 -> PHENOM B55 W/O L3 + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLAC + 4X 120mm FANS
Krajnja poenta je ista bilo koji cpu iz bilo kog tabora x4 ili x6 ili x8 (od recimo 100e pa na vise) je i sasvim dovoljan za 95% igara na trzistu, manje vise tu su svi negde, intel vise kosta i daje malo vise logicno, nekome je to ok, nekome ne za takvu doplatu.
Ovi likovi su mi ok jer govore o realnim situacijama ne sintetika i ne neki random nebulozni set up za igru na kojima niko nikada ne igra.
Inace pogledajte koje su to mizerne razlike u FPS-u uglavnom oko 5 +-
Re: AMD FX 8350 OC vs i5 3570k OC Using an EVGA GTX 670
25.01.2013. 12:55
status: user broj poruka: 6502
Iskreno, test mi je cudan, jer u 2560x1600 nema teorije da su tolike ralzike u korist jednog ili drugog procesora, u toj rezoluciji bi trebali da budu najpriblizniji rezultati.
Vecina sajtova testove procesor radi u manjoj rezoluciji i sa smanjenim detaljima, ali kada se podignu detalji i rezolucija procesori bi trebali da su sve ujednaceniji jer GPU radi posao.
Recimo sta im je ovaj rezultat u ARMA 2 - AMD ima 54fps a Intel 16fps u najvecoj rezoluciji ?
Mislim da im nesto nije u redu sa rezultatima.... Malo mi test izgleda kao reklama za AMD :)
:: :: Oba na defaultu i OC, likovi su cak racunali i potrosnju.. :: :: :: http://youtu.be/4et7kDGSRf :: :: :: Sad ce da krene guglanje...
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647795. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.