Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Far Cry 3 i Crysis 3 FX8350@4,6Ghz vs i7 3770k@4,5 Ghz na 7970
STRANA 2 OD 3  
SkyFire Re: Re: ... 27.02.2013. 01:28 #479215

status: user
broj poruka: 18472
Ti ako hoces slusaj standardno naklapanje AMD nudi vise i slicna sranja (bolji za gaming) koja se ovde prozimaju forumom.

Realnost izgleda drugacije ,stotine ljudi svojim iskustvima to potvrdjuje..
AMD ako uzimas jedino da ga uparis sa nekom mainstream kartom recimo do neke 7870 mada cak ni za to nisam siguran,i tu sam gledao neke rezultate i opet rade bolje na Intelima..Ali ajde da kazemo da je nivo do neke mainstream klase sadasnje generacije grafickih karti..

Ne znam da li se tebi isplati,na osnovu mog znanja i upucenosti ja znam sta trazim,to i kupujem to i dobijam..
Ne zelim da budem ustrojen za performanse,hocu da mi radi za onoliko koliko sam platio a i vise od toga kada overklokujem sistem..Da li me razumes?Mrzim filozofiju,ma sta ce ti i ovako imas 60+ frejmova ko da je to bitno sto ti karta nije u punom potencijalu..Ha..I onda dodje Crysis 3 i pojede sve zivo a ja ustrojen tipa 20-30% od potencijala u odnosu na sam default,o overkloku da ne pricam..Dajem samo primere ..Pratis li?

Da li se isplati..Ne znam..To sam u svojoj glavi moras da raskrstis.
Sedi kod nekog pa testiraj,uveri se sam ..Znanje i iskustvo je neprocenjivo ,kad sam steknes tu se svaka prica zavrsava!

P.S.U ovom postu sam bio maksimalno iskren i realan koliko god nekom bio iritantan ili ga sasvim drugacije doziveo..

Jednostavno je, ko hoce full mora Intel,nema druge..

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

::
:: Koliko viidm u raznim testovima od media ,Renderinga,Igranja Amd se pokazuje solidno a negde i jaci od i7 3770k e sad citao sam da jednog intelovo jezgro je jace od AMD kako zasto nemam predstavu neka tehnoloska resenja...
:: Znaci ipak za 100 evra se isplati ici na onu moju drugu varijantu ?
:: AMD 965 X4 3.8 Gh
:: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
:: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe
:: HD 6870 Sapphir
:: Cooler Master HAF 91
:: LC Power Arkangel 850 W
:: Samsung SyncMaster P247
:: Altec Lansing VS3151
:: LOGITECH G40
:: :: Ljudi zaboravljaju jednu stvar i tu se prikriva ono sto je jako bitno.
:: :: Ma koliko igra prepoznavala jezgara i bila platformski optimizovana sam IPC kod procesora koci celu pricu.
:: :: AMD mora da bude zestoko overklokovan da izvuce potencijal dananjse generacije grafickih karti a cak ni tad ne moze da pridje Intelu.
:: ::
:: :: Eno bas na benchu koliko hoces primera,skoro je jedan momak za 8-jezgarnog AMD-a presao na 3770K i grafa (7950 cini mi se) mu progledala..Pre toga ja imao mucenje,pa overklokovao na kraju presekao i presao na Intel.
:: :: Uticaj u gamingu moze biti ovako kako se prikazuje zasebno CPU vs CPU ali platforma vs platforma odnosno uticaj CPU-a prema grafickoj karti ide daleeeeeeko u korist Intela
:: :: AMD je za sad usko grlo i to osetno usko grlo
:: :: Ovo sto je Vuk125 naveo samo je jedan od primera koji potvrdjuju stanje koje ce se zadrzati jos dugo vremena.
:: :: Superior Technology
:: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Re: Re: Re: ... 27.02.2013. 01:38 #479216

broj poruka: 3730

Pazi meni u maju istice 3 Godine od kad imam ovu konfiguraciju ,mozda bi iso na upgrade tad ili krajem godine . E sad ono sto mene zanima je sledece :
Ukoliko se uzme intel platforma jel ce izdrzati sledece narastaje grafickih karata tipa 2014,2015?
Koliko vidim AMD tera sve svoje karte bez problema ali kad im se turi NVIDIA stucanje neko se javlja ...
Elem ovi testovi kazu drugaciju pricu i tu se sad lomim :)

AMD 965 X4 3.8 Ghz
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: Ti ako hoces slusaj standardno naklapanje AMD nudi vise i slicna sranja (bolji za gaming) koja se ovde prozimaju forumom
:: Realnost izgleda drugacije ,stotine ljudi svojim iskustvima to potvrdjuje.
:: AMD ako uzimas jedino da ga uparis sa nekom mainstream kartom recimo do neke 7870 mada cak ni za to nisam siguran,i tu sam gledao neke rezultate i opet rade bolje na Intelima..Ali ajde da kazemo da je nivo do neke mainstream klase sadasnje generacije grafickih karti.
:: Ne znam da li se tebi isplati,na osnovu mog znanja i upucenosti ja znam sta trazim,to i kupujem to i dobijam.
:: Ne zelim da budem ustrojen za performanse,hocu da mi radi za onoliko koliko sam platio a i vise od toga kada overklokujem sistem..Da li me razumes?Mrzim filozofiju,ma sta ce ti i ovako imas 60+ frejmova ko da je to bitno sto ti karta nije u punom potencijalu..Ha..I onda dodje Crysis 3 i pojede sve zivo a ja ustrojen tipa 20-30% od potencijala u odnosu na sam default,o overkloku da ne pricam..Dajem samo primere ..Pratis li
:: Da li se isplati..Ne znam..To sam u svojoj glavi moras da raskrstis
:: Sedi kod nekog pa testiraj,uveri se sam ..Znanje i iskustvo je neprocenjivo ,kad sam steknes tu se svaka prica zavrsava
:: P.S.U ovom postu sam bio maksimalno iskren i realan koliko god nekom bio iritantan ili ga sasvim drugacije doziveo.
:: Jednostavno je, ko hoce full mora Intel,nema druge.
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: :: Koliko viidm u raznim testovima od media ,Renderinga,Igranja Amd se pokazuje solidno a negde i jaci od i7 3770k e sad citao sam da jednog intelovo jezgro je jace od AMD kako zasto nemam predstavu neka tehnoloska resenja...
:: :: Znaci ipak za 100 evra se isplati ici na onu moju drugu varijantu ?
:: :: AMD 965 X4 3.8 Gh
:: :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
:: :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe
:: :: HD 6870 Sapphir
:: :: Cooler Master HAF 91
:: :: LC Power Arkangel 850 W
:: :: Samsung SyncMaster P247
:: :: Altec Lansing VS3151
:: :: LOGITECH G40
:: :: :: Ljudi zaboravljaju jednu stvar i tu se prikriva ono sto je jako bitno.
:: :: :: Ma koliko igra prepoznavala jezgara i bila platformski optimizovana sam IPC kod procesora koci celu pricu.
:: :: :: AMD mora da bude zestoko overklokovan da izvuce potencijal dananjse generacije grafickih karti a cak ni tad ne moze da pridje Intelu.
:: :: ::
:: :: :: Eno bas na benchu koliko hoces primera,skoro je jedan momak za 8-jezgarnog AMD-a presao na 3770K i grafa (7950 cini mi se) mu progledala..Pre toga ja imao mucenje,pa overklokovao na kraju presekao i presao na Intel.
:: :: :: Uticaj u gamingu moze biti ovako kako se prikazuje zasebno CPU vs CPU ali platforma vs platforma odnosno uticaj CPU-a prema grafickoj karti ide daleeeeeeko u korist Intela
:: :: :: AMD je za sad usko grlo i to osetno usko grlo
:: :: :: Ovo sto je Vuk125 naveo samo je jedan od primera koji potvrdjuju stanje koje ce se zadrzati jos dugo vremena.
:: :: :: Superior Technology
:: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
SkyFire Re: Re: Re: Re: ... 27.02.2013. 01:47 #479217

Ti druze definitivno zajebavas a to nije lepo!
Strucno ti se objasni da bi ti sad izvaljivao neka pitanja koja nemaju veze sa vezom.
Prvo jos jednu urbanu legendu da razbijemo ..nVidia ne potrazuje nista jaci CPU nego li AMD kartice..
Bio je skoro test (a mrzi me sad da trazim) ,gde su ustanovili da zapravo vise procesorske snage trazi poslednja generacija AMD kartica!

2.AMD ne moze da se izbori ni sa ovom generacijom kartica a kamo li za par godina!
Yorkfield procesori sa LGA775 vise izvlace GPU-e nego li sad AMD,o kakvoj ti buducnosti pricas?

Intel poslednje generacije Ivy Bridge ima da gura lagano jos najmanje 2 generacije kartica bez greske..
Ja iskren da budem ne znam sta ce sa AMD-om biti ali ocekujem jak marketinski udar poput ovih testova CPU vs CPU pa onda konzole i sl i naravno da narod ima drugaciju sliku..
I sta se onda desi,zalete se,misle jeftinije,performanse slicne i na kraju se razocaraju kad vide kod nekog drugog ili sami probaju kako to radi na intelu..

Mrzi me ali me bas mrzi da ti kacim rezultate AMD vs Intel platoforma uticaj CPU-a na graficku kartu da vidis kolike su to oscilacije u padu performasni kod AMD-a!

I kakvo ti meni sad postavljas pitanje?
P.S.Ovi testovi koje pominjes nemaju veze sa vezom izmedju CPU-a i graficke karte ne znam da li ti je to nekako jasno?!
Brate necu vise da pisem,osecam se kao da govorim zidovima a trosim energiju da naucim nekog ko se sprda!

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: Pazi meni u maju istice 3 Godine od kad imam ovu konfiguraciju ,mozda bi iso na upgrade tad ili krajem godine . E sad ono sto mene zanima je sledece
:: Ukoliko se uzme intel platforma jel ce izdrzati sledece narastaje grafickih karata tipa 2014,2015?
:: Koliko vidim AMD tera sve svoje karte bez problema ali kad im se turi NVIDIA stucanje neko se javlja ..
:: Elem ovi testovi kazu drugaciju pricu i tu se sad lomim :
:: :: Ti ako hoces slusaj standardno naklapanje AMD nudi vise i slicna sranja (bolji za gaming) koja se ovde prozimaju forumom

:: :: :: ::
:: :: :: :: Superior Technology
:: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Dejzan Re: Re: Re: Re: Re: ... 27.02.2013. 02:54 #479220

Prvo tvoja prica pada u vodu jer graficka je iskoriscena isto kao i kod intela znaci intel nista posebno nije pokazao...
Mene ne zanima sta ce AMd da isporuci ili intel dokle god su te performanse dobre.
Citam po raznim sajtovima da intel nema interes za veci pomak jer AMD u dobrom delu ne moze da isprati u nekim stvarima .
To sto pricas za AMD nema veze sa zivotom pa moj procesor nije usko grlo za 7950 a kamoli ovaj novi procesor....
I da NVIDIA pruza malo bolje performanse na Intelu nego na AMD licno se uverio a opste je poznato da tabor ima dva sektora INTEL NVIDA AMD i AMD .Naravno da moze to da se miksa moze da bude bolje a moze i gore sve zavisi.
I ja se nesprdam nego se informisem a muka mi je od te price Intel zakon ili AMD najbolje ulozeno dobijeno ocu vecu sliku dam novac i da sam miran a ne dobio si cist kvalitet (intel) ili odlicno ulozeno dobijeno (AMD) zato se i raspitujem dosta ljudi sad uzima I5 i prezadovoljni su kazu puna kapa za igre jer kapiras sta ti pricam ? Mnogo izbora a svi pricaju svoju pricu

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: Ti druze definitivno zajebavas a to nije lepo
:: Strucno ti se objasni da bi ti sad izvaljivao neka pitanja koja nemaju veze sa vezom
:: Prvo jos jednu urbanu legendu da razbijemo ..nVidia ne potrazuje nista jaci CPU nego li AMD kartice.
:: Bio je skoro test (a mrzi me sad da trazim) ,gde su ustanovili da zapravo vise procesorske snage trazi poslednja generacija AMD kartica
:: 2.AMD ne moze da se izbori ni sa ovom generacijom kartica a kamo li za par godina
:: Yorkfield procesori sa LGA775 vise izvlace GPU-e nego li sad AMD,o kakvoj ti buducnosti pricas
:: Intel poslednje generacije Ivy Bridge ima da gura lagano jos najmanje 2 generacije kartica bez greske.
:: Ja iskren da budem ne znam sta ce sa AMD-om biti ali ocekujem jak marketinski udar poput ovih testova CPU vs CPU pa onda konzole i sl i naravno da narod ima drugaciju sliku.
:: I sta se onda desi,zalete se,misle jeftinije,performanse slicne i na kraju se razocaraju kad vide kod nekog drugog ili sami probaju kako to radi na intelu.
:: Mrzi me ali me bas mrzi da ti kacim rezultate AMD vs Intel platoforma uticaj CPU-a na graficku kartu da vidis kolike su to oscilacije u padu performasni kod AMD-a
:: I kakvo ti meni sad postavljas pitanje
:: P.S.Ovi testovi koje pominjes nemaju veze sa vezom izmedju CPU-a i graficke karte ne znam da li ti je to nekako jasno?
:: Brate necu vise da pisem,osecam se kao da govorim zidovima a trosim energiju da naucim nekog ko se sprda
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: :: Pazi meni u maju istice 3 Godine od kad imam ovu konfiguraciju ,mozda bi iso na upgrade tad ili krajem godine . E sad ono sto mene zanima je sledece
:: :: Ukoliko se uzme intel platforma jel ce izdrzati sledece narastaje grafickih karata tipa 2014,2015?
:: :: Koliko vidim AMD tera sve svoje karte bez problema ali kad im se turi NVIDIA stucanje neko se javlja ..
:: :: Elem ovi testovi kazu drugaciju pricu i tu se sad lomim :
:: :: AMD 965 X4 3.8 Gh
:: :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
:: :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe
:: :: HD 6870 Sapphir
:: :: Cooler Master HAF 91
:: :: LC Power Arkangel 850 W
:: :: Samsung SyncMaster P247
:: :: Altec Lansing VS3151
:: :: LOGITECH G40
:: :: :: Ti ako hoces slusaj standardno naklapanje AMD nudi vise i slicna sranja (bolji za gaming) koja se ovde prozimaju forumom
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Superior Technology
:: :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Dejzan ss 27.02.2013. 03:01 #479221

http://www.anandtech.com/bench/Product/697?vs=551
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+FX-8350+Eight-Core

po meni ovde intel jeste bolji u dosta stvari ali ne i za padanje u nesvet .Jedino sto ti kazes da ce podrzavati jos dve generacije karti ali sto ne bi ni AMD ? Po meni dati 100 evra vise vredi kad se sve sabere iz jednog prostog razloga a to je novija tehnologija dok se AMD samo nadogradio :)

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400
SkyFire Prijatelju... 27.02.2013. 03:20 #479223

Ti prvo moras da steknes znanje..To pod 1.
Izvini ,nemoj da se nadjes uvredjenim,povredjenim i sl..

Ja sam pokusao kao kolega da ti izadjem u susrete a ti i dalje ne razlikujes dve razlicite stvari.
Ovaj TEST je TEST uticaja procesora u gaming-u i nema veze sa uticajem procesora prema grafickim kartama u toj internoj vezi tj saradnji!

Razgranici dve razlicite stvari.

1.Uticaj procesora u gaming-u!
2.Interna veza izmedju procesora i graficke karte tj uticaj procesora na iskoriscenje potencijala graficke karte!

Kad te dve stvari razgranicis mozda ce ti nesto postati jasnije!
Onda mozes da pricas o vodi,planinama,jezerima ,nebu i vasioni..

E vidis,dobro si rekao..Meni je muka od silnih lazi i forsiranja koje se ovde i na nekim ostalim mestima pisu..
Ovde po najvise jer sam tu najvise i prisutan.
Znam da ima dobrih ljudi ali isto tako su pod uticajem mase koja ispira mozak i ako 10 ljudi ponovi isto onaj 11-ti ce misliti da je tako.
AMD pa AMD pa AMD..

Nemam nista protiv zaista ali me nervira laz i preuvelicavanje!
100 godina jedna te ista prica!

Nema sta da te neko ubedjuje i prica uzmi brate pa probaj i kraj.

A za usko grlo ne znam ko te slagao zaista da to nije tacno ili si sebe ubedio?!
Kapiram ja tebe da imas godinama AMD i da njemu malo vise naginjes.
Sve je to u redu ali nemoj sebe lagati !

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AbMYV8Djt7k&noredirect=1

Idi malo na bench..Poseti teme 7950/7970 ,zasto ti je tesko ako vec tezis nesto da naucis?!

Evo ti prosto primer uskog grla kod AMD-a!

Karte su slicno overklokovane,razlika samo u platformama ..

http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=96263&d=1347744916

http://www.image-share.com/ijpg-1463-149.html

Imas jos primera koliko volis..Upravo sa tvojim CPU-om i 7950 ali sam mnogo umoran da sve ponovo pregledam i da ti okacim a koliko vidim ne mogu promeniti tvoje ubedjenje..

Moj ti je predlog da ti lepo batalis sve ove performans i uzmes sta ti scru drago..
Dzabe se zamlacujes ciframa..

Pozdrav i laku noc!

Superior Technology

Dejzan Re: Prijatelju... 27.02.2013. 04:27 #479225

Druze nemam ja sta da se ljutim cinjenica da se nisam interesovao bogami 3 godine i jace oko procesora i karti.Ali to mene sad znaima sta trenutno ko pruza i koliko bolje je jedno od drugog.
Misljenja se razlikuju
http://www.youtube.com/watch?v=g64YJj2UQuA
Ja od kad imam komp a to je od 1998 samo sam intel furao jedino sam imao 3500+ i sad ovaj Phenom .
Aj uzdravlje i hvala na razumevanju inace .Nvidia Gubi 2-0 :D Sony4 ti uzeo AMD : D

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: Ti prvo moras da steknes znanje..To pod 1
:: Izvini ,nemoj da se nadjes uvredjenim,povredjenim i sl.
:: Ja sam pokusao kao kolega da ti izadjem u susrete a ti i dalje ne razlikujes dve razlicite stvari
:: Ovaj TEST je TEST uticaja procesora u gaming-u i nema veze sa uticajem procesora prema grafickim kartama u toj internoj vezi tj saradnji
:: Razgranici dve razlicite stvari
:: 1.Uticaj procesora u gaming-u
:: 2.Interna veza izmedju procesora i graficke karte tj uticaj procesora na iskoriscenje potencijala graficke karte
:: Kad te dve stvari razgranicis mozda ce ti nesto postati jasnije
:: Onda mozes da pricas o vodi,planinama,jezerima ,nebu i vasioni.
:: E vidis,dobro si rekao..Meni je muka od silnih lazi i forsiranja koje se ovde i na nekim ostalim mestima pisu.
:: Ovde po najvise jer sam tu najvise i prisutan
:: Znam da ima dobrih ljudi ali isto tako su pod uticajem mase koja ispira mozak i ako 10 ljudi ponovi isto onaj 11-ti ce misliti da je tako
:: AMD pa AMD pa AMD.
:: Nemam nista protiv zaista ali me nervira laz i preuvelicavanje
:: 100 godina jedna te ista prica
:: Nema sta da te neko ubedjuje i prica uzmi brate pa probaj i kraj
:: A za usko grlo ne znam ko te slagao zaista da to nije tacno ili si sebe ubedio?
:: Kapiram ja tebe da imas godinama AMD i da njemu malo vise naginjes
:: Sve je to u redu ali nemoj sebe lagati
:: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AbMYV8Djt7k&noredirect=
:: Idi malo na bench..Poseti teme 7950/7970 ,zasto ti je tesko ako vec tezis nesto da naucis?
:: Evo ti prosto primer uskog grla kod AMD-a
:: Karte su slicno overklokovane,razlika samo u platformama .
:: http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=96263&d=134774491
:: http://www.image-share.com/ijpg-1463-149.htm
:: Imas jos primera koliko volis..Upravo sa tvojim CPU-om i 7950 ali sam mnogo umoran da sve ponovo pregledam i da ti okacim a koliko vidim ne mogu promeniti tvoje ubedjenje.
:: Moj ti je predlog da ti lepo batalis sve ove performans i uzmes sta ti scru drago.
:: Dzabe se zamlacujes ciframa.
:: Pozdrav i laku noc
Stefano Re 27.02.2013. 05:42 #479226

broj poruka: 587
O boze smaraca crnog... Sky svaka cast na istrajnosti!

AMD Athlon II X2 440 + Titan Vanessa S - Asus M4A88T-V Evo - Gigabyte GeForce 8600GTS - 4GB Corsair XMS3 - Samsung F3 1TB - LC 6550GP - Samsung 2233 - Thermaltake V4 http://valid.canardpc.com/2698836

vuk125 ??? 27.02.2013. 11:24 #479260

broj poruka: 2929
To jdnostano bolje radi na INTEL-u. zasto navodnjavati temu. Ja licno ne vidim nista sporno.
I natarabi pise p - pa niko ne j - - .
Jednostvno nebitno je sta pise. Zasto igrica ima AMD sertifikat a radi kao les na AMD-u je druga prica.
Covek ima HIGH END AMD masinu i to ne radi, prosto je tako.

Dexter013 Ok 27.02.2013. 11:53 #479261

broj poruka: 17098
krajnja poenta je da amd moze da parira intelu ako igra koristi vise od 4 jezgra,
a to ce biti slucaj u buducnosti 100%
jer ce konzole imati 8 jezgara.

intel jeste bolji ali je neproporcionalno skuplji.

ko ima para i pare nisu problem nek ide na intel i nek to plati i nek uziva ako vec moze.

ko hoce solidan i dobar cpu
malo losiji od intela, ne kosta boga oca,
a covek ima ogranicenja u budzetu ce uzeti amd...

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 27.02.2013. 11:56 #479262

Ta konstatacija zapravo nije tacna uopste !
To da AMD moze da parira Intelu ako igra koristi vise jezgara moze da se odnosi samo na test koji je radjen zasebno za CPU.
Kada je rec o platformi AMD postaje osetno usko grlo za danasnje graficke karte i tu pokazuje svoju nemoc
da izvuce potencijal iz danasnjih generacija karti!

Uticaj CPU-a u gamingu i uticaj CPU-a na graficku kartu su dve razlicite stvari!
Ova druga je daleko bitnija od one prve tj ako je proceor nedovoljno snazan da izgura graficku kartu u njenom pravom svetlu sam uticaj CPU-a u gaming-u je nebitan!

Superior Technology

Dexter013 Ok 27.02.2013. 12:22 #479272

Ako karta moze da izvuce 60 frejmova, moze i bilo koji bolji cpu
bio amd ili intel...

Preko 60 frejmova je sviranje penisu
ili oni likovi sa 3 monitora i slicno,
ili neko ko ima monitor sa vecom rezolucijom od full hd
a to je sve 1% ljudi / trzista...

Ko igra strategije on ce intel, a to je opet jako malo trziste.

SkyFire ... 27.02.2013. 13:38 #479298

Reci to Crysis-u koji je optimizovan za multi core sisteme i prilagodjen za next gen konzole ..
Takodje i buducim igrama koje krenu da prate standard kada nove konzole podignu nivo grafickog kvaliteta i detalja!
Lako je pricati o portovima koji imaju znj grafiku ili portovima koji su i onako nezahtevni koji ne traze kartu od 200 eur vec je dovoljna i ona od 100 eur..

Inace ta filozofija me strasno iritira,nema veze sto ne moze da izvuce potencijal iz graficke karte dok god ima 60 fps-a?!Znaci nema veze sto sam bacio pare za grafiku od koje ne mogu da dobijem to sto treba da mi pruzi po defaultu?!
Uzasavam se tih stvari!!!

Superior Technology

Dexter013 @Sky 27.02.2013. 13:45 #479304

Ne razumem sta tebi treba vise od 60 frejmova?
Karta moze da isporuci 60 frejmova na visokim detaljima,
kao i procesor, sta je onda problem?

Problem je sto karta moze da tera do 120 frejmova
ali sa slabijim procesorom ce da tera samo bednih 100 frejmova?!

Vidim krajsis 3 nesto igrate na 30/40 frejmova i svima vam kao do jaja i super?!

30 fps je najgore prihvatljivo, dakle ustvari jako lose ali relativno igrivo,
45 fps je nesto stvarno prihvatljivo za igranje a i to je realno lose,
60 fps je idealno dakle radi dobro, a svi ste gadljivi da smanite detalje sa very high na high, ja sam odigrao taj krajsis na full hd sa stalnih 60 frejmova sa mesavinom detalja na very high / high na fx 6300 i gtx 670,
a vidim ni titan ne moze sa besnim i7 ivy da tera 60 frejmova na max,
o cemu pricamo onda?!

SkyFire Daj bre mani me te decije filozofije! 27.02.2013. 13:51 #479306

Ne da je pogresno to sto pricas nego sam sebi jos uskaces u usta!
Te kazes dok ima 60 fps-a je u redu onda kazes sta vredi kad ni sa jacim kartama nema 60 fps-a primer Crysis 3!
Da li onda shvatas da kad sa jacom kartom nema 60 fps-a koliko gubis tek sa slabijom kartom koja nije u svom potencijalu - u prevodu bacio si pare!
A sta je sa filtracijom?Efektima?Nista,to macki o rep da okacis?!

Necu da se raspravljam uopste,znaci percepcija ti je totalno pogresna i ne zelim da se slozim!
Za takve stvari ne postoje kompromisi a i ne zivi se za danas do sutra nego se mora gledati i na buducnost!
Next gen konzole kad dodju postavice se novi standard za PC.Ziv bio pa video..

Superior Technology

Dejzan Re: Re 27.02.2013. 14:03 #479314

Moje je da pitam a ti kao i ostali da mi objasne i pomognu a ne da se prave pametni kao ti znaci ili cuti ili reci nesto pametno.
@ Dexter skroz si upravu za frame
@Sky vidim da je titan bolji za 10-15% od 680 i 7970 a kosta duplo vise ?
http://www.maximumpc.com/article/features/nvidia_geforce_titan_%E2%80%93_benchmarks2013

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: O boze smaraca crnog... Sky svaka cast na istrajnosti
:: AMD Athlon II X2 440 + Titan Vanessa S - Asus M4A88T-V Evo - Gigabyte GeForce 8600GTS - 4GB Corsair XMS3 - Samsung F3 1TB - LC 6550GP - Samsung 2233 - Thermaltake V4 http://valid.canardpc.com/2698836
SkyFire Sta 10% ..?! 27.02.2013. 14:05 #479315

Nisi dobro video.. - 5% - je bolji od GTX680 LOL !

Sta sve necu cuti to je cudo,zivela PC Berza

Superior Technology

Dejzan Re: Sta 10% ..?! 27.02.2013. 14:09 #479316

Pogledaj link sto sam zakacio jeste bolji ali ne za padanje u nesvest.Nego si preso na Jabuku?

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: Nisi dobro video.. - 5% - je bolji od GTX680 LOL
:: Sta sve necu cuti to je cudo,zivela PC Berza
SkyFire Re: Re: Sta 10% ..?! 27.02.2013. 14:17 #479320

A sta da gledam a da ne sracunas fizicke karakteristike i da ti bude jasno samo to?
Okvirno skalira do 50% (zavisno od baterije testova,uslova,multi monitor sistema tj rezolucija i sl ) bolje od GTX680 i 40 % gore - dole od 7970 Ghz..
Kojih crnih 15%.Po tome ga GTX 680 overklokvan duva kao nista..

Sto vise budes gledao i prihvatao ono sto se tebi vise svidja sve manje ces znati sta je istina..

Ja mogu da polemisem o hardveru zato sto imam volje ali ne zelim nikog ni da ubedjujem niti da vrsim obred egzorcizma

Jabuku sam narucio,i stalak za nju

Superior Technology

:: Pogledaj link sto sam zakacio jeste bolji ali ne za padanje u nesvest.Nego si preso na Jabuku
:: :: Nisi dobro video.. - 5% - je bolji od GTX680 LOL
:: :: Sta sve necu cuti to je cudo,zivela PC Berza
:: :: Superior Technology
:: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Milos22 ... 27.02.2013. 14:18 #479321

broj poruka: 1720
Jel vas pecka Titan i dok pisate :))

@dejzan Da titan ima apple logo onda ne bi bilo bitno dal je 10 posto performansi i da kosta 500 dolara vise e pa kartice se ne kupuju zbog kurcenja i prestiza kao apple a ako stvarno mislis da je 10 posto razlika onda blago tebi ... hahahaaha

HAF 912 Plus
I5 3570k
Z77A-GD55
2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz
Corsair H60
Seasonic 620GM
2TB WD Green
Mushkin Chronos 180GB
GTX 580
Dell U2312hm
Cm storm recon
Cm storm trigger

Dexter013 @sky 27.02.2013. 14:41 #479326

Poenta je da ako karta moze da izvuce 60 frejmova,
nece tu mnogo cpu da smeta
sem ako cpu nema nizak radni takt ili ako nije neki matori od pre hrista.
jer karta radi 70% svega vezanog za igre, sav ostali hardver zajedno 30%...

Tako da apsolutno ne mora besni i7 uz kartu od 200e/250e
jer i sa njim i bez njega neke igre jednostavno ne mogu da se igraju na 60 frejmova na max setovanjima kao krajsis 3 i slicne igre...

ja teram 90% igara na max sa 60 fejmova,
onih ostalih 10% igara, stavim kombinaciju ultra sa high i malo smanjim filtere,
i opet imam 60 frejmova,
a ti i ostali uzivajte sa svim igrama na max koje 5 ili 10% bolje izgledaju kad se zagledas sa zumom u vodu i slicno, ali zato fps ode sa 60 na 40, milina...

DmasteRNo1 Re: ... 27.02.2013. 15:12 #479336

broj poruka: 6106
Meni ti nisi jasan uopste. Do juce nisi znao da klokujes procesor da bi izvukao maksimum iz graficke, pa si zato kupio novi, a sada glumis nekog eksperta. Oboleo si od Mikserovog sindroma pod uticajem Skaja i nVidije.

i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP-3

Milos22 Re: Re: ... 27.02.2013. 15:23 #479341

Dobro je bar nisam oboleo od kompleksa kao ti .)

HAF 912 Plus
I5 3570k
Z77A-GD55
Corsair H60
Seasonic 620GM
2TB WD Green
Mushkin Chronos 180GB
GTX 580
Dell U2312hm
Cm storm recon
Cm storm trigger

:: Meni ti nisi jasan uopste. Do juce nisi znao da klokujes procesor da bi izvukao maksimum iz graficke, pa si zato kupio novi, a sada glumis nekog eksperta. Oboleo si od Mikserovog sindroma pod uticajem Skaja i nVidije
:: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP-
Joker93 Re:Dexter 27.02.2013. 15:55 #479348

broj poruka: 254
Meni stvarno nisi jasan sa tim postovima vise.
U zadnjih 2-3 mjeseca si XXX puta pomenuo kako je sve nebitno samo da imas 60 fps-a, a u isto toliko tema si kukao kako ti grafa ladi m*da na 60-70% i kako ti je zauzece procesora ~50%, a hvalis ga koliko god mozes.
Izgleda da i ti moras da razglavis da je uticaj CPU-a na igru i CPU-a na GPU totalno druga stvar.
Non-stop pises kako uzimas komponente prema svojim potrebama i da nemas potrebe za jacim intelom jer je to bacanje para.
Mozda ti mislis da si objektivan ali nisi.

Kada sam uzimao novu kartu, otprilike sam znao da CPU nece biti dovoljan za istu, ali nisam ni pomisljao koliko je veliko usko grlo.
Desava se da i kad imam preko `savrsenih` 60 fps-a, npr 80 a zauzece GPU manje od 99 da dolazi do blagog laga i stutteringa.

Nemoj da mislis da te vrijedjam, jer mi to nije namjera. Jednostavno zelim da se razrijesi sta je najbolje uzeti i uklopiti sa odredjenim komponentama.

Who Dares Wins!
AMD Phenom II X4 955@4.0GHz + CM 412 Slim / Asus M4A785TD-V EVO / MSI GTX 660Ti PE OC / WD Black WD6401AALS + WD My Passport 1TB / Kingston 2x2GB 1333MHz / CM Storm Stryker / Dell U2412M

Milos22 Re: Re:Dexter 27.02.2013. 16:10 #479356

Bravo Joker konacno jedan objektivan covek :))

HAF 912 Plus
I5 3570k
Z77A-GD55
Corsair H60
Seasonic 620GM
2TB WD Green
Mushkin Chronos 180GB
GTX 580
Dell U2312hm
Cm storm recon
Cm storm trigger

:: Meni stvarno nisi jasan sa tim postovima vise
:: U zadnjih 2-3 mjeseca si XXX puta pomenuo kako je sve nebitno samo da imas 60 fps-a, a u isto toliko tema si kukao kako ti grafa ladi m*da na 60-70% i kako ti je zauzece procesora ~50%, a hvalis ga koliko god mozes
:: Izgleda da i ti moras da razglavis da je uticaj CPU-a na igru i CPU-a na GPU totalno druga stvar
:: Non-stop pises kako uzimas komponente prema svojim potrebama i da nemas potrebe za jacim intelom jer je to bacanje para
:: Mozda ti mislis da si objektivan ali nisi
:: Kada sam uzimao novu kartu, otprilike sam znao da CPU nece biti dovoljan za istu, ali nisam ni pomisljao koliko je veliko usko grlo
:: Desava se da i kad imam preko `savrsenih` 60 fps-a, npr 80 a zauzece GPU manje od 99 da dolazi do blagog laga i stutteringa
:: Nemoj da mislis da te vrijedjam, jer mi to nije namjera. Jednostavno zelim da se razrijesi sta je najbolje uzeti i uklopiti sa odredjenim komponentama
:: Who Dares Wins
:: AMD Phenom II X4 955@4.0GHz + CM 412 Slim / Asus M4A785TD-V EVO / MSI GTX 660Ti PE OC / WD Black WD6401AALS + WD My Passport 1TB / Kingston 2x2GB 1333MHz / CM Storm Stryker / Dell U2412M
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs